Ailem sırf 1 kere sevgili yaptım diye eve kapattı 3 sene boyunca (aramizda bişey bile olmadı el ele bile tutmadik).. o süreçten sonra sosyofobim oluştu, ansiyetem oluştu.. insanın ailesi sırf sevgilo yaptı diye kızını eve kapatıp psikolojik hemde fiziksel şiddet uygular mı? Psikolojim bozuk 5 senedir, açık öğretim okudum liseyi erken bitirdim cok çalışarak. şu an üni okuyorum açık öğretim den. Çalışamıyorum bir işim yok çünkü eğer işe girersem sabah babam her zaman bize laf getirme erkeklerle konuşma adin cikmasin diyip diyip duracak, ve bu şeyler yüzünden kavga cikartacak.. iş ev arası olacak. Bir sosyal hayatım olmayacak, mesai saatleri dışında gezemeyecgim neymiş her kız evde sende evde otur gezme adin çıkar diye diye yetistirdiler. Kafayı yemek üzereyim yardım edin ne olur?
Cevabın nedir?
+1 yılAnlattıkların gerçekse durum kötü. Ailen çok yüksek bir ihtimal var ki müslümandır. İslam dininde erkekler ve kadınlar aynı ortamda bulunması bile günahdır. El ele tutuşmak günah olarak görülür. Cinsellik zaten günahdır. Alkol vs de günahdır. Kısacası islam dininde her şey yasaktır. Camilerde imamlar hep bunların vaazlarını verir. Bu dini öğretilerle büyüyen toplum erkeklerin kadınlardan, kadınların da erkeklerden uzak durmasını ister.
Kürt toplumunda bu eve kapatma olayı daha da yaygın. Hem de aşırı yaygın. Çünkü kürt toplumu hem aşırı dinci, hem de aşırı eğitimsiz bir toplum.
Yaşadıkların kötü. Sevgili yapma için zamanın var. Bence yapabileceğin en doğru şey derslerine çalışmak, üniversiteyi şehir dışında kazanıp, derslere çooook çalışmak, başarıyla bitirmek. Mümkün olduğu kadar eve gitme. Dershanede kal, etütlere kal. Evden ve ailenden olabildiğince uzak dur. Senin bu yaşadığın sorun Türkiye'nin genel sorunu aslında. Sadece kızların sorunu da değil. Erkeklerin de sorunu. Erkekler de anneleri ile, babaları ile anlaşamıyor. Çünkü nesil çatışması var.
En iyisi ayrı eve çıkman ve ekonomik bağımsızlığını kazanman. Ailenden ne kadar uzak olursan o kadar iyi. Psikolojik sağlığının güçlenmesi için de her öğünde hayvansal gıdalar tüket, kendini çok aç, ya da çok tok bırakma. Bol bol su iç ve spor yap. Umarım düzelir hayatın ve işlerini yoluna koyarsın.13 Yorumla- +1 yıl
Bu arada merak ettim kürt müsünüz?
- +1 yıl
İç Anadolu insanlarida çok fazla muhafazakar
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar hep güvensizlikten. Ben her zaman kızların biraz erkeksi olmasından yanayım. kendini korumasını bilen kız Ailesine karşı dilini kullana bilir korumak kavramı giyimle olur bir insan Aile içinde giyimiyle kendini koruyamıyorsa diliyle savunamaz çaresizlik zor bir durum Allah yardımcın olsun. Babanın şefkatini ve merhametini artırsın sanada doğru adımlar atman için dualar edicem.
01 Yorumla- +1 yıl
...
+1 yıl18 yaşını geçince polisi ara reşit sayılıyorsun artık ışte ihbar yap sonra adresini her polisler gelir kalacak yerin varsa polis e söylersin akraban varsa yoksa kadın sığınma evine gidersin veya bir arkadaşının evine is bulup para kazanana kadar akrabanin evinde durursun sonra ev tutarsin kendine şimdi bile arayabilisin polisler seni Şu an reşit olmadigin için çocuk esirgemeye gotururler orda güvende kalirsin kadın siginma evine gidersende reşit olunca tabii oranin kuralları var katı telefon kullanmak yasak dışarı 2 hafta boyunca çıkamıyorsun dışarı çıktığında izin almak zorundasin sigara kullanımı bile kısıtlı orda gizlilik ve güvenlik önemli onun için ama sanırım iş bulma imkanı varmış orda kursu bil e varmış sanırım
29 Yorumla- +1 yıl
Aynı durumu bende yasamistim benimkilerde bana karisiyorlardi telefonumu bile elimden almışlardı eve kapatmislardi anannemlerde yaşıyorum anannemlerle tartışıyordum polisi aradim ama resittim ışte bir kac kes evden kaçtım gizlice polisler biz bir şey yapamayız dediler Rabbim kolaylık versin ama onlar seni korumaya çalışıyorlar hak vermiyorum tabiiki cahil insanlar eve kapatarak böyle olmaz
- +1 yıl
Belki de evlenmek istemiyorsun zorla evlilikte olmaz yarın bir gun seni zorla evlendirmeye calisacaklar illa herkes evlenmek zorunda değil ki o çok saçma iste
- +1 yıl
Evden çıkmak için kocamin olması gerekiyor imiş, ya baba evi ya koca evi... Diye bir zihniyet
- +1 yıl
Yok ya
- +1 yıl
Öyle bir sey yok
- +1 yıl
Kalacak yerin varsa gidersin
- +1 yıl
Kim dedi sana onu
- +1 yıl
Ailem
- +1 yıl
Yok oyle bir şey hikaye anlattıkları sen evlenmek zorunda değilsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde 18 yaşına girene kadar ailem aşırı kısıtlayıcıydı yine dışarı çıkabiliyodum ama babam bir kere sevgilimle gördügümde beni eve kapatıp dövmüştü sonrada dedemlerin yanına yollamıştı dedemde cok baskıcı bir insandır bana sürekli iş yaptırıyodu onu yap bunu yap. hayatım zehir olmuştu resmen. Her gün boşansınlar diye dua ediyodum. Boşandılar annemle kaldım ve şu an çok mutluyum kendime özgüvenim geldi insana karışılmaması gerçekten cok güzel bir hismiş. Seni çok iyi anlıyorum ama yaşının biraz büyümesi gerek aile baskısından kurtulman için
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBir yer kazanıp uzaklaş. Bizde maalesef insanlar eğitim ve toplumsal hayata karışma konusunda ayrıcalık yapıyorlar. Erkek serbest gezerken kadının adı çıkıyor. Erkeğin adı çıksa da gurur duyuluyor demek ki.
Bu saçmalıkları bırakıp 18 yaş sonrası aileler çocukları serbest bırakmalı. Adı çıkması nedir? Birilerinin ne yaptığıyla neden başkaları ilgilenir? Ülkede görgü ve ahlak kuralları dersi olmalı.34 Yorumla- +1 yıl
Dedim ya cinsiyetçiler aşırı
- +1 yıl
Onlardan habersiz yaşarsın. Bu hep böyle olur. Boşanmış kadına bile karışıyor bazı aileler. Kadın 40'a dayanmış.
- +1 yıl
Aman be siktr et
- +1 yıl
Tamam
+1 yılHemen iş bul kendine. Kendi ayakların üzerinde durmaya başlayınca hayatına yön ver gerekirse evden ayrıl bu dünyaya bir kere geliyorsun ev hapsi nedir ya. Namus iki bacak arası değil. Kendileri seni eğitip yetiştirmek yerine eve tıkıyorlar ne biçim bir zihniyet. Allah yardımcın olsun
12 Yorumla- +1 yıl
Sosyal fobim var dışarı çıkmaktan korkuyorum ve kendimi çok ezik hissediyorum, keşke bir şey bulabilsem
Ailen ailesinden öyle görmüş ve bu yanlış bişey fazla baskıcılarmış sanki🤔 aile danışmanlığına gitmeye ikna edebilirsen faydası olur diye düşünüyorum.. şiddet yapmakta asla haklı değiller. Kendi kararlarını verebilecek yaştasın sonuçta bu yasal bir suç. Rahatsızsan polise başvurabilirsin🙄 umarım faydası olur.
15 Yorumla- +1 yıl
aile danışmanlığına gitmeye ikna mi?😅 50 yaşındalar kalın kafalı ve cahiller bu yaşa kadar bişey bilmiyorlar ise benim cabamla bir bok olmaz onlardan. Ben onlar için her seyimi feda ettim, gereği bile yok sadece kendim için yaşayacağım
- +1 yıl
Yakın durumlar derken?
- +1 yıl
Bizim var ama yok gibi
- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılTürk toplumunun arka sokaklarda kalan kısmını kısaca özetledin, aile yapının bu bakışı yüzünden bu sorunları yaşamana derinden üzüldüm. Böyle düşünen bir aile nasıl ileriye bakıp evlat yetiştirsin, gereksiz saçma sapan şeylere yüklenen ağır anlamların sonucunu yaşıyorsun. Üzücü bir durum tabi.
16 Yorumla- +1 yıl
Hayatım sadece travma ile dolu ah birde her girdiğim ortamda ezikleyip dururlar, biri bana bişey yapinca onların önünde mal mal bakarlar birde benim üzerime gelirler.. sanki dusmanlar
- +1 yıl
Sana tavsiyem bu olayların üzerine gitmen. Asla pes etmeden.. Özgüvenini kaybedersen hayatın boyunca bunun etkisini ve zararlarını yaşarsın.
- +1 yıl
Kaybettim zaten
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun, çok gençsin ve önünde kocaman bir hayat var. Bunları unutma..
- +1 yıl
İntihara kadar sürer bu iş karsimia seveceğim bir erkek cikmayana kadar
- +1 yıl
Hayır, öyle saçma şeyleri bir kere aklından çıkart
+1 yılya ünide bitir egitimini ya da aciktan bitirip bir yandan ise gir, evde oturup bunlari yazman seni gelistirmeyecek, ailen de utansin bir genc kizin üstüne bu kadar gidilmez bu devirdeki kizlar neler neler yapiyo seni niye 3 yil evde kapatiyorlar ne sacma is
04 Yorumla- +1 yıl
Dedim ya çalışır isemde onada karisirlar ben 1,5 sene çalıştım zehir ettiler. Her sabah babam kizsin adını çıkarma hemen evden işe gel gezmek yok, sosyallik senin neyine patronla muhabbet etme kimseyle konuşma işini yap oradaki erkeklerle konuşma, kirletirler seni adin çıkar onlara bişey olmaz vs vs. Sabah 7den akşam 5e kadar calisrdim sonra eve gelir yemek yeyip uyku... İnternette girerdim yeter yeter bizim yanimiza otur, bu evden gidene kadar öyle rahatlik yok dediler...
- +1 yıl
Çalışmak resmen işkence gibi geleck
- +1 yıl
anca o sekilde kendi ayakalrinin üstünde durursun biraz para biriktirmeye de basla ileride nolur nolmaz
- +1 yıl
Sadece ev iş arası olacak ya ,
+1 yılBence cok kotu bisey ailenin yaptigi benim kendi kizim olsa herseyi duzgunce anlatirim zaten onu buyuturken sevgilisinin olmasida hic sorun degil hatta tanismak isterim. Sen kendine guvendikten ve yanlis bisey yapmadiktan sonra ne olacak sevgilin olsa gayet normal bisey
00 Yorumla
+1 yılSevgili edinmek için yaşınız erken kabul edilse bile, size şiddet uygulamaya hakları yok. İyilik bu şekilde gösterilemez!
Yerinizde olsam evden kaçmanın ve yardım istemenin yollarını ararım. Kalabileceğiniz başka bir yer var mıdır? Lütfen devlet desteği almaya çalışın. Umudum yok, ancak şansınızı deneyin. Çok üzüldüm sizin için. Bahtınız açık olsun.13 Yorumla- +1 yıl
Sosyal fobim var dışarı çıkmaktan korkuyorum ve kendimi çok ezik hissediyorum, keşke bir şey bulabilsem
- +1 yıl
Korkunu ancak onunla yüzleşerek yenebilirsin. Yoksa bu, birilerinden yardım istemeni de alıkoyar. Kendini ifade edebilmelisin.
- +1 yıl
Yapamıyorum ve ailem sürekli her şeyine karisiyor işten geliyorum internete giriyorum, arkadaslarim ve sevgilim ile konuşuyorum yeter artık gel TV izle bir normal kizlar gibi otur temizlik yap diyorlar ya
Kaldi mi hala boyle aileler inanamiyorum hangi bölüm. okuyosun bilmiyorum ama dogru duzgun4 yillik okuyosundur ins okulunu bitir baban ne derse desin kendi dogru duzgun maasi olan bir iste bul sonra biraz para biriktir cik kurtar kendini o evden bence esyali bir kucuk bir eve kiraya cik sonuvga tek kisi olcaksin kimseyi dinleme sonucta resit oldugun surece kimse seni zorla tutamaz ekonomik ozgurlugun elinde oldugu surece kimseye muhtac olmazsin bu ne bicim bir kiz çocuğu yetistirme anlyisi ya
00 Yorumla
+1 yılBu tür durumlarda ailenle daha fazla zitlasirsan sonuç zorla evliliğe kadar gidebiliyor. Yaptigin hatanin bedeli bu kadar ağır olmamaliydi tabi. Ama mümkünse okulunu bitir evdeysen bile kendini geliştir. Zor olucak ama guvenlerini kazanmaya çalış. Yaşından dolayı muhtemelen herşey daha zor geliyordur. Duygularinin en baskın olduğu donemdesin. Evden kaç, evlen falan demiycem sana bunu söyleyenlerde kafaen ne yaşıyorlar bilmiyorum. Onlarin Ailen oldugunu bil. Severde kizarda.
00 Yorumla
+1 yılBizimkilerde dışarı salmıyor nedeni nedir bilmiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
Bilmiyorum diyorum ya 😁
Gizli Üye(30-35)+1 yılAile baskısı. çok yanlış yetiştiriyolar söz de koruyolar olmaz böyle şey senin de kararların var sonuçta sen de bir bireysin, evlenmek istediğini söyle ailende uzak bir yerde yaşayın rahat rahat izin vermezselerde artık göze alıp nikahı yapın siz bu ne böyle saçma sapan psikoloğa gir yaşadıklarını anlat belge de iste belki lazım olur sakla ama
03 Yorumla19a az kaldı ve bir kav ay sonra kpssye gireceğim ordan memurluğa girecegim
Ondan somra evlilikte
Cevap sahibi+1 yılhadi inş
Bak dostum bu hayat senin ve bir defa yaşayacaksın yaşın kaç bilmiyorum ama seni çok iyi anlıyorum bir erkek olmama rağmen beni yanlış anlamanı istemem ve burada insanlarla tartışmaya girmekte istemem bana ulaş fikrimi sana söyleyeyim
14 Yorumla- +1 yıl
Yaz bekliyorum
- +1 yıl
Yazayım ama ben dedim diye yapma. İnşallah aklına bile gelmez bende borderline ve obsesifim ailem sebep oldu ve gidiyorum yakın gelecekte onları arkamda bırakıp. Sadece şunu bil sen bir bireysin yanlış anlama ne olur hayat kadını olmakta iş kadını olmakta ev hanımı olmakta senin kararın önce bir aileni karşına al konuş olmuyorsa birikim yap iyi bir plan yap ve kendi hayatını kur
- +1 yıl
Mesaj atar mısın
Aileler baskı yaparak çok büyük hata yapıyorlar. Hayatı İnsanları öğrenmeden tanımadan büyüyorlar daha sonra karşısına çıkan Zorluklarla baş etmesini bilemedileri için hata yapmaya meyilli oluyorlar
36 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ailem her şeyine karisiyor işten geliyorum internete giriyorum arkadaslarim ve sevgilim ile konuşuyorum yeter artık diyorlar ya bir otur normal kizlar gibi ev temizliği yap diyor lar
- +1 yıl
Ev temizliğininben yapıyorum annem sadece yemek yapıyor.. hep evdeyim bıktım
Anneni dinle kızım. Bu işler annenin çekindiği endiselendigi kadar var. Özenme. Bu ikili ilişkiler de ozenilecek bisey yok. Hepsi hüsran hepsi kaos hepsinin sonu kötü bitiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
@zambak3675 ne isteeiğimizden emin olmadığımız için ya kendimize ya da başkalqrına zarar veriyoruz. bir anlık tatlı hisler uğruna çocuklar hayatlarını yıllarca etkileyecek hatalar yapqbiliyorlar. gençlik, tecrübeeiZlik, yanlış insanlara güvenme , özenme körüklüyor bu hataları
- +1 yıl
Aynen öyle valla
+1 yılAilenin yaptığı doğru bişey değil. Senin adına çok üzüldüm keşke bu düşünce yapısı artık değişse de erkekleri pohpohlayıp kızları yeren zihniyet son bulsa. bir kızım olursa ona asla böyle hissettirmicem. Çok üzgünüm.
11 Yorumla- +1 yıl
Abimin sevgilsi var olsun sanane o erkekdir dedi ya, benim telefonumu karıştırır ama onunkini ellemez özeli imiş vay be
+1 yılSen nerede yaşıyorsun bilmem lakin bu devirde kızlar daha serbest. Ben erkek halimle bile saat 7 den fazla dışarda gezmem. Fazla özgürlük ve sosyallik de iyi değil...
07 Yorumla- +1 yıl
7 saat mi oha? Ben 1 saat geZsem yeter artık diyorlar...
- +1 yıl
Akşam 7 den fazla demek istedim. 7 saat dışarda napıcam.
- +1 yıl
İkindiye kadar bizde...
- +1 yıl
Alışveriş, spor ve sinema için çıkarım. Sosyal bir ortamım yok şahsen. Senin herhangi bir aktiviten var mı?
- +1 yıl
Sadece Internet
- +1 yıl
Ekonomik özgürlüğünü alıp meslek sahibi olman gerekiyor. Ailen aşırı dindar olmalı.
- +1 yıl
Dindar değiller dini yanlış yaşıyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen insan olsan gelip aileni burda ezip buzmezdin seni dogurup bu yasa kadar getirip buyutene sen kalkip burada kalin kafali cahil diyebiliyosan senin ahlakinda bir problem ararim sana hersey mustahak embesil asalak
24 Yorumla- +1 yıl
Al sana bir mal daha
Cevap sahibi+1 yılOzurlu embesil sen nasil bir kisilige sahipsin ya nasil bir karaktersiz bespara etmez insansin yazik ki seni dogurup buyuten insana
Cevap sahibi+1 yılAilen acil sacil disarda gez dolas eve gec gel dese aileni havalara ucurursun onlardan iyi kimse olmaz ama az bir baski oldumu ailenden kotu kimse olmaz allah kimseyi evladiyla sinamasin
- +1 yıl
Neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyoruz sadece kız çocuğu soylenolacak böyle olacak diyorlar ötesi mi var?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim şiddeti tasnif etmiyorum ama onlar senin sokakta ki ne olduğu belli olmayan kızlar gibi olmaman için ugrasiyorlar. Belki bugün sana çok zor gelecektir lâkin ilerde her pisliği yaşamış kız ve senin psikolojin aynı olmayacak. O surekli vicdan yapacak sen ise tertemiz kalmış olacaksın. Simdi buraya ne ayak olduğu belli olmayan veledi zinalar gelecek onları dinleme.
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle ama bende artık rahat yaşamak istiyorum
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Polise gidebilirsin uzaklaştırma emri bile alabilirsin ailem bana kötü davranıyor diyerek
36 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Sevgili edinecegim arkadaş yok, hepsi evlendi
- +1 yıl
Bilmiyorum
Bu çocuk orispi olur.
Ben baskıyla büyütülüp vatana millete hayırlı bir tane kadın veya erkek görmedim..11 Yorumla- +1 yıl
Zihniyet siz
Bunlar nasıl çocuk sahibi oluyor anlamıyorum insan olamamış yuva kurmuş üstüne üstlük anne baba olmuş gerçekten inanamıyorum 🤔
12 Yorumla- +1 yıl
@ulubeyyyy boş yapma be
+1 yılValla bence ailenin değerini bil çünkü gerçekten haklılar ama tabi kendini de korumasını bil dışarıya karşı ailen bunu sende gördü mü artık gözleri arkada kalmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İstediğin tam olarak nedir sana bir akıl vermemizi mi istiyorsun
yoksa bu yaşadıklarının etkisinden nasıl kurtulacağını mı soruyorsun06 Yorumla- +1 yıl
Her ikiside
- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
Özelden yazar mısın birdan zor oluyor
Valla ailene büyüdüğünü göstermessen yani onların sana yeterli olmadığını gösterirsen seni rahat bırakırlar :)
22 Yorumla- +1 yıl
Öyle
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu geri kafalı insanlar çocuk yapmayı cidden bırakmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaman kötü insanlar kötü ailen şiddet olayında haksız ama diğer olaylarda koruyucu olarak haklılar şimdiki sevgilin ile olmamış ama birgün biri çıkar bozar seni hayatın kararır
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSonuçta herkes dul almaz gelenek görenek örf adet var bu ülkede
- +1 yıl
Adamsın
- +1 yıl
Beni ne bozacak anlamadım?
- +1 yıl
seveyim orfu adeti be din bilmezsiniz ama ÖRF ADET DİYE GEBERİRSİNİZ
- +1 yıl
Fiziki temastan bahsediyor özel şeylerden
- +1 yıl
@Bayburtluhafız24 bişey demek istemiyorum ya
Cevap sahibi+1 yılDeme zaten kızım daha çocuksun büyü biraz anlarsın bazı şeyleri daha çok cahilsin ben ailenin yaptığı uyguladığı şiddeti savunmadim asla sadece koruyucu olmaya çalışıyorlar bazı forum sitelerinde seni görmek istemiyordur diye ifsalar vs birsuru şey zaman kötü
- +1 yıl
Abartma sende ya
+1 yılYapacak bişey yok , bir an önce 1 sene ama 3 sene kendi hayatını kurup kurtulmaya bak derim
15 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapacağım ama 19 yaşında evlilik olur mu
- +1 yıl
Evlen demedim ama
- +1 yıl
Tek yapamam
- +1 yıl
Allah kolaylık versin inşallah doğru biri çıkar karşına o zaman bişey diyemem
- +1 yıl
Umarım 🌼🤗
bir süre evine git gel aileni memnun et fingleşmesen omuyormu tek dert bumu
11 Yorumla- +1 yıl
Nee?
Ne kadar saçma bir düşünce ya eve hapsetmek adın çıkar ne demek insan evladına güvenmeli
02 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilende psikolojik sorunlar var senin vereceğini falan sanıyor heralde erkeklere. Benimki de 16 yaşında sanaldan sevgili yaptım diye okulu bırakıp kocaya kaçacagimi sanıyordu.
04 Yorumla- +1 yıl
Ehheh3h3
Cevap sahibi+1 yılTrol soru muydu yoksa ben de ciddi ciddi cevval atiyom
Cevap sahibi+1 yılCevap
- +1 yıl
Yok ne trolu ailen baya komismjs
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen benim aileme benziyor ama biz İstanbulun göbeğinde yasadigimiz halde bu boyle inan daha zor oluyor herkesten farkli olmak.. Durunlarimizda birebir aynı senle.
06 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılPsikiyatra gittin mi kim koydu bu tehsisleri?
- +1 yıl
Kimse
Cevap sahibi+1 yılPsikiyatra gorunursen herseyi atlatabilmen icin daha guclu psikolojide olursun
- +1 yıl
Hiç sanmıyorum gidemem, ailem elalem ne der diye yaşayan insalar, eğer oraya gittigimi biri duyarsa eve kapattırlar bizi rezil ettin diye kimse seni almaz deli derler diyor
Cevap sahibi+1 yılSizinkilerde asirinin asirisiymis ya allah yardim etsin
+1 yılÇok üzgünüm, berbat bir durumdasın ama başka bir şehirde üniversite kazanmak veya işe girmek dışında kaçmanın tek yolu evlilik.
01 Yorumla- +1 yıl
Üni kazandim ama kalacak yer bulamadım ve gidemedim
Bu nasıl bir kafa yapısı arkadaş. Kendileri ölüp gittiğinde sen nasıl yaşayacakmıssın bir sorsana.
02 Yorumla- +1 yıl
Çok sorduk onlara, ozmnda kocan bakar sana dediler
+1 yılGüven vermiyor olabilirsin onlara ya da ailen cahil
04 Yorumla- +1 yıl
Kendi halinde asosyal biriyim ve hiç dışarı çıkmadan ne yapabilir bir jsan Allah aşkına
- +1 yıl
Mesele sosyallik gezme tozma degil. bir yerlerin bir seyin süphelendiriyor olabilir
- +1 yıl
Bişey yapmıyoriz ki? Milletin kızı her yerde siksiyor biz el ele bile tutuşmadik bir erkekle be
- +1 yıl
Anlamiyorsun sen neyse iyi aksamlar
+1 yılbence açıktan değilde gerçek bir üniversite kazan ve devlet yurdunda kal. bir kurtuluş yolu bu
05 Yorumla- +1 yıl
Kazandım zaten iki yıllık basit bir bölümdü ama yurt yoktu etrafında o yüzden açık öğretim okuyorum zaten kpss sınavınk bekliyorum, ondan sonra memurluğa gireceğim, biliyor musun inada karisiyolar ( memurluk için uzak yeri seçme evden hit gel diyorlar ya?
- +1 yıl
bizimkilerde öyle ama sen seçtikten sonra ne diyebilirler ki
- +1 yıl
aileler byleolunca başıma sinirden ağrı giriyor... yaptıkları baskının farkına varamıyorlar
- +1 yıl
Yaptıkları baskiyada din din diyorlar kız dediğin şöyle olacak böyle olacak diyorlar
- +1 yıl
Allah sabır versin ve onlara da inayet ve düşünce genişliği
Ailen çok abartmış bir insanın hayatı nasıl engellenir göstermişler resmen
01 YorumlaHalen öyle ve uni okuyorum düşün yani..
Gizli Üye(25-29)+1 yılAma sen her dediklerini dinlememen lazım. Çalışma diyorsa çalış sonra laf da etseler bir süre sonra bikacak
12 Yorumla- +1 yıl
Öylede her işe gidişimde (birkaç yıl önce ), hep fazla gezme, sen kızsın oruspi mu olacan başımıza diyordu, sırf gezdik diye
- +1 yıl
Hiç dışarda rahat gezemeyecgim onlar yüzünden
Ailen senin iyiliğini düşünüyor, illa sevgili mi yapacaksın, Şiddet olmaz ama
34 Yorumla- +1 yıl
Bunun neresi iyilik allah aşkına kızın psikolojisini bozmuslar sen daha hala iyilik diyosun
- +1 yıl
Sevgili yapmanin nrlersi kötü be
+1 yılZor ama basina ilk bise gelse onlar kosar seni bu hayatta iyide kotude olsan kosulsuz seven tek ailen olacaktir diger herkes inan yalan
10 Yorumla
+1 yılSosyal medyadan sevgiki yap ve onunla konuş paylaş!
02 Yorumla- +1 yıl
Salak ya
- +1 yıl
Bende Selçuk, memnun oldum Salak. Bu ismin biraz tuhaf değil mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızım sen ergen misin cidden biraz aileni dinle kimse evladının kötülüğünü düşünmez kötü yola mı düşücen illa aklının başına gelmesi için
11 Yorumla- +1 yıl
Mal mısın ya
Sanırım doğulusun, orada hala büyle aileler ve bu tür durumlar çok yaşanıyor. Evlendiğinde umarım daha rahat edersin, ama o da büyük bir ihtimal ile gürücü usulüyle olur.
05 Yorumla- +1 yıl
Görücü usulü evlenmem zaten sevdiğim var
- +1 yıl
@Benrşt bir zahmet saçmalama bende Doğuluyum öyle bir saçmalık. Batıda bile kendi kızına böyle yapanları gördüm. Bu kültür meselesi Doğu Batı meselesi değil iyicene saçmaladınız
- +1 yıl
@mavisekercik3636 doğu batı fark etmiyor aynen
+1 yılKendi ayaklarinin üzerinde durmak icin universiteye gitmek en doğrusu baska kaçarı yok
01 Yorumla- +1 yıl
Çıktı uni ama yurt yoktu gidemedim
+1 yılAilen sen bulduğun ilk insanı çıkış yolu olarak görüp kaçtığında anlar yanlış yaptığını
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılPolise ara başka bir şekilde bu zihniyete karşı koyamazsın
10 Yorumla
+1 yılÇok yanlış tabiki sevgilinde olucak arkadaşların da gezip eglenicen yanlış yapmış ailen
12 Yorumla- +1 yıl
Buradaki her kız böyle 8. sinjfa kadar okuyorlar sonra eve kapanıyor, ev işi ile sadece uğraşıyorlar çeyiz duzuyorlar, 18 olunca yallah kocaya
- +1 yıl
Üzücü
Bence çalışmaya başla bir sevgili yap ve kaç onla :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe kadar yobaz ve cahil bir ailen var. Diyecek bir sey bulamiyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Onlara göre din din din böyle diyor ah ab
Cevap sahibi+1 yılziktirsinler oradan adi pislikler bunlarınkisi din değil din kılıfına bürünmüş zalimlik.
- +1 yıl
Maalesef
Cevap sahibi+1 yılDogulusunuz demi aslen?
- +1 yıl
Evet
+1 yılBerivan 18 yaşına gelmissin biseyler göster artık bee
00 Yorumla
+1 yılDikkat çekmek için uydurulan bir hikaye olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama lutfen
+1 yılZalimlik (arap adetleri)
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
Hep bu dizilerin etkisinde kalıyor gençlik
01 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
+1 yılAbartıyorsun zincire vurmadılarya
01 Yorumla- +1 yıl
Al sana bir tane daha
iş hayatına atıl rahatlarsın.
04 Yorumla- +1 yıl
Korkuyorum
- +1 yıl
Onların istediğini yaptım 3 senem bok oldu
+1 yılSinir krizi geçir ayılıp bayıl
07 YorumlaKomik miydi ya
- +1 yıl
Ben komik bişey görmedim ve mantıklı bir şey söyledim benim denemediğimi nereden biliyorsun? Bence sen fazla alıngansın
- +1 yıl
Aileler bazen hastanelerin acil servisleri gibidir canım, acile ölüyorum diye git nazlı nazlı ilgilenirler, ama kapıdan gir düş bayıl kafanı çarp anca ilgilenir doktorlar, sen hafif bayılıp gitsen bile kırıp döksen bile en azından hastanede psikolojik deyip ilaç verecekler bir durum anlaşılacak
- +1 yıl
Onu çok yaptım ya fayda vermiyor
- +1 yıl
O zaman açık öğretime ağırlık ver iş bulma şansını arttır ders çalışabiliyor musun 2 senelik bir şeyde bir iş bulsan çözülür belki durum işte çalısırsın istediğin yere gönderirler mi
- +1 yıl
Memurluk gelirse onları dinlemem
- +1 yıl
İnşallah çok iyi olur
+1 yılÇocuk yapacaklarına kedi alsalarmış kara cahiller
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle çocuk yapmadan eğitim şart bence 👌
Yapan evde de yapar söyle
25 Yorumla- +1 yıl
Kız dediğin gezmek kafası varrrrrr, adin çıkar diyorlar
- +1 yıl
Gezersen, güzel giyinirsen, sevgilin olursa, erkek arkadaşın olursa, evden işe işten eve gelmezsen
- +1 yıl
Öyle
Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Bende eve kapalı yaşıyorum
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Mesaj atar msn
Elinden telefonu da almamışlar bari.
03 Yorumla- +1 yıl
2 senedir aldım teli 2018in Şubat ayinda aldm
- +1 yıl
Sofraya bile oturmadığım zaman git sunjn elinden telefonu al o. punun diyordu babam anneme...
+1 yılHemen başka şehre atanmaya bak
01 Yorumla- +1 yıl
Kpss ye bir kaç ay var ama evdeyim sürekli
- Devamını Gör (33)
Devamını Gör(78)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailem erkeklerle adım çıkmasın diye beni eve kapattı. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler