Selam.. Toplumumuzun yazılı olmayan kurallarından biri de 'Ev işlerini kadınlar yapar' klişesidir. Ancak değişen dünyada 'Hayat müşterek' diye de yeni bir klişe doğdu. Artık günümüz erkekleri de cam siliyor, lavabo, banyo temizleyip yemek yapıyor.
Bazı kadınlar bundan çok hoşlanıyor. Bazıları da 'Asla'
Şahsım adına ben ev işi yapan olarak değilde olayına sıcak bakmıyorum. Arada sırada yardım olur. Yemek yapar, çocuk bakar. Hastalık ve eşinin çalıştığı bir durumda gayet doğal. Hatta çok güzel bir şey. Sorun bende bunu görev olarak yapınca oluyor. Evli değilim ama ev işi yapan ve sürekli hale getiren bir eşe saygım olmaz. Çalışsın, birlikte çalışalım. Gerekirse temizlikçi tutarız.
Bu konuda sen ne düşünüyorsun. Ev işi yapan erkek makbul mudur? Yoksa Bende uzak olsun diyenlerden misin?
ıkıncı resım uzunca bı sure profılımde mevcuttu:) yalnız yasayan ınsanlar gıtgıde ıhtısas sahıbı oluyor elbet.. illede ev hanımı ısterım demeızdekı gaye gayet anlasılır bence.. evlendıkten sonrada bu ıslere devam edeceksek bana lazım degıl kadın:) yalnız hayat bu bellı olmaz belkı calısan bır esım olur o zaman ıllakı her konuda yardım ederım elbet.. bu ınsanlıkla alakalı bısey.. dıger turlu kadın yetısemez hayata.. sızemı baksın evınemı baksın evladınamı baksın ısınemı baksın.. ayıp gunah!
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Birlikte yapmak daha güzel olur. Bir aktivite veya kaliteli vakit geçirmek adına olabilir. Değişiklik olsun diye olabilir. İlla temizler veya yemek yapmak zorunda değiliz yeri geldiğinde masaya su, tabak, kaşık-çatal veya tuz koymak ya da yere düşen bir şeyi kaldırmak veya etrafı dağıtmamak bile bir yardımdır.
Bu konu çok karmaşık. Ben o bunu yapmalı bu bunu yapmalı gibi kesin çizgileri anlamsız buluyorum. Evde ne iş varsa ve kimin vakti&enerjisi varsa biseyler yapar. Ben yaptım sen yapmadin demeye gerek bile olmamalı yani.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 5,8b cevap paylaştı.
Makbuluz tabi ütü hariç her iş gelir elimden sabah evden çıkarken teşekkür bile aldım çok teşekkür ederim mutfağı topladıgın için dedi... zaten önemli olan da ondaki bu mutlulugu görmek
Bunlar tamamen algı ile alakalı. Uzun zamandır kendi yemeğimi, temizliğimi vs kendim yapıyorum. Evlendiğim zaman bu denli olmasa da eşime yardımcı olurum. Birşeyleri birlikte yapmak, sadece iş yapmak değil aynı zamanda birlikte zaman geçirmekte oluyor.
Her konuda oldugu gibi önemli olan ölçüdür. Kadın gibi davranan erkekten de , Erkek gibi davranan kadından da hayır gelmez.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 650 cevap paylaştı.
Hastalıkta, sağlıkta... İyi günde ve kötü günde... Bir ömür eş olacağına gönülden söz veren bir erkek, "eşim" diyeceği kadınla hayatını paylaşacağını ve bu birlikteliğin getirebileceği her türlü sorumluluğun üstesinden gelebileceğinin bilincinde olan erkektir.
Bence kadinlar ev işini yapmali erkeklerde eve ihtiyaclari almali, tamir, düzenlemeleri yapmali, ev işi aksatilmadikca kadinlar çalışabilir, erkeklerde ihtiyaclari giderdigi sürece evde rahat takılabilir, dinlenebilir. Yaradilistan bu sevgi oyledir. Yani bir bayan ile erkek yan yana iken 10-15 kg lik agirligin bayanların tasimasi anormal olduğu e, tabi yardim edilmesi gerekiyorsa yardimda edilmelidir.
Yalnız yaşayan bir erkek icin makbuldür ama evlilik sonrası da ev işlerinde de yardımcı olması gerekir Zaten... yok hanım sen otur ben yaparım demesi de iyi olmaz evlilikte hayat ortaktır , ev işlerinde yardımcı olunabilir hele ki Esinin çalıştığı durumlarda bu durum daha da onemli bir hale gelir...
Alışveriş & Hediyeler konusunda 373 cevap paylaştı.
1.88 boy var 10 numara perde takarım ve salata yaparım onun dışında tek hamle çıkmaz benden.. Mutfağa girsem yangın çıkar alev alır ortalik.. Bazı durumlarda kadın işlerine bulasmamak işi ehline vermek en doğrusu :))
Hayat müşterek evet ama çalışan ve üreten , çocuklarına bakmaktan bitap düşen annelerimize, hastalara müşterek. Kusura bakmasın, ben çalışırken evde kic büyütecek, bende cam silecem 🖕
Bekar olduğum için yıllardır herşeyi kendim yapıyorum. Evli olduğum zamanlarda da yardım ederdim ama sadece ben yapmam. İş bölümü olmalı evlilikte yoksa sadece kadının yapması da erkeğin yapması da doğru değil.
Evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta diyorsunuz ama bunlar sadece kadın için geçerli değil ki hem öyle bir şey mümkün değil ne be aptal seni gayet de normal erkeklerin ev işi yapması ev işi bile yapamıyorsan öl git daha iyi
En İyi Cevaplar