Arkadaşlar cildim yağlı. Yüzümü her gün Nivea cilt sabunuyla yıkıyorum. Pek sivilcem yok. Biraz siyah noktam var. Asıl sorun kulak kepçemin içinde var. Büyük ayna da görüp sıkma şansımda yok. Görsem de orada sıkılır mı bilmiyorum ama çok kötü duruyor. Lütfen bir fikri olan varsa söylesin çok rahatsızım. Kulaktaki siyah nokta nasıl çıkar? kulak içi siyah nokta temizleme
Siyah nokta en büyük cilt problemlerinden biri. Bakımsız bir ciltte siyah noktalar oluşur. Bu siyah noktalar düzenli olarak temizlenmezse ciltte yer eder. Cilt üzerinde en çok siyah nokta yüzde burun, alın ve çene kısmında olur. Vücut kısmında da siyah noktaya rastlanır. Örneğin sırt kısmında sivilce ve siyah nokta özellikle yağlı ciltlerde yaygındır. Kulak da siyah noktaya rastlanan bir bölgedir. Yine en çok yağlı ciltlerde kulak bölgesinde siyah nokta görülür. Kulak içi siyah nokta temizleme yapılmaz ise derinin altında yer eder. Bu yüzden düzenli olarak temizlenmeli.
Kulaktaki siyah nokta nasıl çıkar?
kulaktaki siyah nokta
Kulaktaki siyah nokta temizlenmesi kolay değildir. Girintili çıkıntılı bir bölge olduğu için bakım yapması zordur. Ancak ne kadar zor olursa olsun bunları kesinlikle temizlemelisiniz. Kulak içinde siyah nokta temizlemek için birçok yöntem mevcut. Ben size en yaygın olanlardan bahsedeceğim.
Küçük yuvarlak uçlu bir siyah nokta aparatına ihtiyacınız var. Eczane veya kozmetik marketlerden satın alabilirsiniz. Öncelikle gözeneklerin açılması için küçük bir havluyu sıcak su ile ıslatın. Havluyu 5 dakika boyunca kulağınıza bastırın. Oluşan buhar gözeneklerin açılmasını sağlayacak. Ardından aparat ile siyah noktanın üzerine bastırarak siyah noktaları çıkarın. Daha sonra bölgeyi alkol ile silin.
İkinci yöntem siyah nokta bandı kullanmak. Sıcak havlu işlemini burada da uygulayın. Ardından bölgeyi sıcak su ile yıkayıp bandı yapıştırın. Bant kuruyana kadar bekleyin. Kuruyunca yavaş yavaş çıkarın. Ardından bölgeyi alkol ile temizleyin.
Cadı fındığı yağı gerekli bu işlemde de. Siyah nokta olan bölgeyi temiz suyla yıkayın. Ardından bir pamuk yardımıyla bölgeye cadı fındığı yağı uygulayın. Cilt yağı emince bölgeyi temiz bir bez ile temizleyin. Bu uygulamayı siyah noktalar geçene kadar 3-4 gün yapın.
Kulakta siyah nokta problemi için bu yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisini kullanırsanız kullanın ama kulağınızı her zaman temiz tutun. Yağlı bir cilde sahipseniz kulağınızda mikrop ve bakteri birikmemesi için banyodan sonra alkolle silin. Çünkü mikrop ve bakteriler gözeneklere dolar ve siyah noktalara dönüşür.
Siyah nokta nedir, neden oluşur?
Kulakta siyah nokta
Bir de size siyah nokta hakkında bilgi vermek istiyorum. Çünkü biliyorum ki siyah noktanın ne olduğunu ve neden oluştuğunu bilmeyen birçok insan var. Cilt problemlerini ayrıntılı bilmek onunla başa çıkmak için daha etkili yöntemlere başvurmamızı sağlar.
Aslında kısaca siyah nokta gözeneklerde biriken kir ve yağlardır. Zamanla bu kir ve yağlar cilt üzerinde oksidasyona uğrar ve siyah bir görüntüye sahip olur. Sertleşir ve minik siyah kirler halinde gözenekleri tıkar. Kimi insanlarda beyaz noktalar da vardır. Bunlarda siyah noktayla aynı şeylerdir ama siyahlaşmamıştır. İşin özeti siyah nokta kirlerin ve yağların gözeneklerde birikmesi ve yer etmesi sonucu oluşur. Gözenekler tıkandıkça genişler ve çirkin bir görüntüye sebep olur. Bu yüzden düzenli olarak cilt bakımı yapmak çok önemli.
Temizleyici, peeling, maske, siyah nokta bandı kullanmak siyah noktalar ile baş etmek için en etkili yöntemlerdir.
sana çok kolay bir yöntem söyliyim müşteriye cilt bakımı yaparken kulak içinde siyah nokta oluyo bildiğimiz kulak çubugundan iki tane ver bırıne ıki ucuyla skıstırsınlar cıkar :)
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
kulak çubuğu ile imkanı yok sıkılmaz düz deriyi nasıl sıkayım ki :( burun değil ki