+1 yılsorular sorulmaz sanırım zaten o tür bilgileri kız devreder herhalde bir kere ortam kasar fena derecede ben kendimihiç o durumda düşünemiyorum zaten evlenirsem şort üzerimde tişörtle evlenirim sıkıntiya gelemiyorum kız istemeye gittiğimdede don atlet giderim herhalde sonra yanlış geldiniz diyerek geri gönderirler çok sacma kültürlerimiz var evlenirken yersiz bosyere harcamalar nişanmış sözmüş cartmış curtmuş avrupa bu yüzden bizden 50 yıl ilerde :)
02 Yorumla- +1 yıl
türkiyedeki toplum zaten top gibi yuvarlanıyo 80 milyon kişilik ülke ve onlarca ırktanmı toplum olusacak
En İyi Cevaplar
+1 yıl* oğlunuz ne iş yapar?
* aylık kazancı ne kadar?
* işinde yükselme şansı var mıdır?
* ne mezunu?
* evlendikten sonra kızımızı nerede oturtacaksınız? eviniz ya da herhangi bir malvarlığınız var mı?
* delikanlının arabası var mı20 Yorumla
+1 yılDamadin işi var mı?
Namaz kılıyor mu?
Kızımızı üzerse karşısında bizim sulaleyi bulur ( ailenin erkeklerinden damada bir yan bakış )
Birde kızımıza soralım seviyor mu istiyor mu?70 Yorumla
Babamın soracağı soru şu nitelikte neden o kadar kız varken benim kızımı sevdin tamam güzel de çekilmez bu herşeyi sorgular emin misin diye sorar kesin
41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılZaten kahve başlı başına bir mesele gadası
50 Yorumla Ev soruyo enaz 200 bini ben nerden bulurum 100e yakında dugun sonra millet neden it ugursuz oldu iste bunlar yuzunden adam 400bini bulamayinca 100liraya eskorta gidiyo sen buraya geldiginde neyin vardi diye bagirip kalmak istedim o cok dert oldu içime
30 Yorumla
- sizi diğer adaylarımızdan ayıran özellikleriniz nedir?
- bir kere kariyerimd... bissaniye ya? diğer adaylar?
- evet?
- leyla? kim lan bu diğer adaylar, kim laaaaan? kieeemaaarggggh!!!
- ohoo, bu da elendi.40 Yorumla
+1 yılO an zaten heyecan sebebiyle sürekli ter kan içinde olma durumu oluyor. Damada pek bir şey sorulmaz bizde her şey büyükler arasında konuşulur.
20 Yorumla
+1 yılbende şunu anlamam
neden oğlumuz çalışıyor mu diye sorarlar
çalışmasa neden kız istemeye gitsinler
ya bu soruların hepsi formalite icabı ya
aileler birbirini tanıyorsa kız verirken hiç bir soru sormuyorlar nasıl olsa ailesini biliyoruz kızıma iyi bakarlar düşüncesiyle
sanki biz iyi bakmıcak mıyız eve gelin mi alıyoruz hizmetçi mi köle mi :D :D01 Yorumla- +1 yıl
bir (mi) fazla kaçmış eve gelin alıyoruz olacaktı
Geçen bir haberde okumuştur damata içirecekleri kahvenin içine ne koydularsa damattı öldürdüler yazık mk
50 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKız istemede, gelinin ailesi damadın işini maaşını, evi arabası var mı diye yoklayıcı sorular sordu ve damadın babannesi; kız mı istiyoruz mal mı alıyoruz kalkın gidiyoruz demişti. Bunların sorulması absürt
10 Yorumla Şu tuzlu kahve geleneğini yapmayacağım kesin insanın sabrı kahve ile mi ölçülür...
Bence en kötüsü tuzlu kahve olmalı 🎈✋
Hatta bildiğim kadarıyla gelin olayı abartınca damadın birisi bu kahveye katılan seyler yüzünden ölmüştü...05 Yorumla
+1 yılMaddiyat sorana sen de dönūp sorarsın.. Soru basit
Evet benim evim ve arabam var.. Peki senin kızının var mı ev ve arabası? Yok mu eğer yoksa yallah o zaman der geçerim.10 YorumlaBişey sormasalar bile ailece gıcık gıcık bakıyorlar, ben ona kızıyordum. Sanki uzaydan falan gelmişim
30 YorumlaDamadın maddi durumuma göre sorular değişir hatta bazen şirketler evlenir. Artık hastalıkta sağlıkta ve seninle kuru ekmek ve soğana razıyım olayı bitti daha fazlasına sahip olupta neden dahada fazla olmasın deyip mutlu olamayan bir nesil deyiz saygılar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Valla benim bildigim damada pek soru sorulmuyor , genelde aile büyükleri aralarinda konusuyor..
Damatta bir köse de süs biberi gibi oturup dinliyor.. :/00 YorumlaYa o eskiden di kız istemede artık damat tam anlamıyla sorularda geçiyo istemeden önce bin kez o sorular soruluyo istemede anca tuzlu kahve damadı terletiyo
00 YorumlaMaddiyat. Cevap verememek değil. O ortam da bunun konuşulması. Herkes sana odaklanmış , kayınpeder soruyor işin gücün nasıl, maaşın nedir, geçineblir misiniz? Sormazsa sıkıntı yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı. Geçimini sormak ilerdeki planlarının ya da düşüncelerinin ne olduğudur diye düşünüyorum alttan alttan kızıma bakabilecek misin ayarı veriliyor bence :)
00 YorumlaDamadın birden ayağa kalkıp bir yöne doğru yöneldiğinde sorulan "Nereye gidiyorsun?" sorusuna "tuvalete" diye cevap vermek.
Damadı bilmem ama gelini aşırı derecede terletebilecek bir soru.00 Yorumla
+1 yılher türlü soru. ama kız isteme kadar saçma bir adet yok bence
30 YorumlaDamat işini söyleyince sizin işlerin geleceği yok. Çok iflas eden işten çıkarılan var vs diyen kizin bir akrabasının yorumu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılMemur musun nesin sen evladım?
Ssk var mı bağ kurlu musun yok değilsen kızımla da bir bağ kuramazsın felan :D10 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsun?
Evlenince nerede yaşayacaksın?
Alkol sigara kullanıyor musun?
Bunun gibi sorular =))10 YorumlaSormasınlar bana soru. Cevaplamayı bırak yutkunamam bile 🤭
20 Yorumla
+1 yılAskerliğini nerde yaptın oğlum sen?
Askerliğini yapmadin mi?
Akjakskdld
Geçmiş olsun 😂😂25 Yorumla- +1 yıl
bedelli yaptım derse?
- +1 yıl
Bedelli yine belki kurtarır ama bazi babalar onu da kabul etmiyor. 😅
- +1 yıl
iyi ben kayseri dağ komando der kızı alır giderim :D maaşı sorarsa vereceği varsa da vermez inşallah maaş sormazlar
- +1 yıl
Dikkat et kızın babasi da orda yapmamis olsun yoksa didik didik İnceler 😂😂
Maaş önemli tabii😂😂 adettendir sorulur illaki - +1 yıl
2500 tl ama 2 milyonluk arsa var desem verirler herhalde. Nede olsa tek çocuğum
Maddiyat sanırım zenginlik kişiye gore değişiyor kimi 3 bin lira maaş muhtesem gelirken kimi 5 bine bütün kıvırıyor
02 YorumlaMesela ben işimle ilgili konusmayı hiç sevmem. Belki işim gereğidir sır saklamak zorundayım. İşimle ilgili soru sorulması terletir beni.
05 Yorumla- +1 yıl
Hayırdır birader sır falan
- +1 yıl
Dökül bakalım ne sirriymis o
oğlum o kulağındaki demir ne ellerindeki resimler falan benim kızım var oğlum yokki kimi istemeye geldiniz?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılŞu fotoğrafı görünce aklıma geldi damadın birini tuzlu kahve muhabbetine öldürmüşlerdi sanırım çok trajikomik :D
04 Yorumla- +1 yıl
yok o yalan habermiş öldürmemiş
- +1 yıl
@sdadassda Tamam şimdi kaybol gözümün önünden
- +1 yıl
@RRRaskolnikov Oh iyi bari bir acayip olmuştum okuyunca , yahu biz hiçbirşeyin doğrusunu düzgününü öğrenememiş bir milletiz bu tuzlu kahve dediğimiz muhabbet istemeye gelen damada kızın gönlü olmadığını anlatmanın en güzel yolu olarak kullanılıyormuş herşeyin bokunu çkartmışız bak yine sinirlendim :D
+1 yılBu tarz bir soruyu bugün bir yarışmada sordular heralde uzmanlar izliyordu arkam dönüktü ama sanki duydum :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNelerin var? Ne iş yapan? Esra Erol programın'da ki gibi nasıl tanışmak için sorular soruyorsa.. aynı o şekilde.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Benim gibi çirkin insanlara Allah nasip etmeyeceği için pek bir şey ifade etmiyor.
30 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsunuz , kızım şöyledir böyledir, biz onu iyi eğittik, onun üzülmesini asla kabul edemeyiz. Vs sıkıcı şeyler 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız isteme ne arkadaşım emlakçılığın arazi değil insan satan dalı mı? Akşam yemeği yersiniz, tanışırsınız sonra da beraber evlenirsiniz sanki mal alıyorsunuz..
10 Yorumla
+1 yılÖyle sorular olmuyor günümüzde zaten kız istemeden önce ailesine tüm bilgileri veriyor damada gereksiz soru sorulmuyor
11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki aile büyükleri malsa her haltı sorar zaten öykülerinden kız almayın soyları kurusun hımına
Ne işle meşgulsünüz
Ne kadar maaş alıyorsunuz en önemli soru sanırım 💫10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKant'ın ontoloji konusundaki fikirleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
10 Yorumla Ortam damat adayı için zaten terleticidir sevdiği kızın ailesiyle tanışmak ve onlara kızlarını gerçekten sevdiğini iyi bakabileceğini kanıtlamak onu gayet gergin bir havada bırakır
00 Yorumla
+1 yılŞu iğrenç ortamı görünce bile gerilim hat safhaya çıktı bende.
10 YorumlaTurkler ev araba iş soruyor. parasi olmayan kizi satmiyorlar.. tüküreyim ben böyle zihniyete.
14 Yorumla- +1 yıl
Kız satmak?
- +1 yıl
Geçim sıkıntısı olduğu için bu böyle , bir insan asla bir eşya gibi satılamaz
hiç bilmiyorum ama kızımla yattın mı diye sorsaydı epey terlerdi jdhgdg
35 Yorumla- +1 yıl
oha artık :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@RRRaskoInikov ahah sanmıyorum
+1 yılOrtam bok diyorsun yani olabileceğim ortam türü değil.
00 Yorumla
+1 yılKaç çocuk istiyorsun? Senin ailene mi daha yakın oturacaksınız bize mi?
00 YorumlaDamadi terleten tek sey tuzlu kahve nasil bitecek diye😂
00 YorumlaEvlenmeyi göze almışsam tüm donanımlar hazırdır hiçbir sorudan korkmam neden terlesin ki
00 Yorumla
+1 yılKız isteme merasiminde sorulabilecek hiçbir soru beni terletmez açıkçası.
00 YorumlaTerletmeyen sorular sorulmalı. Terleten sorular soranları evden kovmalı.
00 Yorumla
+1 yılYa kız yanlış bisi yaparsa ya ailem onun minik bir şeyini görüp begenmesse ya... vb.
00 Yorumla
+1 yılailenin yanında sor sevişerek mi evlencen diye:) bak bakım kıyamet kopuyor mu kopmuyor mu?
02 Yorumla- +1 yıl
@sdadassda :) bız ıstemeye gıttıgımızde eski eşimi halam sordu bunlar görüşmüşler sevişmişler dedi... ben tabi şok miletten cık yok. allahtan kimse ne dedıgını anlamamış olayın heycanından:)
Evin var mı yusek. bir gelirin var mı anne : ben cok cektim. mutlu olmadim. o. mutlu olsun
00 Yorumlakötü aliskanliklari , bagimliliklari var mı olur galiba en zor olarak :D
07 Yorumla- +1 yıl
@Lider_bey tam olarak neyin yok? :P
- +1 yıl
@Lider_bey bagimliliklarin? :D
- +1 yıl
@Lider_bey ama isine bagimli gibisin biraz :D
+1 yılDaha onu yaşamadım ama damat kardeşi olarak terletmişlerdi beni :D
00 Yorumla
+1 yılKız isteme merasiminde damada pek soru sorulmaz ama sizdekiler kaç adet bilemem.
00 Yorumla- 10 Yorumla
+1 yılDamada kahvenizi nasıl içersiniz diye sorulması lazım :S
10 Yorumla
+1 yılerkek kısmı sıkıcı olur bu tür şeylerde normalde o zamanın bitmesi için ne kadar der döküyorlar :D
00 Yorumla
+1 yılAyıp olur ya herkesin için de sorulmaz bence önceden konuşulur bunlar
21 Yorumla- +1 yıl
Hımmm
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKaç para maaş alıyorsun sigara içki var mı evin var mı araban var mı 🙄
00 Yorumla Bana ne is yapiyorsun dese heralde susar kalirim 🤣
00 Yorumla
+1 yıldamada fazla soru sorulmaz. büyükler konuşur damat gelin susar.
00 Yorumla
+1 yılYav kuzene kiz isterken gelinn arkadasi Bana sulannisti
00 YorumlaHiç öyle bir ortamda bulunmadığım için bilmiyorum 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem