Zina suç sayılsaydı ve evlilere ölüm cezası verilseydi; aldatma, tecavüz ve zina biter miydi?
İslâm'a (şeriat) göre zina haramdır ve suçtur! Zina edenlerin bedeli ağırdır..
Eğer zina eden, bekar ise 100 değnek ve şehir dışı kovma.. Evli ise recm (taşlanarak ölüm) cezası veriliyor..
Bunun tarafların razı olup, olmaması durumu değiştirmez.. Rıza yoksa zaten tecavüz olur.. Tecavüze uğrayan suçsuzdur.. Tecavüz edenin medeni durumuna bakılır..
Görünüşte gaddarca gibi dursa da caydırıcı olması ve ibretlik olması hasebiyle tam adalettir! #ZinaSuçSayılsın #Vesselam
Güncellemeler
+1 yıl
...
Zina suç sayılsaydı ve evlilere ölüm cezası verilseydi; aldatma, tecavüz ve zina biter miydi?
Zinaya ya da herhangi bir şeye istediğiniz kadar ceza verin yine de biteceğini asla düşünmüyorum. Sadece caydırıcı olur insanlar göz önünde ayan beyan yapamaz ama uygun bir anda yine yapar. Mesela müslümanız ve az çok nelerin günah olduğunu biliyoruz. Ve cehennemin de var olduğunu günahlarımızın cezasını orada çekeceğimizi de biliyoruz. Ama yine de günahlar yapmaya devam ediyoruz. Ancak ölümle yüz yüze geldiğimizde tevbe ediyoruz sığınıyoruz. Aynen öyle de bu suçu işleyenler ancak işledikten sonra bu cezaya mahkum kaldıklarında vazgeçerler. Pişman olurlar ve bunu yapmayacaklarını dile getirirler. Mesela ihanet de böyledir, eşinin veya sevgilinin senden ayrılacağını bilirsin ama yine de yaparsın. Ortaya çıkınca da seni terkettiğinde bunu bir daha yapmayacağını söylersin ama iş işten geçmiş olur. Uzun lafın kısası cezalar caydırıcı olmaz. Cezadan önce o insanı kazanmak gerekir. Tabiki suç islendikten sonra ceza gereklidir ama bu suçlara iten sebepler neler? Gerekli eğitim mi almıyorlar? Toplumda bir ahlaksız düzen mi var? Medya ve sosyal medya bunda ne kadar etkili? Aile ve çevre ne kadar etkili gibi köklü bir araştırma yapılması ve gerekli kişilerin bunlara önlem alması gereklidir. Evet cezalar caydırıcı olur insanlar korkar ama bu suçlar bitmez. Bitse zaten peygamberimiz zamanında şeriat uygulanıyordu ama zina edenler hala vardı. Bunun gibi...
Tabi ki biterdi. Zina suc olmadigi icin cogu kisi evlilik sorumluluguna girmiyor.
Dugun maliyeti 100.000 tl , zina etmek de atiyorum 100 tl olsa dini hassasiyetleri olmayanlar tabi ki zinayi sececekler.
"Sut icin inek mi besleyelim?" zihniyetini bilirsiniz.
Aldatmalarda zina ispati olursa zaten adamin donuna kadar aliyor kadin. Hadim etmek gibi birsey oluyor bu da adam icin. Kadinlar da recm cezasina tabii tutulacaklarini bilirlerse zaten caydirici olur. Erkekler zaten "elinin kiri" zihniyetindeydi simdi kadinlar da "eteginin kiri" olarak gormeye basladi.
Insani yaratan Allah'dir ve insani kotulukten neyin caydiracagini da en iyi o bilir. Onun kanunlarini uygulamadigimiz icin bu haldeyiz.
İslam'da hemen infaz tarzı recm cezası uygulanmaz. Herşeyin kararı ispatla tespit edilmesi gerekir. Zinanın suç sayılması için iğnenin pamuğa dokunduğunu gören 4 şahit gerekir. Bu kurallarla ceza uygulayan devletlerin vatandaşları başka ülkelere turist olarak gidip istediklerini yapıyorlar. Yani ceza kimsenin umurunda değil. İmkanı olan her yerde bunu yapar. Önemli olan zinanın insanın kendi vicdanına bunu suç olarak kabul ettirmesi. Sadece zina değil, başka suçlarında cezası ölüm olabiliyor. Ama insanlar bundan korkmadan suçu işleyenlbiliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden iki insan cinsel ilişkiye girdi diye öldürelim. İnsanları korkutarak bir hayat sürmelerini beklememiz yanlış olacaktır. O yüzden zinanın suç olmasını onaylamıyorum. Tecavüz dışında idam şart değil.
Çoğunluk Müslümanların ama bunun dinle alakası yok.. Toplumsal bir durum.. Aldatınca islama göre suçken başka dinlerde ödül mü? Aldatmayı, tecavüz etmeyi hangş dşn, inanış, ideoloji hoş görür?
Orda da devreye toplum girer.. Toplumun çoğunluğu ne derse o olur.. Çoğunluğu Müslüman olan bir yerde de Müslümanların sözü geçer, azınlıklar uymak zorundadır..
Ya da onlar mahkemede, kendi inanışlarına göre hüküm verilebilir..
Yok yaa defolup gidecekmıs bizim atalrımzda bu ulke ıcın savaştı siz kimsizn pis yobazlar. Az etrafınıza bakın hangi musluman ulke güzel yasıyor hangı musluman ulke mutlu. Herkes avrupa amerıkada yaşamak ıstıyor en dındarlarnız bıle.
Dinde recm yoktur. Bunu tartışmayacağım, zina konusunda da Müslümanlara Kuran'da yazılan ceza uygulanabilir diye düşünüyorum. Gayrimüslimlere olmaz kesinlikle.
En İyi Cevaplar