İnsan anlattıkça hafifliyo' işte..
İnsanlar neden yaşamdan vazgeçip intihar ediyor?
İnsan anlattıkça hafifliyo' işte..

Allah rahmet eylesin.
Çözümsüzlük hissi ve ölsem de kurtulsam hissi bence insanın aklında hep intihar hamlesini öne çıkarıyor. Yarın daha kötü olacak düşüncesi ve sürecin gittikçe kötüye gideceğine inanılması da etken.
İnhtihar etmek isteyen bir arkadaşımı camdan son anda tutmuştum ve dinlediğimde sebepleri bana çok basit gelmişti, kınamıştım. Ama empati yapınca anladım ki intihar sebebinin ne olduğu değil insanı neye sürüklediğinin önemli olduğunu gördüm.
Geride kalanları düşünmek çoğu insanı vazgeçirebiliyor ama ya geride kalanların onu umursadığını düşünmüyorsa?
İçim sıkıldı bak şimdi. :)
Teşekkür ederim Krakozya 😔 İnsan, fıtratı gereği sosyal bir varlıktır. Ben de buraya sizlere açarak içimi, bir ferahlık aradım işte, sağolun!
Yaşam gayesi yok? ve dünya çok kirli.
Böylesine güzel bir gökyüzünün altında, bu kadar kötü insan nasıl yaşayabiliyordu.
İmtihan..
Allah rahmet eylesin üzüldüm 😔. Seninle şunu da paylaşmak isterim bnim de babam intihar etti. Onların kendince psikolojik sorunları var. onlar bunun yanı intiharın yanlış olduğunu bilemezler. Çünkü artık mantık durmuş tamamen duygusal bunalımdalar. Dedin ya iman bu onlarda da etki etmez sen mantıklıca düşündüğün için bunun farkına varırsın o imani hissedersin. Dediğim gibi onlarda mantık devre dışı kalmış tamamen duygusal ve psikolojik bunalım. Arkadşın için de cok üzüldüm. Allah mekanını cennet eylesin. 😔
Amin inşallah! Ağzına sağlık Yakamozays. Her kelimende haklısın. Ne diyebilirim ki?
Öyle seni anlıyorum çünkü bnde yaşadım. Hatta daha ağır şeylerde ama güzünü actin mi sabaha güneşe bugünde varım diyorsun
Şu iki şarkı anlamanıza yardımcı olur diye düşünüyorum.
https://youtu.be/-5NEylgUL0ove
https://youtu.be/5hYjUZvhRnkTeşekkürler ru_ _ _
Cevap
28Cevap
İnsanlar konu ne olursa olsun bir çıkış arar. "Ölüm" ise insanlığın sonunu göremediği tek, kesin ve etkili çıkış. Haliyle çıkış arayan herkes intihara düşünür çünkü kendisine güvenmez. Başaramayacağını düşünür, hatta bazen bilir.
Peki çözüm nedir? Kendimizi geliştirmek. Başkasına muhtaç kalmamak. Bize düşen görev bu. Elbette bası insanlar daha şanslı doğuyor. Bazı insanların ailesi kendini geliştirmiş insanlar olduklarından çocuğu iyi bir çevrede gelişiyor ve kendisinin farkına varıyor. İşte şansız olan çoğunluğun görevi budur, gelişmek. Çünkü gelişemezse bir insan, başka çıkış yolları arar. Ve insanlık hep bildiği yolu dener.
En etkili, kesin çıkışı, ölümü.
1 baskıcı bir toplumuz. 2. Birbirimizi dinlemekten anlamaya çalışmaktan aciziz. 3 sıkıntısı olanı hor görme huyumuz var toplumca
Bunların haricinde intiharı düşünen kişinin beyninde tıbbi bir rahatsızlığı olabilir ya da büyük olasılıkla cin musallatı büyü gibişeyler üzerinde olabilir. Bedeninde büyü ile gelmiş cin büyü güçlü ise o kişiyi öldürene kadar bırakmaz taki öldürene kadar. birçok şizofren hastası aslında cinlerin esiri altındadır.
Bunların olağanlığına da inanırım elbette. Bahsettiğin o 3 madde de çok doğru. Toplumsal gelişmeye çok ihtiyacımız var.
Insanlar aşk kavramını laçkalaştırdılar. Anne aşkı çocuk aşkı sevgili aşkı eğitim aşkı aşk aşk aşk. Oysa bu bizi intihara sürükleyen bir hamleydi. Insanlar bunu fark etmediler. Toparlamam gerekirse insan kendinden başka hiç bir şeye aşık olamaz. Kendi aşkını oraya buraya kondurmaya kendinden taviz vermeye başladıkça sadece kendisine mahsus olan bu ozel kavramı dünyaya sundukça kendini birilerini mutlu etmek için kendinden taviz vermeye ve yetemeyecegini anladıkça tükenmeye, pesimistleşmeye başlar. Aşkı tükendikçe aşkın zıt kavramı olan nefret gelişir. Kendine nefret duymaya başlar. Aşk bittikçe nefret güçlenir ve kişi intiharı son çare görür. 🖤
Merhaba :/
İntihar kendimin de zamanında kalkıştığı göreceli olarak yanlış bir karardı.
Fakat arkada bıraktığı küçük yetim çocuğu düşünmemesi çok kötü bir hareket ve esefle kınıyorum.
Üzülmemek elde değil ancak yine de senin elinde.
İlginç bir strateji...
Ecel işte; gelecek bir şekilde, ha intihar ha başka şekilde. Her şeyi gaybı bilene emanet edip, kulluğumuzun hakkını vermek kalıyor geriye. Sağolasın GENERAL!
Allah der ki ben kullarıma kaldıramayacağı yük yüklemem. Dertlerin sabrını verir bir anlamda. Ama insan bu sabrı hem geçmişine hem de geleceğine harcar bulunduğu zamanına bir şey bırakmaz. Ve şeytanın da sözleriyle bırakır kendini belki de ölmesine 5 saniye kala pişman olmuştur. Ama çok geçtir...
Yaa sabırrr..
Dini çok zayıf olanlar daha çok meyillidir bu işe.
Hayattan bezmiş hiç bir beklentisi kalmayan kişiler ve iblisin büyük vesveselerine yenik düşenler intihar eder.
Bu hareketin yeri ebedi cehennem olduklarını bile bile nasıl intihar eder insan yav :(
Nice alimler vardı; "İmanım olmasa şu an intihar eder bulmuştunuz beni." diyen..
Allah Teâlâ, dünyayı ve varlıkları yaratmadan önce dünyaya gelecek bütün insanların ruhlarını yarattı.
Onları ilahî huzurda topladı ve kendilerine, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” diye sordu. Ruhlar da, “Evet, bizim Rabbimiz Sen’sin!” dediler. Bu zamana “Kâlû belâ” denir.
İnsanların Allah korkusu ve verdiği bu sözden dolayı olsa gerek bir çoğu intihar etmez/edemez...
Cenabı Hâk, hiç bir kuluna bu alçaltıcı hareketi yapmaktan men etsin. ( AMİN )
Başka kurtulacak yol bulamadığında insan bütün her şeye son vermeyi tek yol olarak görüyor. Tabii bunu basite indirgememek lazım intihar ciddi bir meseledir. Bunda insan psikokojisi de önemlidir. İnsanlar bir türlü mutlu olamadıklarında içlerindeki sıkıntılar çığ gibi büyüdüğünde intihar etmek isterler.
Çocuğu daha ufacık biliyo musun. Masum yavrucak..
Tüh çocuğuda varmış. Yavrusunu düşünmeden niye intihar etti ki. Allah o yavrunun yardımcısı olsun. Niye çocuğunu annesiz bıraktı ki. Çocuğu için yaşamalıydı. Hepimiz inanıyoruz ahirete. Canımızın emanet olduğuna hepimiz inanıyoruz. Hadi inançlı olmasın bir insan, yinede çocuğu için yaşamalı. Gerçek şu ki; iyi insanlar intihar eder. Kötü insanlar intihar etmez. İyi insanlar psikologa gider, kötü insanlar psikologa gitmez. Allah rahmet eylesin akrabana
Cümlemize teşekkür ederim. Farklı bir konuya değindi son yazdıklarınla sağolasın 🌸
Bundan bir 5sene falan önceydş yanlış hatırlamıyorsam sirkeci de nimet ablanın önünden geçiyordum balık ekmek yemeğe gidiyordum akşam hava kararmak üzereydi.. bir adam nimet ablanın karşı binasının tepesine çıktı.. kalabalık toplandı.. bazı gençler o. çları atla atla diye tezahurat yaptılar.. adam arada bir atlar gibi yapıp yürekleri ağıza getirdi ama en sonunda atlamış galiba ben fazla izleyemedim gittim sonra galiba atlamış o adam..😐
Ne kadar da basite almışlar 😕
Ama neden öldüğünü soruşturdum biliyomusun..
1000 lira için intihar ettiğini söyledi çevredeki esnaf..
Borç mu almış bişey yapmış heralde 1000 lira ödeyememiş kağıt toplayan biriymiş.. zaten adam esmerdi baktığın zaman bnada uydurma gibi gelmedi anlatılan hatta orda polisler kutuya para koydular yunuslar bu olayıda es geçmek istemiyorum
Kutuda belki bin liradan fazla para vardı hadi gdl bak yapma çıcuklarına yaxık etme diye haykıran yunus polisler büyük yetişkinler de vardı.. rabbim affetsin intihar kötü bir şey ama ben bedelinin öbür tarafta ağır olduğuna inanıyorum..
Hayat çok zor biliyor musun? Hayat sadece zor değil bir o kadarda belirsiz. Dipsiz bir kuyu gibi. İnsan dışardan göründüğü gibi değildir, kim bilir içinde ne olup bitiyordur. Empati diye bir şey bulmuş insan, ama buda yeterli değil. İnsan içindeki boşluğu doldurmak için yollar bulur. İntiharda boşluktan kurtulmanın bir yolu galiba. Sen ne düşünüyorsun?
Bilmem.. 😕 Anne ve babamı, beni sımsıkı saran insanları düşünürdüm herhalde öyle bir boşluğa düşseydim.
Ne teşekkürü ne de medet ummayı severim. Onlar bana sevgisini pek gösteröeseler de olur. Kime sevgimi vereceğimde yanılmam çok şükür. Yanılsam da olsun! En azından pişman olmam. Değer veröeyip içimde sızısını yaşamaktansa, değer verip az karşılığını alamamak daha iyi.
🙏🙏
Başka çıkar yol bulamıyorlar. İnsan psikolojisi çok karmaşık bir şey. Ufacık bir şey bile insanı ihtihara sürükleyebiliyor. Kimse zevk uğruna kendini öldürmüyor sonuçta. Onlar adına çok üzülüyorum açıkçası. Keşke hayatta kalıp yaşam mücadelesi verebilecek kadar güçlü ve savaşçı bir kişiliğe sahip olabilseler.
Umutsuzluğa yenik düşerek intihar eden gençler için, başkalarına sıradan gibi gelebilen meselelerin bile intihar nedeni olması ender görülen bir durum değildir. Gençler acı çektiklerinde ve bu konuda hiçbir şey yapamadıklarında, ölümlerini kendilerini incitmiş kişilerden öç alma aracı olarak görebilirler.
Allah Rahmet eylesin..
Ben anlik birsey oldugunu düsünüyorum cok asosyal hayatlar yasiyoruz kim nerde iyimi kötümü hic farketmiyoruz.. Sanki daha bir arti intihar vakalari..
Teşekkürler meltem_624. Bildiğim kadarıyla arkadaşın da psikolojik sorunları varmış. Evde tek kalınca da işte...
pes ediyolar sanirim o psikolojiyi anlamak için birebir yaşamak gerekiyo, kim bilir neler düşünülüyo. başın sağ olsun.
Cümlemize Kızılımsı. Kim bilebilir ki. Öyle dehşet uzak olsun bizden.
doğru diyosun.
açıkçası bende 1-2 kez duşunmuştum intihar etmeyi.
Sonra dedim ki, herkesin acısı kendine buyuk boş ver.
Intiharı ne için düşündüğüne bakmak lazım. Kim için? Değmez. Kendin içün mi? Neden.. Uğruna savaştığın dacan için mi? Belki... Ama bu dünyada boşa yaşamıyoruz. Bir tek bunu biliyorum.
*uğruna savaştığın Davan için mi..
Haklısın,
insanın kendisini önemsiz hissetmesi çok acı.
Ben hiç bir insanın değersiz olduğuna inanmıyorum. Ama zorla kendilerini değersizleştiriyorlar ne yazık ki. Dünyaya ne için geldiklerini kavrayamıyorlar.
Allah'ın yanında en değerli kişiler hayattan bir beklentisi olmayan aciz ve fakirlerdir.
Başınız sağolsun belli sebeplerden misal yaşanlardan veya hayattan zevk alamamak, sıkılmak vs. Intihar ederler.
Teşekkür ederim Judge
Intihar vakaları çok arttı. Geçici cinnet hali olduğunu düşünüyorum. Buradan çıkarılacak ders psikolojik sıkıntı çekenlerin yalnız bırakılmaması olmalî.
Olan yine küçük çocuğa olacak. Annesizlik hiçbir şeye benzemez.
Allah rahmet eylesin..
Arkadasim intihar etti bir kizi unutamadigini soylemisti bir hafta sonra haberi geldi😓
Offf gençlik off 😔
allah o intihar psikolojisini kimsenin başına vermesin kimbilir kızcağız niye bu kadar üzüldü ve bunaldı :(
Bazi anlar oluyor ki kendini bir boslukta hissediosun ve olum korkusu da olmuyo o an kendinde bile değilsin nasil bir sey oluyosa artik psikolojik bir durum
Yaşamayı beceremedim gençliğim hayatım boşa geçti heba oldu napıyım başka
Kim, gençliğini hakkını vererek yaşamıştır ki?
Herkes gençliğini dolu dolu yaşıyor ben yaşayamadım boşa geçti gençliğim heba oldu 30 yaşıma geldim hayatimda hiçbir şey başaramadım kazanamadım yaşayamadım hayatımı kazanamadım hayata tutunamadım güçsüz zayıf kaldım zaten ölü gibiyim evde yaşlanıyorum psikolojim alt üst oldu bunalımdan çıkamıyorum tamam insan haline şükretmeli ama ben yasamayı beceremedim yaşıtlarımla alakam hiç olmadı
İnsan neden yaşamalı?
O taşı hayatı boyu düştükçe geri yukarı taşıyan adam neden ölmeyi tercih etmedi? Neden bu eziyete katlanmalı? Bunların cevabı sanırım aynı sorunun cevabını veriyor gibi...
Türkiye de isen, baktığımız da görüyoruz nedenlerini zaten. Az çok biliyor herkes.
Demekki çok sevdiği kişiler yok
Benim olmasa ben de giderim
Kendime göre nedenlerim var şans mı şansızlık mı bilemem hala hayattayım ^^ esir oldum hayatta
İnsanın içindeki inanç bitince yaşamanın bir anlamı kalmıyor.
Allah a inançları ellerinden alınıyor ot gibi günahtan zevk alarak yasıyorlar bünye bir zaman sonra kabul etmiyor bunu şeytana teslim ediyorlar kendini
Çünkü yaşam ile ölüm arasında fark olmadıgını fark eder o kişi..
Artık kaldıramıyodur bu kadar derdi kederi o yüzden insanlar hayatından vazgeçiyo
Kendince çıkış yolu bulamamıştır, amacı kalmamıştır artık
Yaşamda bir bok yok çünkü intihar ebedi cehennem olmazsa eminim pek çok insan ederdi
Çok bildiklerini sandıkları için. Herşeyi zamansız ve çok hunharca yaşadıkları icin
Islamı hakkiyla bilsek ve yaşasak kendimizde çevremizde hatta dünyayı bile güzel bir yer olarak kalır ama maalesef su an cok uzağız
Yeteri kadar ALLAHI PEYGAMBERİ KURANI-KERİMİ BİLMEDİKLERİ İÇİN.
umutlar bitince :S yapacak bişey kalmıyor demekki :S
Arkalarında en akz bırakmayı seviyorlar
japonlara sormak lazim
bir tane bile umudu yoksa
yaşadıkları ağır geldiği için intihar eder...
Akıldan ziyade beyinleri olmadıkları için..
Umutların bakiyesi tükendiyse eğer...
Bence yaşama istekleri kalmadığı için.
umutları kalmadığı için..
Valla emmı buyuk cesaret ya
Dünyaya niye geldiklerini bilmedikleri için..
Anlık normal kişi değil
#emre00
hep karşı cins yüzünden
Gerçekten çok garip
En kolay kaçış yolu
Kaldıramıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar