Bu soruda nerden aklıma geldiyse :) Galiba cok bahşiş bırakıyorum :P
Cevabın nedir?
+1 yılGçen marketten bişey aldım 9 lira 90 kuruş tuttu 10 kuruşu istemezsiniz sanırım dedi kız bende verl an 10 kuruşumu dedim nah alırsın dedi kız hemen kapının önündeki sürat teknesine atladı - hahaha beni asla yakalayamazsınız aynasızlar dedi ve kaçtı bende hemen peşine düştüm o sürat teknesiyle kaçarken bende peşinden koştum koştum koştum bir atladım tekneye tutundum çıktım içine girdim kız meerse ninja kız karnıma bir vurdu baba bide burnuma bir vurdu baba burnum burdan şuraya geldi bidaha vurdu baba tam tur attı yine eski yerine geldi bende dedimki lan bana bak kız ver lan 10 kuruşumu Aaaslaa dedi hemen atladı ve yukardaki helikopterden sarkıtılan ipe tutunda huhahaha diye güldü bende teknenin el firenini çekip bir dirft atım duraktaki kızlar nasıı bakıyo bilemezsiniz sonra yoldaki arabaya bir çarptım fırladım bende kızın bacağından tuttum bırak lan beni dedi bende hayatta olmaz o 10 kuruş benim dedim hayır dedi o 10 kuruş ya benim olacak ya da hiç kimsenin dedi ipi bıraktı mk kızı aşşağı düşmeye başladık 12 bin metreden serbest atladık aşşa düşüyoz düşüyoz derken bir amleyle 10 kuruşumu aldım hihaiha diye güldüm ve gömleğimin cebindeki acil durumlarda kullanmam için şişme kadın bekletiyordum çektim ipini şişti şişti tuttundum şişme kadına pat düştük ben yaşadım 3 kırıkla atlattım kız hayatını kaybetti hastane masrafları 700 lira tuttu ama ne olrusa olsun vermedim 10 kuruşumu
12 Yorumla- +1 yıl
üşenmeden okuyup hay senin yazdığın bende ne sandım da okudum dediğiniz için teşekkür teşekkür :D
En İyi Cevaplar
garson masayla dogru düzgün ilgilenirse, siparişleri gecikmeden getirirse, güler yüzlüyse her zaman bırakırım. tavır güzel oldu mu hesabın yarısı kadar bile bıraktıgım olmuştur. yok bir kül tablasını bile getirme 5 dk sürüyosa kuruş bırakmam. bir de bildigim sık gittigim yerlerde daha çok bırakıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBahşiş bırakmam için bulunduğum mekanın havası hoşuma gitmeli, önüme gelen servisin lezzeti ve çekiciliği yerinde olmalı, kullanacağım her şeyin temizliği beni memnun etmeli, servis yapan garson işine özen göstermeli.
Genelde bu yönde bir tatmin yaşamıyorum.Bu yüzden sık bahşiş bıraktığım söylenemez.En son yanılmıyorsam 2 ay önce İstanbul 'da gittiğim bir cafe de 5 lira bahşiş bırakmıştım.Baharatlı çay içmiştim, çok hoştu :)01 Yorumla
Hesabın %10u kadar bahşiş bırakmak lazım. Yüzde 20de olabilir hatırlamıyorum. Yani 100 liralık yiyorsun 10 lirada garsonların senin tribini çekme payını bırakıyorsun. Adab-ı mübaşeret gibi bişey işte.
35 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
75Cevap
+1 yılişletmenın ilgi alakası ve garsonun hızmetınle alakalı. bende eski bir işeletmeci olarak en fazla 10 sanıyede notumu verıyorum zaten. iyi hızmet ıyı bahşiş. begenmedım hanzo kro oldumu da kartla ödüyorum 10 kuruş bıle vermem. ancak genelde gittigim yerler bellıdır standartır ve hızmette sınır yok daımı musterısıyım 500 metreden benı görünce hizmet başlıyor masalar ayrılıyor ılgı alakala oldukca ıyı genelde o ankı keyfıme göre 10-20 tl arası bahşiş bırakırım
00 Yorumla
+1 yıl1.5 TL ekmeğe 1 TL bahşiş bırakıyorum o zaman ben çok mu bonkörüm :) Bahşiş olayı öyle bişe değil bence. Yapılan işe göre değerlendirilmesi gerekiyor. İki nezih mekanı karşılaştırıyorsun. Birinden 100TL, birinden 400TL'ye kalkıyorsan ve iki garson da aynı işi yapıyorsa, senin birine 10TL, birine 40TL vermen; garsonun hakkını veriyim uğraşıyorlar derken 10TL verdiğin garsonun hakkını yemene sebep oluyor. Ben böyle düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLisedeyken komi olarak işe girdim garsonlar bahşişten pay vermiyodu bize karaktersizler bende müşteriler bahşiş bırakmasın diye devamlı masayı rahatsız ediyodum :D gidip devamlı kültablasını değiştirip değiştirirkende külleri hafiften masaya döküyodum :D
adamlar bahşiş için yaptığımı zannediyodu başta ama bir yemek yiyene kadar 10 defa küllük değişince vermiyorum lan canımımı alıcan moduna geçiyo herifler :D vermeyip kalkıyolardı oooh :D hakkımızı verseydiniz ameke :D01 Yorumla
+1 yılantalyada yaşayan bir turizmci olarak şunu rahatlıkla söyleye bilirim ki bahşiş geleneği türklerde ve araplarda yok denecek kadar azdır. ben turizmci olduğum için ve bunun ne demek olduğunu bildiğim için gittiğim her mekanda bahşiş mutlaka bırakırım. asla boş geçmem.
00 Yorumla
+1 yılNormalde birakmam. Sonucta bende calisanim ve kimse bana bahsiz vermiyor. Ustelik vermek isteyenlerden istemiyorum, cok itici gelir. Ama en son sanki mecbur kalmis gibi hissettim kendimi ve 10 lirayi askin bir bahsiz vermistim.
01 Yorumla
+1 yılValla bahşiş filan vermesende bir gece klübüne bol bozuk parayla gidilmesi iyidir 10 luk 20 lik Paranın üstünün garsonlar hiç getirmiyor içecekler 70 tuttu örneğin sen verdin bir 50 bir 20=70 kalan 10 lirayı unut :)
Bodrumda Clup pasha da o beni yolan garsonu saygıyla anıyorum :)00 YorumlaGenelde bırakmıyorum, nihayetinde zenginde olsam fakir de olsam öğrenciyim ve belli bir çap içeriindeyim buraya birçoğunun yaptığı gibi yok 50 lira 100 lira yazıp da kendimi ya da milleti kandırmak da hoş olmaz, ziraa ben buyum gider kız kulesinde yemek de yerim gider çeşme başında domates ekmek de :)
00 YorumlaZaten maaşını aldığı bir iş için neden bahşiş bırakıyoruz bende onu anlamıyorum. Evet zor bir iş, bende yaptım bir süre ama emeğimin karşılığını aldım. Bahşiş beklemedim hiçbir zaman.
13 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılher seferinde illaki bahşiş bıraktığım bir restoran vardı, bigün dalgınlıkla 50 kuruş eksik ödeme yaptım diye milletin içinde 50 kuruşu istediler o gün bugündür bahşiş vermediğim gibi kuruşuna kadar paramın üstünü istiyorum :))
30 YorumlaFakir misiniz testi; bahşiş bırakır mısınız?
A) bahşiş ne be?
B) tabiki bahşiş bırakırım
A'lar çoğunluktaysa tebrikler fakirsiniz!21 Yorumla- +1 yıl
Süper tespit
Düzenli olarak gittiğim mekanlarda, hizmetini beğendiğim ve normalde para almayan valelere bile bırakıyorum. Alışkanlık oluyor galiba. En son 15 bıraktım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle , ve yeterince haklı.
onların işi bu
Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı. Mudavimi oldugum mekanlara bırakırım genelde onun dışında ki yrrlerde de kaliteye bakarım gerekirse bırakırım... calisanlarina saygım vardır hizmet sektörü kolay değil
02 Yorumlahiç işim olmaz bahşişle o bana bahşiş vermeli orayı tercih ettiğim içn. ahahah
17 Yorumla
+1 yılöğrenciyim ben ya yediğimin içtiğimin parasını zor ödüyom bide garsonun tribine bahşiş mi bırakcam :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Evet bahşiş bırakıyorum koskoca Şule Şelale bahşiş bırakmıyor derdirtmem diye baya baya bağşiş bırakıyorum garson bile şaşırıyor :D
01 YorumlaAy bir de bazi kafelerde hesabi masaya isteyiniz yazmiyor mu... Hesabimi isterim para ustumu sekerlerle birlikte alir ve terkederim orayi :)
00 Yorumla
+1 yılKarnımızı doyurdugumuza sukredıyoruz sen ne dıyon :D
01 Yorumla
+1 yılsevgilimle yemek yemeye gitmiştim adamlar guller cıcekler öyle bir donattılar kkı masayı bıde ızmette gercekten kusur yoktu hesabın ustune 25 tl bahsıs bıraktım a q :D mutluluktan ama sımdı sevgılım yok :/
00 YorumlaArkadasla bir kafeye gitmiştim 14 tuttu. 15 verdik 1 lira bahşiş mi verilir falan dedik aramızda o 1 lirayı bile aldık ya:D
13 Yorumla- +1 yıl
ahahahha :D :D :D :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtdışında garsonlarin maaşının bir kısmını bahsisleri oluşturur ama bizde zaten maas aliyorlar gereksiz bence
11 YorumlaNadir en son valeye birakmistim 10 tl az is cok para
01 YorumlaBahşiş bırakmam hatta benden önce bırakılan bahşişi alirim shjsjsjsjsjsj. Şaka bir yana Hayır bırakmam
03 YorumlaHizmetten memnun kalırsam evet. Memnun kalmazsam kuruş koklatmam.
10 Yorumla
+1 yılBen genelde burger yediğim için vermiyorum gidip kasiyere mi vercem bahşişi :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden böyle değildim elit sevgili yapınca biraz burjuvalaştım.. Sevgilim bırakıyor bazen lüx lokantalarda ama sevmiyorum ben oraları.. Salaş yerlerde bırakmıyoruz..
00 Yorumla
+1 yılHayatım boyunca hiç bırakmadım ama şu öğrencilikten kurtulursam bırakacağım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHesabın %10 u normaldir :) diye biliyorum ama biraz önce corba içtim 10 lira tuttu 10 lira da bahşiş bıraktım :)
Adamlar sabahın körüne kadar açıklar ve koşturuyolar hakları !00 YorumlaHizmetten ve lezzetten memnun kaldıysam bırakırım onun dışında para üstü bozuksa almadığım olur
00 Yorumla
+1 yılGenelde bırakamıyorum, öğrencilik falan bazen de unutuyorum ama en son 10 tl vermiştim.
00 Yorumlahesap istediğimde paranın üstünü bırakırım bazen onun dışında cıks :D
00 Yorumlabahşiş nasıl bırakılıyo ya üstü kalsın mı deniliyo :D:D
01 Yorumla
+1 yılBahşiş arttıran teknikler var araştırın ona göre gelsin bahşişler :D
00 Yorumla
+1 yılBahşiş bırakılcak yerlerek yemek yiyip içmiyorum ki öğrenciyiz şurda :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılYerine göre. Bir keresinde kışın kuryeye pizza getirtmiştim o soğukta kar resmen buz tutmuştu bayırla çıktı motoru. 25 lirayı verdim hatta masraftan çoktu. Hakkıydı ama.
00 Yorumla
+1 yılçok nadir zaten bir çaya 5 lira verıom üstüne bir de bahsis mi bırakcam saçmalık :D
00 Yorumlaeğer işlerini iyi yapmışlarsa bırakırım ama yanlış getirip etmişlerse yok zaten onların işi o
00 YorumlaBen part time garsonluk yaptığından bahsiş bırakan ben değilim vallahi bahşiş bırakılan benim Hahah
00 Yorumla
+1 yılServisin kalitesine göre bol bahşiş te bırakabilirim hiç bırakmayabilirimde. Tutup öküz gibi bir garsona neden bahşiş vereyim ki?
00 Yorumla
+1 yılNeden bırakayımki her şeyin ibneliği çıktı nasıl olsa... Restoranlarda hızla yayılan yüzde 10'luk 'zorunlu bahşiş' uygulaması sektörü karıştırdı.
00 YorumlaAcelem falan varsa 5 10 kurusu almadan gittigim olur:)
20 Yorumlayooo bahşiş falan bırakmam
talebe insan bahşiş mi bırakırmış hiç :)01 Yorumla100 veriyorsam kalan bütün parayı bırakırım. Bazen 20 bazen 25
00 Yorumlaögrenci oldugumdan bırakmıyorum bigün kendi paramı kazanayım görcem garsonları
00 YorumlaBırakırım ama her defasında da bunu tayin ve tercih ederek hadsizlik ettigim hissine kapılırım.
Hizmetine mukabil ucret alan birine artı para vermek ustten bakmak, onu kucumsemek gibi geliyor.
Hassas bir konu,,00 Yorumla
+1 yılUlan Benim Açlıktan Ağzım Kokuyor Sen Diyorsun Bahşiş :D
00 YorumlaÇok beğendım biyer olursa bırakıyorum.
en son bozuklardan kurtulmak için 4 bıraktım.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ortama göre değişiyor daha doğrusu gittiğim yere göre.
00 Yorumla
+1 yılBozuklukları ve varsa yanına 5 tlyi bırakıyorum genelde :D
03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürlerr :D
Ne bırakacam lan calıstıkları yer zaten maaslarını verıyo
01 Yorumlagarsona göre değişir her garsona bırakmam işini ehliyle yapan zaten alıyor..
00 Yorumlagenelde hesabı ben ödemiyorum ama bıraktığımızı düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yıl85 tl hesap geldi dün aksam 100 tl verip çıktım. %10 oranında para bırakılır her zaman.
00 YorumlaBen 16 yasında liseli bir ergenim daha bahşiş vermişliğim yoktur.
00 Yorumla
+1 yıl100 lira üstüyse % 10 bırakırım.. aksi durumda küsüratı bırakırm..
00 YorumlaEn son bakırköy, de mado, da kahvaltı yaptık 80 lira hesap 10 lira bahşiş bıraktım bırakmak gerekir.
00 YorumlaBir görgü kuralı olarak haz etmediğim birşey olmadığı sürece hesabın %15 ini bırakırım. Servisin artılarına göre düşebiliyor ve azalıyor
00 Yorumlasadakaya girer allah daha çok verir. enson otelde bell boy a 10 tl verdim. tip boxlarada 20 şer tl attım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbikeresinde 3 kişi gittik izmirde çok bilinen bir lokantaya. 21 tl geldi bahşiş. O hesap getirdikleri defter gibi şeyin arasına 20 tl banknot ve 1 tl bozuk para bırakıp çıktık. Birbirimizin yüzüne bakmadık eve gidene kadar :D
00 Yorumla
+1 yılDüzenli olarak gittiğim mekanlarda, hizmetini beğendiğim ve normalde para almayan valelere bile bırakıyorum. Alışkanlık oluyor galiba. En son 15 bıraktım.
00 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem