Bugün 10 Kasım, Türkiye'nin yas günüdür. Tüm ülke 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için yas tutuyor. Eğer Atatürk yaşıyor olsaydı ne söylemek isterdiz ona? şahsen ben söylemek yerine ona sımsıkı sarılırdım.
Atatürk Yaşıyor Olsaydı Ona Ne Söylemek İsterdiniz?
Atatürk türklerin kökenini ararken dünyadaki tüm dillerin uygurcadan geldiğini keşfeder bunu bir Amerikan da keşfeder. Bu bir teoridir bunu pek bilen yoktur. Latinceye çevirdi Atatürk ama o Latince nerden geliyordu? Tüm bu alfabe nerden geliyordu? Latinceden once bile A harfi varmış oda uygurcada varmış işte... Bunları az kişi bilir zaten milletten de saklarlar Türk düşmanı çok çünkü
@ağlayankızferide peki Atatürk turkmuydüde Türk alfabesini değiştirdi bugün ittihat di terakki kuran adam yahudinin ta kendisi devleti ahaliyi batıran ittihatta terakki imrahim TEMo emanuel karasu bu ısımleri yazın araştırın kılmış bakalım
Seni fena dolduruşa getirmişler her kimle arkadaşlık kurduysan. Umarım bu beynini yikayanlardan da yıkanmış beyninden de kurtulursun biraz kendin araştır bak. Mu kıtası üzerinde kitapları okumanı tavsiye ederim belki faydası olur.
@ağlayankızferide beynımı doldurdular unıvetside ki hocalarım Allah razı olsun’ sen öncelik el Atatürk ün kendi el yazıyla Fransız sevgilisine yazdığı mektupları oku bakalım bak bakalım orda savaşan Mehmetçik için ne diyor, artı bır kanun var Atatürk ü koruma konumu yav ölmüş bir adamın nesini koruyorsunuz
@ağlayankızferide kendi el yazıyla yazdığı mektuplar hanım efendı yanı neden bazı şeylere körü körüne bağlanıyorsunuz Atatürk hata yapamazmı’ onu gectım Atatürk zamanında okutulan 4 cilt tarih kitabımız var devletin bastığı resmî tarih kitabı bu orda lütfen acın okuyun islamla peygamberle ilgili yazılanları
Biliyor musun kimle flört etmiş sevmiş takılmış umrumda değil o özel hayatı beni de seni de ilgilendirmez ben ülke için türkler için yaptığına bakarım. Yaptığı çok şey var ama malesef sizin gibileri nasıl bir dolduruşa getiriyorlarsa nefret eder oldunuz. Önce bir kendi başına bir araştır neler yaptı Türkiye için belki fikrin değişir. Askeri kötüleyen adam mı ülkeyi kurtardı askerler ile akıl mantığa sığar mı bu? Türk milletini sevmeyen adam mı ülkeyi kurtarır? Kafir adam mı dini korur yabancılardan?
Link ekleyemiyorum size bunu ispat etmek isterdim xper 3 seviye olmam gerekiyormus, oncelikle Ataturk e hakaret etmedim. Ama dogrusuna dogru yanlisina yanlis derim, ben herkeze boyleyim, sadece bana Gore harf inkilabi yanlisti fikrimi soyledim ama siz hakaret ettiniz bana sizden yascada buyugum ustelik, neyse onemlide degil bu sizin sucunuz degil tabiki karakter zor kazanilan bir degerdir, size tavsiyem bu hayata sadece kendi dogrularinla bakmayin objrktif olun hepinize hayatta basarilar ve mutluluklar kirdiysam ozur diliyorum. Herseye ragmen bu dunyada varligini zi hissetmek guzel
Sen Turkmusunde Turk alfabesi hakkinda konusuyon. Arap olmadigimiz icin alfabeyi degistirdi. Ataturk Turkleri ozune dondurdu. Bizi arap emperyalizminden kurtardi.
@ağlayankızferide ben çok araştırdım merak etme. Mesele araştırmak degil. Mesele insanların öldürülmesini tasvip edip etmeme. O katliamı normal gören birisi vicdan mekanizmasını gözden geçirsin. Tabi sadece o değil. Diğer başka ölümler katliamları da tasvip etmem
Tabi oldu insanlar kalleşlik yapsın ama ölünce vah yazık ah yazık. Zaten o zamanlar çok şehit vermişiz ülke kuruluyor böyle isyan çıkaranlar için acil çare buydu. Şerefsizlik yapmasalardi
Tabi oldu insanlar kalleşlik yapsın ama ölünce vah yazık ah yazık. Zaten o zamanlar çok şehit vermişiz ülke kuruluyor böyle isyan çıkaranlar için acil çare buydu. Şerefsizlik yapmasalardi
@ağlayankızferide diyelim ki senin dediğin gibi bir şerefsizlik! yapmışlar. O insanların öldürülmesine cevaz veren kanun kural ayet hadis nerde yazıyor? Hangi yönetim sisteminde, hangi hukuk sisteminde, hangi dinde cevaz veriliyor buna? Mesela orda senin ailen olsa, sen de dersim dışında bir yerde yaşasaydın ve senin aileni öldürselerdi ne düşünürdün?
Dediğim gibi zor dönemler idi acil karar alınması gerekiyordu. Evet masumlar da öldü ama başka çare yoktu belkide o an o dönem ordaki aşiretler vergiden askerlikten kaçmak için isyan ederken 15 yaşında çocuklar şehit oluyordu. Şimdi anladın mı?
@ağlayankızferide bu zamanda da var askerlikten kaçan insanlar onlar da öldürülsün mü? Terör mü vardı da o zaman 15 yaşındaki çocuklar şehit oluyordu? Onu nerden çıkardın! bir yerlerinden bişeyler uydurma
Yuh benim sa'a diyecek bir şeyim yok hainleri savunuyorsun. Ayrıca bu dönemden bahsetmiyorum bile konuyu sapittirdin hainleri savunmak için bu dönemin yanlışları da var zaten her şey bozuldu artık ben Atatürk den bahsediyorum neyse benden bu kadar değmez anlatmaya onu anladım
15 yaşında çocuklar savaşta askere gidip şehit oldular donarak haberin olsun onu da araştır diyeceğim de boşuna olacak neyse tamam ben burda bırakıyorum seni hoşçakal
@ağlayankızferide yani atatürkü savunucam diye yapılan katliamı, insan öldürmeyi meşru görüyorsun. İnsan olmayı becerememişsin. Allah seni insan eylesin
@Ledesma35 Tamam sen çok bilgilisin sen çok araştırmışsın biz bilmiyoruz biz cahiliz sen bizimle muhattap olma hadi var git yoluna işine bak "Allah seni (ihsan) eylesin...
@Bilmemneolabilir git biraz tarih araştır kardeş. İlkokulda sana öğretilen şeylere de pek inanma. Meselâ sana öğretildiği gibi çanakkalede 250 bin şehit yok. Tsk nin arşivinde yazıyor bunlar
En İyi Cevaplar