Kimseyle anlaşamayan insan, asıl kendisimi geçimsiz dirliksizdir? Örneğin annesi, kardeşi, kızı, eşi, iş arkadaşı, patronu, bu kişilerle anlaşamayan, asıl kendisimi sorundur, problem kimdedir sizce? onu bunu beğenmez. dedikoducu der kendi dedikodu yapar. insanları çekiştirir kalbini krar. sonra kendini çok begenir, asıl sorun kimdedir? Kimseylemi anlaşamaz insan, neden böyle olur?
Kimseyle anlaşamayan insan, asıl kendisimi anlaşılmaz, geçimsiz, dirliksizdir?
Maalesef kendileri sorunlu ama şöyle bir durum da var ki mesela aynı karakterde bir dostum var. Diğer insanlarla ne kadar sorunluysa benimlede tam tersi o kadar iyi. İnanılmaz iyi anlaşırız 🙂
Sende onunla dedikodu yapıyorda onunla birlikte başkasını ona kesiyorsan tabiki anlaşırsın. herkes kötü olmaz herkesle arası bozuksa tek bir kişi ile anlaşıyorsa. o kişide problem var bence. insan annesi kardeşi ve çocuğu ile anlaşamıyorsa bence problemlidir.
Dedikodu mu 🙂 Hiç alakası yok. Bizim iyi anlaşabilmemizin sebebi aramızda hiç menfaate dayalı bir durum olmaması ve kafa dengi olmamız. Ayrıca bir insanın suyuna gidersen anlaşamayacağın kimse yoktur.
İş yerinde bir kadın var mesela, ben bazen işe geç gidiyorum o da bunu dert etmiş kendine beni hep sikayet edip duruyordu ama yüzüme gülüp benimle şakalaşıyordu, öğrendim iş konusunda biraz üstüne gittim bakti ki yapamiyor düzeldi
Peki diyelimki bu kişi seni begenmiyor huyunu ve sonra sana gelip onu bunu çekiştiriyor. teokin ne olurdu. kimseylede anlaşamıyorsa bu kişi. annesi ve kardeşi ile de?
Diyelimki sen bayansın. ve bu kişide erkek gelip sana bunları diyor. sende tersleyince hakaret yiyorsun. tepkin sessiz kalmakmı olurdu. yoksa. sen önce bir kendini eleştir. herkesmi kötü olur derdin?
Resindeki söz cevresindeki insanlara arkadaşlar hitaben yazılmış. Arkadaslarini sen secersin işini sen secersin. Bunlara anlasamam normaldir derim. Ama aile baskadir aileni sen seçemezsin. Her ne durumda olursan ol anlasirsin. Anlasamiyorsan sorun sendedir...