Çok merak ediyorum neden kırmızı kuşak bağlanıyor evden çıkarken? Anlamı ne? Gelenek evet ama neyi ifade ediyor kırmızı kuşak boğmak? Açıklayıcı yorum istiyorum dalgaya almadan net yorumlar 🙏🏻😊 Teşekkür ederim ☺️
bu aslında turk mılletının cok guzel bır gelenegıdır! dişinin baba evınden olgunlasmıs olarak cıkıp koca evıne gıttıgının nısanesıdır! ama bızde artık sadece aptalca bakırelık anlamı cıkarılıyor ne yazıkkı.. bı bakılsa gayret kemrı dıye aslında ogrenılır!! ama bızım hanım kızlarımız ve anlı sanlı yıgıtlerımız sadece hymen anlar orası baska... gelenegını yıtırmıs annesınden sasmış guya odern kesım kısım karsı bu duruma.. bosverın onlar medenı olsun ben cocuguma ayıca bır dugunle kroca gelın alacagım! bızden gectı artık :)
Baba evinden koca evine temiz ve iffetli bir şekilde gittiğinin sembolüdür kırmızı kuşak. Bazıları ne alakası var gelenek o demiş te geleneklerin temsil ettiği anlamlar var kırmızı kuşağın anlamı da bu yani. Tabi şimdi bazıları çıkıcaktır CANIM NAMUS BACAK ARASINDA MI diye evet namusun bir kısmı bacak arasıyla alakalıdır.
Toplumumuzun kadını aşağılayan, objeleştiren şahane geleneklerinden biridir kırmızı kuşak bağlama dur hemen anlatayım kırmızı kuşak bekareti temsil ediyor bir nevi kadını hediye paketi gibi sunuyor bak bak kırmızı kurdalesi de var dokunulmadı önceden gibisinden
Hediyelik eşyalara bağlanır kırmızı kuşak. Bu kızımız bizden sana hediye. En değerli şey hediye edilir. Bu da kızımız bizden sana hediye ama değerini bilmen şartıyla denir. Damadın göğsüne kırmızı kurdela bağlanır. Bu da hediyeyi nerede taşıyacak olduğuna işarettir. Gelin ve damat bir birine emanet ve hediye edilir. (Bekaret ile alakası yoktur ve bu düşünce bir safsatadır)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkes bekaret olarak biliuor aslı cok farkliymis... Kırmızı kuşak, geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir Hatta Orta Anadolu’da bu kuşağa özellikle “gayret kuşağı” da denilmektedir. Gayret kuşağı denilmesinin sebebi, evliliğinde gelinin gayretli ve kudretli olması için, ailesinin gelişimini sağlaması ve evinde güçlü olması içindir.
Eski türk inanışlarına göre Kırmızı renginin koruyucu ve bereket olduğuna inanılırdı. Çok geçmiş zamanlardan günümüze gelen bir gelenektir. Doğum yapan kadınların başına da kırmızı kurdela kuşak gibi bir şey bağlanır. Bunun bebeğe kötü ruhların yanaşmaması sağlıklı yaşaması için yapıldığına inanılırmış.
Kırmızı kurdela, gelin baba evinden ayrılmadan önce gelinin babası veya ağabeyi tarafından, gelinin beline bağlanır. Bele takılan bu kırmızı kurdelanın bekaret ve gayreti temsil ettiği söylenir.
Bir kızı aşağılayıcı adetlerden sadece biri.. Dinde madem erkeğin de kadının da namusu var. Peki neden sadece toplum önünde kadın sorusunu akla getirir..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kırmızı kuşak= Bekaret ve gayreti temsil eder. Gelinin babasının kırmızı kurdelayı kızının beline bağlamasının anlamı, bekareti simgelediği ve gelinin namusundan artık kocasının sorumlu olduğunu bildirmesidir şekerim anlamı budur :)
Çünkü bunlar hediye paketi, sıfır satıyorum ha kıymetini bilin diyerek bakire olduğunu belirtmek suretiyle bağlanır bele. Mal gibi alıp satıyorlar yıl olmuş 2019, halen bitmedi şu kafalar..
Abisi ya da babası kızını/kardeşini o kırmızı kurdele ile bir güzel paketler ve damada gerdekte aç kızımın paketini hiç kirlenmemiş sana hediye dermiş gibi verir.
bekaret anlamına geliyor normalde ama olsada olmasada takıyolar artık anlamı yok
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bekaret simgesi. Daha önce kimsenin altına yatmadım diye elaleme bağırmanın başka bir yönü, çünkü kendinizi ispat etmeniz gerekiyor... Tek kelimeyle rezalet
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kızımı kimse skmedi demek :) ne kadar aşağılayıcı bir adet. sıfır kilometre satıyorum demek :)
Çok saçma bir '' kızlık'' göstergesi. Bazı yörelerde damada da takılır ordaki amaç ta kudret kuşağı ritüelidir. Yani damada bir anlamda ''may the force be with you'' denmektedir. Nereden tutarsan tut saçmalığın daniskası
En İyi Cevaplar