Kendinden büyük kardeşinin olmasının avantajları dezavantajları nelerdir?
Abisi/ablası olan insanlar şanslı mı, şansız mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Abiyi bilmem ama ablasi olan kizlar cok şanslı. Eger az çok ayni bedende giyiyorsaniz bir kere kiyafet bollugu var. Makyaj malzemesi almana pek gerek yok. Bir seyleri onceden yasayip tecrube ettigi için olaylar , anne baba da daha rahat oluyor. Arabayı onceden kullanabilen yoksa abla nerden, kimle çalışsam diye dusunurken kucugun boyle bir derdi olmuyor. Yasi geldiginde ablayla öğreniyor. Universite sınavı gibi kritik zamanlarda mutlaka kendi önceden tecrube ettigi icin tavsiyeleri cok oluyor. Keske ablam olsaydi ama ben bir ablayim ve surekli her konuda ilk kurban benim. Kardesim cok sansli cok ablasi oldugu icin😊
Bence şanslı. Kardeşim benden 3 yaş küçük, ben okumayı yazmayı öğrenince ona da öğrettim. Hemen de kaptı. Ama İngilizceyi kapamadi.. Cvsinde İngilizceye çevirmek istediği bir kaç cümle vardı, ben geçen hallettim mesela. Ona bir sürü İngilizce düşük seviye hikaye kitapları, çalışma kitapları falan verdim ama bakmıyor. Bence bu tarz şeylerden dolayı büyük kardeşi olması şans ama kullanmıyor..
ablam var ama iyi değil bence ailem hep ona değer veriyor kız diye felan ben kendimi değersiz hissediyorum abim olsaydı en azından arkamı kollardı millete direk sataşırdım sonra abimi aradım gelir döverdi ne güzel olurdu
Bende ikisi de olduğu için mi bilemiyorum belki olmasalardı hayatımı eksik bulmazdım ama şu an nasıl koskocaman bir boşluğu doldurduklarını ve nasıl büyük bir nimet olduklarını bildiğim için şükrediyorum. Bence çok büyük bir şans ❤️
Sanslilar bence herseyi sizden once yasamis bir yol pusulaniz oluyor benim abim ablam yok ama ben ablayim yari anne gibiyim ve kardeslerimle cok iyi anlasiyorum
Evin en buyuguyum ben kesinlikle ablasi ve iyi bir abisi olanlar cok sansli kardeslerimden biliyorum hayati cok dahaa rahat yasiyolar ama buyukler genelede olaylari yasayip dersleri cikarann ilk kisi oldugu icin her konuda iyi
Bir yandan şanslı bir yandan şanssız ben tek çocuğum ve benim hic arkadaşım yok sevgilimden baska abim ablam olsa en azindan ayrılınca beni teselli ederdi dizlerinden ağlardim olmamasi kötü. Kötü yanida her bokuna karisiyorlar ya 😅
Evin en buyuk cocugu erkek olunca bu iyi bnce mesela benim 3 abim varvmaddi konuda yardimci oluyolar bu avantaj ama evlnmiyolqr onlar evlnmdn de annem seni vermm diyor bu da dezavntj. Burdan onlara sesliyorum evlnnde bnde sevdigime kavusayiiim
Abim var bir keresinde burnunu kırmıştım 1 saat sonra hiçbişey olmamış gibi konuştuk babam sorunca kapıya çarptım demişti sanırım şanslıyım ama hep bir ablam olsun istemişimdir
En İyi Cevaplar