Cennet babaların ayakları altında olsun. karşılığında:
-Her kadın 4er 4er eşle nikah kıyabilsin. "köleler ve hizmetliler haricinde" -Kadınların miras hakkı erkeğin üçte ikisi kadar olsun. kardeşler arası miras hakkı da aynı şekilde geçerli. -Tek kadının şahitliği iki erkeğe denk olsun. -Kadın eşine boş ol dediğinde koşulsuz şartsız nikahını düşürebilsin. -Erkekler evlerinden dışarı çıkmasın, ziynetleri, bizleri tahrik eden unsurları belli olmayacak şekilde örtünsün. saçları ve sakalları da dahil. -Erkekler çalışmasın, tek başlarına sokağa çıkmasın, araba kullanmasın, oy kullanmasın, devlet yönetiminde idare hakkına sahip olmasın. -Erkekler kahkaha atmasın, yüksek sesle konuşmasın, -Eğer kadın eşine laf geçiremiyorsa önce rencide edip aşağılasın, hala dinlemiyorsa yüzü morarmayacak şekilde dövsün, o da yetmiyorsa yatağında yalnız bıraksın. -Kadın himayesine aldığı erkekleri koruyacak, onlardan mesul olacak, onları aç bırakmayacak, adil davranacak fakat bu durumun kime neye göre olduğu hakkında bir kıstas dahi olmayacak. Misal ayşenin evine 50tl giriyor tüm erkeklerinin karnını doyuruyor bu ayşeye göre adil. fatmanın evine 1000tl giriyor tüm erkeklerini yarı aç bırakıyor bu da fatmaya göre adil. sonuçta hiçbir evde merkez hakem heyeti yok. adilim, koruyorum de kim ne bilecek. inkar eden erkeği de boşa zaten bir erkeğin şahitliği seni suçlu çıkarmıyor :)
Bunu kadınlara değer verdiği rivayet edilen kitaptan alıntı yaparak yazdım. diyelim ki aynı kitap bu dediklerimi yazsa idi bugün islam dini var olabilir miydi çok merak ediyorum :)
Aklıma tabakta dilimlenmiş balık görseli geldi... Bu işin espirisi tabi. Evlilik bu tek insanla olmalı böyle olmayacaksa flört olarak takılın ulan.. erkek içinde kadın içinde ayni
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
erkek eskortum 2 kere karşılaştım kocası olduğu halde 2 jigolo çağıran kadınalar var bana 2 tane denk geldiyse mutlaka sayıları daha fazladır
En İyi Cevaplar