Kredi kartından nakit avans cekmek zorunda kaldim. Çok önemli bir mesele vardı. Bir ödeme bekliyordum gelecek o da gelmedi. Beni zor durumda bıraktı. 1250 tl borcum var. Nakit avansı ileri bir tarihe erteleme ya da taksit haline dönüştürme vb hakkim var mi? Bana öneride bulunun lütfen. Işın içinden çıkamıyorum. şu an hiç bir şekilde ödeyecek durumum yok çünkü.
Cevabın nedir?
Şöyle ki bankayı arayarak bunu sorabilirsiniz. Eğer ki taksitlendirme ya da ileri tarihe atmayız derlerse, 1.250 TL'nin asgari tutarı genelde %30'dur. Yani 375 tl. Artı olarak 1.250 tl'nin nakit avans işlem ücreti ortalama 100 tl olsa, bunun da 30 tl'si asgariye eklesek 405 tl yapar. Kartınıza 405 tl yatırıp tekrar nakit avans olarak çekerseniz 1 ay takla attırmış olursunuz ;)
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Zaten nakit avans işlem ücreti ile beraber toplam 1250. 1200 çekmiştim 50 tl ücret koydu. Nakit avans da da atariyi yatırıp faiz yemesini engelleyebiliyor muyuz yani orayı anlayamadım tam. Asgariyi yatırıp tekrar o yatırdığımi crkince 1 ay ileri mi atıyor doğru mu anladim
- +1 yıl
Siz ödenecek toplam asgariyi ekstrenizden görebilirsiniz. Diyelim ki 400 lira. Eğer 400 lira yatırırsanız yaklaşık 20 tl kadar bir faiz yersiniz. Yani bir sonraki ay 1250-400+20=870 TL toplam borcunuz olur.
artı olarak siz benim param yok dediniz, bir arkadaşınızdan 400 tl borc alıp karta yatırdığınızda limitiniz otomatikman yükselecektir. Tekrardan limitiniz kadar nakit avans çekip arkadaşınıza parasını verebilirsiniz. :) - Soran+1 yıl
Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim sagolun bu şekilde en azından zaman kazanmış olurum ödemek icin
En İyi Cevaplar
Taksitli nakit avans diye bir şey duymuştum, bankana sorman daha sağlıklı olacaktır. Çektiysen bile taksit imkanı sonradan eklenebilir sanırım
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Anladım tamam teşekkür ederim ben bankayı arayip bu taksitlendirmeyide soracagim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Olması lazım. Erteleme var diye biliyorum taksitlendirme de var
00 Yorumla Taksitli. yapmadinsa. yandi o. ve asgarisini. yami 3oo. falan odemek. zorundasinm
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Taksitli yapmadım. Asgari ödersem en azından faiz işlemeden geri kalan borç diğer aya atar mi
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim. Asgariyi yatırabilirim bir şekilde. Geri kalan borç da o zaman diğer aya atacak anladığım kadarı ile. Bilgi için tesekkurler
Para & Ekonomi konusunda 567 cevap paylaştı. Ne gibi önemli bir mesele
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sağlıkla alakalı bir meseleydi
- +1 yıl
Çekerken taksitli nakit avans çekebilirdin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
O an gaflete düştüm bir anda. Acil lazımdı. Bana gelecek bir para vardı onu yatiricam diye zaten endişeli değildim ama bir sorun oldu işte. O yuzdrn zaten zor duruma düştüm.
Müşteri hizmetlerini arayıp taksitlendirebilirsin.
00 YorumlaMüsteri temsilcisini ara. Boldurebiliyosun
00 Yorumla- +1 yıl
müşteri hizmetlerini ara taksitlendir
00 Yorumla - +1 yıl
Asgsrisini öde yeter
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Asgarisi yeterli olur mu ki faiz işlemez mi sadece asgariyi yatırınca. Güncel borç 1250 görünüyor çünkü. Faiz işlerse hergun diye endiseliyim
- +1 yıl
Çok büyük rakamlar değil. Ekstre çıkınca min. Tutar gösterir onu öde 1 ay erteler direk
- Soran+1 yıl
Anladım teşekkür ederim fikir için.
- +1 yıl
Şöyle soyliyim kafanda yer edinir belki 400 lira limiti bir kart aylarca odenmeyip icraya düştüğünde 1-2 yılda ancs 750 TL oluyordu.
- +1 yıl
ne kadar cektin
04 Yorumla- Soran+1 yıl
1200 çektim 50 tl işlem ücreti koydu 1250 tl. Bir ödeme bekliyordum bir yerden ona güvendim o da gelmedi. Tüm aksilikler genelde beni bulur zaten. Bir kerede zor durumda kalmayayım.
- +1 yıl
yardımcı olayım bari
- Soran+1 yıl
Ben fikir olarak yardım istedim maddi anlamda bir yardım istemedim burda. Burda kimse kimseyi tanımıyor etmiyor burdan maddi yardım niye isteyeyim yani ayrıca siz de beni tanımıyorsunuz neden böyle birşeye yardımcı olasiniz. Bunların mantıklı bir açıklaması yok kısaca. Ne niyetle yazdınız bilmiyorum ama iyi niyetle yazdiysaniz eğer sagolun. Ben fikir istedim sadece
- +1 yıl
sen bilirsin
- +1 yıl
Taksitlendir
00 Yorumla faiz koyuyorlar
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bankanla konustun mu
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı