Benim gibi biri olmalı. Ben fazla cıvık insanlardan kadın olsun erkek olsun hoşlanmam. Dürüst samimi olmalı. Aklı beş karış havada gezmemeli. Tiki olmamalı. Öyle her önüne gelenle düşen kalkan ilgi orrospusu bir kızla arkadaş olmam. Bana öyle onun bunun dedikodusunu yapmamalı başkasının kuyusunu kazmamalı içi dışı bir olmalı alkol sigara kullanmamalı biraz dindar Atatürkçü ve Türkçü olmalı. Bu hayatta bomboş biri olmamalı birlikte siyaset bile konuşabilmeliyiz bana benim bilmediğim bazı şeyleri öğretebilmeli temiz tertipli düzenli olmalı öyle.
Bu zamana kadar 2-3 ilkokuldan 2 liseden 3 de üniversiteden oldu. Bunlardan ilkokul ve lisedekilerden koptum. üniversitedekilerden ise 1 ile az konuşuyorum diğer 2 kişi ile aktif bir şekilde iletişimim var. Bu zamana kadar 2 erkek arkadaşım oldu. İkisi de normal arkadaş onlarla çok cıvık olmadım hiç bunlardan 1 ile epeydir konuşmuyorum 2. ile üni bittikten sonra kanka muhabbeti yaptım. Onunla da üniversitedeyken bu kadar yakın değildim.
Onlar yanımda olsa çok güzel olur. Şu an tahmin edemeyeceğin kadar yalnızım. Çok özlüyorum birlikte geçirdiğimiz vakitleri. Burada sevgili mevgili bul diyen oluyor bazen özelden konuştuklarım falan diyor bazen gizli soru yazıyorum falan bunlarla ilgili ama onda da karşımdaki insana karşı sıcak kanlı değilim. kendimi insanlarla sohbet ederken tanışırken sıkıyorum. hemcinslerimle de arkadaş olamıyorum kolay kolay güvenilir gelmiyor amaaan...
Açıkcası ben sadece dedikodu yapılan arkadaşlıklara çok karşıyım yeri geldi mi yapılır ama onunla oturup dünya hakkında eğitim siyaset veya ekonomi hakkında veya din hakkında konuşabilmeliyim hem farklı bir bakış açısı yaşattırıcak bana hem de bana bişeyler katıcak böyle şeylere dikkat ederim eğlenceli olucak egoistte olmayacak yeri geldi mi ciddi konuşcaz yeri geldi mi eğlencez kısaca
En yakın arkadaşlarıma baktığımda benim karakterime yakın kişiler var çevremde. Seçmemde en önemli etkenler zekâ, dürüstlük, hoşgörü, genel olarak çalışma azmi (Bu bende neredeyse hiç olmayan bir şey. Belki beni de teşvik ederler diye)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hiç bir b*ka dikkat etmedik zaten en büyük sıkıntıyı da burdan çektik
Maarifet arkadaş olmakta değil arkadaş kalabilmekte. Bunda karşı tarafın karakteri, düşünce yapısı ve yaşam tarzı etkili olur. Kafalarımız da uyuşuyorsa arkadaşlığımız sürer.
Temiz kalpli biri olmalı. Çıkarcı, menfaatçi, ahlaksız, saygısız, duygusuz, vicdanı olmayan, öfkeli.. gibi insanlarla dost olmam. Zorunlu arkadaşlıklarım var lakin mecbur iyi davranıyorum bu tarz tavırlarına karşı.
Ben arkadas secmiyorum hayat bana onlari getiriyor iyi kotu yonleriyle kabul ediyorum ozellikle hayatima yeni birini almam kalabalik çevreden hoşlanmıyorum yalnızlık güzel..
Bana hayatın getirdiği kişileri eger kafa dengim degilse geldiği hayata geri gonderiyorum. Ama özellikle hayatima yeni birini almam diyemem çünkü ne zaman büyük konuşsam hep başına geliyor. Yalnizlik güzel evet su an kafam rahat ama olurda biri gönül kapımı calarsa bilemem
Eğlenceli olmasına, dürüst, kültürlü, akıllı, zevkli, temiz ve kıymet bilen birisi olmasına dikkat ediyorum. O yuzden arkadas konusunda oldukca seciciyim.
O duvar aşılınca Erkek arkadasda kankaliktan sevgililge dönüyor olay. Kiz arkadaşda da seni başkalarindan kiskanma, trip vs oluyor. Azıcık halinden anlıyorum 😊
Çok doğru, ama en yakınları tek değil çok kendi parçanı onlarda bulman. Bazen hiç tanımadığın insanla konuşurken senelerdir tanıdığın biri gibi geliyor, o tanıdığın aslında kendin. Karşıdaki sadece sana kendini tanımlar.
Banada cok oluyor yeni tanıştığım bir ile 10 yıllık ahbap gibi sohbet ediyorum. Ama herseyi cabuk tüketiyoruz. Arkadasliklarda artik tenefüs arası kadar
Zalim insanda gördüğün önemli. Bak bu suna benziyo ay herkese doğar ama herkesin karanlığı farklıdır diye. Yanı bir insan sana zalim geliyorken bir baskasi onun çok iyi bir yanını görmüştür. Gecen buri diyordu. Insan değişmez sadece onu iyi tapacak veya kötü yapacak şartlar yoktur ve o kendi nasılsa onu dışarı ancak şartlara göre çıkarır. Çok iyi gibi duran bir insan şartlar gereği kötülük dolu kısmını saklayabilir.
Zalim ; kisiye degil , genele hitab eden bir yapidaysa. Yapilan bir kötülük varsa herhangi bir iyi yani onun zalim olduğunu degistirmez. Mesela hayvanlara zulmeden biri insanlara karşı iyiyse bu onun suçunu hafifletmez. Ve kimse evet zulmediyor ama bana karşı iyi o yüzden önemli biri dememeli
En İyi Cevaplar