Düğünde altın veya takı taktınız diyelim.. Aynı ölçüde takılan şey size gelmek zorunda mı?
Evlenecek olsam ve bu şekilde borç gibi gören birinin bana hiç takmamasını tercih ederim.. En sevmediğim şey.. Emanet gibi, borç gibi görenleri anlamıyorum.. Adı üstünde hediye.. İlla karşılıklı mı olması gerekiyor? O zaman hediyenin ne anlamı kaldı!
Evleneni tebrik artı yardım amaçlıdır ve ödünç olduğunu düşünmüyorum. Maalesef anadoluda küçük yerlerde bu böyle daha çok. Verdiğinin aynısını bekliyorlar.
ödünç alınıyo resmen sonra o evlenirken falan sen ona takıyon senin çocuğuna takıyo onlar sonra , sonra sen onların çocuğuna bu kısır döngü devam ediyo böylece
Karsilik beklenmiyor tabiki gonulden koptugu icin veriliyor. Artik karsidaki kisiye kalmiş. Ama bu hediyelesme konusunda ne gorgusuzleri gordum o da ayri 😁😀
Geri vermek derken anında iadeyi kastetmiştim. Bizim düşüncemiz de olan ve değenler gerçekten bu gün bulunmaz kişiler... Nefret ediyorum menfaatçi ve paraya tamah eden, herşeyin üzerinde görenlerden... Hediyeleşmek hem aradaki sevgileri kuvvetlendirir hemde sünnettir.. Ahhh ah..