Sizce dünya bu kadar zenginken insanlar neden bu kadar yoksul?

hakkın olanı alamamaktan kaynaklanan vaziyet. nedir bu yoksul insanlardaki kronik suskunluk, bu kadar çok sayıda olmalarına rağmen, kim onlara bu rolü ezberletmiş, kim "sen sadece bu kadarını hakediyorsun gerisi bizim" fikrini mantıklı hale getirmiş anlamak mümkün değil. rahatı yerinde olan insanın sahip olduğundan bir nebze faydalanabilmek adına dilenmek ya da sözde söz sahibi olan kadere inanıp boyun eğmek yerine maruz kaldığı her türlü haksızlığın hesabını sormadığı sürece insanlar yoksul kalacaktır. belki bunun için yeterince bilgili değiller, güçlü değiller, ne yapacaklarından da emin değiller çünkü zenginlerin polisleri var, zenginlerin orduları, zenginlerin devletleri var ama yoksullara yol gösteren devrimciler de her dönem ortaya çıkmışlardır, bazen jakoben, bazen peygamber, bazen sadece deli diye anılsalar da.
Hz. Mevlana nin şu sözü aklima geldi,
Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz?
Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?
Değerli dostum insanoğlu çok aç, nefsine düşkün varliklardir, paylasmayi bilmiyoruz, yardımlaşmayi bilmiyoruz, haram helal demeden ver Allah im bu kulun yer Allah'ım düşüncesiyle hareket ediyoruz, İslami hayatimiza uyarlayamiyoruz, süslüman olmaktan öteye gidemiyoruz. Laf etmekten baska birsey yapmıyoruz... yazilacak cok sey var, neyse fazla uzattim, hakkinizi helal edin👍🙏
Bir kesimde Doyumsuzluk olduğu sürece birilerinde hep bir eksik kalır..
anlık nüfus ile herkese yetecek kadar kaynaklar, gıda üretimi varken aç yatan İ veya yetersiz beslenenler İnsanlar var.
Eşitsiz eğitim erişimi, maddi sermayelerde adiliyetsizlikler, yersiz israflar, savaş ve iklim değişimlerin tahrip ettiği bölgeler var olduğu sürece bu Döngü değişmez.
Herkes ihtiyaci kadarini istese herkese yeter. Hirslarinin pesinden gidenler oldugu surece sadece haklarini yedikleri kisiler ac kalmayacak ayni sekilde kendileri de doymamaya devam edecekler.
Cevap
5Cevap
İnsan doğası bu bir zamanlar tabiat anayla sonra kendileriyle sonra da birbirleriyle her zaman savaş icindeler
İnsan barışçıl bir ırk değil et yeme kültürü edinmiş vahşi bir ırktır.
Yeryüzünde ki en tehlikeli yaratık
Herkes alçakgönüllü olsa Dünya Harika bir yer olur ancak doymak bilmeyen insanoğlu hırsından dolayı kimileri çok zengin kimileri açlıktan ölüyor ve fakir.
Çocuklara işkence yapılan bu dünyayı ölene kadar sevmeyi reddediyorum..
İhtiyaçların karşılanır, zevklerin değil demek istiyor
vaay güzel sözmüş insanların doyumsuzluğunu anlıyorum
Gözünü toprak doyurasıcalar yüzünden.
Gözü aç insana dünyaları da versen doymaz
Aç gözlü ve doyumsuz insanlar.
Bekliyeyim şurda
Hak hukuk adalet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar