Sitede birkaç defa denk geldim. İşine gelmedi mi; "Fakirsin sen, araban bile yoktur senin, Sizi ezik fakirler"gibi ithamlarda bulunuluyor. Olayım ya da olmayayım. Kime, neye göre belirleniyor bu fakirlik? Fakirlik ayıp mı günah mı? Herkes anasının karnından zengin doğmuyor ya!! Rabbim yeter ki insanı Karakter fakiri etmesin.
Zenginlik; sabahları poğaça yiyebilmektir. Zenginlik; merdivenleri yardımsız çıkabilmektir. Pencereden bakıp, yoldan geçenleri görebilmektir. Her akşam kendi kapını kapatabilmektir. Saçının okşanmasıdır. Kolundaki saatin geleceği göstermesidir. Bir sonraki hafta için plan yapabilmektir. Güzel günleri bekleyebilmektir. Bazen bir tabak makarnadır. Bazen iki tane domates ve bir taze ekmektir. Kendine inanabilmektir. Zenginlik varlığından mutluluk duyabildiğin herşeydir…
Fakirlikse… Bir kez tanıyıp, Sonra yokluğunu öğrenmektir.
O itham da bulunanın aslında bir nevi insanlıktan yokluk çektiğini aslında yüreğinde ki pislikten yüzündeki nefreti gösterdiğini biliyormusun sen reis? ben bugune kadar hep kardeşçesine yaklaştım insanlara özlerini hiç merak etmeyerek sen bilirsin beni reis bilmezmisin ki?
Ya herkes tabiki zengin doğmuyo ama herkesin beyni dusuncesi çalışma olanağı oluyo insanlar hayatını kendi sekillendiriyo o şans onun elinde ve buna ragmen ben fakirim benim bişeyim yok ben kendimi zor gecindiriyorum diyenlere aklım ermiyo oyle dusunenler zihin olarak fakir sayılıyo benim gozumde zenginlikte göreceli bişey tabi ev araba olan herkes zengin değildir gönlüde zengin olan insan zengindir bence
Güzel yorum olmuş. İnsanların verebilecek cevapları olmadığında karşısındakini ezmeye başlar. Ezmeye başladığında sevin ki kapasitesinin son damlasını kullanıyor demektir. Böylelerine gülüyorum. 😊👍🏻
Belki bekar olmamdan ama fakir yemeye ekmek bulmakta zorlanan insanlar bence. Günümüzde fakirinm asgari ücretle çalışıyorum diyene bakıyorum cebinde binlerce liralık telofon çocuklarında öyle evde kahvaltı yapmıyor her gün simit börek iki kişi çalışıyor asgari ücret 4000 TL iki çocuk var ama ceplerinde telefonlar 6-7 bin TL kılık kıyafet marka nasıl yapıyorlar anlamıyorum.
Hocam gerçekten fakir yiyecek ekmeği bile olmayana denir, evi var arabası yok olan fakir değildir buna fakir diyen fakirdir ama akıl fakiridir. bu kavramla dalga geçenlerde hem akıl hemde ruh fakiridir.
Amel defteri sevab dan yana boş olana Yureginde merhameti ve sevgisi olmayana Vicdani zerre olmayana Dilinde saygısı olmayana Kanaat sahibi olmayıp hırslı olana denir bnce fakir uzayıp gider :)
Resim gerçeği olduğu gibi anlatıyor üstüne bir şey söylemek saçma olur diye düşünüyorum. Kanaat eden şükreden insan bu dünyada huzurlu ve mutlu olmayı başaran insandır.
Kişiliği olmayan, dini, imanı, maneviyatı olmayan kişi, fakirdir. Maddiyat bugünlüktür, yarını ne olacağı belli olmaz, maneviyat, kişilik vb. kalıcıdır.
En İyi Cevaplar