Gelin anne buyur sen otur demeli , kaynana da topu göğsü ile yumuşatıp olur mu eşinin yanına senin oturman yakışıkalır diye gol atmalı... Anne her zaman annedir , eş her zaman eştir.. saygısızlık yapmadan bence herkes kendi küçük çekirdek ailesinde yerini bilmeli. Nasıl kayinpederin sürdüğü aracın ön koltuğuna kayınvalide mi gelin mi oturmalı diye bir saçma tartışmaya girişmiyorsak burada da kesinlikle bu şekil olmali.
Ama dipnot : Evli değilim ama kayınvalidem var diyelim belki rahatsızlığı vardır arka koltukta oturamıyordur. Ya da dizlerinde ayaklarında agria sizi vs vardır. On koltuğu arkaya kadar çekip daha rahat oturabileceği için ben derim anne sen otur diye mesela.. Sağlıksal nedenler dışında on koltuk aracı sürene göre değişiklik gosterebilir
Annemi şehir içi arka sağ koltuga oturturum On koltugu da iyice öne yanastirip. Kendide öyle ister zaten Eğer evlenirsem ileride Ben ikisinide arka tarafa oturmasindan yanayım kadınlar biraz karisabiliyorlar 😊 Ottutrmam demiyorum tabi ki ya anne ve eş en zorlandigimiz konudur.
Yıl 2019.. Arada bir misafirlige ya da gezmeye veya bir haftasonu piknik ya da dolaşmaya gelmek isteyen kendi annemin veya eşimin annesinin öne oturmasınin sorun olup olmaması konuşuluyor... İlginç. . Yahu herşeyden önce ben derim eşimin annesine anne sen gel öne otur veya anneme rahat et diye ben sorarım. .4 tekerlek 1 araba iki tekerlek bir yöne ikisi başka yöne filan gidiyor? Aklı başında bir kız veya erkek zaten aile büyüklerine öncelikli yer verir merak etmeyin onlarda ön tarafta oturmaya meraklı değiller.. Evlatları mutlu olsun diye her türlü fedakarlığı yaparlar ileriyi ve olacakları görür ses etmezler.. yazık konuya bak..
Gelin önde eşinin yanında oturmalı arkada oturmak küçüklük falan değil zaten de işte gelenek midir takıntı mıdır neyse işte bir de burada yazmışlar saygıdan önde oturur ne alaka ya gelinle oğlu önde o da kraliçe gibi arkaya otursun işte böylesi daha doğru neyi kraliçeyse onun her neyse öyle işte bu usül Türk geleneklerine daha uygun bence
Kayınvalide lafını oldum olası sevmem hani genelde kötü bilinir ya iyi örnekler var o yüzden anne demeyi tercih ederdim. Tabii ki oğlunun yanına onca ay karnında taşımış ben el kızı yanına mi oturucam oğlunun... Evet eşiyim ama netice itibarıyle oda annesi... Saygıda kusur etmemem lazım o bana sevdiğim adamı doğurdu.
Çok da problem değil ya kayınvalidem de oturabilir. Genelde yaşlı kadınlarda bacak ağrısı problemi olduğu için ön, ayağını uzatması için uygun. Triplere girmem yani niye anan oraya oturdu ben oturcaktım diye 😂😂
Gelin oturmalı. Yaşı kemale ermiş insanların beyefendi/hanımefendi gibi sağ arka koltukta oturmaları gerekir. Şahsen, benim annem öne oturmaya kalksa yalnızken çeker konuşurum. Yanlış bir tutum.
Bence aynı arabada bulunmamalılar sıklıkla. Eğer bulunulacaksa da kültürümüzde önde oturmak bir vasıfmış gibi görünüyor o nedenle ilk kayınvalideye sorarız mecbur :d
Bence gelin yani eşler birlikteyken annesi arkaya geçmeli nezaketen ister erkek annesi ister kadın hiç fark etmez sonuçta evliler benim çocuğum olsa öne geçmek istemem eşi önde oturmalı
Arabayı süren damatsa gelin oturmalı. Ama tabi ben her zaman kayın valideme öncelik tanıyorum öne geçin diyorum o yok kızım orası senin yerin diyor arkaya oturuyor. nezaket kazanır daima...
Kadınların şu öne oturma hastalığını anlamış değilim 😂 olan erkeğe oluyor. Benim kayınvalidem binse saygı gereği yer verirdim, gerisine gelin karar versin😂
Yaşını başını almış geçsin arka da otursun. Gençlere sıra versinler başlatmayın şimdi saygınıza..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben arkaya oturmasını istemeden kendisinin arkaya geçmesini isterim sonuçta oda zamanında gelin olmuş ve ön koltuğa kendisi oturmak istemiştir. Evlenince eş ve çocuk 1. aile, anne baba kardeş 2. ailesi olarak görülmelidir.
En İyi Cevaplar