Toplumda şişman olmayan kadın yok zaten. Zayıf olanları kadından saymıyorum daha ergenlikteler çocuklar. Buradaki 18likler ve daha küçük olanlar dahil. Ne düşündüğümü söyleyeyim. Tembel olduklarını düşünüyorum. Onlara acıyorum. Bütün gün hamur iyi yeyip ellerinde telefonla oturuyorlar. Olur da bir gün spora başlarlarsa o ellerindeki telefon için başlayacaklar. Sporu gerçek anlamda yapmayacaklar. Aaa ben fitness yapıyorum deyip instagrama foto atmak için yapacaklar. Çünkü bu tip kadınlar asla hayatına çeki düzen veremez. Böyle geldiler böyle gidecekler
Ben aşırı şişmanları görünce üzülüyorum. Hareket etmede zorlanıyorlar, çeşit çeşit sağlık sorunlarıyla uğraşıyorlar en kötüsü de duygusal olarak yıpranıyorlar çünkü toplumda genel olarak dışlanırlar. Normal kilodan söz etmiyorum 150 üstü kilolardan bahsediyorum.
İğrenç olduğumuzu düşünüyor. Sağlık açısından yaklaşanları anlıyorum ve hak veriyorum. Küçülüyorum gittikçe. O hor gören aşağılayan dalga geçen kim varsa içlerinden geçeceğim. Ama sağlıklı biri olmama sebep oldukları için de teşekkür edeceğim.(içimden) :D
Zayıflara karşı toplumun effekti neyse, şişmanlara karşıda odur zaten. Şişman zayıfı sevmiyor, zayıfda şişmanı sevmiyor. Normal olmak kadar güzel birşey yokdur bence herkes kendi sağlığını düşünse çok güzel olur böylece sağlıklı nesil yetişir. Sadece istemek ve ona doğru gitmek gerek. Bu "jackpot" degilki surpriz gibi karsina ciksin! Çalışmak gerek ister kilolu ister hastalık derecesinde zayıf olanlar sağlıklarını düşünsünler 120 kiloda olunca sonra akıllarına zayıflamak geliyor şu güzel milletimin. Neden ama? bunu 80 karşısını alamazmıydın? belkide daha kolay gelirdi sana düşük kiloda olunca.
Günümüz güzellik algısına uymuyorlar ama bu algı tüketim toplumunun, sermayedarların yarattığı bir algıdır. Antik yunanda da balık etli kadınlar güzel kabul edilirdi hatta afrodit balık etli resmesilirdi. Bana kalırsa kadın kadındır çok kurcalamaya gerek yok anlamak öğrenmek ya d tanımlamak gerekirse illa kilosuna gelene kadar bir sürü şey var anlaşılması gereken.
Çok haklısın ama bana kalırsa toplumda pek fazla hor görüyorlar şaşıyorum. Ben ideal kilomdan 10 fazlayım kilomdan şikayetçi değilim ama çevremde okadar çok insan var ki şikayetçi olan bu durum beni de etkiliyor. Ama bende kilolu erkeklerden hoşlanırım mesela çok kara kuru değil de yapılı kilolu kişiler hep çok hoşuma gitmiştir.
Fak det şit de devam et bildiğini yapmaya boşver ben de bir erkeğe göre zayıfım. Önceleri çok takıyordum kafaya. Diyetler spor vs. Şimdi kendimle barışığım gayet. Kız arkadaşım da oldu, toplumdan da dışlanmadım demwk ki kilo o kadar problem değilmiş dedim. Özgüvenli ve komplekssiz bakınca farkediceksin aslında o kadar da büyütülecek bir şey olmadığını.
Bunlar bir sağlık sorununun ifadeleri.. saglik sorunu yasayan insanlar hakkinda ne dusunmeliyiz?
Ki artik teknoloji ve tibbin ilerlemesi ile kalıcı cozumler de daha mumkun halde.. kendilerine sifa diliyebilir ve biran once de kendilerini mutlu ve hissedebilecekleri gorunume kavusmalari icin motive edebiliriz en fazla
Artık ameliyat olunabiliyor merak ettiğim neden bekliyorlar şu an 5 10 kilo fazlası olan için değil de 50 kilo fazlası olan biri için konuşuyorum ve soruyorum
Maddi durumları elvermiyor olabilir ya da farkli saglik sorunlarının komplikasyon yaratma riski oldugundan ameliyattan cekinilebilir.. biliyorsunuz fazla kilosu olan insanlarda tansiyon şeker gibi kronik rahatsızlıklar çok sık görülüyor. Emin olun kimse oyle olmaktan mutlu degildir ve herkes fit bit görünüme sahip olmak ister. Biz ki herseyimiz yerinde olduğu halde kaşımızı gözümüzü burnumuzu kulagimizi saçımızı hatta ten rengimizi beğenmiyor daha estetik olanini istiyoruz bir de onların yerine koyun kendinizi ve düşünün..
Ben zaten düşünüyorum yanlış anlaşılmasın benim 180 kilo arkadaşım var onunla dışarı çıktığımda herkes yadırgayarak bakıyor ben bu durumdan rahatsız olduğum için bu soruyu sordum düşünceleri bu yüzden almak istedim
İkna edilebilir aslinda. Biliyorsunuz gun geçtikçe risk orani daha da azaliyor. Yakin zamanda kuzenimin esi gecirdi boyle bir ameliyat. 40 yaşındaki kadın 160 kilodan Şu an 70 kiloya dustu ve biran da 20 yil genclesti sanki.. onu motive edebilirsiniz cesaret kazandırabilirsiniz bence
çok aşırısı tabi hoş değil, benim için değil, kendi sağlığı için iyi değil, otururken, kalkarken, hareket ederken, yürürken... O sebeple aşırı kilolu insanlara sağlıksız olarak bakıyorum. Her daim tercihim kişinin sağlıklı olması. Buna önerim o ki spordur. Spor yalnızca vücudu değil zihnide geliştirir.
Evet bende spor yapıyorum hergün olmasa da haftanın 3 günü fakat 50 kilo fazlası olan arkadaşım da var 180 kilo olan da onlar yanımdayken çevrede farklı gözle bakılmalarını istemiyorum rahatsız oluyorum
Yok yani dışlamam ama, mesela ben yürümek istesem uzun müddet arkadaşım yürüyemez. en çok bir yerde otururken sohbet ederiz. Ben hareketli birisiyim mesela, o biraz daha sakin olur çabuk yorulur. Bu dışlamak değil. Mesela çalışırkende, hareket edemez ise hareket kapasitesi düşük olursa insanlar işe almaz bunlar dışlamak demek değildir. He ama 170 boyu vardır 80 kilodur. 85 kilodur 20 kilo fazlası vardır bunlar problem değil.
yani aslında normal kilosunun biraz üzerinde ise.. örneğin vücut kitle endeksi 55 diyor 65 ise sorun bir şey düşünülmez.. düşünülmemeli. ama haricinde bu kilo 80 olursa obez olur kişi ve kendine zarar veriyor durumdadır.. ve umursamıyor durumdadır.. bu yüzden de sebebi her ne olur ise olsun sorunları var demektir.
yani 10 kilo için seni ameliyat yapan doktoru da döv derim. tam pisliktir. para için ölüm tehlikenin olduğu bir ameliyat yapıyordur. harici ameliyat olanların %98 zi sonradan daha fazla kilo alıyor. bilgine..
Böyle kişiler baya cana yakın sohbetleri çok iyi olan kişiler oluyor nedense. Dışlanma hiçbir zaman iyi bir şey değil. Ne yapalım herkesi belli kalıplara mı sokalım? İsteyen istediğini istediği kadar yesin 😊
Bazı kadınlar mutsuzluktan stres yaparak, bazıları hastalık sebepli kilo alırlar. Zayıflamaları öncelikle kendilerine ve sonra çevrelerine bağlı. Yadırgamak yerine yardımcı olmaya çalışma taraftarıyım.
Bende üzülüyorum ama toplumda dışlanmalarını ve farklı gözle bakılmalarını istemiyorum benim çok değil 10 kilo fazlam var fakat çevremde çok kişi şikayetçi kilosun dan bende etkileniyorum haliyle
En İyi Cevaplar