Kadın olmanın neredeyse ayıp olarak algılandığı cahil cühela bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki bunun üzerine bide dul kadın olmak var erkeksiz bir kadın insan yerine bile konulmuyor peki neden?dul kadın
Malesef bizim toplumumuzun pislikliğinden dolayı böyle oluyor. Erkek egemen toplum olduğumuz için kadınlar zaten ikinci planda. Oda yetmiyor eğer bir kadın dul ise. Erkek gözünden bakınca anlaşılan şeyler şunlar. 1. yardıma muhtaç... (sanki hayatına tek başına devam edemezmiş gibi) 2. Cinselliğe aç. (evliliğinde ilişkiye girdi tadını aldı özlemiştir derler) 3. Arkadaşları bile uzaklaşır. Dul kadın kocamı ayartır derler. 4. Bir sürü ahlaksız teklif alırlar. 5. Evde bir ürünün bozulur tamirci çağırırsın mahalleli demediğini bırakmaz. Bu zihniyeti bu düşünceyi değiştiremiyoruz malesef tam anlamıyla rezil bir ülkeyiz bu konuda.
Toplum herşeyi bacak arasına sığdırdığı için. Boşanmış bir kadına bile hemen kötü gözle bakar. "ohooo nasılsa patlak!" "of o şimdi yanıyordur nasıl!"... Gibi aşağılık yorumları hep yapar. Kadının suçu yok aslında. Tamamen halkımızın içinin pisliği. Bazen kadın birine güvenmek ister. Sevgili olur. Sevişir tabi sonuçta insan, isteği var hisleri var... O sevişmenin sonunda genelde adı çıkar. Hepi topu güvenmiştir halbuki... Not:toplumun genel fikrini söyledim. Bazı cümleler ağır olabilir ama illaki herkes duymuştur bunları
Maalesef toplumumuzda dul kadına farklı bakılıyor Mesela neden dul eşinden ayrıldıysa kadını suçluyorlar Neden ayrıldı suç kadın da dır Kadın, kadın olaydı kocasını elde tutardı Çocuğumu almıyor yemek mi bilmiyor namusu mu lekeli gibi
Ya da bunun başında erkek yok aman bizin erkeklerin kızların aklını çeler mantığı
Erkekler zaten sütten çıkmış ak kaşık! Evli değilim ve bazı sadece x y kromozomlarına sahip olup kendini erkek sanan yaratıkların yaptıkları iğrenç ve insanlığa sığmayan şeyler yüzünden erkekliğimden utanıyorum. Onlara benzemekten Allah’a sığınıyorum.
Maalesef kadın kadına düşman oluyor Ben hiç damadını kızından ayırmak isteyen bir kayınbaba görmedim ama tam tersi durumlar çok Kadın, Kadın olduğu halde ve kendi de vakti zamanında yeni gelin olduğu halde kendi gelinine eziyet edebiliyor Ve herhangi bir boşanmada direkt zaten bizim gelin de... demeye başlıyor
Dul bir erkek bekar bir kız ile evlenebiliyor ama tam tersi olmuyor Tamam tavsiyedir bekar kızla evlenmek ama bunu yapan kişi dinine uyduğundan yapmıyor ben nasıl bekar olmayan birini alırım diyor Bu zihniyetle devam edildiği sürece isteyen istediği kadar kadın hakları desin feminizm desin boş
Evet haklısınız. Ben şuna da dikkat çekmek istiyorum. Çok afedersiniz bekaret neden sadece kadınlara özgü tutuluyor. Erkeğinde bir bekareti vardır. O bir defa evlendiğinde bozulmuyor mu? Bozuluyor. Hiç kimse bu yönden bakmıyor olaya. Herkes namus şeref kavramlarını sadece kadına yıkıp geçiyor.
Erkeğin bekaretinin adeta suç ve zayıflık olduğu bir dönemdeyiz ve biz ataerkil bir toplum olduğumuz için ikisi bir arada güçlü bir yanlış oluyor ve bu o kadar kanıksanmış ki adeta doğru gibi kabul ediliyor
Evet haklısınız, suç sayılıyor. Ben İngilizce pratik yapmak için yurtdışından birkaç kişiyle konuşuyordum bana bunu sormuşlardı. Hayır cevabını verdiğimde şok olmuşlardı. Nasıl olur Nasıl biriyle beraber olmadan durabiliyorsun gibi sorular sormuşlardı. Malum oralarda bekaret kaybetme yaşı 12 13 erkek içinde kız içinde. Birileri bizlerede bu u dayatmaya çalışıyor.
Evet toplumu değiştiremeyiz ama biz bu zihniyetin fikirlerinden kendimizi korumalıyız Kendi ruh ve beden sağlığımız için Onların eleştirisi aşağılaması ne olursa olsun hem insan olarak hem kadın olarak kendi değerimizi bilip ona göre kendimize muamele etmeliyiz Anca bu şekilde biz, biz olabiliriz
Burada kimsenin inancını bilemem ama insanı, insanı yaratan bilir ve o birşeyi insana yüklediyse insanın potansiyeli içindedir bu, fazlası değildir Ama insan, insan olarak kendini bozarsa o kapasiteyi kaybeder
Ya ben bu insanların bu bakış kavramlarını çözemiyorum boşanmış bı kadına böyle bakıyor ya peki evlenmeden ilişki yaşayan kadın ya da erken onlara nasıl bı gözle bakıyorlar... S***ktir et on yargılı insanları yemin ediyorum nefret ediyorum ön yargıları insanlardan..
Aslında toplum olarak ön yargılı insanlarız onlarda bizim kardeşimiz asıl öyle kişilere sahip çıkmamız gerekir ama bazı art niyetli insanlar açık kapı olarak görüyor ne yazık ki
Dul kadin denmesi zaten cok sacma ve igrenc. Evlenirken bosanmayi hayal ederek evlenmiyoruz. Bosanirkebde mutluluktan 4 köse olmuyiruz. Hakli gerekcelerimiz var ko bosaniyoruz. Ama insanlar cahil.. kadin bosanmissa kesin araniyordur.. ihtiyaclarini gideremedigi icin bir erkege her bakimdan ihtiyaci vardir.. oysa kadin artik tiksinmis bikmis ve artik erkeklerden sogumustur fark etmiyorlar. Elqlem ne der diye yasamiyorum. Hayat benim kimene.. herkes kendi isine baksin. Onlarin esi annesi evladi kiz kardesi de bir gun dul kalabilir. Bunu dusunseler iyi olur.
Dul kadın neden aşağılansın ki. Peygamber efendimiz hz Hatice ile evlenip ümmetine büyük bir mesaj vermiştir. Ama namazı bile terkeden bir ümmetten bu ince davranışı beklemek abes iştigal eder. Hem şunu söylemek isterim, aile ve sosyal çevre baskısı olmazsa dul biriyle evlenilmesinde pek sıkıntı görmüyorum.
bakış acısına gore degısır bu.. dul kadın ıcap ederse aılesıne gerı doner bır yere sıkısır ama dul erkek hıcbıryere sıgmaz.. dul erkegın arkadaslarının eslerı onla gezme dolasma der.. cunku kafa sıkıntılı alıp onları yemeye ıcmeye capkınlıga goturecek sanır.. baktıgınız durdugunuz yere gore degısır herseyçç ve herkes sıze daır bırseyler dusunur gercegı sadece sız bılırsınız.. kadınamı zor erkegemı bunu sadece yasayan bılır
Toplumumuzda eğitim taban cahillik tavan yaptığından kaynaklanıyor ayrıştırma ötekileştirme olduğu sürece değişmez kimi cinsiyetinden kimi giyim tarzından kimi medeni durumundan kimi siyasi görüşünden hep bir dışlamaya ayrıştırmaya meyilliyiz önce kafa değişmeli
Beyinsizliklerinden dolayi beyinsiz insan oldukca fazla birde beyni baska yerden calisan var her ikisi de bir araya gelince olay bu sekle dönüsüyor zor ama gercek olan bu Ancak bence bosanmis kadin güclu bir kadindir dur demistir yanlis giden sey her neyse.. ve toparlanmistir ayaklari uzerine durmustur saygi duymak lazim
Cahil cühela yerde yaşıyosan normal bu durumlar ki türkiyenin çoğu yeri öyle zihniyeti değiştirmek zor çünkü eskiler diğer nesile bu zihniyeti aktardığı için hep bir diğer nesil geçmiş nesilden etkilenmesi söz konusudur yapılacak şey basit o toplumdan bir an önce çıkmak gerekir
Aslinda dul kadin kavrami biraz sacma bana gore onun yerine bekar denmesi daha mantikli onun disinda eğer o kadin dislanoyorsa bunun sebebi farkli gozle bakilmasidir erkek himmm bunla birsey olur düşüncesiyle yaklaşiyor kadinlarda bekar ve oncesi olan bir kadin tehlikeli gozuyle bakıyor yani kisacasi neresinden baksan iki ucu... Oyle yani
Bazen insan, sevdiğinin tüm bedeniyle kendine saklanmasını, sadece ona ait olmasını ister. Bence buna saygı duyulur.
Ama sen dulsun!! diye damgalamak saygısızlık ötesi. Ayrıca dul tabiri çok aşağılayıcı. Böyle kalıplara sığdırmak ülkemizde kolayca ağza alınmış maalesef ki.
Algi şu oluyor bu hep ister. Aranıyor. Arkadaşların için kocalarını alacak bir tehlike. Erkekler için kolay lokma. Oysa kimse eşi olsun istemez. ya da boşanmak için evlenmez. O kadın sizin anneniz ya da kızınız olabilir. Ama neyseki baskasinin...
Çünkü bizim toplum canım (böyle düşünenlere lafım) bir kadın dul da olabilir bekar da evli de kimseye bir laf söyleme hakkı vermez bu. Ne zaman birey olarak görürsek herkesi ön yargısız koşulsuz işte o zaman güzelleşir bazı şeyler. Ben de dulum ve bu çok çok normal bir durum. Herkes şapkasını önüne koysun önce.
O kafalar eskide kaldi bence. Artik dul olmak ne utanilacak bişey nede insanlarin dul kadinlara cinsel obje olarak baktiklari yok. Kaldiki hic evlenmemiş kizlarda artik rahat rahat cinselligi yaşiyor.
Kalitesiz karaktersiz insanların aramıza yapıştığı toplumdan ne beklersin.. Bundan.. Evlilik kadar boşanmak da haktır.. seçimdir.. hayat senin hayatin kimse karisamaz
görenler bilmem ama neden dışlansınki. o kadar başarılı kadınlarımız varki eli öpülecek çok başarılı. kadınları küçümsemeyelim... aslında erkekler boşanınca acizdir bence
Bizim toplum önyargı ve peşin hükümlü olduğundan ahlaksız hoşgörüsüz bir algı ortamı var sanki evli bekar olanlar çok temiz bir hayat yaşıyormuş gibi herkesin ilk önce toplamaya kendinden başlaması lazım
nasılsa bakire değil artık istediği kişiyle istediğini yaşar diye düşünüyolar sadece erkekler değil kadınlar da dışlıyor kocalarına göz koyarlar vs diye
Çünkü amacı farklı olan erkekler yüzünden kadınlarımız erkeklerden nefret eder oldu efendim.. Ama şunu unutmayın ki sevdiğinden başkasına gözü kör olan insanlarda var bu ülkede
Mathildaa88 hanım cahıl toplum da yasadımız ıcın sıkıntı yasanıor ben bır kere bı sey dedım cok tepkı aldım bekarım hıç evlenmedım dedımkı sevdım kadın dulda olsa evlenırım dedım tepkı yagdı sanırım sende dul bayansn
Kadının kendi başına hareket etmesi doğru karsilanmiyor, birisi mutlaka olmalı düşünceleri var gibi bir çok düşünce tarzı. Sebebi sonuç ilişkisinin bağı kopuk olan insanlar geneli.
Şahsen benim öyle bir düşüncem hiç bir zaman olamadı bide dul nedir bekardır o kadın kadınlar çiçektir baş tacıdır bunu bilmeyen ise hayvan oğlu hayvandır
oyle birsey yok... bu durum senin kendi kendine kurdugun bir kaygi.. dulda olsan evlide olsan bekarda olsan bir sayginligin itibarin varsa zaten herkes saygu duyar. dulsun diye birilerinin koynunagirmek zorunda degilsin
Senin pek bu konuda bilgin yok toplum heryerde aynı Asyada dışlar değişik isimler takılmıştır ve kocalarını dullardan hep korurlar. Bu arada dul düşmanı değilim ama cahilce yorumun beni sinirlendirdi
Dışlayan hangi eşek.. bilmiyorum ben hiç bir şekilde dul bekar evli hiç bir hanımefendi yi dışlanan ve dışlama ya ve el kaldırana da karşıyım gül çiçek ama dikenli dir ben gül severim dikeni batsada kizmam
Erkekler dışlamaz neden dışlasın çalıştığım yerde vardı ben gayet iyi davranıyordum. Falan.. Dışlayan kadınlardı genelde kocalarından falan uzak tutmak için.
En İyi Cevaplar