Çiflik bankın sahibi bugünlerde arabistandaki gece klüplerinden videolar paylaştı,
anlamadığım insanların bu kadar islam a uzak bir yeri neden islam ile bir tutarlar, hiç mi genel kültürleri yok insan biraz entelektüel olur ve ne konuştuğunu bilir...
Araplar ile islamı bir tutanlara iyice gıcık oldum ve bu yorumu bana sürekli yazıyolar..
Tamam biraz mutlu oluyorum cahillikleri paçalarından dökülünce, öz güven geliyor biraz..
Ama sorun ettiğim bu kadar pislik içinde olan (istanbul-ankara dubainin yanında tertemiz kalır) bir yer nasıl islam devleti ve islam toplumu olarak etiketlenebilir...
Anlayamıyorum, çıldıracam..
Yaw islam da en basitinden herkesin bildiği; evlilik dışındaki tüm ilişkiler haram..
Arabistanın aşırı zengin insanların lüks içinde yaşadıklarını ve zekatını verse afrikanın doyacağını biliyoruz..
bir kere kafada bunu oturtmak lazım '' peygamberler en cahil en kötü toplumlara çeki düzen verilmesi için gönderilmiştir '' nübüvvet ve risalet terimleri vardır ama bunu demelerindeki kaynak peygaamberin arap olmasıda her peygamber arap değil ki? ve arap olsa dahi araplar süzgün mü arapalr dini sizce yaşıyor mu? yazılanla yaşanan çok farklı ALLAH akıl versin
Kuranda araplar hakkında bir söz geçiyor saten, kuran okuyan bir insan islamı araplara geldi sanmaz veya onları islamı yaşayan bir toplum olarak görmez...
Kuran okumadan islamı tartışıyolar ve cahillik ediyolar başka bir şey değil..
Bunun islam düşmanlığıylada alakası yok, düşman olmakmiçin önce islamı bilmek gerekir ve islamı bilen arabistan ile büyünleşyirmez saten...
hayır aksine daha bilgili, yallah arabistana demelerinin başlıca sebebi, islam ahlak anlayışını herkese dayatmak insanlara nasıl yaşayacağı şeklinde akıl vermeye kalkmaları
Veda hutbesinde Peygamber Efendimiz (sav) Ne Arap'ın Arap olmayana , ne de Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü vardır demiştir. Onlarda normal bir millet. Ha bana göre hala cahiller. Bence büyük vebale de giriyorlar insanlar onlara bakarak islam hakkında fikirler ediniyorlar çünkü. Öyle bir imaj veriyorlar. Bir de şeriatla yönettiklerini öne sürüyorlar. Sadece peygamberimiz o toplumu düzeltmek için oraya gönderilmiş. Tek farkları bu. Aralarında gerçek İslamı yaşayan azdır.
Türkiyeninde islam adı altında neler yaptığı belli. FETO diye küfür ettiğiniz kişi bir zamanlar taptığınız hoca efendi hazretleri diye diye yere göke sığdıramadığınız biriydi
Çok yanlış aslında kuranı araplarla bir tutmak kuran bir ırk için inmedi ve bir ırk olarak da inmedi kuran herkes için indi illa kuranı bir ırkla bir tutmak istiyorlarsa bunun en güzel örneği bence osmanlı devletiydi
Kuranda araplar hakkında bahseden ayetler var.. Saten kuran okumuş olsalardı bu ırkçı düşünceye düşmezlerdi arapların bayağı birer toplum olduklarını kurandan da okurlardı...
Bu arada ben islamı osmanlı ilede bütünleştirmiyorum ni tekim yıkılmamalarının sebebide islamı yanlış yorumlayıp, yanlış uygulamalarıydı...
Mujtemelen Allah onları günahları içinde bocalasınlar diye zengin bıraktı...
Ha islama uygun hamleler yapmadılar mı yaptılar ama bu onların islam devleti olduğu anlamına gelmez...
Devlet arşivinde osmanlı ile ilgili dökümanlara ulaşabiliyorsun..
Ve hiç iyi şeyler yok, saten devleti nasıl yönettiklerini biliyoruz, harem olaylarını vs..
Çok pis işler içine girdiler ve ceza olarakta güçsüz kaldılar, savaşlar ve kıtlık onlara vurdu...
İslamı devletler, toplumlar ile bütünleştirerek aynı hataya düşmeyelim..
Kuranı biricik kurandan öğrenip sadece kuran ile bütünleştirelim..
Benimde kafamda eskiden osmanlı bir islam ütopyasıydı..
Dünya da kesinlikle şeriatı garra-yı Muhammediyye ile yönetim sağlayan bir devlet olduğunu düşünmüyorum ne Arabistan ne İran ne de diğerleri gerçek şeriat'ı anlamak gerek Kur'an dan peygamber efendimizden (s. a. v) anlamak gerek.