26 yaşındayım, ekonomik özgürlüğüm var. Ailemle yaşıyorum ve izin alarak dışarıya çıkıyorum. Erkek arkadaşım olduğunu söylediğim andan beri bana düşman gibi davranıyorlar. Arkadaşımın doğum gününe gitmek istedim izin vermediler öyle parti falan da değil iş çıkışı kendi aramızda pasta yeme şeklinde olacaktı. İnanılmaz ağrıma gitti sustum odamda ağladım. Gerçekten çok bunaldım sizce bana böyle davranmaya hakları var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılBelki görüşmeni istemiyorlardir sevmiyorlardir belki bana sorsan benim hayatım daha kötü daha sıkıcı yirmi dört yaşındayım hiç kendime bakamıyorum izin vermiyorlar ama onyedi yaşındaki üvey kardeşim yapiyo annem babam ayrı benim babamla yaşıyorum giyimimi soruyorum çok acikda değilim öz annem kapali o kapanmami istiyo bir taraftan ben bir istiyo bir istemiyo gibiyim offf napcam bendde yaa üvey annem açık insan öz annemde kapanmami istiyo iyi aç kızım biyerlerini aç diyor sanki şort mini etek giyiyom okadar ağrımaya gidiyorki gerçekten çok açık bir kız değilim giyimim normal offfff
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSen 26 yaşına değil 36 yaşına da gelsen anne babanın koruma iç güdüsünü değiştiremezsin. Onlar her zaman seni korumaya çalışacaklar. Bu kadar üzülüp kendini yıpratma. Erkek arkadaşını tanımadıkları için tedirgin olabilirler ciddi iseniz tanıştır bence.
29 Yorumla
Soran+1 yılTanıştırmak istiyorum duymazdan geliyolar
- +1 yıl
Yarın erkek arkadaşım sizinle tanışmaya geliyor haberiniz olsun de kestirip at bak nasıl duyuyorlar.
Soran+1 yılKarşıma çıkmasın en az 2 sene dedi babam
- +1 yıl
Neden peki?
Soran+1 yılEn az 2 sene evlilik düşüncesi istemiyomus çünkü
- +1 yıl
Garip ya kısmet bu işler zamanı geldiğinde mecbur olacak.
Soran+1 yılAnlamıyorlar ki zamanı geldi bence
- +1 yıl
Direkt olaya ortadan dal bence erkek arkadaşının ailesi tanışmaya gelsin sonra istesinler seni olsun bitsin yahu
Soran+1 yılAilesini nasıl davet ediyim nasıl davranacaklarını bilmeden. Keşke olsa bitse öyle yüzük takılsa
+1 yılEkonomik özgürlük olduğunda ne oluyor, ne değişiyor? Feministlik almış başını gidiyor.
Ailen onlar tabi hakları olacak, kızlarının başına birşey gelmesini istemiyorlar, dışarısı aç kurt dolu, birde erkek arkadaşınızın olduğunu soylemisseniz kesinlikle haklılar. Eger ciddiyseniz çocuk alsın ailesini, ailenden istesinler seni, işte o zaman eşinizle istediğinizi yaparsınız.36 Yorumla- +1 yıl
Bu sayfadakilerin cogunun da aklı 5 karış havada. Yok ekonomik özgürlükmus, yok kendi ayakları üzerinde durmakmis, yok ailenle ayrıl falan filan hikayeler ve insani insanliktan çıkaran düşünceler safsatalardan ibarettir.
Soran+1 yılAilem istemeye gelmeyi istemiyor ki isteseler erkek arkadaşım çoktan gelmişti ben onun ailesiyle tanıştım çoktan
- +1 yıl
Çocuğu mu beğenmediler yoksa evlenmeni mi istemiyorlar?
Soran+1 yılEvlenmemi istemiyolar çocukla dertleri yok
- +1 yıl
Evlenmek istediğinizi belirttiniz mi?
Soran+1 yılTabi ki belirttim en az 2 sene sonra diyolar
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadasinla pasra yemekten falan bahsetmissin ama normalde de sevgilinle is pisirmeye ciktiindan hic bahsetmemissin. Tek tarafli bir anlatim olmus sanki birde ailenin agzindan olayi duysak fena olmazdi. Buarada sorunun cevabi ise: yasal olarak boyle bir haklari yok. Ama normalde ailen sonucta tabiki karisirlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
90Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Yani yok da onlar da senin kötülüğünü düşünmez ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle ailenin böyle davranmaya hakkı yok ve yaşın artık 17–18 değil bence ailen yanlış davranıyor ama bunu en iyi senin açıklayıp onlara anlatarak sana güvenmelerini söylemen gerekiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim ama hiçbir etkisi olmadı
- Aile & Toplum konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılAilenin kültürel yapısı nasıl bilemem..!
Gelenekçi bir aileden geliyorsan bunu normal karşılıyorum..!
Gidememen üzücü olmuş lakin niyetinizde ciddiyseniz hayatınıza ona göre yön verin..!13 Yorumla
Soran+1 yılİstemeye gelmelerine izin vermezler ki? Dedikleri şey görüş ama evlencem deme hemen. Erkek arkadaşımla biz evlenmek istiyoruz yoksa tamam deseler yarın istemeye gelir o beni
- +1 yıl
Burda kararlı olman gereken kişi sensin..!
Soran+1 yılOndan vazgeçecek değilim zaten gerçekten seviyorum onu ama aynı yerde çalışmıyoruz böyle görüşmeme izin vermezler de haftada bir falan ben nasıl ilişkimi yürüteceğim?
- Aile & Toplum konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılKısıtlı görüşe sahip bir ailenin bireyi olmandan ötürü üzüldüm açıkçası. Anlattığın şeyler gayet normal ve anlaşılabilir şeyler esasen.
114 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyorlar ne yazık ki. Tekrar konuşmayı denedim akşam eve gelince ama beni suçladılar anne baba olunca anlarsına getirdiler
- +1 yıl
Yaşı büyük olan insanlara saygımız olabilir ama bu her dediklerinin de doğru olacağı anlamına gelmiyor. Herkeste akıl var, düşünebilmek iradesi var. Gerçi bazı insanlar bundan yoksun ama, istisnalardan bahsetmiyorum. İşin, hayatın bu konuda zor ne yazık ki, anlayabiliyorum seni.
Soran+1 yılKeşke onlar da anlayabilse
- +1 yıl
Anlattığın kadar değil ama benimde bir türlü kabul ettiremediğim şeyler oluyordu. En sonunda kendim uğraşıyordum, ya da bir şekilde kendi başıma yapmaya çalışıyordum.
Soran+1 yılNe zaman kendi kararlarını alabildiğini kabullendiler
- +1 yıl
Üniversite'ye başladığımdan itibaren yoğun bir şekilde.
Soran+1 yılDışarda mı okudun
- +1 yıl
Evet, ailemle aynı şehirde değildim.
Soran+1 yılGerçekten çok etkili oluyor dışarda okumak. Bana izin vermedikleri için okuyamadım. Üniversite tercih listemi de kpss tercih listemi de babam hazırladı fikrim hiç sorulmadı
- +1 yıl
Hata yaptıklarını bir gün mutlaka anlarlar ama senin için çok geç olmuş olacak.
Soran+1 yılO güne kadar beklemek istemiyorum artık. Hayatımı kendim yönlendirmek istiyorum
- +1 yıl
Bunu söylediğin zaman nasıl tepki veriyorlar peki?
Soran+1 yılHayatımda biri yokken evlenene kadar benim kurallarım geçerli diyordu babam şu an onu diyemiyor evlenmek istediğim için onun yerine biz senin anne babanız biz ne dersek o olacak diyorlar. İzin alamadığım için tavır yapıyorum diye dün tartışma yaşadım ve işin özü bu çıktı. En az 2 yıl daha karşıma çıkarma dedi babam o çocuğu
- +1 yıl
Bu tür anlaşmazlıklar kaçınılmaz görünüyor. Yani başka türlü nasıl anlarlar bilemiyorum.
belki anne olduğunda sende çocuğuna aynısını yapacaksın kim bilir.
empati de kurmak gerekir. yeni jenerasyon gençler eski jenerasyonu hiç anlayamazlar. onlar seni koruma iç güdüsü içindeler haklı olarak. onlara kızmak yerine anlayacakları dille bazı şeyleri anlatmak gerek. yaptıkları günümüzde beki yanlışta olsa, amaçları senin iyiliğin. birde böyle düşün.10 YorumlaBence susma onlara anlat. Ne yani gizlesem saklasam dahami iyi de size karsi durust oldugum icin mi bu ceza de
110 Yorumla
Soran+1 yılGercekten dürüst oldugum için ceza oldu.
Soran+1 yılOnlar benim başımın etini yiyo
Soran+1 yılO zaman da beni sevmeyecekler diye korkuyorum tek korkum bu zaten
Soran+1 yılBunu onlara söyleyince ben onları sevmiyo oluyorum.
Soran+1 yılBiliyorum ama onlar bilmiyor
+1 yılArtik cocuk degilsin bunu hissettirmen lazim onlara.
18 Yorumla
Soran+1 yılDaha nasıl hissettireyim? Maddi olarak destekliyorum manevi olarak destekliyorum. Babam ameliyat oldu yanında ben kaldım mesela refakatçi olarak onun rahatsızlığında evin alışverişi falan da hep bendeydi sorumluluk da alıyorum. Zaten karakter olarak sorumluluk sahibiyim çocukluktan beri.
- +1 yıl
Bahsettigim bu değil, izin almak zorunda olmadığını göstermen gerekir.
Soran+1 yılZorunda zaten değilim onlar zorunda olduğumu düşünüyorlar bunu da nasıl hissettirebilirim ki
- +1 yıl
Ben yarin arkadaslarla şuraya gideceğim aksam gec gelirim de cik evden.
Soran+1 yılDönünce bir hafta psikolojik şiddet görürüm en az
- +1 yıl
Dinleme iletisim kurma
Soran+1 yılİşte o kadar zor ki bu. Ailem olmasa çok daha kolay olurdu ama anne baba olunca insan bilemiyo
- +1 yıl
Boyle gider o zaman.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmene tabi izin vermezler kredi ödüyorsun. Evlenirsen kim ödeyecek? Ya bak tamam annen baban yine alttan almaya çalış ama bazı şeylerde ağırlığını koy en fazla bir iki kere kavga olur sonra alışırlar. Erkek arkadaşını getir tanıştır maksat evlenmek değil yani tanısınlar bilsinler nası biri olduğunu. Malesef herşey maddiyat değil. Bende şu an 26 yaşındayım bazen diorum çalışsaydım bişeyler değişir miydi ama değişmez. Zihniyetleri böyle. Sen biran önce kredini bitir bu çocukla evlen. Oyalanma.
13 Yorumla
Soran+1 yılKredi 9 yıllık ama ben kredi bitmeden de evlenirim erkek arkadaşımın da geliri iyi hem kredi öder hem gecinirim bunu onlar da biliyo
Cevap sahibi+1 yılHayır canım o işler öyle olmaz işte. Evlendiğinde kocan parana karışırsa onları yarı yolda bırakırsın diye korkuyorlar ve kısmende haklılar ne yaşayacağını bilemezsin. Tabi 9 sene bekleyecek halinde yok. O yüzden sevgilini biran önce sizinkilerle tanıştır kurtul. Baskı yap sizinkilere
Soran+1 yılKrediyi zaten ben çektim ev için simdi o evde oturuyoruz ama o eve ihtiyaçları da yok başka evleri var maaşları var erkek arkadaşım da benim ödediğimi biliyo ve paraci bı insan değil
+1 yılHayır yok. Ama senin de aileni karsına alıp bir konusma yapman lazım.
14 Yorumla
Soran+1 yılKonuşma işe yaramıyor ki. Erkek arkadaşın oldugunda gizleme anlat diyip anlatınca yaptıklarını görünce anladım ben bunu
- +1 yıl
Kendine ait bir hayatın oldugunu kendi kararlarını almak istediğini ve bu konuda sadece yanında olmalarını istediğini söyle.
Soran+1 yılOlmuyorlar. İlişkimi söylerken bu şekilde konuştum ama olmadı
- +1 yıl
Ailen olabilirler ama sonsuza kadar onların isteklerini yerine getirecek değilsin ya
Seni korumak istiyorlar. Tabiki haklısın. İnsan bu kadar kısıtlamak istemez. Ekonomik özgürlüğün olduğu halde, seni bu kadar kısıtlıyorlarsa kim bilir ekonomik özgürlüğün olmasaydı sana ne yaparlardı?
11 Yorumla
Soran+1 yılEvden dışarı çıkarmazlardı. Yalnız yaşayacak maddi imkana sahibim ama buna izin vermezler asla. Evleneyim desem ona da izin vermezler. Kendimi iyice kapana kısılmış hissediyorum. Erkek arkadaşın olunca saklama diyolardı söyledim düzgün de bir insan olumsuz bir şeyi yok o yüzden görüşme de diyemediler görüş dediler ama burnumdan geliyor artık.
+1 yılBence yok sonuçta 26 yaşında bir kızsın kendini korumayı biliyorsundur yalan söylemeden ailene erkek arkadaşın olduğunu da söylemişsin birini sevmek arkadaşlarınla gezmek en doğal hakkın sürekli evde oturacaksın diye bir kaide yok.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü davranıyorlar bana istenmeyen çocuk gibi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlilik çağındasın, gençlik ateşine kapılıp telafisi zor olacak hatalar yapmandan, zarar görmenden endişe ediyorlardır ailen haklı olarak. Altta bir arkadaşın dediği gibi, sevgilinin niyeti ciddiyse araya aileler girer ilişkinin adı konulur. Aksi halde herhalde hiçbir aile kızlarının duygularıyla oynanmasını istemez. Ailen endişelerinde haklı, karışmakta da öyle.
01 Yorumla
Soran+1 yılAilem evlenmemi istemiyor
Biraz sıkboğaz ediyorla ve yanlış koruyorlar seni özgüvenleri olmalı bu yaşa gelmişsin ki artık tecrübeli olgun karar veren kişisin ki özgürlüğün kısıtlaşmamalı
10 YorumlaBen yıllardır ailemden ayrı, tek başıma yaşıyorum, kimse hiçbir işime karışmıyor, ama inanır misin, hep birileri bana Karışa diye özeniyorum ailesiyle yaşayanlara... Ne garip hayat , kimse memnun değil kendi hayatından 😁😂
15 Yorumla
Soran+1 yılBelli bir sınırda karissalar tamam ama bu çok aşırı
Soran+1 yılDenedim. Evlenmeme de izin yok
Soran+1 yılKeşke ya evlenmeme izin verseler o da olur
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSacmalama, ne izin almasi ya. Izin almadan cik git, haber ver sadece. Ayrica erkek arkadasin var diye sana dusman gibi davranmalari cok yanlis. Seni daha cok onun kollarina atiyorlar da haberleri yok 😂
05 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istiyorum ben zaten izin vermiyorlar
- +1 yıl
Sacmalama ya evlenmek istiyorsan evlenirsin. Tursunu mu kuracaklarmis?
Soran+1 yılVermiyorlar en az 2 sene çıkmasın karşıma dedi babam. Evlensem o kadar kafam rahatlayacak ki
- +1 yıl
Hayir ne demek vermiyorlar? Oyle bir sacmalik mi var?
Komik komik..
Soran+1 yılOyleler napayım keşke izin verseler de isteme olsa yaz başı gibi de evlilik olsa ben de kurtulsam bu hayattan
+1 yılTabiki oyle bir hakları yok kanunen ama türk örf adetlerine gore o hakka malesef sahıpler ama sunuda unutmamak lazımkı hiç bir anne evladını kolay buyutmuyor ve evladının kotulugunu istemezler yarın sende anne oldugunda anlarsın bunu...
010 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istediğimde neden karşı çıkıyorlar? Neden arkadaşımın doğum gününe yollamıyorlar?
- +1 yıl
Evlenmek istediğine karsı cıkmak baska birsey ama eğer erkegi tanıdılarda birşeyler gordulerse birsey diyemem ama hiç tanımadam görmeden karsı cıkıyorlarsa o zaman ailende sorun var bu baskılara dayanamıyorsan ayrı eve cık dicemde bu aıle tiplemesi ayrı ev olayınada karsı cıkar gibime geldi Şu an valla işin zor aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz...
Soran+1 yılHiç tanımadan görmeden çocuğun düzgün bir işi ve ailesi olmasına rağmen karşı çıkıyorlar
- +1 yıl
Nedenleri sorgulamak lazım. Benım eşimin babasıda karsı cıktı ama eşim evlenecegım dedi ve banası pes etti 5 yıllık evliyiz şimdi en kıymetlı damadıyım. İkna etmeye calıs eger kendın damat adayında kararlıysan diren sonuna kadar pes edecektır etmezsede yapacak birsey yok onlar olmadan sevdıgın adamla yola cıkacaksın...
Soran+1 yılBence iki neden var birinci neden ablamın henüz evlenmemiş olması ikinci neden kredi çekmiş olmamız ev için ama ikinci neden sorun değil çünkü ben evlensem de ödeme yapcam kredi için.
- +1 yıl
Olay maddiyatsa kotu kızları yabancıya gıdecek ondan gelen maddıyattan mahrum olacagız 2 aylık kız babasıyım 18 yasında evlenecem derse karsı dururum ama okulunu bitirmıs guzel bir iş e gırmıste evlenecegım ben dediği zaman mutlu olurum. Umarım ev kredısı 10 yıllık felan degıldır. Ablan bekar meselesı içinse o işte artık demode oldu abla evlenmezse kardes evdemı kalacak.. Valla kardesım senin işim zor bence ısrar et evlen kurtul kendi yuvanı kur cocukların oldugundada bu yasadıkları dusun onlara karsı bu sekılde olma..
Soran+1 yıl10 yıllıktı 9 yılı kaldı ama dediğim gibi ben evlensem de krediyi ödeyeceğim zaten. Benim onlardan maddi bir beklentim yok onların da benden olmasın istiyorum borcu ödeyeceğimi de bilirler tanıyolar beni. Hala neden zorluyolar anlasam
- +1 yıl
Cünkü düşünce aynen soyle kız evlenecek el evıne gıdecek bir zaman sonra el oğlu izin vermeyecek yardım etmesıne biz napcaz...
Erkek kardes veya abın var mı bılmıyorum ama ilerdede kız ele gitti deyip herseylerınıde erkek evlatlarına bırakırlar...
Soran+1 yılErkek kardeşim yok. İzin vermeme gibi bir hakkı yok evleneceğim kişinin de ama onların zaten yardıma ihtiyacı da yok sadece benim üstüme olan benim kredisini ödediğim evde oturuyorlar o evde de ben evlensem de oturmaya devam edecekler. Kredisini de ben ödemeye devam etcem.
Soran+1 yılÇok geç tabi sinir bozucu derecede geç
+1 yıle 26 yaşındaysan erkek arkadaşım var diyosan getir de tanıştır diye bekliyodur onlar bence. öyle olursa daha rahat izin alırsın ama 26 yaşında hala gönül eğlendiriyo diye bakarlarsa izin vermezler. yani yaptığın yanlış değil ama aileler böyle bakar
04 Yorumla
Soran+1 yılGönül eğlendiriyo gözüyle bakmiyolar ki evlenmek istiyorum ben hemen evlenmek yok diyolar izin versinler o zaman
- +1 yıl
yani onlar da saçmalamış o zaman :D bence ciddi düşünüyosan tanışma şeyini yap o zaman daha rahat izin verirler ama
Soran+1 yılBen onun ailesiyle tanıştım. Tanıştırayım diyorum duymazdan geliyolar
- +1 yıl
onlar da yani :D
+1 yıldemek ki sana guvenmiyorlar oyle arkadasim vardi daha ince ailesine hep yalan soyledigi icin ailesi hicbkr seylerine izin vermezdi ben mesela asla yalan soyleyemem ve disari cikarken izin almam cikiyorum derim cunku guveniyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılBen yalan soylemedim ablam yalan söylediği için hep bunun acısını çektim hala cekiyorim
+1 yılEvlenene kadar ailenin sorumluluğu altındasın. Sen erkek arkadaşına güveniyor olabilirsin. Ama kimin ne çıkacağı belli olmaz. Sana bir şey olduğunda onların nasıl üzüleceklerini tahmin bile edemezsin. Her gece ağlatmaktansa bir gece ağla..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeme izin versinler o zaman
+1 yılKanunen yok, anene olarak var
Bizim ülkemizde dul kadın kimse ile arkadaşlık edemez çünkü erkek manyağıdır
Bizim ülkemizde bekar genç kız dışarıda gezemez çünkü adı kötüye çıkartılır
Daha çoğaltırım ama değmez malum herkesin bildiği durumlar12 Yorumla- +1 yıl
Aynen sinirimden tabak kirasim geliyor
- +1 yıl
ya da bardak ne bulursam
+1 yılAnnenin babanin sozunu dinle. Inan bana en dogrusunu yapiyorlar. Biliyorlar biz erkeklerin me kadar karaktersiz ve serefsiz oldugumuzu. Korkuyorlar hakli olarak
15 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeme izin versinler o zaman. Ben çocuk değilim düzgün bir insanla birlikteyim
- +1 yıl
Hep o DUZGUN INSANLARLA beraber olan arkadaslarin genelde sonu aci dolu oldugu icin tedbirliler. Babana bile guvenme. Ben diyimde sen kafana gore istedigin gibi takil
Soran+1 yılOrdan bakınca aptal gibi mi duruyorum? Ben her gün kaç insanla muhatap oluyorum senin haberin var mı? Düzgün insan nedir kime denir emin ol senden iyi biliyorum. Erkek arkadaşım benimle evlenmek istiyor izin versinler evleneyim o zaman
- +1 yıl
Arkadasim yanlis anlama kotu bisey demek degil niyetim. Yanlis anlasilmakta istemiyorum. Aptalsinda demiyorum. Ailenin bakis acisini anlatmak istiyorum. Benim o yastanda fazla kizim olsa bende izin vermezdim. Anlayisla karsila yani orta yolu falan bulmaya calis ailenle. Seninkinede soyle en kisa zamanda hemen tanistir evlenin falan. Cok mutlu olmanida isterim.
Soran+1 yılErkek arkadaşım beni istemeye gelmek istiyor ki. Ailesiyle tanışalı ben çok oldu. Annemler gelsinler dese yarın gelir ama demiyorlar işte.
+1 yılSana böyle davranışlarına emin ol ki sen izin veriyorsun. . Sen karşılarında dimdik güçlü şekilde durmayı bilseydin onları bu şekilde alıştırmasaydın onlarda böyle davranamazdı. Nasıl davranıyorlarsa hiç şüphesiz sorumlusu sensin.
00 YorumlaOoo o da bişey mi ben senede 40 gün evde kalıyorum izindeyken arayıp gece gelmiyorum desem annem abim babam hepsi arıyor gek eve diye 😂😂 ben boyle kabul ettim sende et ki iki tarafta üzülmesin
06 Yorumla
Soran+1 yılGece eve gelmemek mi ben bunu asla yapamam ki
Soran+1 yılO da bişey mi diyosin ya o kadar özgürsün ki bana göre çok saçma olmuş bunu anlatman
Dışarıdaki tehlikelere karşı izin vermeyerek seni korumaya çalışıyorlar kendilerince bence bu dünya düzeninde doğru bir durum hep anneler söyler ya anne olunca anlarsın 😉
05 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşımın doğum gününe gitmek istedim yanlış bir şey yapmak istemedim. Erkek arkadaşımla evlenmek için görüşüyorum ve onlardan gizlemedim. Evlenmeme izin versinler o zaman evleneyim ona da izin vermiyolar ne istiyolar
- +1 yıl
Evet yanlış değil arkadaşlarınla olmak istemen ama çoğu aile kızlarının sevgilisi olduğunu öğrendiğinde gayri ihtiyarı senin ailen gibi davranır sevgilinide senden mi yoksa başkalarından mı duydular bununda etkisi olabilir
Evlilik konusunda da onları kırmadan kararlı olduğu ifade edersen bence anlayışla karşılıcaklardır
Soran+1 yılBen açıkladım onlara başkasından değil benden duydular. Erkek arkadaşım da düzgün biri
- +1 yıl
Anladım o halde biraz zamana bırak alınganlık gösterme onlarda durumu kabulleniceklerdir
Olurda tekrar böyle bir durum olursa Ben sizden gizlemek istemediğim için paylaştım size değer veriyorum arkanızdan iş çevirmiyorum diye kendini ifade et ne kadar zor olsada kabullenirler merak etme ama seninde bu süreçte sabırlı olman lazım
Umarım herşey gönlümce olur 💐
Soran+1 yılO kadar zor ki böyle yaşamak keşke evlenmeme izin verseler
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılCahil bir ailen var benim kız kardeşlerim sevgilim var şu kişi diye söylediklerinde daha çok güveniyorum. Çünkü saklamıyorlar güven veriyor bana. Başlarına ne gelse arar gelir anlatırlar bana
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de gizlemek istemedim anlattım evlenmek istiyorum tanımak istiyorum dedim karşılığı bana düşman olmaları oldu
- +1 yıl
Saçmalamışlar iyice.
Sana bazı şeylerde karışma hakları var ama bazı şeylerdede Yok tabiki. Erkek arkadaşının olması gayet doğal ve doğum gününde bulunmak istemende, bir kere ebeveynler başta kendi çocuklarına güvenmek zorundalar, yani onlar sana güvenmiyorlar.
00 YorumlaBen 19 yaşındayım izin istediğim zaman vermeyince on gün trip atıyorum büyüdüm ben çocuk değilim diye ama fazla takma kafaya çoğu kişi bunu çekiyor😐😐
02 Yorumla
Soran+1 yıl19 ile 26 arasında çok fark var. Sen öğrencisin ekonomik özgürlüğün yok ama ben öyle değilim. Oturdukları evin kredisi bile üstümde bana nasıl oraya gitme vs derler
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Çekilecek dert değil 26 yaşında ve kendi paran varken. Çok üzücü, kendi hayatını kurmayı denemelisin sanırım en doğrusu bu olacak.
11 Yorumla
Soran+1 yılAilem izin vermez ki yalnız yasamama yoksa çok rahat gecinirim ben
+1 yılBende hep izin istiyorum biyere giderken hayır dedikleride oluyo ama sıkıntı yapmiyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü 19 yaşındasın
+1 yıl18'den itibaren kendi hakların var ama ailene göre hala 18'in altında olduğun için bir 50 yıl beklemeni öneririm
01 Yorumla
Soran+1 yılBeklemeyeceğim tabi ki
+1 yıl20-22 yaşlarından sonra evlenelim veya evlenmeyelim evden ayrılmamız gereklidir. Çünkü küçük azınlık insanlar hariç genel aileler çocuklarına asla saygı duymaz
00 Yorumla
+1 yılEkonomik özgürlüğün varsa ayrı eve çık. Kusura bakmayın, benim kendi aklım var, kısıtlanmaya gelemiyorum de.
02 Yorumla
Soran+1 yılBeni öldürürler
- +1 yıl
İlkokul da Öğretmenim bir hikaye anlatmıştı. Ev Köpeği, Kurt a hava atıyormuş;
"Yediğim önümde, yemediğim ardımda, banyomu yapıyorlar, Tuylerimi tarıyorlar..." filan. bir gün Kurt bakmış; Ev köpeğinin Boynunda yara var. Sormuş; "Bu yara ne?" demiş; "Tasmamın izi!" Kurt da demiş ki; "Dünyayı önüme serseler, Özgürlüğüme değişmem!"
Annenin babanın üzerinde hakkı olmayacaksa kimin hakkı olacak sevgilinin mi? Tabiki hakları var. Özgür olacağım diye görmezden gelemezsin. gelemezsin işine karışmak gibi oluyor ama gelmemelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ailemde seninkiler gibiydi cok bunalmistim bende aileme karsi kin bile beslemistim beni anlamiyorlar diye eve hapis ediyolar diye. Sonra nemi oldu kurtulayim diye erken yasta evlendim kacarak hayatim mahfoldu anladim ki ailem beni disardaki kotuluklerden korumak icin boyle yapmis ben anlayamamisim. Her turlu pisligi gordum ben disarisi cok tehlikeli yasayan bilir ne olursa olsn ailenin kiymetni bil benm dustugm hatalara dusme ailen hicbir zaman kotulugunu istemez
12 Yorumla
Soran+1 yılİyi de ben küçük yaşta değilim 26 yaşındayım güzel bir isim ve maaşım var hayatımı kurtardım ben evden kaçma olmaz yani benimki evden ayrılma olur gider çok rahat evimi tutar yaşamaya başlarım
- +1 yıl
Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın senii davet edemiyorum!
+1 yılFazla sıkıyorlar seni. Benimkiler beni rizeden istanbula okumaya gönderdiler burda şu an ev falan tuttum kendi hayatımı yaşıyorum. Sende öyle yap bence
15 Yorumla
Soran+1 yılBana izin vermezler ki. Beni okumaya İstanbul'a da göndermediler. Yine de iyi bir maaşla iyi bir işte çalışıyorum. Hala neyi istiyolar benden
- +1 yıl
Şey heralde evlenip evden gitmeni falan
Soran+1 yılEvlenmemi de istemiyorlar ki. Evlendirseler keşke evlenir kurtulurum ben
- +1 yıl
Eee ne yapacaklar seni xjbssbdhsbshbxxhbsjzux
Soran+1 yılBilsem. Onlar için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama onlar bana bir aile kurmayı çok görüyor
+1 yılAilelerin sorunu bu. Kızlarını tamamen darlatıp sonra onları kaybediyorlar. 😔
14 Yorumla
Soran+1 yılO kadar çok uzduler ki brni bu ara
- +1 yıl
Onlarla anlaşmalısın. Onlar senin ailen. Bir şekilde orta yolu bulmalısın. Tabi şiddet vs yoksa.
Soran+1 yılPsikolojik şiddet var şu an eskiden fiziksel de vardı şu an var mı bilmiyorum
- +1 yıl
Keşke bu durumdaki herkese yardım edebilsem
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben izin alarak çıkmam, büyüdük artık o kadar da değil sen 25 yaşındasın kendini yönet yani balım
04 Yorumla
Soran+1 yılAilem beni buna zorluyor
Soran+1 yılKonuşmaya çalışıyorsun olmuyor
26 yasindasin. Isin var. Git baska eve tasin 1+1 bile olsa rahat edersin. Hem buyudugunu anlarlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılİzin vermezler ki
Soran+1 yılBeni gebertirler
- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılailen onlar sonçta. Bende aynı durumdayım. pek saygı duymuyorlar benim için de. evde yalnız bile kalamıyorum tek başıma bırakmıyorlar. güvenmiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılCok abartmislar yani kac yasinda insansin. Tabiki karisirlar beraber yasiyorsunuz ama cok abartmislar
00 YorumlaBiraz daha anlayışlı olmalısın bence. Özgürlük güzel bir şey ama sana zarar gelmesini istemeyen bir aileye sahip olmak daha güzel
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yapacak bir şey yok budurumlara Aile ile yaşamak bunlardan oluşuyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılAile ile yaşamaya beni onlar zorluyor ben yalnız da yaşarım evlenirim de
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Senin üstüne olan tek güçleri evden kovabilmek. O sorunu atlatırsan özgürsün zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılOturdukları ev benim üstüme kredisini ben ödüyorum evden benim onları kovmam lazım ama ben giderim de evden kendi evime de çıkarım ama asla izin vermezler öldürürler beni parcalarlar
Hayır yok. Muhtemelen sanada güvenmiyorlar sırf kadın olduğu in için ailen gerikafalı.
10 Yorumla
+1 yıl26 yasindasin ve karisiyorlar mi? hakları yok bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu imkanı sen onlara tanıdın
izin vermeseydin böyle davranmazlardi.
Kendi Hayatina kendin sahip cik
Cok baskı kuruyorlarsa evden ayrilacaksin12 Yorumla
Soran+1 yılİzin verseler ayrilayim ama bir daha yüzüme bakmazlar bunu yapsam korkum o maddi korku değil benimki manevi
Cevap sahibi+1 yılizin almayacaksın karar vereceksin
Gizli Üye(36-45)+1 yılHakları var seni korumak istiyorlar koruyucu anne baba tutumu denir buna ve değiştiremezsin. Toplumun hali ortada seni korumaya çalışıyorlar.
20 Yorumla
+1 yılİyiliğini düşünüyorlar akıllarına kötüyü getiriyorlardır sana değildir güvensizlikleri dışarıya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılvar
eğer ki seni seviyolarsa ve değerliysen onlar için bence bu hakları saklı bekliyor00 Yorumla
+1 yılKısacası onların sana değil dışarıya olan güvensizliklerinin eseri. Yani iki tarafında haklı yönleri var.
10 Yorumla
+1 yılarkadaşlar ben bu yeşim ile evlenmeyi istiyorum baksanıza be çok seksi çok kibar çok tatlı bir kadında ne ararsan bunda fazlası var
02 Yorumla
Soran+1 yılİltifat olarak alıyorum teşekkür ederim
- +1 yıl
şu an tek yeşimi düşünüyom ayakların nasıl acaba
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. Ayrı eve cikmadiktan sonra sana gün yüzü yok anne baban tabiki yasin kaç olursa olsun karışmaya hakları var ama abartmışlar sen izin almış gitmişsin zaten. Vurdumduymaza gelip kendini uzmemen lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. standar ekonomik özgürlüğünü eline alan türk kadını
00 Yorumla
+1 yılbenim gibi yap ayrı eve çık knk 😉 bir yaştan sonra ana baba çekilmiyor mq
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen 26 yaşında hala ailenle yaşarsan normal böyle olaylar
16 Yorumla
Soran+1 yılNapıyım? Başka şansım var mı sanıyorsun
Cevap sahibi+1 yılTabiki var reşit olmasan veya ekonomik özgürlüğün olmasa şansın yok derim ama çok şükür çalışan birisin resti çek gerekirse böyle bir ömür geçer mi? Evlenince de kocan hiçbir yere bırakmayacak en azından bikaç sene rahat et sende insansın.
Soran+1 yılEvliliğe izin verseler evlenirim ama ona bile izin vermiyolar ki evleneceğim insan ailem gibi değil
Cevap sahibi+1 yılOha ona da mı izin vermiyolar neden peki
Soran+1 yılEn az 2 sene daha evlenmem yasakmış babam karşı çıkarmış öyle dedi. Nedeninin para olduğunu düşünüyor herkes ben inanmak istemesem de. Şu an oturdukları ev benim üstüme kredisini de benim maaşım ödüyor. Ben evlensem de kredisini öderim aslında belki eşim istemez diye dusunuyo olabilirler o evde oturmalarını
Cevap sahibi+1 yılİnanamıyorum bu ne bencillik ya gerçekten ailen çok bencil
+1 yılBende mesela son model bmw 3 serisi almak istiyorum alırsam babam evden kovacagını söylüyor alamıyorum nedir bu?( babamın aracı var 2. araç olarak)
00 Yorumla
+1 yılsonra dan pişman olup ağlayacağına şimdi ağlı daha iyi ailen koruyor sonuçta seni sana zarar gelmesini istemezler
10 YorumlaHAKları yok. Ama onların evinde yaşıyorsan onların borusu ötüyor. Maalesef böyle. Şikayet etmeyeceksin kendi evine çıkacaksın.
00 Yorumlaailen senin kotu olmani istemiyor.. bugun dogum gunune giden yarin yataga gider.. tercih senin ne yaparsan kendine yaparsin
10 Yorumla
+1 yılArtık koskocaman yetişkin bir bireysin istediğin gibi takılabilirsin kimsenin sana karışmaya etmeye hakkı yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 26 yaşında aileden izin alamamak zoruma gidiyor, böyle bir hakları var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler