Alemlerin Rabbi olan Biricik eşi ve benzeri olmayan Allah'ımız Kainati yaratmadan önce "Ben bilinmek ve sevilmek istendim" dedi ve Bizleri yarattı. Kuranın ilk harfi elif Allah lafzının ilk harfı Elif Üveysin ilk harfide elif Sevgi demektir. Bir cok surenin başinda gecen elif lam mim Sevgi aşk Keder demektir. GERCEK ANLAMDA RABBIMIZI SEVIYORMUYUZ. Seviyoruz diyoruz ama sevgi ispat ister. Sabah ve akşam yapıcak oldugunuz kısacık zikirle Allahimizi ve Resulumuzu sav Gercek anlamda sevmeye baslayinca seviyoruz dememizin sadece dilde kaldığını yasayark goruceksiniz. Gun gelicek bizim yasadığimiz sizinde Ogreniceginiz Allahim Bu Kadar az ibadete bu kadar çok lütuf olurmu diye gözyaşi değil gönül yaşı dokeceksiniz. Içinizi oyle bir huzur kaplıyacakki hayret üstune hayret yaşicaksinız. Üveys Veysel Karane Zikri sabah ve akşam yapılır Yapılan zikirlerin en kolayı ve doğrusudur. Zikrin bu kadar onemli olmasının sebebi nefsi yenmede en etkili mücadele silahı olmasındandır. Söyleyeceğiniz her tevhidinize kalbinize bir nur iner. Kalp zikrinizi baslamasına bir adım daha atarsiniz. Rabbimiz herkesin Gonul Gözünu acsin insallah. Veyselkarane sitesinde Dunyada Bir ilk olarak Zikirde neler Yaşanır Diye Öğrenilirsiniz.
Cevabın nedir?
Insan ne kadar az düşünüyor degilmi, küçücük dünya ruhumuzu nasıl oyalıyor, halbuki dünya hayatı gideceğimiz yol uzerinde kısa bir konaklama, Allah bizi affetsin kötülerden sapkınlardan etmesin.
02 Yorumla- +1 yıl
Bismillah billah Allah Bize Nefside ruhude vermis istiyorki emanetleri sahibine verin ayeti geregi ruhu Büyütüp nurlandirip kendisine Teslim edelim onunda yolu uveyslikten geciyor kardesim en doğrusunu yasayarak ogrenirsiniz. Allah Cemalini goren kullar bu zamandada var insallah.
En İyi Cevaplar
+1 yıl4 kitabıda aynı tanrı indirdiyse isimleri niye değişti tevrat 1234 olabilrdi
020 Yorumla- +1 yıl
Isimler aynidir farkli dillerde insanlarin anlayisina gore degisti. Kuranda tevratta zebur da incilde Gercege cagiran rehber demektir. Ornegin Incilde peygamber efendimizin geliceginin mujdesinde Faraklit diye gecer Buda cok hamd eden demektir. Muhammed de ayni anlama gelir.
- +1 yıl
Peki allah bu kitapları neden tek bir kişiye tek bir dilde göndererek bütün dünya insanlarını gerçeğe davet etmemiştir.
- +1 yıl
Hz adem as dan bu yana 100 binin üzerinde peygamber gelmistir. Hic bir peygamber olmadiki onunla dalga gecilmesin
Tevrat zebur ve incil tahrif edildi yani insanlar aralarinda ihtirastan dolayi dinde boluk boluk oldular herkez kendi onderlerine yani hocalarina guvendi. ALLAHTA EN SON Nasil ki Tohumdan once agacin govdesi sonra dallari sonra yapraklari en sonda Meyvesinin cikiyor ve yapimi tamamlaniyir kemale eriyorsa. En cok Sevdigi Habibini En guzel Kitap ile gonderdi Oyle bir kitapki 104 kucuk mushafi 3 buyuk kitabida icerisinde barındırıyor. Bir hadisi serifte Soyle buyruluyor. Kiyamet gunu geldiginde Rabbimiz Olan allah Bu kulu yani Peygamberimizi kürsüye cikartip tam 1000 yil kuranin sirlarini Butun insanliga cinlere mahlukata acilimini yapicak. - +1 yıl
O bin peygamberin içinde neden hiç japon yok neden hiç vikingli peygamber bilmiyoruz ya da çinli tarihizde türk peygamberde yok mesela
- +1 yıl
Kurani ya cok az okuyorsu ya da hic okumamissin. Biz her kavme peygamber gonderdil diyor Rab. SON Peygamberde Tum insanliga gelmedimi?
- +1 yıl
Kuran dine bir kanıt teşkil etmez çünkü muhammede ayetler sözlü olarak iletişmiş muhammedin ölümüne yakın yazıya dökülmüş öldükten sonra derlenip kitap haline getirilmiş. Yani allah herşeye gücü yetiyor ama kuranı doğru düzgün net bir şekilde indiremiyor. Gerçi kuranda onu allahın koruduğu yazıyor demi ben okumadığım için.
- +1 yıl
Her kuran ayeti bir ihtiyaca binaen indirildi. Bütün olarakta indirelibilinirdi lakin Bolum bolum indirildiki insanlarda kalici kalsın. Dine delil teskil etmes demissin lakin Bugun insanoğlunun gecmisini bugununu gelecegini gerceklikle anlatan ve insanlara dogruya cagiran hak ile batili ayiran Allahin bizden istediklarini Insanlarin nasil yasarsa Huzurlu olabolcegeini anlatan bir esi olmayan tek kitap.
Sayisiz delil var kuranda ama sen ogrenmek istemiyorsan benim yapabilcek birseyim. Bize dusen apaçık tebligdir. Allah sana gokten suyu indiren biziz dese yok bulut dersin. Goge acilan bir kapi acsa bu bir sihir dersin. Bunlarda kuran ayeti. Kurani biz koruruz ayetine gelince bugune kadar tek bir harfi dahi degismedi asırlardir ugrasilsada kuranin nurunu kimse sonduremedi buda bir yalan. - +1 yıl
Bu söylediklerinin hepsi kalıplaşmış şeyler. Bana diyon da sen kuranı hiç okumamışsın. En basitinden kuranda. Siz dinlenin diye geceyi ve gündüzü yarattık yazıyor. Ekvator üşkelerinde bu doğru olabilir ama gece süresi 2 saate düşen yerler var dahada ilerlerde günlerce karanlık olmayan yaşam yerleri var onlar dinlenmicekmi
- +1 yıl
Cennet ve cehenmem bile derece derece. Senin soyedigin ayete ters hicbir yer yok. Dunyanin her tarafı farkli iklim ve ozelilklere sahiptir. Gece ve gunduz sureleri degisir. Gece ve gunduz mutlaka birbirini kovalar. Demagoji yapiyorsun hak sozleri yanlis cikartmaya calisiyorsun. Allaha karsi iftira atandan daha zalim kim. vardır Zalimlerin yeri siccindir.
Fatır 13. Ayet: يُولِجُ الَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي الَّيْلِۙ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَۘ كُلٌّ يَجْر۪ي لِاَجَلٍ مُسَمًّىۜ ذٰلِكُمُ اللّٰهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُۜ وَالَّذ۪ينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِه۪ مَا يَمْلِكُونَ مِنْ قِطْم۪يرٍۜ
Geceyi gündüze sokuyor, gündüzü de geceye sokuyor. Güneşi ve ayı emrine amade etmiştir. Her biri belirlenmiş bir vakte, mukadder bir gayeye akıp gidiyor. İşte bu gördüklerinizi yapan Allah Rabbinizdir, mülk O´nundur. O´ndan başka çağırdıklarınız ise, bir çekirdek zarını bile idare edemezler. - +1 yıl
Aman o çöl şartlarındaki adamların yazdığı heryeri ırmak meyve bahçesi olan cennet sizin olsun ben cehenneme razıyım bide hıriler var ama sen koz olduğun için sana gerek yok
- +1 yıl
Cenneti istedigimi kim istedi ben insallah yunus emre gibi Allahi isteyenlerdenim. Allah Ne den cenneti boyle tasvir ediyor bikiyormusun. Dusun Orada canlarınızin istedigi hersey var diyor lakin nimetleri anlatirken yeme icme ve z3vk etme kismini anlatiyor Bunlar tamamen nefslerin istedikleri seyler cunku insanlarin cogu buna gore yasamayo tercih ediyorlar ama Kendisini isteyene 7. Katı adn cennetini veriyir 7/24 Allahin Cemalini seyretme Lutfunu veriyor. ALLAHIN Cennetteki en buyuk Nimetinin Cemal seyretme oldugunu hic kimse bize bu gune kadar anlatmadi Anlatti. Allah Resul Ve Evliyalar anlatti lakin Nefslerile hareket edenler bunlari bize aktarmadi. Allah kuran soyle buyuruyor. ALLAH yuzunu isteyene Daha guzel Vardir. ALLAH katinda daha hayirlisi vardir. S3n cenneti ne sandin. bir adam 72 huri 2 es mi evet oyle ama bildigimiz anlamda birlesme degil nurlari ile huzur bulma dejjarj olma gibi düşün haz almadir. Cinsel organimiz mi olcak senki orda ond3n ve arkadan diski da yok.
- +1 yıl
Arap kültürünü islamiyet sanmakla batının kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır?
- +1 yıl
Ben türküm türk kültürünü bilirim ikisinide tanımam. Hurilerin yeni tomurcuklanmış memesi olacakta cinsel organı mı olmayacak. Bütün hocalar senin dediğini dese müslüman erkek kalmaz be. Cennet kuranda açık açık anlatılmıştır ve evlerin altından bile ırmak geçer heryerden herşeyden ırmak geçer. Çöldeki bir adamıda ancak ırmakla kandırırsın.
- +1 yıl
Bilmeyene ne anlatiyim. Allah burda insanlarin kurana uymasini istiyor insanlar cennet gordumuki Cinsel organi olcakmi olmiyacakmi bilmiyorlar. Hurinin tomurcuklanmis memesini bu dunyada insanlarin nefsani lezzetten anladigi icin boyle anlatiyor bunu anlayamiyacak ne var ki sende.
- +1 yıl
Sen istediğine uy Suphe girdabında bogulmak istersen bogul ya da inanc ile saglam iman ile saglam ve Huzurlu yasa. Bir kac cahil muslumanin hareketlerini gorerek Islamda Böyle mi yani diye Dinden uzaklasma Bahanelerine uyduranlar gibi olma. Neyse bize dusen apacik tebliğ senin icinde ne var ben bilemem goguslerde gizleneni allah bilir. O dilegini dogru yola iletir dilegini sasirtir.
- +1 yıl
Ya türkiyedeyiz önce bende senle aynı düşüncedeydim kuranın türkce mealini okuyunca çok büy0k hayal kırıklığına uğradım ilk önce. Ve dünyadaki bu acımasız eşitsizlikler beni hiç bir ilahi gücün olmadığına sevketti. O göğüsler kuranda geçiyor ben uydurmadım
- +1 yıl
İslamiyette kadının yerini biliyon mu sen uyuyon mu bütün kurallarına
- +1 yıl
Bak kardesim tomurcuklanmis geciyor dogrudur. Ama onemli olan şu Allahin 99 isminde Lavhi mahfuzda ilk Yazan adl ismi Adalet sahibiyim kimse zerre kadar hakkini almadan ahirette cennete cehhenneme sevkolunmyacak. Dunyada görünen bu esitsizlik guzlerinin gucsuzleri ezmesi Insanlarin birbirlerine olan zulmu elbette Allah bunu biliyor ama mudahale ettikleri var ama mudahale ettikleri yok dogrudur. Bu da kesin bir ilahi hikmetle yasaniyor. Ardinda birden cok sirlar var. Bak sanli peygamber efendimiz ne diyor. ALLAHA en çabuk ulasan dua zulme ugrayan mazlumun duasidir. Sen uveyslik zikrini yapar ve marifett biraz ilerlersen kesinlikle onun izni ile insallah Allahin varligini herseye hakimiyetini esi ve benzeri olmadigini gibi bir cok sey ogrenirsin. Her gun hayrette kalirsin. Bak ben sana kendi yasadigm yerden anlatiyim. Mubarrem karabay ogretmenin kuranda gecen 3 günlük sus orucunu öğrendikten sonra beni kandira parami alip vermeyen kisi hakkinda 3 gun birsey karsilik vermedim sustum sadece nefsime cok agir geldi ama Allah benim yerime konustu o kisiye araba. çarptığını ve kotu bir hastaliktanda hastaned3 yattığını ogrendim. Bakarmisin su ilahi duzene. Hicbir sey desaduf degil bak gecenlerde ogrendigim seyi anlatiyim. ortadoguda neden bu kadar katliam oluyor islam ne neden bu kadar kucuk dusuruldu insanlar amerika ve israilin elinde oyuncak oldu biliyormusun. Çunku oranin halki Peygamberin goz bebeklerine sahip cikmadi kerbelada 71 yigiti kestiler araplar buna seyirci kaldi imam hasan zehirlenerek sehit edildi hz alinin mezari nerde kimse bilmiyor arabistanda degil turkistanda mezari 99 bin evliya yetistiren Hace ahmed yesevi hz turbesinin 60 km ilerisnde. Birtek O kalanlarda Kundaktaki susuzluktan olmek uzere olan zeynelabidini 7 turk atlsii kurtardi. Hz imam Huseyin bunlari gördüğünde Allaha niyaz etti Allahim Su 7 turk atlisina 7 müslüman Turk devleti ver dedi Şu an 7 müslüman turk devleti var. Kiyameye yaklasti Hz mehdi Ile Hz isa bu zmanda geliceği bildrildi manda.
- +1 yıl
Mehdi geldi ya canım 😂 bak herkes böyle sen gibi konuşur ama dişi ağrıdığı zaman hocaya değil dişçiye gider. Dolandırıldığı zaman oruç değil polise gider mahkemeye başvurur. Yani sen karnın tokken müslüman olursun. Aç kaldığında allahtan değil lokantadan yemek dilenirsin. İnternette bir resim vardı kemikleri sayılan gözlerine sinek konmuş bir çocuğun altına yazmışlar allah gerçekten varsa onu affetmem için çok yalvarması gerek diye. Bide o çocuğun annesini düşün gözünün önünde eriyip gidiyor. Ama biz evimizde köpek besliyoz aylık 300 lira masraf yapıyoz. Şimdi sen gelde o çocuğun annesine cennette nehir var meyve bahçesi var de bakalım
- +1 yıl
Hicmi laf anlamiyon allah herseyi cift yaratti iyilik varsa kotulukde var demektir. Insan insana zulmediyor ama Allah mazlumun hakkini zulmedenden alır. Hz ali soyle diyor. Mazlumun zulmedenden Hakkini aldigi gun zalimin zulmunden daha cetin olacaktir. Diyor. Din gunu var buna ister inan ister inanma. ya da masum ac birakilmis çocukları gorunce Allah Zalim zirvaligina kapil. ALLAH ZALIM olsa Hepimizi cehennemde yaratirdi. Neden bu kadar hos guzel bir vucud verdi nefes almamiza izin veriyor Neden 100 binin üzerinde peygamber gonderdi. Neden islerimizi kolaylastiracak sigir deve hizmetimize verdi.. hergun gunes doguyor ustumze o bizi sicak tutuyor. Neyse senin bildigin sana benim. bildigim bana.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana bir soru parmak kadar ufak olsaydım ne yapardın halıda görsen mesela :D :D
012 Yorumla- +1 yıl
Yine insan olarak mi
Cevap sahibi+1 yılevet insan ama ufacık insan :D
- +1 yıl
Gecmis olsun kardes Hangi rüzgar attı seni Buralara dd.
Cevap sahibi+1 yılderken :D
Cevap sahibi+1 yılne demekti bu :D
- +1 yıl
Ne oldugunu anlamak icin boyle derdim.
Cevap sahibi+1 yılminik insanım işte ne yapardın :D
- +1 yıl
Demin cevap verdim.
Cevap sahibi+1 yılKonuşmak olarak değil birşeyler yapmak olarak 😂😂
- +1 yıl
Yapabilecegim ne olabilirki kardeşim Kotu birsey yapmazdim herhalde yani.
Cevap sahibi+1 yılbelki ezerdin gibi :D
- +1 yıl
Ilme dayali bir konunun altında bunu neden yazdin. Gerekli miydi ki simdi bu? Yukarida yaziyi okuyun Insallah. Biz burda insanlar hem dunya hemde ahiret hayatlarini guzellestirsin mutlu dolu 2 dunya yasasinlar istiyoruz bunun icin çabalıyoruz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizi bu azapta tek bırakan bir tanrı varsa onu neden sevip zikredeyim ki? Unutmak daha iyi.
010 Yorumla- +1 yıl
Nuh as 950 yik omur surdu. bir kapıdan girdi bir kapıdan çıktı. Bizler ise 60 70 yil omur suruyoruz cok mu bir gun mutlaka ahirete göccez Allah Insanlari Unutsa neden 100 binin üzerinde peygamber gondersin 4 kitap 104 mushaf 100binlercede evliya gondersin. Bakiniz salih Kullarin hayatiña her biri Ayri bir Cevher Her biri Comertlikte o kadar ileri gitmişki Kendi ihtiyaclari oldugu halde bile infak yani paylaşmakta alicenapligi elden birakmamis. Gormek icin bakmak gerekir.
Cevap sahibi+1 yılO kadar yazdığın şey arasında kayda değer hiçbir şey yok. Ben bu hayata gelmeyi seçmedim. Sorulmadı da. Zorla gönderiyor bizi buraya. Sonra senin gibiler gelip "Azıcık acı çekiyoruz, çok mu?" diyor. Ben inanmıyorum yani. Peri masalından ibaret.
- +1 yıl
Dunyaya gelmeden once ahitlestik rabbimizle. Elest hayatimix var her insanin ruhlar Aleminde dunyaya gelmeden once verilmis bir sozu var. Bu dunyaya Es is aş tali gorevlerimiz elbette yapıcaz Lakin asıl gorevimiz allah Bilinmek ve sevilmek istendi. Bakini Allahi seven velilere bu zaman da Para koparmak icin takke takanlari demiyorum. Gercek hayatlarina bakin hepside o kadar comert ve sevgi dolu ki o sevgi kendilerinden olamaz. Iste biz Allahi sevmeye diğer adi ile zikretmeye basladigimiza hayatimizda o kadar güzellikler meydana geliyor ki bu kadar ab ibadet bu kadar cok lütuf olurmu diye goz yasi degil gonul yasi döküyoruz. Bizleri sevmeseydi kuran gondermezdi o kadar peygamber göndermezdi. Her 2 ya da 3 ayetin sonunda allah cok merhametlidir Bagislayicidir. Mesela bakiniz firavunun yaninda hz musaya savas acan buyuculer dahi hatalarini anladiklarinda af diledikleri Rabbimiz onlarida bagisladigini gosteriyor.
Cevap sahibi+1 yılMerhamet yok, bağışlanma yok. Tanrı varsa, bizi burada şeytanla bıraktı gitti. Sadece o sevilmek bilinmek istedi diye biz bu işkenceye katlanmak zorundayız. Yerler öyle işi. Bence biz doğanın mahluklariyiz. Tanrı olayı da fasa fisodur. Tanrı insanı değil insan tanrıyı yaratır.
- +1 yıl
Mademi ki bizi doga yaratti sen dogdun seni dogrunda dogdu peki boyle gidersek Ilk dogurani Nasil doga yaratti boyle bir sey olabilirmi ki. Insanin yaratilisina bakmadinmi Harika bir sekilde yaratilmis. Goge baktığında yaraticin sanatini degilde hava tabakasi goruyorsan bu bir korluktur. Islam adına ne yanlis sey duydusunsan hepsini bir kenara birak Sevci dolu bir Allah var bizler ve zikre giren Yuzlerce kardeşimiz yasayarak goruyoruz. Veyselkarane. com ziyaretçi defterini okuyun sizin gibide olan ve bir cok farkli sebeplerden zikre giren 10 binlerce kardesimizin zikir denizinde nasil huzur bulduklari kisa kisa kendi kalemlerinde anlatiliyor. Birde soyle dusun Allah Madem kotu olsa idi neden bize hep iyiligi emrediyor kötülüğü sakindiriyor. Kendisine yaklasanlar huzur buluyorda kendisinden uzaklasanlarin kalplerinde bir zulmet var. Bunudami hic gormedin. Bugun bir sivrisinegin Kanat sesini yavaslattigimiza allah Allah diyor. Buda mi tesaduf. Sana 1 kilo hba ver desem veremezsin Allahta hasa cikarilcak bir mal degilki.
Cevap sahibi+1 yılAllah yok benim için. Dediklerin de müslümanların öznel yaşadığı şeyler. Hiçbiri kanıtlı değil. Ilk insan olayı evrimin yani yine doğanın işi.
- +1 yıl
Her şey aslına rücu eder diyor kuran. Dusunemeyen akledemeyenler kendilerinin maymundan geldiklerini zannediyorlar. Kisi neye yakinsa ona yoneliyor.
Cevap sahibi+1 yılBilim maymundan geldiğimizi söylemiyor. O tarz bir omurgalıdan evrimleşerek oluştuğumuzu söylüyor. Bilimden bir haber insanlar kendi uydurdukları peri masallarına inanıyorlar. Evrim her şeyi açıklıyor.
- +1 yıl
Sen masal de o zaman kuranda curumeyen tek kemik parçamız olan ( Bilim bu yeni kesfetti) kaburga kemigimiz tarafinda bir yerde olan kemikte. Ondan tekrar dirilricegimizi söylüyor. Sen Hala inanmiyorsan bize dusen ancak Apacik bir teblig.
Cevap sahibi+1 yılBilim dediğin şey perileri esas almaz. Iyi geceler.
Elif lam mimi arastır yahudi sözü ben buna inanmıyorum anlamı
03 Yorumla- +1 yıl
Amma Salladın be bunu neden yazdin bilmiyorum ama ilme dayali bir tarafi yok, Bak yunus emre ne diyor. Eliig okuduk oturu pazar eyledik götüru Yaradılani severiz Yaradandan öturu.
- +1 yıl
Hz ali Fatihanin tefsirine yapmaya Kalksam 40 deve Yukudur diyor. Kuranin Manalari gul. goncasi gibi acilir bir cok sey varki kitaplarda yazmaz. Gonul ile okumak lazim Gonlu zikir her gun sabah Aksam devamli yapilan zikir diriltir.
googleye yaz her türlü bilgi var orada
01 Yorumla- +1 yıl
Veyselkarane. com satfasinda zikir hakkinda nasil yapilir onemj nedir ve zikirde neler yasanir okuyabilirsiniz insallah.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu şey mi rüyamıza yaşlı birisi geliyormuş?
028 Yorumla- +1 yıl
Ruyalar sembollerle gosterilir. Yasli birinin gelmesi icin kimse zikir yapmaz. Burda Allah Kullarina lutifta bulunuyor. Neden ki bosuna hediye verirmi sence. Zikretmek cok onemli nolur ki Zikretsek zikretmesek zaten kayıptayız. Bizi daha idrak sahibi ve kesinlikle stresten uzak yaşamamiz icin gereklidir. Rad suresi 18. Ayet. Iyi bilinki kalpler Ancak ALlah'ın zikri ile huzur bulur.
Cevap sahibi+1 yılPardon ilahiyat mı okuyorsunuz veya medreseli misiniz?
- +1 yıl
Degilim bunlar marifet bilgisindendir. Zikre uveys veysel karane zikrine baslar baslamaz hayatim degisti. şu an sitede gonullu ruya acan rabbimizin Ruya acmak icin izn verdigi kemter kullarindan biriyim. En dogru ve en kestirme yol bu. Abiye efendiye gerek yok ALLAH ve Resulu Sevgilileri ile başbaşasin. 10 dk nizi alir. 100 tovbe 100 salavat 11 ihlas 1 fatiga hediye duasi ve 100 ila ilahe illallah dir. Yaşayın ve görün.
Cevap sahibi+1 yılPeki hayatınızda ne gibi bir değişiklikler oldu. Bana kısaca bahseder misiniz?
- +1 yıl
Ilk kattığı sey huzur oldu. Sonra nefsim gösterildi hayatim. boyumca icimde tasidigim ama noldugu bilmediğim varlik neymis onu ogrenmeye Ve En buyuk Cihat nefsinizle Olan cihaddır hadisinin ne kadar onemli oldugunu anlamaya basladim. bir gun bir evliya sultanimizin ziyaretine giderken o kadar guzel kokular verildiki yanimda koku sikan yoktu bu dunyadan olmiyacak kadar farkli bir hoslugu vardi. Ruhumu gördüm sembol olarak zikrin nuruyla güzelleştiğini gördum. Tayyi mekan yasatildi yani bir anda kmlerce yolu katetmek. Kevser suyu icirildi ruyamda Allah askim artti.
Kefs ve muşahede ye baslatildi. Yani tasavvuf icerisinde bilinmeyenleri bilme gorunmeyenleri gormeye baslamak. Allah a sorduğum sorulara cevap aldim kuranın bu zamanda da bize ne kadar guzel bir rehber oldugunu yasayarak ogrendim. bir Varligin Allahi nasil zikrettigini duydum. Ama dogrusu bunlarin hepsi onun hediyesi benim bir katkim. yok Yasatan Allaha hamdolsun Rabbim. herkezin gonul gozunu acsin insallah.
Cevap sahibi+1 yılHmm anlasım.
Peki bu video hakkında ne düşünüyorsunuz :/- +1 yıl
Hangi video kardesim.
Cevap sahibi+1 yılÇok özür dilerim yazmayı unutmuşum, bu video:
https://m.youtube.com/watch?v=Gw29W0JiyIE- +1 yıl
Kisi kendinden bilrimiş işi. Tarikat diyor uveylige burda zaten ne kadar yanlis is yaptığının farkinda degil. Iftira atmaktan baska borsey degil bunun en doğrusunu siz uveyslik icerisinde zikir yapmis kisilere sorarak anliyabilrsiniz. Burda tarikat yok kendi basina bireysellik vardir parca cüz degil ummet olma bilinci vardır. Efendi sevme degil ALLAH Ve Resul sevme vardir. Aidat toplama degil bir dilenci gelirse insallah 1 lirada olsa verin tavsiyesi vardir. Efendiye soru sorulmaz degil watsap gruplarinda 7 den yetmise cogu bilincli egitimli insanlarin kuram eyet ders tefekurleri (dusunmek) sorun vardir. Aracsizi katısiksiksiz saf Allah a nasil giderim diyorsan en dogru yol bu kardeşim. Kurana ve sunnete uymayan ama Uyuyormus gibi gösterenler Hak ehline iftira atiyorlar en buyuk belayi kendilerine cagariyorlar haberleri yok. Bizim isimiz sevgi. Kim Salih niyetle Gelirse Cok meta uruyor cok sey buluyor Allah katinda olmayan ne varki zaten. Her seye deva bu zikir. Bizde diyoruzki Biz colde vaha bulduk gelin bu sudan sizde icin.
Cevap sahibi+1 yılYa ben daha önce başka bir kızlan da konuşmuştum bana rüyasına bir adamın girdiğini söylemişti. Sizde böyle bir durum yok mu?
Ve neden üveysilik?
Cevap sahibi+1 yılBakın kimseden terbiye almaya ihtiyacınız yok. Bizim yolumuz kuran ve sünnettir. Kimin yazdığı belli olmayan şeylere inanmayın. Daha önce de araştırma yapmıştım ve biraz daha yapınca bu sizin dediğiniz şeyin uygun olmadığını öğrendim. Evet mantıken de öyle. Zikir etmek istiyorsanız elbette edin, ama bir şeyin altına girip etmenize gerek yok. Allah size şahdamarınızdan daha yakın. Lütfen böyle şeylere girip itikadınızı zarara uğratmayın. Kimsenin savunduğunu görmedim. Ölmüş kişiler size fayda veremez “bu şekilde”
Burayı da okuyunuz
ihvanlar.net/.../- +1 yıl
Uveyslik Manadaki hak evliya erenlerden, hızır a'dan Peygamber efendimizden ders alma yoludur. Olulerden ders almayin diyerek yolu karalamaya calisanlarin ilimden bir nasini yokki onlara olu deme pervasizligini gostetebiliyorlar. Kuran ne diyor "Onlara olu demeyin onlar bilakid diridirler...
Asil olu olan biziz Ancak allah'a yakin olarak zikir ile kalplerimiz dirilige kavusur ve o zaman Perdelerin ardindaki mana alemini Musahede edebilirz Kalp gozu kor olanlar iste Boyle Peygamber dirilmiste ders vermeye gelmis diyerek alayda bulunuyorlar lakin asil allah onlarla alay ediyor. - +1 yıl
Simdi siz konuyu anlamamisiniz malesef kardesim ki birseyin altina girerek zikreymeyin diyorsun neymis o birsey ki. ALLAH VE RESULUNU GERCEK ANLAMDA SEVMEYE nefsimizide adam etmeye getiriyor. bizleri ustelik Kimsenin etegine sarilmadan Allah ve Resulu ve sevgilileri Gecmistek hak tarikat kurucuları tarafindan ilim Aliyoruz. Asil simdiki sahte Hocalar Gercek evliyalarin golgelerine siginarak kendisine adam topluyor.
Cevap sahibi+1 yılTamam da o kişiler den niye medet umuyorsunuz. Neden onları aracı yapıyorsunuz? Haşa Allah duymuyor mu sizi?
- +1 yıl
O kisilerden dedikleriniz peygamber ve evliyalar onlar bize dinimiz islami sevdirenlerdir. Onlari biz kendi kendimize ogretmen etmiyoruz. Allahin hak yolunda oldugumuz icin bizim fitratimiza hangisi daha uygunsa Allah secip veriyor. Peygamber efendimize cebrail ogretmen oldu. Biz hasa peygamber degilzki cebrail gelsin. Bizlere abdulKadir geylani Mevlana hz Sah naksibendi veysel karani Hz Ruhumuza Ders veriyor. Biz onlari Allahin sevgili kulu olarak seviyoruz Allahtan yardim isteriz ancak.
Cevap sahibi+1 yılYani yalnız dikkat edin şeytan birçok kılığa girebilir...
- +1 yıl
Evet girebilir dogrudur onlar seytani ruyalardir. Uveys zikrinin icerisinde tevhid vardir. Buda korunmayi getirir. RABBIMIZI bir kutsi kelaminda" La ilahe illallah Benim kalemdir Ona sığınan emin olur. Diyor bunun icinde Peygamber efendimiz sav tevhidi devamli soyleyiniz. Diyor iste buda hikmeti getiiriyor bunlarla iblis ruyaya giremez etki edemez. Normal zikir yapmayan birinin ruyasinda bile nurlarin peygamber efendimizin ayin güneşin yildizlarin evliyalarin suretine giremez. daha ayrintli bilgi icin Geylani hz nin futuhul gayb eserini okuyabilirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılPeki siz ilahiyat mı okuyorsunuz?
- +1 yıl
Yok ben sadece uveysim insallah.
Cevap sahibi+1 yılYa hayır merak ettim okulunuz yok mu ev hanımı mısınız?
- +1 yıl
Lise mezunuyum sadece kardeşim.
- +1 yıl
Bu bilgileri geceleri ruha verilen ders sayesin tefekkurlerin sonucu cikan idrak ile buna da sebep olan zikir etme Kuran Okuma Peygamer sunnetine Sımsıkı sarilmaya çalışma Ve de Muharrem karabay ogretmenin Dunya bir ilk olarak Marifette yolculugu anlatan zikirde tek tek neler yasicagimiz bldiren Aşkı uveysi kitaplarindan öğrendim Ogreten Allaha hamdolsun
Cevap sahibi+1 yılAllah hidayet versin. Siz hocalara gerek yok diyorsunuz ama burda ne olduğu belli olmayan ve hakkında iyi şeyler söylenmeyen birisinin yolundan gidiyorsunuz.
forum.shiftdelete.net/.../- +1 yıl
Okuduk okudum okudukca sıkıldım cunku cahillikle ne oldugunu bilmedigi ya da bilerek dusmanlikla yazilmis birseyi anlatama kalkmiş. Lakin bunlarin ilmi bir tarafi yoktur. Insanlar kendi baslarina bu zikri yapsın kimseye baglanmasin deniyor. Kimseden aidat toplanilmismi el etek öpturulmusmu. Hayir tersine herkes saf bir niyetle allah ve Resulunu ansin. Hep uveyslik karsiti videolar ve yazilar izlemissin bir kere De muharrem karabayin videolarinin izlemeyi denesene. Ameller niyetlere goredir. Ihladla gelirsen cok meta utersin. Bir gun gelevek dogru yolun bu oldugunu bileceksin ama bu dunyada bu bilmek zorundasin.
Adam diyorki muharrem karabay ebcedle zikir veriyor sen zikri gordunmu. 100 tovbe sunnetttir. 100 salavat en az miktar 1500 ceken de var 150 de. En az miktari biz soyluyoruz herkez istedigi kadar zikreder simdi bunun ebcedle alakasi olmadığını 5 yasindaki cocuk dahi bilir ama o adam bilmemis ya da uveyslik icerisinde daha once bulunmus lakin övünmeye gitmis benlik taslamis atilmislardan birisidir. - +1 yıl
www. uveyslereatilaniftiralar. com
Cevap sahibi+1 yılHmm anladım. O zaman Allah iyi amellerinizi kabul etsin diyelim, fazla diyecek laf da yok 💁♂️
- +1 yıl
Amin cumlemizin insallah
Cevap sahibi+1 yılİnşallah
+1 yılArayan bulur.
03 Yorumla- +1 yıl
Herkez ezelde ki nasbini yiyor. Gayret bizden hikmet Allahtan. Sabah aksam yapicaginiz kisacik zikirler Allah O ladar Lutufta bulunuyorki Hayret ediyorsunuz gun geliyo Allah im Bu kadar az ibadete bu kadar cok lütuf olurmu diye gonul yasi dokuyorsunuz.
- +1 yıl
Maşallah. Allah gayretini arttırsın.
- +1 yıl
Rabbim ayaklarimizi sabit eylesin bu ahir zamanda insanlarin din adina birbirlerini akla hayale gelmez yerden kandirdiklari yerde elbette Ali Imran 104. Ayeti geregi Allahin Sevcegi insanlari dogruya cagiran Kullari olacaktir. Bakiniz lütfen" Al-i İmran 104. Ayet:
Bir de sizlerden, iyiliğe çağıran, doğruyu emreden, kötülükten alıkoyan önde gider bir topluluk bulunsun! İşte arzularına erecek olanlar, onlardır."
Insanlara sirf Allah rızası icin karşılığını Allahtan alan Topluluk bugun uveysler biz iyilik yaptikca Allah lutifta bulunuyor. Iyiligin karsiligini peşin veririz ayeti geregi bu boyle oluyor.
Son olarak acizhane bir ayet paylasmak istiyorum. Yasin suresi 21. Ayet " Uyun sizde Hicbir ucret istemeyene ki onlar dogru yola erenlerin ta kendileridir"
Gizli Üye(30-35)+1 yılKitap okumak hayatı okumak gibidir
01 Yorumla- +1 yıl
Alimler soyle diyor. Insan bir kitaptir okudukca anlasilir. Hz ali ilmin kapisida Insan Alemi kubradir (Buyuk alem) evren alemi sugradir (Kucuk alem) Her sey insanda derc edinmistir toplanmistir.
Hersey bizde aslinda kalbimize yolculuk etmemiz lazim. Buda zikir ile oluyor. Kalp zikri Uveys Veysel Karane zikri ile aciliyor yoksa Kendinden kerametli hocalarin kafalarına göre zikir telkinlerinde degildir. Bakiniz veyselkarane. com ziyaretci defterinde 10 binlerce karfrsimizin zikrde nasil huzur bulduklarini Allaha Nasil yolculuk yaptıklarını anlatiyorlar.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım