Dünyada Allah'a Hala İnanmayan Var mı?
**Hala kelimesini bu kadar delilden sonra inanmayan var mı diye kullandım**
**Hala kelimesini bu kadar delilden sonra inanmayan var mı diye kullandım**
Merhaba beyefendi, öncelikle şu konuda anlaşalım,herkesin inancı kendine ve saygı olmazsa olmaz. Öyle ki manevi konulardan başka hala tanrının varlığına somut bir kanıt yok.Evet dünya çok güzel,evet insanlar çok güzel fakat güzel olan her şey kadar kötü olan şeyde var.Ayrıca yeni fizik yasaları da dünyanın oluşumunda bir tanrıya ihtiyaç olmadığını kanıtlıyor.Tabi stephen hawkinginde dediği gibi,bu tanrının olmadığını kanıtlamaz sadece ihtiyaç olmadığını kanıtlar. Bunun dısında bütün arkeoloji ve antropoloji araştırmaları bilimsel olarak adem ve havva hikayesinin doğru olmadıgını kanıtlar.Yani bizim yüzlerce atamız var.Fakat bu da atalarımızın yaratılmadığı anlamına gelmez.Ben bunları agnostik biri olarak tarafsızca yazıyorum.Diyeceğim o ki tanrının var olup olmadıgı hep bir gizem olarak kalacaktır.Lütfen eleştirmeden biraz düşünün
Kötülüğü tanrı değil.İnsanlar yapıyorlar
İnsanları da Tanrı yapıyor beyefendi
Vardır kesin.Onlarda en yakın zamanda doğru yolu bulrlar inş.
İyi ama onlara göre de yokluğuna dair deliller var, kendi seçimleri.
Ne biliyim kendilerine sor
Maide-101. Ey iman edenler! Size açıklandığı takdirde sizi üzecek olan şeylere dair soru sormayın. Eğer Kur’an indirilirken bunlara dair soru sorarsanız size açıklanır. (Halbuki) Allah onları bağışlamıştır. Allah çok bağışlayandır, halimdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)
Maide-102. Sizden önceki bir millet o tür şeyleri sordu da sonra o yüzden kafir oldu.
Allah’ın soru sorma yasağı koyması çok anlamsızdır, acayiptir.
Bana bu sureden ne anladığını söyler misin ?
Anladığını söyle işte.
“Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunur ise, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunur ise, ink�r edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir" al birde bunu oku anladığını söyle bana. Sorgula biraz. Körü körüne inanma.
Hah hemende teşhis koyarmış :) Nereden çıkardın birader ateist olduğumu ? Ateist falan değilim kafana göre yorum yapma.
Ahzap-50. Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikah etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helal kıldık.
Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Ne anlıyorsun buradan söyle.
Dostum okuyarak anlama kapasiten sanırım biraz zayıf, kusura bakma ama bu böyle :/ Muhammed'in hala, teyze, amca, dayı kızları ile rahatça evlenebileceği, bunda bir sakınca olmadığını söylüyor. Sence ne kadar mantıklı bu ?
Kardeş bak sen kuranı yanlış anlıyorsun.Helal dediği şey yani sen onlara helalsın.Yani demek istediği şey hala,teyze,amca birbirilerine helaldirler (evlilik manasında haramdır) Öbür türlü Evlenemeyeceğin kişiler sana haramdır.Burda helal kelimesi evlenmeden bahsetmiyor lütfen dikkatli oku lütfen rica ediyorum.Senin yabancı bir kızın yanında kalmanla halanın yanında kalman farklı birşey o kız evlenmediğin sürece sana haramdır.Ama hala sana helaldir.Fakat evlilik konusunda değil
Yani senin halanın yanında oturmana kimse karışmaz ve kötü görmez.Fakat yabancı bir kızın yanında kalman haramdır.Aslında ne demek istediğimi tam anlatamadım canlı bir şekilde yanımda olsaydın düşünürdük.Ama emin ol hiçbir mantıksızlık yok hiç bir ayette.NE DEMEK İSTEDİĞİ TAM ANLATAMADIM EĞER ANLADIYSAN ZATEN ANLAMIŞSINDIR
Pardon ya yanlış yazdım.Eee zaten dayı kızları teyze kızları hala kızları amca kızları hepsi helaldir.Bir insan için fakat halayla,teyzeyle evlenmek falan haramdır.Şimdi anladın mı ? Senin teyze kızı veya diğer akrabalarının kızlarıyla evlenmende hiçbir sakınca yoktur.Kimsede seni eleştirmez.
Dostum zaten açıkça aşağıda diyor "nikah kıymasında bir sakınca yoktur" diye. Olayı sen kalmaya kadar getirdin çok saptırdın ama :)
Bakara-106. “Herhangi bir Ayet’in hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturur isek, onun yerine daha hayırlısını veya benzerini getiririz. Allah’in her şeye gücünün yettiğini bilmez misin?
Fatır-43. “ Hayır! sen Allah'ın kanununda değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda asla bir döneklik bulamazsın.“
Feth-23. “ Allah kanununda hiçbir değişiklik bulamazsınız. “ Bak 3 farklı ayet. İkisi aynı şeyi biri farklı şeyi söylüyor
Kardeş senin derdin kuranda çelişki var demek mi?
Fatır 43; Çünkü onlar yeryüzünde büyüklük taslıyor ve kötü tuzaklar kuruyorlardı. Halbuki kişi kazdığı kuyuya kendi düşer. Onlar öncekilerin kanunundan (onlara uygulanandan) başkasını mı bekliyorlar? Allah'ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah'ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın.Dikkat et burada allah'ın ne demek istediğine ve aklını başına al kardeşim.Çok kötü şeyler yapıyorsun Walla...
“Herhangi bir Ayet’in hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturur isek, onun yerine daha hayırlısını veya benzerini getiririz. Allah’in her şeye gücünün yettiğini bilmez misin?" Bak burada da tam tersini söylüyor dostum :) Kötü bir şey yaptığım yok. Sadece Cehennem korkumu yendim ve doğru olanı araştırmaya başladım. Eğer sende Cehennem korkusunu yenebilirsen doğruyu bulacağına inanıyorum. Ateist olduğumu falan düşünme. Değilim
Bak diğer ayetlerde Allah'ın kanunlarında kesinlikle değişiklik bulmassın derken.Eskiden insanlar putlara tapardı Allah buna hiçbir zaman izin vermeyeceği için bu tabiri kullanmıştır.Cehennem ve Cennet luzümsüz değildir bu arada.Ha bu arada Son bir soru .Sen Allah'a inanıp Kuran'a mı inanmıyorsun yoksa başka bir şey mi?
Dostum söyler misin senin söylediğinle benim söylediğimin ne alakası var ? İyi okumuyorsun herhalde sorumu. Kuranın ilahi bir kitap olduğuna inanmam için aptal olmam gerekir. Ayetler arası çelişkiyi geçtim ayetin kendisi bile çelişkili olduğu yerler var
2 gündür gönderdiklerimi iyi oku
Bir bilene danış dostum
Söylediğim konulara çok alakasız cevaplar veriyorsun. Ben nikahtan bahsediyorum sen kalmaktan söz ediyorsun. Ne alakası var acaba ?
Kurana göre ilk müslüman kimdir dostum ?
Enam-163 e göre Muhammed.
Araf-143 e göre Musa.
Ali İmran-67 ye göre İbrahim.
Şimdi üçünde de farklı şeyler söylüyor. Kusura bakma ama körsün galiba biraz
Kardeş bak bu ilk müslüman olayı şöyledir.
Mesela enam 163 ayetinde diyor hz.muhammed bana müslümanların ilki olmam emredildi.
araf 143 te Hz.musa diyor bana müslümanların ilki olman emredildi
Hz.ibrahimde aynı şeyi sölüyor.Fakat dikkat et bunlara müslümanların ilki olun derken o kavimlerinin içinden ilk müslüman olan siz olun demişti...Çaktın köfteyi? Yani mesela Hz.muhammed peygamberliğini ilan etmeden önce onun kavminde veya diğer peygamberlerin kavgaminde daha peygamberler müslüman...
(Devamı) Peygamberler müslüman olmadan önce peygamberin kavimlerinde hiç müslüman yoktu.Şimdi anladın mı? Allah hz.muhammed'e müslümanların ilki ol derken o arap kavmindekilerin içlerinden ilk müslüman sen ol demişti.Bu ilk müslüman olayı budur.Şimdi lütfen kararını vermeden önce 2 kez daha düşün.Ve daha mantıklı ve ikna edici çelişkilerle (ki hiç çelişki yok) bana gel.
Muhammed: O'nun ortağı yoktur. Ve ben bununla emrolundum. Ve ben, müslümanların (teslim olanların) ilkiyim. Enam-163
Kimi ayetler yaradan tarafından gönderilmiş gibi durduğu halde bazı ayetlerin ise insan kelamı oldukları apaçık bellidir dostum.
Zariyat Suresi 50. ve 51. ayete bak;
50-"O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.
51-Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.
Bu ayetler (Zariyet 50-51) Allah Hz.Muhammed'e Ayetlerde söylenenleri söylemesi gerektiğini söylemiştir.Yani nasıl diyeyim sana Mesela Zariyat 50'de diyor ya "O halde Hemen Allah'a kaçın;Haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım" derken Allah ona vahyederek bunları müşriklere söylemesi gerektiğini vahyetmiştir.Anladın mı?
Peki kitabın diğer bölümlerindeki yazıların açık bir şekilde yukarıdan gelmesine ne diyeceksin ? Yada Mekki ayetlerde sürekli barışçıl, hoşgörülü, inanmayanlara karışılmamasını söyleyen "senin dinin sana, benim dinim banadır" gibi sakin yaklaşımlı ayetler varken neden Medeni ayetlerde savaşmayı emreden, savaşta ele geçirilen cariyelere tecavüz edilebileceğinden, bir müminin kafirleri bulduğu yerde öldürmesini emrede ayetler vardır ? Tesadüfe bak ki Muhammed Medine'de çok güçlü hale gelmiştir..
Bak öncelikle kimsenin dininde kimseyi zorlamak diye birşey olmaz.Burda istemediğine inanmamakla özgürsün fakat öteki tarafta isteyen cennete isteyen cehenneme demicek allah.Çünkü islam bir muhteşem dindir.Herşeyi akla,fenne uygundur ki Kuran-ı Kerim'in mucizeleride vardır şimdiki zamandan bile.Yani bu dünyada sefasını sürersin fakat öteki dünyada cefasını çekersin kendi tercihin ikisinden birine tercih edeceksin bir de bu müşrikleri öldürme olayı falan haram aylarla falan ilgilidir oda karışık.
oda karışık bir mesele.Fakat ben şimdiye kadar çok kuran okudum fakat hiç çelişki görmedim hiçbir konuda. sadece insan tam anlayamadıkları için çelişki var diyorlar.Şefaat konusundada çelişki var diyorlar fakat akıllarını kullanmadıkları için ayetleri anlamıyorlar sen rahat ol! Kuran'ı Kerim Sürekli Sürekli Sürekli "Le Allekum Teakilun" Diyor yani "Ola ki Aklınzı İşletesiniz" Aklı işleyenler gerçekleri kolayca anlıyorlar.Kuran'ı kerimin birçok mucizesi vardır.Eğer devam edersen sana söylerim
Ya kardeş biraz mantıklı ol ne olur. Kadın doktor olmadığı için saatlerce ameliyata giremediğinden dolayı ölen kız var. Bumu dur İslam anlayışı ? Bir yandan dinde zorlama yoktur diyorsunuz diğer yandan kafirleri bulduğunuz yerde öldürün diyorsunuz. Biz demiyoruz kitap diyor bak. Sana tatlı su müslümanı desem üzülür müsün ?
Üzülürüm fakat bak.Hiçbir zaman İslam'da bu doktor olayı gibi birşey yoktur.İslamda Koca,Anne,Baba,Dayı,Amca,Doktor gibi kişilere namahrem yoktur çünkü zorunludur.Bizim İslam dini insanlar yüzünden geleneklerden gelen kötü şeylerle birbirine karışmış.Bu insanların yüzünden İslam dini bu hale gelmiş Ne hazreti peygamberin nede kuranın dini bu değil.Şimdiki zamanda geleneklerden oluşan İslam Dini olmuş.Yoksa hiçbir zaman islam dini öyle kötü değildir.Wallahi Billahi Tillahi.
FAKAT BAK İKİMİZİNDE ORTAK NOKTASI BİRBİRİMİZİ ANLAYAMIYORUZ.EĞER KARŞILIKLI KONUŞABİLSEYDİK ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER VE SENİ İKNA EDEBİLECEK ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRDİM.FAKAT İSTEDİĞİN KADAR SORU SORABİLİRSİN İSTEDİĞİN KADAR KAFANA TAKILAN ÇELİŞKİLERİ SORABİLİRSİN HEPSİNİ YANITLAMAYA HAZIRIM.İSLAMIN EMRETTİĞİ ŞEY MESELA SADECE ALLAH'TAN MEDET İSTEMEKTİR.FAKAT ŞİMDİKİ İSLAMA BAK İNSANLAR GELENEKLERİNDEN ÖTÜRÜ ŞİMDİ TÜRBELERDE MUM YAKIP DİLEK DİLİYORLAR MUHAMMED'İN HAYATINDA VE KURANDA ÖYLE BİRŞEY YOKTUR
Muhammed'in 9 yaşındaki Aişe ile evlenip buluğa erene kadar el sürmemiş olmaması nedir ? Son kısmını bilerek ekledim senin söyleyeceğini biliyordum çünkü. Gelenekle görenekle alakası yok bunun. Açıkça söylüyor işte meallerinde, "savaşta ele geçen cariyelere tecavüz edebilirsiniz" diye.
Söyle.
Köle ve Cariyeler savaş ganimetidir. Savaşta ganimetlerin nasıl paylaşılacağını Allah açık açık anlatmıştır.
Kazanılan savaşta ele geçen kadınlara cariye, erkeklere de köle denir.
ENFAL-1..Sana GANİMETlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, GANİMETlerin taksimi Allah'a ve Resulüne aittir.
ENFAL-41..şunu da biliniz ki, GANİMET olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir.
AHZAB SURESİ..AYET..50 - Ey peygamber! Biz bilhas sa sana şunları hel�l kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini,
Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun CARİYEleri, Onlara eşleri ve CARİYEleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz.
Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir.
Ha öyle mi demek istyiorsun? Tamam fakat şöyle bir şey var.Cariyeler savaştan alınan ganimettir doğru.Tamam ama Hz.Muhammed savaşta yetim kalmış çocukları,kadınları ve erkekleri (erkekleri okuma yazma öğrenme karşılığında bırakırdı) onları sahiplerinirdi yetimleri, kadınları sahiplenirdi.Bunda kötü birşey yok o kadınların savaşta ölmeleri mi iyidir sence? Eğer savaştan aldıysan onlar bir nevi senin eşin sayılır onlarla münasebet haram değildir.Bunlar tecavüzün içine girmez.
Sadece Hz.Muhammed onları alır ve sahiplenirdi gözetirdi onların sıkıntılarını yiyecek giyecek ihtiyaçlarını karşılardı.Bu yüzden kadınların veya yetim kalan çocukların savaşta zaayi olmaması için alıp sahiplenirdi onları.Ve bu cariyelerde bir nevi senin eşin sayılır veya gerçekten eşin olur.Ve bu durumda onlarla münasebet haram değildir.Anladın mı şimdi? Başka diyecek bir şeyin var mı?
Offf çok dar bakıyorsun olaya ya. Bir adamın 50 tanemi eşi olacak arkadaşım ? İsteyen istediğiyle evlenebilir mantığı neye dayanarak söylenebilir ? 9 yaşındaki kız ile evlenmek hangi aklın ürünüdür ? Haram aylar dışında bulduğunuz kafiri oracıkta öldürün demek neyle açıklanabilir ? Bir ayette dediğini öteki ayette değiştirmek ne derece mantıklıdır ? Ebu Leheb daha hayattayken Cehennem'e gitmesini kararlaştırmak (Tebbet Suresi) nasıl bir ilahi görüştür ? Bunları azıcık araştır sonra gel konuş
Walla kardeşim bence sen kötü yoldasın fakat bu senin seçimin ne kadar sorularına cevap versem başka birşey çıkartıyorsun herhalde senin inanmaya niyetin yok.Niyet olmadıktan sonra bahane çoktur.Birde senin annen veya baban veya anneannen veya deden acaba kaç yaşındayken evlendiler acaba? O zamanlar sistem böyleydi.O zamanlar bu tür şeyler yanlış bulunmuyordu ve sakınca yoktu...Şimdi ise sakınca yok fakat ayıptır.Fakat hiçde olamaz diye birşey yoktur evlilikte
Tek bir sorunun değil hepsinin cevabını vermeyi dene :) Sadece evlilik olarak bakma olaya. Cehennem korkunu yen ve sorgula
Ben (Zerre kadar şüphem yok) ama eğer Kuran-ı Kerim hakikaten insanlar tarafından yapılmış bir kitapta benim bunları uygulamamda gene bir sakınca yok.Yani Kuran-ı Kerimde yazılan şeyleri hayatıma sokup uygulamamda hiçbir sakınca yoktur benim bunlardan kaybım olmaz.Ama eğer Kuran-ı Kerim Allah tarafından gönderilmişse bu sefer üzülecek taraf sen olacaksın.Ben sana sorduğun soruların ve internette gördüğüm çelişkilerin hepsinin cevabını verdim.Kuran-ı Kerimde yazılanlar akıl dışı kötü şeyler değil
Onun için eğer Kuran-ı Kerim Allah tarafından gönderilmişse dediğim gibi üzülecek taraf sen olacaksın.Çünkü inkar ediyorsun Kuran-ı Kerim'i.Diyelim ki bir an düşünelim Cennet ve Cehennem yok.Benim iyi şeyler yapmamda ve Kuran-ı Kerimde yazılan işleri yapmamda ne sakınca var? Hiçbiri kötü şeyler değil akıl ve mantık dışıda değil.Bence ikna olmayacaksan bu muhabbeti burada keselim.ve sana şunu söylüyorum;
BENİ GERÇEKTEN İKNA EDEBİLECEK ÇELİŞKİLİ AYETLER BUL VE CEVABINI VEREMESSEM SEN HAKLISIN O ZM
Hiçbirinin cevabını veremedin konudan konuya geçtin alakasız şeyler söyledin. Peki o zaman kuranda yazdığı gibi kafirleri bulduğun yerde öldür, çocuk yaştaki kızla evlen, 4 kadına sahip ol.
Tarafsız biri gelip okusun konuşmalarımızı :) mantıkla ama
Tarafsız nasıl olacak? Ya Kurana inanıyordur ya inanmıyordur! Ben senin sorduğun tüm sorulara mantıklı cevaplar verdim ve örneklendirdim çelişki var dediğin ayetleri.Senin inanmaya niyetin yok dostum.Ama eğer ki Kuran gerçekten ve gerçekten Allah tarafından gelmişse o zaman kaybeden sen olursun ben değil.Benim Kuranın söylediklerini uygulamamda bana bir fenalık gelmez.Bir kaybımda olmaz ve ahirettede kaybım olmaz.Ama eğer Allah tarafından gerçekten gelmişse inanmadığın için kaybeden sen olursun.
Ya dostum ne mantıklı cevabından bahsediyorsun ? Ben nikahtan bahsediyorum sen yok halasında kalabilir başka kızda kalamaz falan filan konuyu saçma sapan yerlere götürüp durdun. Kendini kandırıp durma. Ha eğer hak din İslam değilse o zaman nasıl kaybın olmayacak bana söyler misin ?
Yani İslamın dedikleri şeyleri yapmamda ne kaybım olacak.Ha bide nikah konusunu ayeti yanlış okuduğum için yanlış yazdım sonra düzelttim ama bardağın dolu tarafında bak.İslamın dedikleri şeyler kötü şeyler değil dostum.Ama eğer islam hak dinse senin halin ne olur bunu bana söyler misin birde bu taraftan düşün ve cevapla?
Hala İslamın dedikleri kötü şeyler değil diyorsun. 4 kadınla evlilik, 9 yaşındaki çocukla evlenen peygamber (?) inanmayanı öldürme emri.. Bunlar iyi şeyler mi sence ?
1422 .: Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine’ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim.
Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı “heh, heh” diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar’dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler.
Duha vaktinde Resulullah’ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah’a teslim ettiler.
Aişe: Peygamber beni altı yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi demiştir.
Ne fark eder ? Çok evlilik yapmış olduğu gerçeğini değiştirir mi ?
Kendin dedin hayır diye bak :)) "Şüphesiz ki biz onu alemlere rahmet olsun diye apaçık Arapça indirdik." Hmm tamam öyleyse
Eğer ki uydurma diyorsan kuranı inkar ediyorsun demektir. Çünkü o son söylediğim kuranda yazıyor
offff git araştır ya herşeyi ne sorup duruyon
Yusuf suresi 2. ayet
Muhammed suresi 35. ayet "Sakın zaaf göstermeyin, üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir." Köşeme çekilebilirim artık..
1-2 gün işim çıktı cevap veremedim. O manası derinnn...Sana bu kadarını söyleyeyim belki anlarsın anlamassan sorarsın daha bunlar boş dostum hepsinin cevabı var. yani allah diyor ki bu ayette
"Üstün olan sizsiniz, bu sebeple gevşemeyin, sulha davet etmeyin, sulh talebi onlardan gelsin, Allah onlarla değil sizinle beraber. Ve sizin amellerinizi asla eksiltmez."
göster
Yere ve onu yayıp dümdüz yapana and içerimki. Şems Suresi 6. Ayet
Ne güneş aya yetişebilir, nede gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. Yasin Suresi 40. Ayet
Beni hatırladın mı? Bunlarda çelişki olan ne veya anlamadığın birşey?
İnanmayan mutlaka vardır. Ki onlara da saygı duymak zorundayız.
Cevap
2Cevap
Ateizm yani Yaratıcıya inanmamak, bu tipte insanları dışarıya çıktığın zaman her gün görürsün .. Belki de tanıdığın insanlar arasında bile vardır bu insanlar. Saygı duymak gerekir bence
Ateistler ne güne duruyor :D
Var insanın kendi görüşü saygı duymalısın
Vardır tabi.
var maalesef
Inanmayan çok ama sonra çok pişman olacaklar çok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar