Bence de gereksiz bir şey. Ortada çocuk varsa dediğin gibi çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı olmalı. Şahsen ben kendisini ıstemediğim birinin parasını ne yapayım onu da istemem. Kanunlarda erkekler için de düzenleme getirilmeli.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 seneden fazla yaşamadıysan ve çocuğun yoksa gereksiz bir şey.
21 Yorumla
+1 yılBen kimseye nafaka vermem. Totosu yiyen alır! Devletin adaleti ile de işim olmaz! Allah'ın adaletine inanır ve kendi adeletimi kendim sağlarım...
211 Yorumla- +1 yıl
Vaay reis yargı dağıtmaya devam 😂
- +1 yıl
Valla birkaç kere mahkemeye çıktım deneyelim dedim adalet filan yok😅En iyisi kendi adaletimizi sağlamak yoksa bunlar bizi ziker 😂
- +1 yıl
Aynen öyle olmazsa yurtdışına kaçalım 😂
- +1 yıl
Heheheh 😂😂Yok yahu o kadara gerek yok😅Yaparız bir şeyler cuk diye oturur😅Oturturuz 😅Nafaka verenleri hiç anlamıyorum yani😅Bir abi var nafaka veriyor eşine 😅Eşi veriyor ellere 😅Bu ne yaman çelişkidir 😂
- +1 yıl
Valla nafaka çok saçma ya sırf bu yüzden evlilikten soğudum 😂 vermicem vermicem benim değil mi vermicem 😂
- +1 yıl
Hehehe hemde nasıl 😅 Saçmalığın alası 😅Biz eşsek miyiz anasını satiym 😂Bende soğudum da 😅İyi insanlar hala var diyorum 😅İnşaAllah hep var olurlar 😂Yoksa evlen boşan nafakayı al kadın taktiği çok duydum 😅Çok çakal bunlar da beni bilmiyor😅Ben adamı ayak üstü öperim😅 Bende vermiycem 😂😂
- +1 yıl
Valla birisini bulunca hemen evlenmemek lazım. İyice tanımak lazım gerekirse yıllarca. Sonradan boşanacağın birisiyle neden evlenesin ki? O yüzden iyi tanımak şart..
- +1 yıl
Benim borcum var 😅Bitince inşaAllah 😊
Tabiki iyice tanımak gerekir. Aman Allah korusun. Daim olsun sonsuzluk olsun ahiretimiz olsun. - +1 yıl
Parti kur oy verelim😅
- +1 yıl
Aslında iyi fikir 😂
- +1 yıl
Heheeh 😅 Sonradan tutulur mu sözler 😅
Nafaka kararı ceza verilir gibi veriliyor. Hatalı bir evlilik yaptın, ömür boyu nafaka öde diyorlar resmen. :/
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sana kadın gözünden yazmak istiyorum. Daha 21 yaşındasın modern çağa göre düşünüyorsun haklısın da ama bir kadın gözüyle bak olaylara istiyorum.. Empati yani.
Kadının hiçbir dünya ülkesinde beş kuruşluk değeri yok bakma sen hep seksi güzellik çekicilik sembolü olarak gösterilir kadınlığı ile vardır belli bir yaşa kadar o daa kullanılır sonrası da çöp olur zaten.
Evlenir kadın tek atımlık kurşunu vardır. Eğer evliliği düzgün gitmese döner aile kapısına sıkıntı olur aynı aile cahillikten onu okutmamıştır okumuş bile olsa geçinemeyecek kadar az para alabilir.
Boşanmış bir kadını hayal et yaşını almış güzelliği kalmamış hiçbir erkekle evlenemez kolay kolay çıkar yoksa ama boşanmış bir adam düşün 50 yaşında bile olsa bu adam kendinden 20 yaş küçük bir kadınla evlenir gayet üstelik aile evine dönse tekrar aslan oğlum olur ama kadın dönse aile evine hizmetçisi başka bir şey olamaz. Sığıntı olabilir.
Şimdi o kadın sana gençliğini güzelliğini verecek birde evlat verecek sana ama olmadı boşanacaksınız kadın ortada kalacak okumuş da olsa değişmiyor mantık bu da bana sorarsan kadının genç ve güzelliğinin bedeli çünkü onlar bittikten sonra zerre değerin yok kocana da değerin olmuyor ailene de iş hayatında bile olmuyor genç ve alımlı kızları her zaman onun yerine tercih ederler çünkü28 Yorumla- +1 yıl
Kocasını aldatan ve bu şekilde boşanıp nafaka alan, 2 gün evli kalıp nafaka için boşanan kadınlardan bahsediyorum ben. Yoksa binevi sende haklısın.
Cevap sahibi+1 yılSen bir sor avukatlara aldatan kadına nafaka ödeniyor muymuş
- +1 yıl
Gizlican çağ çoktan değişti kadınlar gerçek anlamda erkeklerden daha üstünler. Daha kolay iş bulabilirler, daha kolay şartlarda çalışabilirler kadının her zaman ayrıcalıkları vardır. Ayrıca ne demek gençliği güzelliğini vermiş? Adamda köpek gibi çalışmış evine eşine bakmış ihtiyaçlarını karşılamış oda gençliğini vermiş tek taraflı olmaz ki bu işler. 50 yaşındaki kadını öylece çaresiz bırakmaya benimde gönlüm el vermez ama eşitlik bunu gerektiriyor malesef. Ya eşitlik demeyeceksiniz ya da yaşa başa bakmadan başınızın çaresine bakacaksınız
- +1 yıl
Yahu bir kadın bir adamla evleniyorsa ortada kalmayı da göze alacak, o çocuğu doğuruyorsa o çocuğa tek başına bakmayı da göze alacak. ya adam öldüyse napcak o zaman?
Bu nasıl bir sığ düşünce kadın ortada kalıyorsa adamın suçu ne?
Adam sevmemiş kadını anlaşamamış gençliğini vermek ne yahu? Ne gençliğiymiş bu ne değerli varlıkmışsınız.
Nafaka almayın demiyoruz ki alın da 100 bin tl almayın. bir insan aylık 2 bin ile ile geçinebilir rahatlıkla. Çocuğın masrafları 100 bin tl olur mu ya
Cevap sahibi+1 yıl@GS_Aras
Abi kadın değişti ama çalışma hayatında tutunmak çok zor hep dişiliğini ön planda ben okuduğum halde sağlıkçı olduğum halde bazen öyle şeylere maruz kalıyorum ki nefret ediyorum sadece güzelliğinle ön plandasın yaptığın iş değil.
Ve dediğin gibi olay 50 yaşındaki kadını öylece bırakmaya geliyor. Örnek istersen Ali Taran. Normal erkeklerin hepsinin parası olsun bak nasıl yapıyor bizim erkekler parayı bulsun önce arabayı sonra da kadını değiştirir.
Kadın gerçekten naif bir varlık kaldıramıyor bazen bazıları iş hayatında tutunmak için ortalık malı oluyor hatta özellikle avukat kızlarda görüyorum adliye koridorlarında.. Müşteri bağlamak için kendini koyuyor ortaya
Cevap sahibi+1 yıl@_Kalpsiz-Beden_
100 bin diyen kim acaba ne alaka nerden çıktı bu?
Kocan öldü baba evine döndün varsay sana kim bakar? Benim babamın kendine hayrı yok mesela annemle babam ayrı zaten (ve sizin dert yandığınızın aksine babam zerre nafaka ödemiyor 3 kız kardeşiz)
evlensem dönecek bir evim bile yok. Okudum mesleğim var ama tek çocuk en fazla idare edilebilir ben 2-3 çocuk yapsam mesleğimden zaten uzaklaşmış oluyorum hemşireyim ben nöbetleri mesailer yoğun bir meslek çocuğum olsa ona ben bakmayacağım ama bazı erkekler sırf mesleğim için yaklaşıyor siz diyorsunuz ya para avcısı kadınlar diye siz birde erkekleri görün fakir olanlara dönüp de bakarlar mı kadının parasından medet uman erkeklere adam demiyorum
Benim annem 3 çocuğuna da sadece kendi bakıyor annem çalışıyor sadece.. babamla ayrılar ama babam o kadar işe yaramaz bir adam ki zerre maddi desteği yok kendine bile bakamıyor ve ben annemin ne yaşadığını bunca sene kendim gördüm kendi ailesi bize nasıl sırt çevirdi çocuklu diye kimse yaklaşmadı bizzat yaşadım o yüzden kimse burda edebiyat kasmasın kimse beni inandıramaz.
Ve babam gibi sorumsuz adamlar daha evlenmeden nafaka hesabı yapacak adamlar evlenmesin herkes evlenecek diye bir şey yok ki. Bir kadının çocuğun sorumluluğunu alamayacaksınız ayrılınca da benim ona maddi manevi bağım olmasın diyecekseniz evlenmeyin.- +1 yıl
Gizlican senin söylediklerin kanunen değil vicdanendir. Kadınlar her yerde, her ortamda, her şartta, her hakta eşitlik istemiyorlar mıydı? İstediklerini aldılar hatta boynuz kulağı geçeli çok oldu. Verdiğin örnekte eşitlik ilkesi dışına çıkılmamış hak yenmemiştir sadece vicdansızlık yapılmıştır. Vicdan kişinin merhametine kalmış zorunluluk yoktur olamazda... O yüzden diyorum ya işte isteyecekseniz eşitlik demeyeceksiniz, eşitlik diyecekseniz kusura bakmayın istemeyeceksiniz. Adaletli eşitlik böyle olur
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu konu hakkındaki tutumum sert ve katı eğer o kadar çok eşitlik savunucuysanız o kadar çok feminenseniz bu durumlarada karşı çıkılması gerekir hayır alanlar utanmıyor mu hiç çocuksuz çocuklu boşanmalarda farketmez her türlü nafaka alabiliyorlar empati yapıyorum. Utanırım şahsem yediremem. ki nafaka veren adamın yerine geçsem kendime üzülürüm adalete söverim seni 1 gün bile mutlu etmemiş bir kadına maaşının yarısını vericen ki ilerde evlense başkasıyla ondan çocuğun olsa çocuğunun rızkını yine kadına vericeksin bu yasa hangi kafayla çıkmış bu yasayı çıkartan ile kadınların seçme seçilme hakkı yok diyen kafalar aynıdır.
Acayip sinirlendim cidden göz göre göre adaletsiz bir sistem bir taraf rızasın bağlı yürüyor. Neyse yazacak daha çok şey var da neyse Allah yardımcıları olsun valla erkeklerin.
Bakınız: Şeyma şubası bunun en popüler örneği ki diğer popüler olmayan insanların düştüğüm durumlara bu kadar konuşulmadı.
(acun-şeyma) Hatta bu olayı görünce nafakayı ticarete dönüştürmeyi düşünen kadın sayısı arttmıştır.
Yazık be.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka kadar adaletsizce bir şey yok. Yahu bir erkek sırd boşanıyor diye niye kadına sürekli para vermek zorunda ki? Yetişkin bir kadından bahsediyoruz sonuçta. Eli ayağı yok mu? Çalışsın, kendi parasını kazansın. Erkeklere günah valla.
Ortada çocuk varsa ve kadın bakacaksa eyvallah tamam verilsin. Ama onun dışında kesinlikle verilmemeli.
Geçenlerde bir arkadaşım anlattı. Adamın karısı, eşini aldatıyor. Boşanıyorlar. Ve adam aldatılmasına rağmen nafaka vermek zorunda kalıyor. Adamın yerinde olsam kudururdum net yani69 Yorumla- +1 yıl
Duygularımın tercümanı, işte bu 👍
- +1 yıl
Keşke herkes bizim gibi düşünse 🤧
- +1 yıl
Keşkeee, ama gel gör ki yorumlara bakarak tekrar sinir krizi geçiriyosun 😏
- +1 yıl
Ben de sinirlendim. Ne kadar yobazca düşünceler var yahu
- +1 yıl
Aslında nafaka verilmesinde sorun yok , lakin kadının maddi durumuna bakılmalı iyiyse verilmemeli.
İyi değilse de adamın milyon dolarları varsa o kadına yüz binlerce tl vermek zorunda değil.
Bizler 2 3 bin tl ile çalışarak geçiniyorsak, o kadınların 100 bin tl yi geçinme parası alması ve bunun kanunen olması çok can sıkıcı - +1 yıl
@_Kalpsiz-Beden_ bence hiçbir şekilde verilmemeli. Yanlış yapılan bir evlilik nedeniyle erkekler ömür boyu cezaya mahkum olmamalı.
- +1 yıl
Kadın gerçekten yoksulsa durumu iyi değilse, üstüne birde ortada çocuk varsa verilmesinde sakınca yok bence. Buraya kadar herşey hukuki ve mantıklı.
Fakat miktar önemli çocuğun aylık masrafı ne olabilir yarı yarıya saysan 500 tl en fazla. Oysa Kadın tüm parayı erkekten alıyor benim bir müdür arkadaşım var eski karıma nafaka ödemek için arabamı evimi sattım diyor ne demek bu ya. Yetmedi kadın ünlü milyon tl si var hala iş adamı kocasının milyonlarını yiyor, bide bunun hukuki olması yok mu tam sinir bozucu hangi mantık hangi akla göre - +1 yıl
@_Kalpsiz-Beden_ ben de öyle diyorum zaten. Çocuk varsa verilsin. Ama diğer türlü karşıyım
- +1 yıl
@_Kalpsiz-Beden_ ben neden ayrıldığım eşimi beslemek zorundayım ki? Kalksın bir zahmet çalışsın bu kadar gurursuzluk olmaz. Nafaka saçma bişey.
Benzer bir konuya dediğiniz gibi düşünerek açıklama yaptım diye eksi almışım. Anlamıyorum insanları cidden çocuk varsa ortada bence ödenmesi gerekir. Çocuk kimde kalıyorsa o kişi ödenmeli. Ben de zor bir çocukluk geçirdiğim için annemin de rahatsızlığı yüzünden çalışamadığı için nafaka almak zorunda kaldı. Ama kesinlikle nafaka çocuk dışında verilmemelidir. Yani nafaka gerekli durumlarda tamam. Ama saçma sapan sırf boşanıldı diye nafaka vermek anlamsız. Çünkü karşıdaki insanla artık bir iletişimin yok yani. O yüzden nafakayı sadece çocuk olursa normal buluyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Annemin rahatsızlığı yüzünden çalışamadığını belirttiğim halde de hala nafaka vermeyi erkek düşmanlığı gören insanlar var. Nafaka sadece çocuk olduğunda verilmelidir. Çocuk baba tarafında kalırsa da anne nafaka ödeyebilir. Yani çocuğu alan tarafın durumu cidden kötüyse nafaka ödenir.
+1 yılKadın çalışmıyorsa da gereksiz. bir tarafını kaldırıp çalışıversin bir zahmet erkek neden boşandığı kadını beslemek zorunda? Üstelik yasalara göre erkek çalışmasa bile nafaka ödemek zorunda. Düpedüz saçmalık. Boşandıktan sonra adamın sorumluluğu bana göre sadece çocuğa. Nafaka alan kadın da net gurursuzdur, asalak bir şekilde yaşamaya meyillidir.
413 Yorumla- +1 yıl
Aç türk yasalarını oku
- +1 yıl
Haberde boşanmaya hükmedildiği yazmıyor, tedbir nafakasıdır ya da çocuk için ödenen iştirak nafakası basında yanlış lanse edilmiştir. Ya da boşanma gerçekleşmişse eğer, erkek işsiz olsa bile yoksulluğa düşmüyordur; çokça malvarlığı vardır. Yargıtay kararının orijinali paylaşılmadan neden nafakaya hükmedildiğini bilemem.
Üstelik bana yasaları oku deyip sizin gerekçesi bile belirsiz haber paylaşmanız çok manidar (!) - +1 yıl
Nasıl karşı çıkacağını bilemedin sanırım neyse ne erkek eline bakan kadına saygım yok iyi geceler
- +1 yıl
@Wackers ben bu işten para kazanıyorum, doğru söylüyor dediğiniz kişinin benden iyi bildiğini hiç sanmıyorum. yakınınız aldattı ya da hayatına kast etmeye mi çalıştı.. ya da sonradan işsiz kaldıysa nafakanın kaldırılması için mahkemeye başvurmalıydı.. çocuk için ödenen nafaka ise her halde ödenir.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Barbie-licious valla tebrik ediyorum düşüncenizi 👏👏
Fenomen abicim içimi döktün teşekkür ederim doğru diyorsun Çalışan kadinlar lütfen istemesin Biraz insafli olun tamam bosandiniz ama bari sirf sinirlisiniz diye eşinize öyle aci çeksin versin bana nafaka demeyin aileniz varlikli ise maddi durumu iyi ise lütfen istemeyin. Fenomen abicim ben Evlenmekten çok korkuyorum aslinda Çünkü bu zamanin kadinlari mala mulke düşkün hani para olmasada olur diyenler var ama Ekmek para ile peynir kıyafet yiyecek İçecek para ile evde oturmak para ile hastane para ile yani Bu sekilde soylemesinler Evet para onemsiz ama Kocanin yaninda duracak zor günlerin de sabredecek kadin lazim. Ulkenin durumu ortada simdi ben kalkip 100.000 tl düğün osu busu derken bunu veremem benim gibi milyonlarca insan var Direk imam nikahı ve sade bir nikah bunu da zaten kabul edecek kiz Kesin hifa hatun gibidir Yoksa Hifa olmayan neden kabul etsin Varlik siz bir erkeği.
16 Yorumla- +1 yıl
Abicim Keşke öyle dediğin olsa ama Haramlar kurtulmak Ve en önemlisi ahireti kurtarmak icin Kadin ve erkek evlenmeli ikisininde ahireti icin Kisi ne kadar inancina sahip ciksa ibadetleri yerine getirsede oda nefis taşıyor hepimizde var belki o kadinlara günde 1 defa veya hiç bakmıyor ama onunda seytani var Mecburuz evlenmeye yoksa sıkıntı Zina etsen bittin harama baksan olmuyor evlilik şart ama Bence Aile bağları kuvvetli olan iki kisinin evlenmesi cok daha güzel olur diyede düşünüyorum
- +1 yıl
Ben vazgeçtim güEl kardeşim. İsteyen evlensin. nezaman ki para sahibi oldum ozaman olur. Ama şu an için zor. En basitinden çalıştıpım kocaman firma battı yarına ne olacağımın garantisi yok ken hayal kurmanında bir mantığı yok. Benim için iş daha önemli. Ülke olarak geldiğimiz nokta da belliyken gerçekçi olmak lzaım.
Aile & Toplum konusunda 612 cevap paylaştı. Çocuğa nafaka ödenir zaten. Bir de kadın uzun süre ev hanımlığı yapmış ve ileri yaşta boşanma olmuşsa zaten o saatten sonra çalışamayacağı için nafaka veya devletten maaş bağlanmalı. Bunlara kimsenin itirazı olamaz. Onun haricinde nafaka kısa süreli olmalı. Kadın iş bulamıyorsa bile belli bir süre (evlilik süresine bağlı) yardım alır ondan sonra herkes kendi başının çaresine bakar. Kimse kusura bakmasın bir erkek işsiz kalıp hayatını idame ettiremediğinde kimse yüzüne bakmıyor kadının ne ayrıcalığı var?
10 Yorumla
+1 yılNasıl sigorta şirketleri riskli kişileri yüksek primle sigortalayarak zarardan kaçıyorlarsa, bizim de riskli kızlarla evlenmeyerek kurtulabileceğimiz sistemdir kendisi.
Yakın zamanda duyduğum boşanan birinin söylediği söz;
“ aıqnakoyum parayı biz ödüyoruz avradı başkası mikyor”
Yani çoğu cinayetlere sebebiyet veren, ocaklara ateş salan ve boşanan erkeklere tekrar evliliği zorlaştıran olay. Adamın zoruna gidiyor sonra cinayet…
Aslın da bu kadar ağlayacağınıza “evlilik sözleşmesi” imzalayın. Dünyadaki bütün hukuk devletlerinde nafaka vardır. Nereye kaldırıyorsunuz?
Akıllı ol hakkını bil sen de. Hukuk senin lehine olsun istiyorsan evlilik sözleşmesi güvencen olur.
Ama çocuk nafakası da ödemem diyorsan direkt pembe cüzdan için başvur çekirgem.
Aklıma şu bilinmezi getirdi...
Bülent ersoy geçmiş yıllarda kısa süreli evlendi ve boşandı, şimdi nafaka yı bülent ersoy mu ödüyor yoksa boşandığı eşimi?00 Yorumla
+1 yılYargıtay'ın verdiği bir kararda 'aldatan' kadın kocasından nafaka istiyor, aldatılan adam bu süreçte işsiz ve mağdur durumdayken bile verilen kararda aldatılan eşin nafaka verilmesine karar veriliyor. Bu yüzden gereksiz mevzularda verilmesine karşıyım. Tabiri caizse ota boka verilmemeli
30 Yorumla
+1 yılAvrupa'da 3 ile 5 yıl süresi var. 15 gün evli kalmış, sonra gidip evlenmiş yeni yuva kurmuş adam, eski karıya nafaka ödüyor. Kadın da nafaka kesilmesin diye evlenmiyor ve gayrı meşru yaşıyor. Adamın emeğini resmen ji*olosuna peşkeş çekiyor. Adam da buna kızıp öldürünce de Kadın cinayetiiii diye bağırıyorlar. Adamın hayatı sönüyor onu düşünen yok. Bu hak ve adalet değil.
13 Yorumla- +1 yıl
@ayseisim "Avrupa'da 3 ile 5 yıl süresi var. 15 gün evli kalmış, sonra gidip evlenmiş yeni yuva kurmuş adam, eski karıya nafaka ödüyor" burada cümle gayet açık ve net. Çocuk konusunda zaten hiç bir baba çocuğunun sersefil olmasını istemez. Buna hukukta müsaade etmez.
Çocuk varsa ve anne onun sorumluluğunu tamamen yüklenmiş babasız çocuk büyütmeye çalışıyorsa, baba da bir zahmet nafaka ödesin bee...
30 YorumlaEğer çocuk varsa gerekli bişey. Ama yoksa kadının nafaka alması erkeğe külfet. Çocuğu olmayan kadının nafaka almak için evlenmeyip sevgilisiyle kocasının parasını yemesi aşağılıkça ve maalesef böyle iğrenç şerefsz kadın çok
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka gereksiz olduğu kadar gereklidir lâkin devletin buna bir sınır koyması gerekli mesela evli kaldığın sürece nafaka ödemesi yapılması veya iş gücü bulunca ekonomik özgürlüğü elde edince nafaka düşmeli fakat çocuk varsa nafaka tabii ki çocuk için ödenmeli...
Fakat ülkemiz de kadına verilen hakların çoğunu bazı kadınlar yalnış algılıyor ve yasa da ki boşluktan faydalanıp evlenip boşanıyor.. Sonuç ömür boyu nafaka ve yüklü tazminat00 Yorumla Erkeğin işinin olmadığı durumlarda ve kadın kaynaklı boşanmalarda vs süresiz nafaka olayı saçma. Çocuğun olursa elbette bakarsın. Ya da kadına bir müddet tanınsın, atıyorum 6 ay. Kadın hayatını düzene koyacak kadar bir süre. O müddette nafaka ödemek zorunlu sonrasında ise eşlerin insiyatifine bırakılsın bence.
00 Yorumla
+1 yılnafaka adil ve hakkanıyetlı olmalı...
sen tutup bır kadını evlenıp mutlu olacagız vaadıyle nıkahına almıssan tum genclıgını sen yemıssen psıkolojısını altust edıp ben küstüm oyanmıyorm dıye terketmıssen kadın nafaka almakta haklıdır ve helaldır.. ancak suresı olması gerekır!! mesela 2 sene.. ancak kadın her tur sırretlıgı yapmıs evlılıgı surdurmek ıcın caba gostermemıs herseyde tabırı caızse ne emmeye ne gomeye gelmısse haramdır zıkkım olsun!00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. ortada çocuk yoksa erkeklere haksızlık yapılıyor boşandığı birine neden nafaka ödesin çocuğu yok aralarında bağ yok adam ilerde evlenecek belki tekrar yiyicilik resmen
62 Yorumla- +1 yıl
@evalight sanki sen boşanınca nafaka almayacan
+1 yılHer çift için geçerli olmamalı. 10 gün evli kaldığı kadına senelerce maaşının yarısını veren ve vermeye devam eden adamlar var büyük haksızlık. Resmen sömürü.
30 Yorumla
+1 yılBen de kadına ödenen nafakayı çok saçma buluyorum madem o kişi ile bağını koparıyorsun neden hala onun sırtında geçinmeye çalışıyorsun ki bu ne gurursuzluk (istisnalar dahil değil :
32 Yorumla- +1 yıl
Sana yaşadığımız bir olayı anlatayım annemin 2. Evliliği aynı şekilde eşinin de yaklaşık 7 8 yıldır evliler ve eşi çocukları dahil olmak üzere eşine ve eski karısına nafaka ediyor hemde aylık 800 TL gibi bir rakam ve süreklili nafaka arttırma davası açıyor üstelik kadın çalışıyor da adam asker zaten maaşı ne kadar çok olabilir annemler zor zamanlar yaşadılar o kadına para yollamaktan çok yokluk çektiler en azından eşler evlendikten sonra bunlara bir yaptırım uygulanmalı bence
- +1 yıl
Ki annemde babamdan boşandı 1 kuruş talep etmedi çalışmadığı halde karakter meselesi
Aynısını düşünüyorum. Çocuk varsa , kadının mesleği olup çalışma hakkı inı rlinden aldıysa, ya da uzun süre her pisliğine katlandıysa (10yıl üstü) alsın aksi saçma oluyor
30 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa kadın bunu talep bile etmemeli. Çocuk varsa birşey diyemem ama diğer türlü gururu nasıl müsade ediyor. Girsin çalışsın. Şu zamanda çok zor birşey değil.
30 Yorumla
+1 yılDoğru diyorsun gereksiz nafaka. denen şey aşağıda yorumlara göz attım. kadin yuvasının dağılmasını istemez falan diyorlar ya arkadaşlar para gelince toplanıyor mu psikolojiniz? Çocuk varsa çocuk için sadece ki ben onu da almazdım
11 Yorumla- +1 yıl
Büyük. konusmak. gibi olmasın tabi almak istemem yani
+1 yılÇok saçma bu erdoğanın yasasını hiç beğenmiyorum adama ya bak ya hep kadınların önünü açıyor erkekleri eziyor bu böyle zihniyetsiz bir iktidar gitse kurtulsak yurttaş olarak çok eziliyoruz hakkım haram olsun
10 YorumlaÇocuk varsa ve erkeğin de imkanı varsa olmalı diğer türlü yanlış bence. Var bir tanıdığım adam inşaat işçisi evi yok. Babası yok evlenmiş bir çocuğu var boşandı ancak onlara bakıyor bir daha evlenemez de imkanı yok yani bu adam hatalı evlilik yapmış diye hayatının geri kalan kısmını boşandığı kadına bakarak gecirsin hiç bevlenmesin mi
10 Yorumla
+1 yılÇocuk varsa ve vekaleti annedeyse kesin verilmeli, kadın çalışmıyorsa da verilebilir ama onun dışında gereksiz. Işi olan bir kadın kendine bakabilir, çocuğuna da bakar ama o çocuk sadece onun değil baba da katkıda bulunmalı masraflara.
12 Yorumla- +1 yıl
Çocuk olmadığı sürece tamamrn gereksiz
- +1 yıl
Şöyle de bir açı var ki kadının işi yoksa baba evine de dönemiyorsa ortada kalabilir. Bu nedenle de nafaka ödenebilir. Tabi erkeğin işi ve maaşı iyi olmalı. Kendini geçindirmekte zorlanan bir adam neden eski karısına da yetmeye çalışsın
Cocuk varsa o cocugun masraflarina baba katilmak zorunda bence. Bu mahkemece belirlenebilir. Ama anneye nafaka yanlis.
20 Yorumla
+1 yılEğer kadının ekonomik özgürlüğü yoksa kesinlikle gerekli. Fakat mesleği olan bir kadına nafaka ödemek gereksiz geliyor.
20 YorumlaÇocuk varsa olabilir aksi takdirde erkek için işkence. Ayrıca ahlak kurallarını da zedeliyor bu durum. Sırf nafaka kesilmesin diye dost hayatı yaşayıp evlenmeyen var.
10 Yorumla
+1 yılNafaka icin evlenen ayrılan belesciler var meslek haline getirmişler. İyice araştırılmali ödenme gerekcesi mantıklı olmalı
20 YorumlaEğer çocuk varsa tamam ama çocuk yoksa verilmemeli kadın ne durumda olursa olsun okuyup eline işine alsaydı vaktinde bence tabi
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Eğer kadına ihanet, sözlü/fiziksel şiddet, v. s varsa yani erkek kabahatli ise verilmeli. Birde ortada çocuk varsa. Onun dışında saçma.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuradaki amaç kadinlari kollamak degil. Asıl amaç boşanma davalarinin bir çogu erkek tarafindan oluyor. Kadinla yasadiklarini yasiyor bir zaman sonra bikkinlik gelip bosanmak istiyor. Sonra bir baska kadinla basliyor onada ayni tarifeyi uyguluyor. Sonu yok. Nafakayi gorunce vazgeciyor birde velayet anneye verildigini gorunce bosanmak hayal olmaktan oteye gecemiyor. Bencr nafaka kalmalidir.
00 Yorumla
+1 yılBende ödüyorum moralimi bozmuyorum köpek besler gibi düşünüyorum
23 Yorumla- +1 yıl
Reis bu neçe bir laftır gülmekten haykırdım 😂😂 ama yinede ödeneyi doğru bulmuyorum.
- +1 yıl
Hani eşitlik
- +1 yıl
Resmen sömürüyorlar bizi
Sadece belirli şartlar oluşursa verilmeli. Mesela erkek çalışırsa ve çocuğun velayeti kadındaysa kadının durumu kötüyse uygundur.
Erkek kadına şiddet uygulamışsa veya aldatmışsa çocukları olsun veya olmasın nafaka verilsin.
Ama kadın kocasını aldatırsa 10 tane de çocuk olsa nafaka verilmesin. Bu haksızlık.00 Yorumla
+1 yılKadın erkek eşitliğine aykırı ben kadın olsam asla almazdım
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılMehir ödenmişse nafakaya gerek yoktur fakat mehir ödenmemişse mehir yerine bafaka verilebilir.
37 Yorumla- +1 yıl
nafaka verilebilir^^
- +1 yıl
hayat boyumu? yoksa bırkac aymı:)
- +1 yıl
@mastergreeneyes
Mehir kadın ne istiyorsa o kadardır. Nafakada da bu geçerli olur o zaman 😊
İslami kaidelere uymayanlar sonunda daha beteriyle karşılaşabiliyorlar şekil a 😊 - +1 yıl
Ben İslam'a göre hakkımı aldım türk medeni hukuku dursun şöyle bı kenarda diyen biri varsa gösterinde heykelini dikelim😂
- +1 yıl
@mastergreeneyes Bir çok kadın nafaka almıyor 😊
- +1 yıl
Almıyor başka alamıyor başka😎
- +1 yıl
@mastergreeneyes "ALMIYOR"
Bence haklısın. Erkeklere haksızlık yapılıyor bu durumda. Evli olmadığı bir kadının yaşamına katki sağlıyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl3-5 yıllık evli çiftler için gereksiz, bununla birlikte, yıllarını vermiş bir kadının da hakkıdır kendini toparlayıp bir iş bulana kadar.. aynı şekilde kadının durumu iyiyse de o erkeğe nafaka vermeli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğa verilirde 5 dakika bile evli kalip boşandığın karıya omur boyu nafaka vermek nedir resmen soygunculuk
10 Yorumla bence tamamen gereksiz, kçocuğu olmayan kadınlara nafaka verilmemeli + sadece ortada çocuk varsa 18 yaşından küçük ve o çocuk anne tarafındaysa bir miktar sadece çocuğa mahsus nafaka ödenmeli
10 Yorumlasadece çocuk için geçerli olsa daha mantıklı olabilir. eşitliği savunan kocaman bir kitle varken nafakayı erkeğin ödemesi biraz garip.
117 Yorumla- +1 yıl
Dediğine elbette karşıyım. :) kanun "yoksulluğa düşecrk tarafa" ödenir demiş. Bu kavramda belirsiz bir kavram ve hayat standardında ufak da olsa bir düşüş varsa ona göre belirlenen miktarın ödenmesine hükmediliyor. Daha belirli somut kavramlarla hareket edilmeli, alanı daraltılmalı. Yoksa nafakaya karşı değilim.
- +1 yıl
@Tevazu_ss hangi yoksulluk bu 120 bin tl alan şeyma mesela 120 bin değil de 5 bin tl alsa yoksul mu olacaktı neden 120 bin tlsini alıyo adamın?
- +1 yıl
Aslında soayal devlet, kişileri belli standartlarda yaşatmak zorunda. Devletin bu konuda kanunları var ama uygulamada sıkıntıları var. Aslında yeşilkart uygulaması bunun bir örneğiydi, iyiydi ama denetimleri problemli. Daha güzel düzenleme ve uygulama/denetleme kurulları/kurumları gerekiyor. Avrupa standartlarında kanunlar, özellikle sosyal devlet için söylüyorum, uygulamada çok etkin olamıyorlar.
Avrupa devletlerinde de nafaka var, ancak daha belirgin kavramlar kullanılıyor, çünkü Avrupa sosyal devlet anlayışını daha iyi oturtmuş eski kocasından az da olsa destek görmezse kendisi bu açığı tamamlamak zorunda kalacak ve tüm boşanmış kişilere ödemeler yapması kendisi için külfet olacak. - +1 yıl
Hayır geliri üzerinden belirlemek diye birşey olabilir mi adam servet yapmış, servete ortak oluyor kadın bu yanlış.
Çocuğun aylık masrafı neyse onu vermeli Şeyma ile birlikteyken Acun çocuğuna aylık 120 bin tl mi harcıyordu yani de ayrılınca çocuk için 120 bin veriyor - +1 yıl
Yahu anlamak mı istemiyorsun belki bu nafaka saçmalığı yüzünden batacak. Çocuğun velayeti bile acuna verilmiş daha neyin nafakasını alıyor bu kadın? Acunun evli çocuklu olduğunu bildiği halde para için evlendiğini herkes biliyorsa mahkemeler mi bilmiyor? Hiçbir meslekten o kadar para kazanamazsın. Hatta şöyle bir örnek vereyim sana. Önceki yaşantı diyorsun ya.. Şimdi çok iyi bir işin var 100 bin lira falan kazanıyorsun aylık ama kaza geçirdin artık çalışma hayatın bitiyor. Sakat maaşı olarak ve kadar verirler sana 1000 1500?
- +1 yıl
@Tevazu_ss Tamamdır şimdi oldu. :)
+1 yılÇocuk yoksa ve kadının ekonomik gücü varsa nafaka gereksiz olur bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece erkek degil kadinin da nafaka verdigi haller var bunu biliyosun dimi
23 Yorumla- +1 yıl
Erkek kadın farketmez saçma bişeu
Cevap sahibi+1 yılBiriyle ömür boyu bir hayat kurucagin dusuncesiyle ve buna guvenerek evleniyosun bu guveninde hukuken korunuyo bosandiginda da bir taraf yoksullasiyosa ve bosanmada bir kusuru ( aldatma vs) yoksa maddi durumu daha iyi olan taraf maddi durumu elverdikce nafaka verir bunda sacma bisey yok
Cevap sahibi+1 yılMesela kadın evlendigi icin veya cocuk dogurdugu icin isini birakmistir bosandiktan sonra eskisi gibi kazanamayacaktir nafaka onemli. İssiz biri icinde evliyken de issizse ailesini nasil gecindirecektiyse bosandiktan sonra da ayni sekilde nafaka vermesi beklenir cunku nafaka odememek icin isi birakan insanlar var bu kotu niyetin onune gecilmesi gerekir
Ben gururuma yediremem büyük konuşmayayım. Çocuklar için evet ama kendim asla talep etmem.
20 Yorumla
+1 yılErkek işsiz kadın çalışıyorsa nafaka ödemez hakim hakkaniyet gereği buna hüküm vermez
10 YorumlaKendini mal olarak gören varsa mal kullanım bedelini isteyebilir tabii ki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Gerekli tabiki.40 yaşına kadar hiç birşey yapmamış bayan ne yapacak bu işsizlik zamanında
Kişisel durumlar incelenip değerlendirilebilir. ama kesinlikle kalkmalı diyebirşey yok12 Yorumla- +1 yıl
Erkek nasıl çalışıyorsa kadın da çalışmalı. Erkeğin eline bakmamalı. Bu gurursuzlutur..
+1 yılOrtada çocuk varsa gerekli ve önemli birşey ama çocuk yoksa kimseyi kimseye yük yapmaya gerek yok
10 YorumlaKadında ödeyecek artık.
Eşitlenmiş olacak böylelikle.10 YorumlaÖlene kadar sürmesi saçma bunu alışkanlık haline getirmiş kadınlar var düzenlenmesi lazım
10 Yorumla
+1 yılAdam olsunlar eşlerine sahip çıksınlar ödemesinler. Kadında suç varsa vurun gitsin yani aldatmışsa erkek te vurulabilir ne bu ya kıçınızın yangını yüzünden onun bunun hayatı mahfoluyo
10 YorumlaÇocuk varsa gerekli yoksa kadın başının çağresine bakmalı çalışmalı die düşünüyorum
10 Yorumlaeger ortada gecirilmis uzun bir zaman varsa cocuk varsa kadin zor durumdaysa evet ama sahsen ben almam minnet etmem
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı. sonuçta kadın erkek eşitliği var ve kadınlarında iş sahası artık çok geniş bence nafaka çocuk yoksa gereksiz evde oturupta yeni sevgilileriyle benim paramı yiyemez kimse büyük konuşmayım
00 Yorumla
+1 yılEvli kaldığı süre kadar nafaka almalı bence sadece... birde kadının meslegi varsa nafaka almamalı... çocuk varsa çocuk parası verilmeli sadece
02 Yorumla- +1 yıl
10 yıl evli kaldılar diyelim. Kadın kocasını aldattı ve boşandılar. Şimdi adam 10 yıl nafaka mı ödeyecek? Çok saçma..
- +1 yıl
Hayır tabiki aldatma varsa işin içinde ispatlanmalı ispatta varsa hatta kadın nafaka vermeli yani 😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerekli birşey şimdi kızlar burda atip tutmasin gereksiz diye evleneceği adamin maaşına kadar hesap yapıyorlar birbirimizi bu konuda kandirmayalim kizlar hanginiz fakir bir erkekler yani evi olmayan yuksek maas almayan bir erkekle evlenirki
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Meister10 bak aynı yaştayız seninle ama yanlış anlama beni bende küçükken seveyim sadece beraber yasayalım sevdiğim adamla diye düşünüyordum gerçekten paraya onem vermem diye düşünüyordum ama artik eskisi gibi düşünmüyorum maddiyatta gerekli olan birşey bu da bir gerçek ve tüm kizlar da öyle aksino de hiç-bir kiz iddia edemez
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen anlaşmalı boşandım. Nafaka falan istemedim ama eski eşim çok iyi bir insandı. Bana maddi olarak yardımcı oldu iş bulup kız evine yerleşene kadar. Bir sure de arkadaş kaldim ama kafa yapısı uymadığı için artık konuşmuyoruz.
12 Yorumla- +1 yıl
kafa yapınız nasıldı peki?
- +1 yıl
resimdeki sen misin?
Nafaka bir tür sosyal görevdir, bir mesleği ve işi olmayan kadının boşanma sonrası ekonomik açıdan azda olsa desteklenmesi için vardır
00 YorumlaBazı durumlarda gerekebiliyor tabii ama genelde erkeklerin haklı olduğu durumda bile erkekler nafaka veriyor. Mahkemelerin düzelmesi geekiyor.
00 Yorumla
+1 yılEşin işi gücü var ise evet gereksiz. Ama yok ise gerekli. Zaten çalışmasına muhtemelen siz erkekler izin vermemişsinizdir. Dolayısı ile boşarken de lütfen bir maaş ödeyin.
00 YorumlaKadın çalışmıyorsa gerekli ama belli bir süre 1-2 yıl sonra kendi ayakları üstünde durmalı nafaka kesilmeli
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat