İyi akşamlar dilerim...

İslamiyeti benimsemiş ve kul hakkından korkulan ülkemizde ise tarihi geçmiş ürünlerin etikeleri bir şekilde değiştirilip vatandaşa satılıyor.
Bence kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Hristiyan diye ötekileştirdiğimiz insanların yaşadığı ülkelerde bu kadar hile hurda yapılmıyor. Maalesef.
Maalesef dediğiniz gibi... Sanayici birçok tanıdığım kişi, iş dünyasında da benzer durumun sergilendiğini söylüyor. Çalışan kesimimiz için değil ama, iş veren ve patron kesimininin hakkında; “ Yurt dışında herhangi bir ülkede iş yaparken her şey tıkır tıkır işliyor, fakat Türkiye ve benzeri ülkelerde sürekli bir sorun ile karşılaşıyoruz, sürekli engelleniyoruz ya da iş yapamaz hale geliyoruz “ diyorlar. O yüzden bu durum israf konusunda da, iş konusunda da vb... birçok konuda da benzer bana kalırsa.
İnandığımız gibi yaşamayınca yaşadığımız gibi inanmaya başlıyoruz maalesef. Sorunlarda bu yüzden bitmiyor bence...
Yorumunuz için teşekkür ediyorum, sağolun
Bizim burdada bir ara bazi seyleri bedava satiyorlardi, mayonez falan. bir baktim disarda her yere mayonez sicratmislar.. 🙄 Allah azdirmasin diye bosuna dememisler
Belki de nedenlerden birisi bu, çözüm nasıl olabilir sizce? Yorumunuz için teşekkürler🙏🏻
Bir bakıma güzel bir alışkanlık son kullanma tarihi geçmiş ürünler kullanılmayacağını için kullanması için fırsat verilmiş oluyor diye düşünüyorum 😊
Çok mantıklı evet, yorum için teşekkürler 😊🙏🏻
Rica ederim 😊
:) :) :) :)
😊😊
Cevap
4Cevap
Kaynak?
Güzel bi' kampanya olabilir, lakin çoğu marka bunu kabul etmez!
Twitter’da okudum, evet doğru olabilir. Neler yapılmalı sizce? İsraf sizce nasıl önlenebilir?
Herkes kendi mahallesinin sakinlerini ve akrabaları israftan kaçınması gerektiğini, bunun kendisine ve doğaya yaptığı bi' saygısızlık olduğunu söylemesi yeterli... İlla hiç tanımadığı kişileri uyarması gerekmez...
Evet, çok doğru haklısınız. İnsanların yavaş yavaş birbirinden uzaklaşmaya başlaması nedeniyle belki bu sorunlar başlıyor. Yorumunuz için teşekkür ederim
bizde de yeniden ambalajlanıp piyasaya sürülüyor. bizzat bir cips fabrikasında şahit oldum.
Çok ilginç imiş gerçekten... Ama inanırım, yaparlar maalesef...
Orası finlandiya , bu uygulama ülkemizde olsa ne olur biliyormusun "b*kunu "çıkarırlar
Katılıyorum size çok haklısınız, umarım insanlar tekil olarak kendisini düzeltirler de toplum olarak bazı konularda daha da iyi yerlere geliriz diye ümit ediyorum. Peki sizce ne yapmalıyız israfı önlemek için, fikriniz nedir?
Hocam affınızı talep ederek, ben yıllarca battaniyenin altında sıfırdan devletler kurup değişik stratejileri kafam da tasarladım , ama canım ülkem bambaşka bütün dengeleri ve bilinenleri alt-üst ediyor. Haa soruya gelince adamakıllı eğitim sistemi ve baştan aşağı modernizasyon.
Maalesef çok haklısınız... Evet güzel bir yöntem olabilir. Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Bedava su vermezler bizim ülkede
Tabi o da doğru; sizce çözüm olarak neler yapılabilir?
Yorumunuz için teşekkürler
Bilinç kültür paylaşım.
Katılıyorum, çok haklısınız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?