bir kesimin nefret ettiği ismet inönü . istiklal savaşımızın kahramanlarından biri en önemli adamlarından biri . bu ülke için savaşmış bir komutan lozanda bizi en güzel şekilde temsil etmiş bir diplomat ... hala bazı kesimlerin çamur atmalarına anlam veremiyorum . bu ülkeyi hiç mi sevmiyor sunuz ?herşey sizin için para mı ya ?
Cevabın nedir?
Açıkcası ben atatürk'ü de insan olarak sevmem ama inçnü ile kıyaslandığında çok daha akıllı bir adamdı. kendisine atatürkçü diyen bir insanın ismet inönü sevmesi gülünç bir durumdur.atatürk zaten ölmeden önce inönü'nün nasıl birisi olduğunu çözmüş ve kendisini başbakanlık dahil tüö görevlerinden alıp devlet işlerinden soyutlamıştı.inönü'nün cumhurbaşkanı olur olmaz paralara kendi resmini bastırması da atatürk'ün cesetini yıllarca etnografta müzesinde bekletmesi de ona duyduğu hınçtandır.şu an anıtkabir diye ziyaret edilen yer menderes hükümeti döneminde açılmıştı.bu nedenlerle bir çok kemalist onu sevmez.inönü'ye kalsa atatürk'ün naaşı hala içler acısı haldeydi bir çok kişi için ayrıca inönü'yü türkçülerde sevmez çünkü önce hitler'e yaranmak için türkçüleri destekleyen inönü 2.dünya savaşında faşist blok ağır bir yenilgi alınca türkçülük-turancılık davası kapsamında bir çok türkçüyü hapislerde süründürmüştür.işkencelere tabi tutmuştur özellikle türkçülüğün 1 numaralı sembol ismi nihal atsız'a inönü döneminde yapılanlar ortada.inönü'yü islamcılar zaten sevmez onu uzun uzun anlatmaya gerek yok.lozan'da da başarılı olduğunu düşünmüyorum.başarı dünya petrol rezervlerinin 5'de 1'ine sahip musul ve kerkük'ü almaktır ingilizlerin elinden sen ingiltere'nin diğer toprakları umursadığını mı sanıyorsun.misak-ı milli sınırları içinde musul'dan başka yerde petrol olsa ingiltere orayı da sana yar etmezdi emin ol.
828 Yorumla
Soran+1 yılgerizkalısın bir boku bildiğin yok işte . tabiki lozanda büyük başarı sağlandı . nerdeyse her yer işgal altındaydı . kurtuluş savaşını oku . her şeyi nasıl yapabilir tek başına . attaütrk onun zekasını ve sakinliğini bildiği için lozana onu göndermiştir . atatütke nasıl bir hıncı olabilir ki silah arkadaşına . atatütrkün en çok güvendiği adamdı kendisi . paraya kendi resmini bastırması olayını hala bilmiyorsunuz . yasa böyleydi . menderes diyor bana ya . menderes vatan hainiydi cezasını çekti
- +1 yıl
ulan terbiyesiz insan müsveddesi ben sana hakaret ettim mi ki bana bu şekilde karşılık veriyorsun.kimin gerizekalı olduğu üslubuyndan belli oluyor.doğru diyorsun ben bir bok bilmem boklarla işim olmaz çünkü bok işinden senin gibiler anlar.sabah akşam bok yediğiniz için.atatürk onun zekasını ve sakinliğini bildiği için mi başbakanlıktan aldı bu şahsı.yasa öyle olduğu için para basmış.bu yasa sadece inönü için miydi.atatürk'ten sonra o kadar cumhurbaşkanı geldi geçti neden hiçbiri yasa öyle diye
- +1 yıl
atanın yerine kendi resmini koymadı paranın üstüne.bu şahıs sadece paradan onun resmini kaldırıp kendi resmini koymakla da kalmadı.tüm devlet dairelerinden de atatürk resmini kaldırıp kendi resmini koydu onu da mı yasa öyle diye yaptı.bütün bunların nedeni de atatürk'ün onu başbakanlıktan almasının verdiği hınçtır.kurtuluş savaşını oku demen de çok komik :)o kurtuluş savaşından yunanlılardan ya da ermenilerden başka kimle savaşmışsın bana açıkla o zaman.tarih bilginin okul kitaplarında sana
- +1 yıl
ezberletilenlerle sınırlı olduğu belli.ilköğretimin inkılap tarihi kitaplarında yazanlarla sınırlı bilgi seviyenle kimseye artistlik yapmaya çalışma.önce hiçbir ülkenin resmi tarihinin gerçekleri yansıtmadığını resmi tarihin tarih öğretme amacıyla değil ideoloji aşılama amacıyla yazıldığını öğren.
Soran+1 yılahah inkılap kitaplarını okumayalım . neyi okuyalım söle bakalım . gericilierin irticacıların yazdığı ucuz kitapları mı okuyalım . bana atatürkçü kesilme başıma . sen atatütrkçü falan değilsin . atatürkün ismet paşayla dostluğu ortadadır . kendisi lozana inönüyü göndermiştir kendi gitmek yerine . en güvendiği adamlardan biridir . paranın üzerine kendi resmini bastırması atatütrk zamanında çıkarılan bir yasadır . okadar olsundur . kendiside muzaffer bir komutandır . hakkıdır . tabiki diğer devlet
Soran+1 yıladamları resmini basıramadı paranın üstüne . diğer devlet adamları meydan muharebesi mi kazandı. o senin ölüp bittiğin menderes yunan askerleriyle alemler yaparken inönü ve arkadaşları bu ülke için savaştı kan döküldü . o sağır dediğiniz adam sevaş meydanında kazanmış olduğu madalyasıdır . hadi ordan şimdi defol git ak paritiye yalakalık yap üç kuruş için . biz bu vatanı satmadık sattırmayacaz . ona buna peşkeş çektiniz ülkeyi . defolun gidin . tc kurucuları hakkında doğru konuşmayı öğrenin .
- +1 yıl
ya sen hakkaten 25-29 yaş aralığında mısın umarım değilsindir.değilsen en azından büyüyünce küçük bir ihtimal adam olursun ama sen bu yaşa kadar böyle salak kalmışsan bundan sonra da bişey olmaz senden :).kim hakkında nasıl konuşacağımı senden öğrenecek değilim.alttaki yorumlara baktım da herkese seviyesiz seviyesiz konuşmuşsun. inönü neden sevilmiyor diye soru açıyorsun sonra neden sevmediğini söyleyenlere seviyesiz konuşuyorsun.sen önce insanlarla nasıl konuşulacağını öğren.
- +1 yıl
git akademik düzeyde kitaplar oku,yakın tarih ile ilgili bilimsel makaleler oku ya da vazgeçtim sen ösym formatında soru çözmek için kitaplar oku sonra da konuyu pekiştirmek için test çöz.lozana göndermesi neyi ifade eder.Atatürk lozan'a başkan vekili olarak rızanur meral'i de göndermiştir ama sonra kendisini sürgün etmiştir.rıza nur'da atatürk hakkında çok ağır ithamlarda bulunmuştur ama ssen bunları bilmezsin ortaöğretim müfredatında yazmıyor çünkü.
- +1 yıl
sen önceyi bırak atatürk öldüğünde inönü atatürk tarafından devletten soyutlanmış bir kişiydi sonuç önemli.sen atatürk neden inönüyü başbakanlıktan aldı ondan haber ver.atatürkçü kesilme başıma diyorsun atatürkçüyüm diye bir iddiam yok zaten.okuman da mı yok yukarıya ne yazmışım bir daha oku.menders'e ölüp bittiğimi ya da ak partili olduğumu nereden biliyorsun insanları bu şeklde yaftalaman zaten seviyeni belli ediyor.kurtuluş savaşında yunanlılardan başka kimle savaşmış inönü buyur açıkla :)
Soran+1 yılbaşka birilerinle savaşmasına gerek yok apticim . yunanlıların arkasında ingilizler vardı . o muharebeler kazanıldı mı kazanıldı bitti nokta . hala konuşuyorsun . oturduğun toprağı bile inönüye borçlusun . ama yobaz gerici kafan yüzünden buna bile nankör geliyorsun . hangi akademik yayın bunları yazıyor söle bakalım . bilimsel makaleler miş . peh peh . ne makalasiymiş bu kim yazmış . siz sadeceoturduğunuz yerden vatanı satmayı bilirsiniz . biz istiklal deriz siz mandacılık dersiniz .ingiliz hayr
Soran+1 yılhayranları . ben yerinde olsam görüşüm ne olursa olsun bu vatan için savaşan ve bu vatanı bana hediye eden büyük komutlanlara sırf bu nedenden dolayı saygı duyardım . ama dimi ingiliz mandası daha iyi bir fikirdi . ananı satıcaklardı ulan hala konuşuyorsun . demek bölesi sizin için iyi .
- +1 yıl
ne diyon boş boş ya ingiliz mandası istersiniz bilmem ne daha yeni ösym tarih testinin başından mı kalktım idyot.ya sen çok boş boş konuşuyorsun biliyor musun.benim üni hayatım boyunca okuduğum söylemeyeim söylemeyim diyorum da bilimsel makaleler ayıptır söylemesi siyasal bilgiler fakültesinde okudum da bilimsel makalelermiş peh pehh yazmışsın ne oldu çok mu yabancı geldi bilimsel makale lafı da peh pehh koyma ihtiyacı hissettin sonuna doğrudur çok uzak şeyler sana bunlar sen bu tür şeyleri
- +1 yıl
anca ıkul kitaplarında ya da üni ye hazırlanırken okuduğun test kitaplarında okursun.yunanlıların arkasında ingilizler vardı türkiye'nin arkasında da ruslar italyanlar hatta sonraları fransızlar vardı.ingilizler de öyle sandığın gibi varlarıyla yoklarıyla yunanlıların arkasında değildi.kısmen destek verdiler ingilizler için önemli olan Osmanlının elindeki ortadoğu petrol bölgeleriydi onu da aldılar.oturduğum topraklar üzerinde inönü'nün kazım karabekir'in binde biri kadar emeği yoktur.
- +1 yıl
ama ne oldu kazım karabekir'e İzmir suikastine adını karıştırıp sürgün ettiler.cumhuriyetten sonra çünkü atatürk'ün ideolojisinde değildi.sadece kazım karabekir değil refet bele,rauf orbay v.s bunların hepsi o kurtuluş savaşı dediğin şeyde bilfiil savaşmış çok ama çok önemli komutanlardır.hepsi tasfiye edildiler.mesele nankörlükse senin atatürk'ün de nankördü o zaman kendisi üzerinde nice emekleri geçen insanları o deminden beri övdüğün inönü hariç bir bir harcadı.daha çok şey var anlatacak da
- +1 yıl
senin zeka birine anlatıp parmaklarımı yormaya değmez.okul kitaplarında yazanlar dışında tarih hakkında söyleyebilecek cümleciğin bile olmadığı belli.senin beyin seviyende birine akademik yayın ismi vermekle ne uğraşacam.hakaret etmeden bir konu hakkında tartışmayı bilmeyenin ne işi olur öyle şeylerle. yobazın her türlüsü var işte dincisi de kemalisti de.daha sana bişey anlatmaya çalışmayacak senin gibi cahille gereksiz yere çok muhattap oldum zaten.sen git test çöz a-b-c-d-e şıkları arasından
Soran+1 yılne kadar beyinsiz ve sığ olduğunu tam anlamıyla gösterdin . ülkenin her bir yanı işgal altında . hala bütün güçlerini kullanmadılar diyorsun . ya kullansa ne olcak kullanmasa ne olcak . işgal var mı var bitti . mondrosla yok sayılan bir ülkeden bahsediyoruz . nasıl borçlu değilsini bu toprakları o insanlara . elini vicdanına koy öyle konuş . akp yalakalığı yapıcam diye ne dediğini şaşırmışsın . çoluk çocuk savaştığımızı bütün dünya biliyor . hala bütün güçlerini kullanmadılar diyor idiot ya
- +1 yıl
ha bu arada şunu da söyleyim bari o ismet inönü denilen ermeni yahudisini ben dedemden ninemden de bilirim.rahmetli dedemin babası o inönü denilen şahısla bir çok kez görüşmüş,birlikte yolculuk yapmış bir insandı o yüzden inönü'nün ne olduğunu okul kitaplarında yazanlar dışında tek kelime bile bilmeyen cahillerden öğrenmeye muhtaç değilim :)sana da tavsiyem bir şey okuyacaksan herhangi bir ideolojiyi,kişiyi v.s göklere çıkarmak için yazılmış şeyleri değil sadece gerçeği belirtmek amacıyla
- +1 yıl
ya o değilde bişeyi anlamadım bu kadar laf sölemiş sonunda senin görüşünü EİG seçmiş allahım sana geliyorum demek geldi içimden :D kendiyle çelişkide bir kız
- +1 yıl
Ulan mal inönü tam bir hayindi koministti ezanları bile türkçe okuttu hala diyon çamur falan git araştır nurşen demirağınnyaz bak o adam kimdi ve o adama ne yapmış canım
- +1 yıl
@tarıkabdullah inönü nün anasını seveyim
- +1 yıl
arkadaşım öncelike bence lozan hakkındaki görüşlerin bence yanlış çünkü lozan yerine bize sunualn antlaşma sevr di biz sevr gibi savaşın tüm suçunu bize yükleyen bizim resmen yaşama hakkımızı elimizden alan bir antlaşmadan lozan gibi türkiye cumhuriyetinin tam bağımsızlığını onaylamış bir antlaşmaya geçiş yaptık ki buda bence çok büyük bir başarıdır. ikinci olarak musul mevzusuna gelince lozzan da her konu lehimize ya da aleyhimize bir şekilde çözümlenmiştir ancak musul konusu çözülememiştir bunun ardından türkiye ve ingiltere bu konuyu kkendi aralarında 9 ay içerisinde çözecek eğer çözmez ise de birleşmiş milletler konunun sonucuna karar verecek denmiştir. Atatürk musulu almayı istemiştir ki bunun sebeplerinden birisi de burasının savunmaya daha müsait coğrafi yapısıdır. Hatta bu dönemde Atatürk oraya ordu bile yığmıştır göz dağı vermek için ancak o dönemde ingilizlerin de desteklediği şeyhsaid isyanıı çıkınca biz kendi derdimizle uğraşırken süre doluyor ve birleşmiş milletler de orayı
- +1 yıl
Atatürk'ü nasıl sevmiyorsun acaba bu ulkede su an özgürce refah bir şekilde yasiyorsan onun sayesinde. Milli mücadeleden sonra gene Osmanlı olarak yönetilecek bir ülke olmaktan kurtarmış. Güçlü olan Avrupa'ya daha da yaklastirmis bizi ki bu sayede teknolojide bilimde o kadar geride değiliz ki şu an sayamadığım bir sürü seyin yaninda kadın olarak bizi dislanmisliktan kurtardı eşitlik verdi bize. Şu an bu verilen tüm haklara sahip olup da memnun olduğu halde Atatürk'ü sevmeyen birileri varsa onlara gerçekten yazık! İsmet İnönü de aralarında ne geçtiyse onun yanında oldu yaptığı kötü bir şey de görmüyoruz sevmemek için neden yok
- +1 yıl
neden surgun etti
- +1 yıl
Niye sevmion Atatürkü
En İyi Cevaplar
lozanda bizi nasıl güzel bir şekilde temsil etmiş sorabilirmiyim sana.. LOZAN da ne kazandı bu ülke..(sana yardımcı olayım biraz SAVAŞ KAZANIP MAĞLUP SIFATTA ANTLAŞMA İMZALAYAN TEK DEVLET OLDUK SAYESİNDE).. ha şunuda belirtmeden geçmeyeceğim kankası ATATÜRK bile ölüm döşeğindeyken İsmetin ölüm emrini vermiştir... ama ne yazık ki yanındakiler atatürkün sağlık durumunun kötü olmasından dolayı zırvaladığını sandıklarından onu sahte bir gazete sayfası ile kandırıp öldürdüklerini söyleyip aldatmışlardır..(gazete manşeti aynen şöyle ismet inönü elim bir kaza sonucunda aramızdan ayrılmıştır).. tabi sen bunlara inanmayacaksın o zaman sana derim ki aç atatürkün vasiyetini oku ordaki şu maddeyi (5. İsmet İnönü'nün Çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır) ulu önderimiz bu maddeyi neden vasiyetine koydu..
00 Yorumla
Bu soru hakkında hiçbir fikrim yoktu fakat senin insanlara cevap verme şeklin bahsettiğin kişiden soğutuyor resmen ! İnsanlara hep aynı şekilde cevap vermişsin hatta çok bilgin olmayan bir şeyi savunduğunu görür gibiyim. Bir üniversite öğrencisi olark makale bilim araştırma kavramlarını da hiçe saymamanı tavsiye ederim küçük aklı karışık asabi kardeşim.
00 Yorumla
Ulan kezban kaç yasindasin sen * siyaset yapiyon adam lozanda 12 adayi veren kim 15 yil ataturku etnigrafyada yatiran kim gazi mustafa kemal oldugu gunun ertesi gunu cumhurbaskani olan kim ataturkun resimlerini kaldiran kim menderesin gunahina giren kim anan mi * kezosu
12 Yorumla- +1 yıl
Biliyormuş gibi ahkam kesiyorsun da 12 adalar sevr antlaşmasında Osmanlı döneminde verildi bir cahile göre fazla cesur konuşuyorsun
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
13Cevap
Yazan Türkçe bilmeyen şahısları okudukça İsmet İnönü'ye sevgim ve saygım arttı. Aşağıda Alevi düşmanına kadar birçok yorum gördüm. İsmet İnönü hatıralar kitabında sizin yazdığınız her şeye cevap vermiştir, kendisi Atatürk gibi ileri görüşlü bir liderdir ve bunları diyeceğinizi tahmin etmiştir. İsmet İnönü dış politikada çok başarılı idi. Kimin yanında duracağını, kimin yanında durmayacağını çok iyi bilirdi, Amerika'nın yanında durdu, Amerika'yı sevmeyenler düşman oldu. Sovyetlerin yanında durdu anti komünistler düşman oldu. Almanların yanında durdu komünistler düşman oldu. İsmet İnönü böylece çok kendisinden nefret eden bir kitle kazandı. Atatürk İnönü'yü öldürün falan demedi. Kitap okuyun, kaynakları doğrulayın. Dedenizden duyduğunuza inanmayın. İsmet İnönü başarılı bir topçu, çok iyi bir tercüman, en az Atatürk kadar başarılı bir siyasetçidir.
"Ben ki birçok askeri ve siyasi zaferler kazanmıştım, ne oldu? 2-3 sene devam eden propaganda hepsini unutturdu, aldı götürdü. 8 sene içinde, her şeye yeniden başladım ve ihtiyarlık yaşımda, aklımla, sinirlerimle, kalbimle ömrümün en çetin mücadelesini yaptım."
-İsmet İnönü
İyi ki bizim komutanımız idi; iyi ki bizim başbakanımız, cumhurbaşkanımız, genelkurmay başkanımız, dışişleri bakanımız idi. Var olsun.
20 Yorumla
+1 yılInonu bu ulkenin basina gelmis en buyuk beladir. Bunun nedenine gelirsek egerki,
Hic bir sekilde hukumet icinde degilken sirf bir ingilizler istedigi icin onu hukumete koymuslardir dis isleri bakani olarak gitmis gorusmelere lozanda yaptiklari musul ve kerkuk.konusunda tavizlari.
Ataturk'un olmeden once onu butun gorevlerinden.aldigi ve İstanbul disinda bir konaga surdugunu ve onun hakkinda bir karar alicagi solenir ayrica o Ataturke tamamen zit siyasi goruse sahiptir cok partili doneme gecilmesin diye oldukca cabalamistir yani.23 Yorumla
Soran+1 yılne kadar cahilsin ya . hiç kurtuluş savaşını okumadın dimi . pis yobazlar . ulan ananı satıyolarddı be . kim kurtardı bu memleketi . ataütrke falan hiç sığınma . sen atatürkçü değilsin . hiç öyle atatütrkçü havalarına girme . kim ingiliz uşağı ?bu memleketi ingilizlere satan padişahımız efendimiz değil mi . kötü camiyetler kurup mandacılığı kabullenmemizi savunan mustafa kemal paşayı görevinden istifaya zorlayan bunlar kimdi
- +1 yıl
Tarihi sana gosterilen tarih kitaplarindan okudugun belli fazla soze gerek yok -;)
Soran+1 yılsize kalsa ingiliz mandası olucaktık zaten . iyiki size kalmamış çok şükür .
+1 yılbak simdi yazdiklarima inanmama ihtimalin var ama arastirirsan ogrenirsin
1.
ismet inonu kotu bir komutandi hatta korkak birisi
2. rusya dan kacan soydaslarimizi rusya ya geri verdi gumrugu gecince soydaslarimiz kursuna dizildi kopru olayi
3. mustafa kemal olunce yerine o gecti ve paraya kendi resmini bastirdi m kemal in heykellerini indirip kendi heykellerini diktirdi
4. hatta laf inkilabini degistirip ermeni harflerini getirecekti yapamadi hasta olup komadan cikip sordugu ilk soru
ermeni alfabesinde kac harf vardir
ve o adam ermeni harflerini sayarken tekrar komaya girdi oldu ve oldu
sadece bunlar degil soylesem sabah olur314 Yorumla
Soran+1 yılbi kere para olayı yasal bir düzenlemedir . yasada bu vardır devlet başkaınının resmi basılırdı paraya yani kanuni hakkıydı . bana atatürkçiyüm hiç deme çünkü inanmam asla . atatürkü gerçekten seven ve anlayan insanlar ismet inönünün önemini bilir .
ermeni alfabesi diyor .ulan ismet inönü türkçliği aşırı şekilde savunduğu için zaten hitlerle benzeştiriliyor bazı kendini bilmezler tarafından . adamın amacı türkçlülüktü zaten ermeni diyor ya . salağa bak- +1 yıl
ismet inonunun ermeni harflerini sayarak oldugunu arastirip ogrenince ki yuz halini cok gormek istiyorum :)
Soran+1 yılbir tarafından sallayan yobazlar
- +1 yıl
arastir
kopru olayini
heykel olayni ve ermeni harf olayini
eger yalansa buyur gel istedigini soyle ya hakliysam dogruyu soyluyorsam arastirmadan koru koru baglilik gostermek asil kotu olan bu
hakliysam ozur dileyecek misin ? - +1 yıl
ne oldu soka mi girdin ?
Soran+1 yılne araştırıcam . yalan dolan . iki tane yobazın yazdığı yazıya mı güvenicez . hadi ordan pislikler . ananı satmadı diye mi bu hıncınız . doğru siz ingiliz mandası istiyordunuz biz istiklal ..
- +1 yıl
gerceklerden korkuyorsunuz senin dogru bildigin omrunu verdigin bir cok bilgiyi tezi curuturum kuzu
google yaz bakalim ne diyecek
- +1 yıl
sen kimsin benim anneme laf soylecek bak pis kufur ederim
adam akilli insan gibi arastir buyur gel
dua et kadinsin
Soran+1 yılne olcak erkek olsam . ne yapıcan . pis yalaka .üç kuruş için adamlığını satma
- +1 yıl
kime yalakalik yapacam madem gercekleri bilmiyorsun ya da gercekleri sindiremiyorsun sormayacaksin
sen dedigim konulari arastirdin mi yok
Soran+1 yılulen asıl sen birşey bilmiorsun . ne bok kafanız var ya . neyi sindiremeyecem ben . senin gibi idiotlar olunca gençliğimiz geleceğimiz için üzülüyorum
- +1 yıl
bak kuzu ilk yorumum da yazdim bana inanmama ihtimalin var seni anliyorum
arastirmiyorsun dogruyu soyleme ragmen ailevi degerlerime dil uzattin
ya ben hakliysam neyse cok uzadi bu konu ama sunu soyliyeyim dogruyu soylememe ragmen tutundugun tavir cok yanlis - +1 yıl
1. Korkak bir komutan olduğunu sadece söylüyorsun. Bunun nedenlerini ve diğer elemanlarını açıkla.
2. http://www. ismetinonu. org. tr/index. php/tarihten/3184-70-yilinda-boraltan-koprusu-olayi tekrardan okuyabileceğin güzel bir kaynak , eğer araştırmacı ruhun var ise buyur.
3. Mustafa Kemalin hangi heykellerini indirdi? Bunları da belirtmelisin. Üstelik anayasada paranın üzerinde mevcut cumhurbaşkanının resmi olur adlı madde vardır. Daha sonra bu madde değiştirilip olup tümüyle Atatürk'ün resmi basılır. Bu gelenek zaten Osmanlından gelmektedir. Sen sanıyor musun ki Osmanlıdaki paraların hepsinde fatihin ya da osman beyin resmi olduğunu?
4. Bunun içinde dayanağın nedir? Gerçekten önemli bir veri bekliyorum.
Say bakalım sabaha kadar :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl1800lerde Avrupalı Osmanlıyı haritadan silecek ama güç getiremiyor
ingilizde dahil ama bir abileri var rus...ruslar kabul ediyor frenk ne istersin ya da nereyi diyor
rus toprak istemem boğazları verin yeter...tabii Avrupa böyle birşeyi kabul edermi.
netice balkanlara Padişahın rus'u sokması oluyor..
ismet İnönü çok iyi bir komutan olabilir ama herkes her işi başaramaz
bir komutanın üstün vazifeler başarması üstün siyaset yapacak manasına gelmez.
1 boğazları kaybettik
2mısak-i milliye toprağını kaybettik Allah'a hamd olsunki edirneyi askerimiz geri almayı başardı
3hilafeti kaybettik...bunu yapmalarına İngiliz bile şaşırdı
4arapları kaybettik öyleki bizimle omuzomuza savaşan arapları hain diye lanse ettik
bukadar yeterli İnönü politikalarını eleştirmeye...ve birde başbakan vardı.
asılan219 Yorumla
Soran+1 yılmenderesi inönü astırmadı . menderes vatan haini olduğu için asıldı bu yasaldır mahkeme böle karar verdi ki kendisinin yapmış olduğu çok büyük hatalar vardır .
misaki milliden taviz verildiği doğru . ama savaşmaktan yorulmuştuk . bir sürü düvlete karşı savaş verdik elimizde birşey yokken . çokda başarılı olduk .
hilafeti kaybettik diyor ya . demokrasinin olduğu yerde hilafetinde saltanatında yeri yoktur .- +1 yıl
dierlerine bişi diemicem ama biz diger dusman devletlerle cephede savasırken araplar arkamızdan savas cıkardı die biliyorum .. ne kadar dogru biilmiyorum
Soran+1 yıle haralde ingizlerle birlik olan araplar dı . bizimle omuzomuza savaşmışlar peh peh ne zaman nerde hayal dünyasında arkadaş
Cevap sahibi+1 yılmenderes vatan haini bu kelamın hesabını ahirde ıspat edemezseniz veremezsiniz
menderesin asılması sadece birilerinin koltuk sevdasındandır seçimle gelemeyince.
yasal dediğiniz olayın arka perdesinide gördük..tabii yasal bir yasa çıkart yasal olsun.
zamanın birinde biz yetmişüçüncü cepheyi arabistanın güneyinde amerikaya açtık ne oldu...
demokrasi diyince dikkat edin birzamanlar Osmanlı mecliside vardı bu mecliste birçok milletten mebusta vardı.bahsettiğiniz akılcıysa İngiltere çağdışımı
Cevap sahibi+1 yılTürk evladı olunda gidin çanakkaledeki mezar taşlarındaki isimleri okuyun..
afganistandan medineye kadar askerimizin isimleri var...ama arap düşman
bizimle savaşanlar modern kendinizi kandırın
Soran+1 yılmenderes yüzlerce askerimizi telef etmedi mi koreye gönderirken
menderes onlarca kişiyi idam ettirmedi mi sırf solcular diye
menderes değil miydi evli metresleriyle iş pişiren
bunları menderes yapmadı dimi
hıhı çok doğru bir adammış kendisi . kendisinin ne ahlaksız olduğunu anlamak için sırf özel hayatına bile bakmak yeterli zaten ...
osmanlı diyor hala . ananı satıyordu osmanlı en sonunda . ne oldu . milli iradamiz kurtardı bu memleketi temsil hakkı tabiki milli iradenindir .
Cevap sahibi+1 yıl''telef'' oldu diye hayvanlara denir...bizim askerimiz şehittir iyigeceler
Soran+1 yılevet şehit oldu neden menderes yüzünden . millete yaranıcam diye binlerce insanımız öldü . sanada iyi geceler kaçarsın böle işte o vatan haini belasını buldu . okadar askerimiz öldü ses yok menderes asıldı aboww ee o da can buda can .
Cevap sahibi+1 yılgün olur o gavur gene gelir siz telef olursunuz biz namus uğruna cenk ederiz...
askerimize ''telef''diye bir kelamı eden ya cahildir ya da ahmak hangisiyse farketmez
konuşmaya değmez.
Soran+1 yılgerizkalı sın işte . ne namusu salak . senin savaşın mıydı kore savaşı . adam ona buna yaranmak için türk askerini gönderdi . insanlar öldü . bizim dışımızdaki bir savaş için . kendi mücadelemizdi sanki . inönünün alman baskına karşı durup ülkemizi ikinci dünya savaşına sokmaması bile ne kadar büyük bir adam olduğunu gösterir . menderes miş peh . menderes kimdi durun bakalım . evli metresleriyle alemler yapan bir siyasetçi . onun ne mal olduğunu anlamak için özel hayatına bakmak yeter .
Cevap sahibi+1 yılsizinde nasıl bir kişilik olduğunuzu anlamaya kelamınız yeter.
hanımefendi ettiğiniz kelamlar bir hanıma yakışmıyor...tabii hanımsanız.
ismet İnönü küçük adam diye bir kelam etmedim kimseninde sizin sevdiğiniziş sevmeye
mecburiyeti yoktur.rahmetli menderes sanırım sizin ideallerinize politikaları uymuyor diye
düşman kesilmişsiniz. ülkemizdeki bazı ileri zekaların herzamanki ''laf''larını ediyorsunuz
sized uymayana küfret buda demokrasi olsun.kendinizi kandırın
sen kendini ileri zannet canım
Soran+1 yılneden kendimi kandırıyorum . ya menderes dediğin adam evli metresleriyle aşk yaşamıyor muydu ?bu mu yalan . neden cevap vermiyorsun . böle kişiliksiz biriydi kendisi . tc nin görüp grüceği en rezil insanlardan biriydi . sıkıştın dimi . ideallarime uymaz tabi ben şahsiyetsiz insanlara saygı duymam .benim hayat görüşüme aykırı bir hayat yaşamış ülkeyi kaosa sürüklemiş koreye asker göndererek askerlerimizin ölmesine sebep vermiş . iç karışışıklık çıkarmış kötü bir başbakan kötü bir insandı .
Soran+1 yılbenim sevdiğimi sevmek zorunda değilsin en azından hakkını ver . hangisinin daha doğru dürüst bir insan olduğu açık . şu anda rahat rahat benle yazışıyorsan bunu bile inönüye borçlusun salak kafalı . ama anlamak istemiyorsun . .menderes hangi muharebeyi kazanmış . kendisininin yunan askerleriyle çekilmiş fotoları vardı gerçi hmm . epey bir dostmuş . sen sevme inönüyü . sen ülkeni peşkeş çekenleri sevmeye devam et . paranı veriyorlar susuyorsun dimi .
Cevap sahibi+1 yılhiç tanımadığı bir insana salak ''laf''eden bir kişi ne kadar kişilik sahibidir.
iddialarınızı kendinize saklayın.
Soran+1 yılahahah ne oldu niye cevap veremedin ?iddia mı ?herkesin bildiği gerçekler . böle kaçarsın işte . savunduğun adamı tanı önce .
Cevap sahibi+1 yılkaçmak! bensizin adabınızdan uzak durmaya mehil ediyorum hanımefendi
diliniz pek çatallıda farkedemiyorsunuz.
Soran+1 yılhaha evet . gerçekler acıdır . svunduğun adamları önce tanı sonra konuş haa bu tarzdaki insanlar sana normal geliyor olabilir tabi kendinde aynıysan
"Lozan'da bizi en güzel şekilde temsil etmiş komutan" cümlesinden sonrasını okumadım. Ben olsam ne yapardım biliyor musun : Önce Misak-ı Milli kararlarını bir okurdum, çok uzun değil zaten. Sonra bize zafer gibi yutturulmaya çalışan Lozan Antlaşmasındaki maddeleri okurdum. Artık hala gerçeği göremiyor musunuz ?
23 Yorumla
Soran+1 yılmevcut durumda onu yapabildi bu çok büyük başarı . en azından padişah gibi satmadı memleketi ingilizlere . misak i milliden tavizler tabiki verildi mecburen .çok kan döküldü çok savaş verildi . bu gelinen nokta mucizedir .
+1 yılİsmet İnönü neden sevilmiyor;
Atatürk'ü sevmeyen ve ona laf edemeyen gürüh tüm hıncını İsmet İnönü üzerinden alıyor.
Başarısız bir komutan yazan ahlaksız herif, adam 1. İnönü 2. İnönü muharrebelerini kazandı.
Büyük Taarruz'a Batı Cephesi Komutanı sıfatıyla katıldı Ve Türkiye'yi 2. Dünya savaşına sokmayarak milyonların hayatını kurtardı.
Paranın üstüne kendi resmini basmasını söyleyen çoğu kişi zaten Atatürk'ü sevmiyor.
Başarılı bir komutan. Allah rahmet eylesin.
30 Yorumla
+1 yılGeçmişi çok kurcalamayı sevmem ama geçmişimizi iyi bilmemizde yarar var diye düşünürüm. Fakat bugün geldiğimiz noktada 20 yıl öncesi yaşananlar bile doğru düzgün okunamazken Cumhuriyet'il ilk yıllarını kurcalamanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Her şeyden önce Atatürk'ün silah arkadaşıydı. Alevileri sevmediği söylenir ancak Hatay Alevileri kötülemez kendisini.
11 Yorumla
Soran+1 yıldemokratik biri bence o yalandır . sanmam insan ayrımı yaptığını .
+1 yılBugün Atatürk'ü çoğu kişinin yanlış anlaması İsmet İnönü köpeği yüzündendir. Yaptıklarını Atatürk'e yükledi.
07 Yorumla
Soran+1 yılköpek mi doğru konuş . ananı satmadı diye köpek mi oldu . atatürk e laf söyleyemeyenler ismet inüönüden çıkarıyor acısını
- +1 yıl
Git Tarihi'ni iyi oku ondan sonra gel bana buradan öğüt ver cahil. 11. sınıf inkılap bilginle bana taş çıkarmaya çalışma.
Soran+1 yılsen ne okudun lan . senin yaşın kadar kitap okudum ben üniveriste bitirdim . sen ne biliorsun babanda mı peşkeş çekti bu ülkeyi ingilize fransıza hadi ordan vatan hainleri
- +1 yıl
Kuş kadar beyninle bana akıl verme. Senin gibilerine ders veriyorum ben. Üniversite bitirmiş daha konuşmandan belli çocuk olduğun. Sanaldan da seninle tartışacak değilim. Boş insanlara doğruyu göstermek su üzerinde yürümekten daha zor.
Soran+1 yılsen kimsin bana doğruyu göstericen pis yobaz vatan hainleri sizi
- +1 yıl
Vatan haini sizsiniz. Cahillerden korkmak gerek aslında. Ayrıca ismet inönünün çocuğuymuş gibi konuşma. Kime köpek deyip demeyeceğimi sana soracak değilim.
Soran+1 yılkeşke çocğu olsaydım onun bu bir . cahil sensin buda iki
işlerine öyle geliyor. yunanlılarla, ingilizlerle işbirliği yapan dedeleri öyle anlatınca..
11 Yorumla
Soran+1 yılvalla ya misak i milliyi oku demiş birde şaka gibi . gerizkalılar resmen . mandacılığı savunuyorlardı zamanında . tam bağımszlık sağlanınca kanlarına dokundu heralde ..
Sevilmeyi bırak. Türkiye de resmi olarak anılmıyor bile sen neden sevilmiyor diyorsun. 😂😂
20 Yorumlaİnönü dediğin adam araba fabrikasını kapatıp tencere fabrikası yapmıştır ve paradan Atatürkü kaldırdı
00 Yorumlasoran senin derdin ne ismet inönüyü savunuyorsun ağzımı bozmak istemim
kötü sözlerin aynen sana iade00 Yorumla
+1 yılKuranları yaktırdı muhabbeti yüzünden
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği