+1 yılÖncelikle sağlıklı bir doğum gerçekleşmesini dilerim. Tek başına çocuk büyütmek ekonomik olarak yeterli seviyedeyseniz zor değil. Eğer ekononik olarak kaygılarınız varsa babaya nafaka davası açma hakkınız var. Eğer aranızda nikah yoktuysa önce babalık davası açmanız gerekir. Dna örneğinden kolayca çocuğunuzun babası olduğu ispatlanabilir. Bunun dışında önemli konuda sizin üzülmemeniz. Yapılan araştırmalarda anne karnındaki bebekler sizin hissettiğiniz duyguları alabiliyor. Dışardan gelen birçok tepkiyi bilinç altına kayıt edebiliyor bebekler. Bu durum sonraki hayatını da etkiliyor. Pozitif bir dış etki yaratmak gerekiyor. Klasik müzik dinletmek , onunla yumuşak sevgi diliyle konuşmak kişilik özelliğine ilerideki yaşantısı için güzel bir şey katmış olacaksınız. Tek başına çocuk büyütmenin zorluğu ve kolaylığı aslında sizin tutum ve bakış açınıza bağlı. Bundan keyif alırsanız, değiştirmeye çalışıp değiltiremediğiniz durumlar varsa enerjimizi onlara harcamamalıyız.
01 Yorumla
Soran+1 yılOndan maddi destek beklemiyorum çocuğun babası olduğunu kendisi biliyor kanıtlamaya çalışmam ileri ki hayatında oğlumun yanında olmasını isterim sadece babalık görevini yerine getirsin en azından. Konuşuyorum sürekli müzik dinletiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok geçmiş olsun. Kötü bir durum. Çocuk büyütmek Zor gerçektende. Ama zaten bakıyorum da anneler çocuk ile daha çok vakit geçiriyor. Bence maddi zorluğun yok ise tek başına buyutebilirsin diye düşünüyorum. Rabbim yardımcın olsun.
020 Yorumla
Soran+1 yılMaddi zorluğum yok ama ilk aylar sürekli emziricem büyük çoğunluğunda tek olucam yetişemem diye korkuyorum
- +1 yıl
Bence yetiştirsin. Yani bilmiyoruz tabi ama annem baban da yanında olmayacak sanırım?
Soran+1 yılOlmayacak evet
- +1 yıl
Anladım. Yani sonuçta yanlız da olsan evinde olacaksın mutlaka zorlukları olacak tek başına çocuk buyutmenin bizde çocuk büyüttük. Ama maddi gücün var ise bence en fazla 2-2,5 yaşına kadar sıkıntı çekersin yanından ayrilamayacağin için ama devamında en azından 3-4 saat emanet Edip işlerini görebileceğin fırsatların olacak. Yine de zor ama Allah yardımcın olur sen doğru olduktan sonra.
Soran+1 yılBelli bir aydan sonra doğum iznim bitecek bakıcı bakıcak. İlk aylar yetişemem diye korkuyorum ama yapacak bir şey yok. Babası hiç merak etmiyor ne de soruyor. İlerde oğluna destek olsun istiyorum ama hiç umrunda değil. Nasıl bırakıcam bakıcının eline onu da bilmiyorum
- +1 yıl
Amin insallah. Doğru iş var dimi bide. Çalışma hayatı bir an aklıma gelmedi. Bakıcı olayı zor bizde ihtiyacımız olduğu halde hiç bakıcıya çocuk bırakmadık. Dediğim yaşa kadar en azından çocuğun yanında olman lazım diye düşünüyorum.
Soran+1 yılÇalışmak zorundayım mecbur bırakıcam
- +1 yıl
Ailenin yardimi için bir engel var sanırım?
Soran+1 yılVar maalesef
- +1 yıl
Hayat zor bazen 😔😔😔😔
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun. Bakıcı konusu çok dikkat isteyen birşey. Çok var mı doğuma?
Soran+1 yıl1 ay var
- +1 yıl
Çok yakmiş. Sağ salim kucağına almayı mutlu mesut bir ömür yaşamanızı nasip eder rabbim inşallah. Bir yolunu uyduracaksin bir şekilde. İyi kötü ailen dostun flan da vardır çevrende uydurursun bir şekilde. Kendini adam sanan birisi çekmiş gitmiş ama sen onunla gelmedin ki bu zamana kadar zaten onsuz da bir çaresini uydurursun bir şekilde.
Soran+1 yılBen zaten tek başıma büyütürüm ben sadece oğlumun baba sevgisi içinde olduğunu hissetsin istiyorum
- +1 yıl
Evet çok haklısın o konuda. Ama madem öyle hayatina bundan sonra kimseyi almiyacaksin gibi bir düşünceniz yok inşallah. Bakarsın biyolojik olmasa da çok kaliteli babalık yapacak birini bulabilirsin.
Soran+1 yılBilmiyorum şu an çok uzağım böyle ilişkilere
- +1 yıl
Evet şu an mutlaka. Hatta bir süre böyle olacaktır ama eminim o bebeye babalık yapabilecek çok iyi birileri karşına çıkacaktır. Yeterki bu duruma kapalı olma.
Soran+1 yılEvlilik bilmiyorum birini severmiyim onu da bilmiyorum bir de çocuğum var onu da düşünmek zorundayım
- +1 yıl
Öyle tabi zaten bende onun için diyorum. Baba eksikliği yaşamasin diye. Yinede en doğru kararı kendin vereceksin.
Soran+1 yılEvet düşünücem bunları
Zor tabi ki. Bir insan dünyaya getireceksin. Bir bebeğin bakımı çok zor. Lohusalık döneminde destek kaynakların kimler? Ablan annen teyzen veya bir kadın arkadaşına ihtiyacın olacak bu süreçte.
İlk bir ay beslenmene dikkat edemeyebilirsin. Biri doğumdan sonra yardımcı olmalı.
Bir büyüğün tecrübesine çok ihtiyacın var. Eğer çok yalnızsan bu süreç zor gelecek elbette.
Evlilik dışı mı bu çocuk? İlerde yetişkinlikte problemler ergenliği okulu evliliği herşeyiyle sen ilgileneceksin.
Zoru seçmişsin Rabbim yardım etsin. Anlaşabileceğin gönlünün ısındığı biriyle bir kaçyıl içinde evlenmelisin. Çok yıpranırsın aksi takdirde02 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlarım var sadece. Evlilik dışı evet. İlk bir iki ay bilmiyorum nasıl olucak çocuk küçük olucak yetişemem diye korkuyorum
Soran+1 yılBabası destek olsa ilerde çocuğuna yeter benim için ama hiç umrunda bile değil çocuğu
+1 yılAllah yardımcın olsun gerçekten kolay olmuycağı kesin (o karnındaki çocukla aynı hayatı yaşadım babam 1 yaşındayken annemle ayrıldı ve annem bir süre bana baktı ondan sonra yine bir evlilik yaptı üvey babamla yaşayıp büyüdüm ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi bunu anlatamam keşke hiç doğurmasaymış beni diyorum)
04 Yorumla- +1 yıl
yani benim tavsiyem kendi ayaklarının üstünde durman sakın evlenme eğer sevdiğin bir adam varsa evlenmeden görüş onunla
Soran+1 yılÖnceliğim oğlum şu an zaten bir güvenemem. Ben babasının sevgisini hissetsin ve öyle büyüsün istiyorum ama bakalım yani babası kabullenir mi
Soran+1 yılHiç arayıp sormuyor bebeği merak etmiyor ilerde böyle olmaz umarım
- +1 yıl
eig teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılBebeğinin babası falan değil o.
Sadece biyolojik olarak baba/anne olunmuyor, o sıfatı hak etmiyor.
Güçlü bir kadın olmak gerekli, bunu zaten biliyorsundur, maddi açıdan güçlü olman avantaj, artık tek kişilik düşünemezsin, bunu unutma, tanrı yardımcın olsun.23 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef çocuğunu benimseyip hissetsin yeter. Oğlum için başka bir şey istemiyorum. Hiç merak edip aramıyor sormuyor
- +1 yıl
Arayıp sormayan merak etmeyen benimsemez de bacım, güçlü ol, evladın için dimdik dur, bugün iki ilgi gösterir yarın tamamen gider belli olmaz bu işler, bebişine sıhhat diliyorum. 💓
Soran+1 yılBebeğim için güçlü durmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim sağolun
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılALLAH bildiği gibi yapsın baba denilen şahsiyeti, siz kendinizden emin olun güçlü durun, ALLAH yardımcınız olur, aileniz ve ya çevreniz size destek oluyor mu? yoksa evlilik dışı olduğu için karşılar mı?
15 Yorumla
Soran+1 yılKarşılar. Arkadaşlarım yardım ediyor
- +1 yıl
O zaman sorun etmeyin bence, ilerde pişman olur o zaten
Soran+1 yılBilmiyorum olur mu olmaz mı ama yaptıklarından sonra çocuğunu sevsin de yeter
- +1 yıl
Zaman gerekir, bazen bazı şeyler için, siz güçlü bir şekilde bebeğiniz için ayakta durmaya çalışın
Soran+1 yılBen onun için ayaktayım zaten. Zaman tabi ki
+1 yılBence seni bu durumda kabul edecek bir eş bulabilirsin çünkü ekonomik özgürlüğün var ve durumu sakinlik ve olgunlukla anlatırsan kimse sana karşı negatif düşünmez eminim
03 Yorumla- +1 yıl
Bebek istemeyip korunmasız ilişki kurması seninle sana yapılan bir haksızlık olduğu aşikar
Soran+1 yılKorunmasız değildi
- +1 yıl
Anlıyorum zaten ben ne desem tersi oluyor
+1 yılGüçlü olmalısın tabi ki, maddi açıdan bakacak gücün de varsa halledebilirsin bence kendşne güven yeter çok da güzel zamanlar geçirebilirsiniz boş şans 👍
03 Yorumla
Soran+1 yılİlerde babam nerde derse en azından çocuğuna destek olsun istiyorum ama hiç babası merak bile etmiyor
- +1 yıl
Bunu babasıyla konuştun mu denedin mi yani en azından
Soran+1 yılKonuşmaya çalıştım ama her defasında ne yaparsan yap istemiyorum dedi. Evlendiğini söyledi daha sonra onu rahat bırakmamı istedi
+1 yılAllah kolaylık versin.
İleride sorun yaşamamak adına BABA ismi kısmına ne yazdıracaksın önce ona karar ver istersen02 Yorumla
Soran+1 yılBabasının ismi olur büyük ihtimalle ama babası hiç merak etmiyor bile
- +1 yıl
Üzdün. Keşke demek istemiyorum ama keşke..
Maddi açıdan bir problemin yoksa çokta sıkıntı etme kendine güven sadece bir de ailen varsa onlar yardımcı olacaktır zaten çocuğu büyütmene
00 YorumlaHayır bence zor olsa bile basarabilirsin sakın bebeğinden vazgeçme
03 Yorumla
Soran+1 yılVazgeçmedim zaten şu an 8 aylık
Soran+1 yılBabasının onu sevdiğini ve onun hep yanında olduğunu bilsin istiyorum ileri ki dönemlerde ama hiç umrunda değil babasının hiç merak etmiyor
+1 yılEyer oyleyse maddi acidan gucun varsa buyutursun korkma seni yoracak olan sadece bulundugun il olur
09 Yorumla
Soran+1 yılYoruyor maalesef 8 aylık oldu bebeğim sürekli soruluyor bebeğin babası kim diye
- +1 yıl
Kizmi olacak peki
- +1 yıl
Oglanmi
- +1 yıl
Ailenmi soruyo kim soruyo
Soran+1 yılErkek
- +1 yıl
Bursada olsan sana yardimci olurdum yani nasil desem ben evliyim ama sana yardim edebilecegimi dusunuyorum
Soran+1 yılEtrafımda ki komşularım
- +1 yıl
Ailen yaninda degil belliki caresizsin
- +1 yıl
Nerde oturuyorsun hangi il soylermisin bana
Bakım olarak yetersin ama bir baba sevgisi ve şefkati veremezsin, hep bir yanı eksik büyür.
00 YorumlaEvlenmeden keşke çocuk yapmasaydın ama çocuğuna hem anne hem baba olabilirsin ayrica evlendiği kadında bilsin o adamda babalık görevini yapmak zorunda
018 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim ama kendisi bilir hiç merak etmedi gidip başkasıyla evlendi o kadına da yazık müdahale edemem hayatına
Soran+1 yılBelki haberi vardır müdahale etmek de istemiyorum. O kadın yokken terk etti sonuçta bebeğini istemiyor. Şu an o kadının hayatını mahvedilesini de istemiyorum benimkini mahvetti zaten
Soran+1 yılEvliler çoktan. Ona sorun çıkartsam elime hiç bir şey geçmiyor bırakıp gitti ne arıyor ne merak ediyor gidip masum bir kadının hayatını da karartmak istemiyorum
- +1 yıl
Kadına anlat kadında onun gerçek yüzünü görsün kadın kadının halinden anla önemli olan çocuk ne sen ne de o kadın yapmasını biliyor bakmasını da bilecek! O çocuk sizin günahınızın zulmünü neden çeksin ne günahı sucu var. Yeminle sinirleniyorum bazen anneler bazan babalar sorumsuz oluyor. O adam çocuğuna sahip çıkmak zorunda yarın birgün o çocuğa pc deseler o çocuk ne hale gelir düşündün mü?
Soran+1 yılKonuşuyorum konuşuyorum istemiyor ne yaparsan yap diyor. Gider söylerim kadının iyiliği için ama bu adam çocuğunu istemiyor. Oturup konuştuğumuzda masanın üstüne para bırakıp git aldır rahat bırak beni diyen bir adam. Bilmiyorum eşine de böyle davranıyor mu ya da seviyor mu ondan çocuk istiyor mu ama bizim çocuğumuzu istemiyor. Uğraştım kaç kere ama yok diyor. Kaç gece ağladım çocuğuma da kıyamadım ama babası istemiyor.
Soran+1 yılEn çok oğlum üzülürse diye zaten ağlayıp duruyorum içime oturuyor bu sıkıntı ama ne kadar uğraşsam da fayda etmiyor
- +1 yıl
Ah bacım keşke evlenmeden yatmasaydın Allah boşuna demiyor zinaya yaklaşmayın nikah kadının güvencesi gidip adamın karısı ile konuş inan varya sana ve o adama çok kizginim yazık degilmi o masum çocuğa onun ne günahı var çocuk için mücadele et. Varya normalde zina ettiğin için seni haşlayacaktım ama senin psikolojin o yavrucagizi etkiler. Ailen yakındaysa en azından bir yıl kadar yanında olsun eğer kadın da biliyorsa bilemem ama gidip kadınla konuş. O adam o kadinada hainlik edecek çünkü o kadından iyisini bulamamis şu an öyle erkekler çekirge gibidir.
Soran+1 yılBende çok üzülüyorum farkındayım hatamın. Konuşmaya çalışıyorum ama en son bana öyle bir şey teklif etti ki sadece çocuğuna destek olsa yeter benim için. Çok pişmanım evlenmeden böyle bir şey olduğu için ama bebeğimi da aldıramazdım.
Soran+1 yılKarnım burnumda bana saçma sapan şeyler söyledi çok sinirli olduğum için 1 aydır hiç konuşmuyoruz. Eşine gidip söyliycem doğsun bir
Soran+1 yılAnlatıcam herkes karşımda zaten bebeğim dışında düşünecek hiç bir şeyim kalmadı
Soran+1 yılGidip söylemeden evlen ben demedim ki. Tamam biz bir günah işledik ama o kadının hayatının böyle olmasının sorumlusu ben değilim
- +1 yıl
Bilemicem ama kadın anlar kadının halinden ve o kadının da o adamın gerçek yüzünü görmesine izin ver çünkü o adam sadece bamyasiyla övemem niteliksizin teki en azından çocuğu nüfusuna alsın ki yarın birgün demesinler bu çocuk babasız. Yazık o yavrucaga sen de güçlü bir kadın ol ve çocuğuna mükemmel bir anne ol onu en iyi şekilde büyüt. Rabbime de tövbe et günahından dolayı ondan yardim işte onun kapısı lütfü merhameti çok geniştir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim o çocuk için de babasına şefkat versin ki ona sahip çıksın. Rabbime emanet ediyorum ikinizi. Kal sağlıcakla.
Soran+1 yılSöyliycem abla sağol teşekkür ederim
Annen bir bes alti ay yardimci olsa insallah bir hastaligi olmaz surekli emerse buyutursun ama emmez huysuz biseyse cok zor
010 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef tekim sadece bir iki yakın arkadaşım yardım edecek
Soran+1 yılBelli bir aydan sonra bakıcı bakıcak iznim bitecek. Bakıcam artık
Soran+1 yılBir hata yaptık maalesef
Soran+1 yılDoğduktan sonra düşünücem bunları
Soran+1 yılBunu yapmak da bilmiyorum bana biraz sanki ona muhtaçmışım gibi hissettiriyor
+1 yılhiç sıkıntı yapma..
herşey güzel olacak..
bir bakmışsın en büyük güç kaynadığın o olmuş..01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an da da öyle ayakta tutan beni o
Buyutursun ama o çocuk babasız nasıl olcak babanin ne olduğunu bilemeden sevgisini tatmadan evlen biriyle durumu anlat
04 Yorumla
Soran+1 yılTerk etti ne yapabilirim bu adam için bende babasız büyüsün istemezdim ama o gidip başkasıyla evlendi
Soran+1 yılBu halde evlenemem
+1 yılMaddi gücün varsa zor olmaz da neden terk etti seni
05 Yorumla
Soran+1 yılHamile olduğumu öğrenince istemiyordu
- +1 yıl
Evli miydin
Soran+1 yılHayır ikimiz de evli değildik
- +1 yıl
Keşke evlenmeden olmasaydı ama yapacak bir şey yok kader
Soran+1 yılEvet ama yapacak bir şey yok
Zor olur tabi geceleri 2 saatte bir uyanıp besliyorsun bunu lohusalığı var depresyonu var
02 Yorumla
Soran+1 yılBir şekilde artık gelicem üstesinden ilk aylar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 992 cevap paylaştı.
+1 yılİllaki zorlukları olacaktır ama ilgisiz bir adamla beraber büyütmeye çalışmaktan daha kolaydır.
02 Yorumla
Soran+1 yılTerk etti gitti başkasıyla evlendi hamile kaldığımı da biliyor ama yine de umrunda değil
- +1 yıl
O kısma bir şey diyemem. Ama zorlukların olacağı kesin.
+1 yılSıkıntı olacağını sanmıyorum. Erkek dediğin zaten çocukla çok ilgilenen bir mahlukat değildir genellikle.
10 Yorumlatabi ki zor olur ama üstesinden gelinmiyecek bir durum değil
00 Yorumla
+1 yılSıkıntı çekersin tabi ama Allah kimseye karldıramıyacağı yükü vermez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMedeni Kanunun 305 ve devamı maddeleri uyarınca açılacak bir babalık davasıyla çocuk büyütmek hiç olmadığı kadar kolay!
00 Yorumla
+1 yılOkul cağlarında yaşar zorluğu bir de ergenlikte
03 Yorumla
Soran+1 yılSadece oğlunun yanında olsa başka bir şey istemiyorum ama istemiyor çocuğunu
- +1 yıl
Ilerde mutlaka merak edecektir ama iş işten geçmiş olur. Şu an kendi düzeni bozulmasın diye istemiyordur
Soran+1 yılKendi bilir ben büyütürüm oğlumu. Seviyorum seviyorum diyordu yalanmış hepsi
Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,5b cevap paylaştı. Karar verdiysen tek başına büyütürsün.. güçlü ol
05 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum neden evlendi
Soran+1 yılNe için gitti ki o zaman
+1 yılYaparsın sadece zeka ve sabır işi
00 YorumlaAllah yardımcin olsun çok zor cok
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen sana bağlıdır
00 Yorumla
+1 yıldiş fırçala sıjbeı wrjwejb rwb
00 Yorumla
+1 yılNeden tek başına
09 Yorumla
Soran+1 yılBabası başkasıyla evlendi çocuğunu daha merak etmiyor
- +1 yıl
Dava aç
Soran+1 yılAdam istemediği sürece açsam nolacak ki
Soran+1 yılKendi çocuğunu istemiyor. Özelden konuşmuyorum
- +1 yıl
İstemiyorum diye bişey yok. Mecbur isteyecek. Ben hukukçuyum öyle bir dünya yok
Soran+1 yılDavayla kabul eder hukuki yönden ama duygusal olarak istemiyor. Onun parasına değil çocuğumun sevgisine ihtiyacı olucak
- +1 yıl
Bence bu şekilde düşünüp onun keyif yapmasına izin verme
Soran+1 yılOnun kadar zalim değilim. Bu kadar rahat etsin bende istemiyorum ama istemiyor sonuçta bu yüzden bıraktı beni
- +1 yıl
Peki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet zor
00 Yorumla
+1 yıltatlım evet zor
00 YorumlaMuhtemelen
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası