Neyi ayniymis? İnsan bir ırk değildir. insan bir türdür. Birbiriyle ciftlesince ureyebilen canlilar aynı türdendir. bizleri oluşturan tüm temel taşlar insan türünün tüm bireylerinde bulunur yalnızca farklı frekanslardadir o kadar. Kürt Yunan gibi tanımlar bir yerde kültürel tanimlardir. kültür olarak türk ve Yunan birbirine kurtten daha yakındır. eger YouTube a bakarsiniz turkce Yunanca ortak yüzlerce sarkica varken Türkçe Kürtçe eski tek bir şarkı yoktur. Bin yıldır beraber yyasamiyoruz Kürtlerle 50 yıldır beraber yaşamaya çalışıyoruz insanda pek başarılı değiliz. dikkat edin iki kuşak ötesinde bir Türk'ün ya da kürt bir kürdün türk akrabası yoktur. kultur olarak hiç bir bağı olmayan iki halktır Kürtler ve Türkler kültürel anlamda Yunanlılar Türklere çok daha yakındırlar.
İslam'ın 50 çeşit hatta insan sayısı kadar yorumu vardır. genetik benzerlik ve aynı dine mensup olmak ortak kültür oluşturmaz. Aynı dili kunuşan ortak tarih geçmişine sahip olan insanlar ortak kültür oluşturur. İslamiyetten dolayı ortak kafa yapisi ortak kültür değildir. Hiç bir halkla sorunum yok. din temelli mezhep temelli bir birlik kurmak ne kadar kolaysa yikilmasi da o kadar kolaydır. ben bir turk olarak kültür hayata bakış ortak insanı ve manevi değerler olarak Yunan Bulgar Sırp ve ermeniyi kurtten daha yakın görüyorum kendine. kimseyle de sorunum yok bu arada. ama alakası olmayan iki halkı mezhep din temelli birbirine bağlamaya çalışmak mantıklı değil.
Aynı dine mensup olmak aşağı yukarı düşünme tarzlarında benzerlikler oluşturur.
Yemek kültüründen müzik kültüründe bu kadar benzeyen Türk ve Yunanların düşünce yapılarının, günlük hayatlarının farklı olması din ile ilgili. Din temelli ortak düşünceyi yıkmak da kolay değildir, yıllar alır. Türkler ve Kürtler alakası olmayan iki halk demek çok yanlış olur.
Sen tabiiki Yunanları, Ermenileri daha yakın görüyor olabilirsin ben de orta-doğu halklarını kendime yakın görmüyorum ama ne sen ne ben tek başımıza Türkiye'yi oluşturuyoruz.
Eğer İngilizcen varsa yabancı forumlarda vakit geçirirsen Türklerin davranislarin Avrupalılarla çok farklı oldugunu farkedeceksin. Türklerin düşünce yapısı ve hareketli orta doğuya daha yakın.
Genetik benzerlik hepsinden de bağımsız bir kavram.
En İyi Cevaplar