Aradığım kişinin beni engellemediginden eminim çünkü mesajım iletiliyor, interneti de açık ve aramayı da reddetmiyor çünkü reddedince arama reddedildi yazıyor ama arayınca bir kere çalıp kapanıyor böyle ULAŞILAMIYOR diyor. WhatsApp aranıyor çalıyor farkı nedir? WhatsApp aramasında ulaşılamıyor ne demek?WhatsApp arama
WhatsApp aramasında ulaşılamıyor ne demek? Aranıyor çalıyor farkı nedir?
Bende bugün bu sorunu telefonumu kapayıp açtıktan sonra farkettim. Biraz araştırdım ama kimse tam çözümü söylememiş, herkes rahatsız etme modu tarzını kapat gibi tavsiyelerde bulunmuş. Ama telefonum android ve bu özellik kapalıydı. Whatsapp uzerindende bu tarz sorunları araştırınca orada ki 2 tane çözüm yöntemi olduğunu gördüm 1-) telefonunuzu kapatın ve 1-2 dakika sonra açın. Ben bunu denedim fakat sonuçsuz kaldı 2-) whatsAppı durmaya zorlayın. Bunu uygulama ayarlirdan yapiyorsunuz. yapınca aksaklıklar çıkabilir tarzı bir uyarı çıkıyor. Kabul edin problem tekrar whatsappa girince çözülecektir.
WhatsApp uygulaması yeni bir uygulama olmasına rağmen iletişimimizin büyük bölümünü ele geçirmiş halde. Hemen hemen tüm iletişimimiz bu uygulama üzerinden. Düşünsenize, tüm yazışmalar, multimedya gönderimi, evrak gönderimi, adres tarifi, sesli görüşme, görüntülü görüşme, hatta konferans görüşmeleri de bu uygulama üzerinden yapılabiliyor. Nasıl normal aramalarda ulaşılamıyor uyarısı alıyorsak WhatsApp'ta da çeşitli nedenlerle bu uyarı ile karşılaşabiliyoruz. Karşılaşmış olduğun WhatsApp arama ulaşılamıyor neden kaynaklanır bakalım.
WhatsApp Ulaşılamıyor Ne Demek?
WhatsApp araması
WhatsApp'ta 2 çeşit arama var. Biri sesli arama, diğeri ise görüntülü arama. İnternet üzerinden yapılan bu iki arama da normal aramayı hiç aratmıyor. WhatsApp sesli arama ulaşılamıyorsa bunun birkaç nedeni olabilir. Bunlar:
Aradığın kişinin internet bağlantısı olmayabilir. Bu nedenle ulaşamayabilirsin.
Aradığın kişi tarafından engellenmiş veya aradığın kişiyi engellemiş olabilirsin. Bu durumda da karşı tarafa ulaşamazsın.
Aradığın kişi WhatsApp kullanmıyor olabilir. WhatsApp uygulamasını kullanmayan birine ulaşamazsın.
Aradığın kişi telefonunu yönlendirmiş olabilir. Bu durumda da karşı tarafa ulaşman mümkün değildir.
Eğer bunların hiç birinde sorun yoksa;
Mobil internetle arama yapıyorsan Wi-Fi'yi, Wi-Fi'yi kullanıyorsan mobil internetle aramayı dene.
Uygulama önbelleğini temizle. Temizledikten sonra tekrar dene.
Telefonunu kapat, yeniden aç. Yeniden aramaya çalış.
Uygulamayı kaldır, yeniden yükle ve tekrar aramayı dene.
Tüm bunlara rağmen arama yapamıyorsan WhatsApp'ta genel bir sorun yaşanıyor olabilir. Bir süre bekle, teknik ekip sorunu çözünce tekrar dene.
WhatsApp aranıyor çalıyor farkı nedir?
WhatsApp aramalar
WhatsApp'ta arama yaparken 2 ekran çıkar karşına. Arama tuşuna bastığında çağrının karşı tarafa ulaşana kadarki ekranda "Aranıyor" yazısı çıkar. Çağrın karşı tarafa ulaştığında ise "Çalıyor" yazısı çıkar. Bu kadar basit ayrımı.
WhatsApp aramasında ulaşılamıyor ne demek? ve WhatsApp aranıyor çalıyor farkı nedir? açıklamaya çalıştım. Buradaki içerikte de WhatsApp'taki işaretler ne anlama geliyor? sorusunun yanıtını bulabilirsin. :)
Aklıma 3 neden geliyor... 1. Aranan abone gerçekten sinyalin ulaşamayacağı bir konumda bulunuyordur. 2. Abone geçici bir süre de olsa rahatsız edilmek istemediği için telefonunun veya whatsap'ını kapatmış olabilir. 3. Sizi engellemiş olabilir...
@Tataçaça Şöyle söyliyim arkadaşa da cvp verdim o kadar çok boynuzlandim ki:) İnternet açık iki tik oluyor ama aranıyor yazıyorsa hayırlı uğurlu olsun wpden başka biriyle konuşuyor normalden arasan dahi göremezsin tek sebebi bu:))
@NuRrr155 Bende sendenim boynuz konusunda tecrube edindigim için whatsapta çığır atladim. Mesaj yazip iki tik olup aradiginda araniyor diyorsa kesinlikle baskasiyla konuşuyordur tecrübe ile sabit. Fakat yuva yikan wp araniyor yazisinida kaldırmış özellikle denedim baskasiyla konuşsada çaliyor yaziyor artik.
Önceden wp üzerinden baskasiyla konuştuğunda aranıyor yaziyordu fakat yuva yikan wp onuda kaldirmis özellikle denedim 🤦🏻♀️ başkasıyla konuşsada artik çalıyor yaziyor ve anlaşılmıyor.
Eyer aranıyor diyorsa Ya seni engelledi ya da interneti yok ya da çekmeyen biyerde eyer çalıyor diyorsa yani İnterneti var o telefon çalıyor ya sessizde ya da görmezden geliyor
O kadar boynuz yedim ki artık bu konuda en iyi ben bilirim. Eger neti açık iki tik gidiyor ama wpden aradığında aranıyor yazıyorsa wpden biriyle konuşuyor demektir:)) Normalden bile arasan goremezsin
Bu sorunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama şu an aynı sorunu bende yaşıyorum internetten araştırdım yeterli bir bilgide bulamadım bunun nedenini öğrenebildiniz mi acaba
Bunu 3 gündür bende yaşıyordum ve tesadüfen düzeldi şu an sms ayarlarından yaptım sms alma gibi birşeyi aktifmiş o yüzden wp veya normal arama yapınca aranmıyordu düzeldi şu an sms almayı iptal edince