+1 yılEvlenemezsin, yeterli değil☺😁😂
Ufacık maaşla nasıl bu kadar lüks yaşadık anlamıyorum veya babam nasıl evlendi..
Ben 750 tl burs ile rahat rahat yaşıyorum, karnım tok, açıkta değilim, eksiğim gediğim yok, utanmadan bide evime labaratuar kurdum biriktirdiğim parayla...
4800tl nedir len, benim o kadar param olsa anında evlenirim, kimse bana bakmıyorsa gider genel kadın bulur onu ikna eder evlenirim ama evlenirim yaa..
Vay arkadaş, sen hiç toplumun ne kadar parayla geçindiği hakkında hiç bir fikrin yok sanırım, şaka heralde hala anlayamıyorum...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence çok zor olur 4800tl ile ev geçindirmek Allah yardımcısı olsun maddi sıkıntı çekenlerin. Tabii çok daha zor durumda olanlar da var. Yaşadığın şehre göre değişsede düşük elir sosyal hayatı çok sınırlar.
18 Yorumla- +1 yıl
Nasıl sosyal hayatı sınırlar :D yok artık, bizim evde tek çalışan babam ve aldığı maaş 4000+ ama sıkıntı çekmiyoruz. Tabi bazen borca girdiğimiz oluyor ama o da normal ekstra aşırı harcama yaptığımızda öyle oluyor. Geziyoruz da tozuyoruz da. Ayrıca evde kedimiz de var ona da ucuz mama değil iyisinden yediriyoruz. Et balık tavuk soframızdan eksik olmaz.
Soran+1 yılBen gece hayatı olan, alkol kullanan, sigara içen bir insan değilim arkadaşlar yani giderim fazla olmuyor, ama evlilik için yeterli olur mu bilmiyorum ışte
- +1 yıl
@Khushi_ iftira oldu bir biraz ama istediğinizi düşünebilirsiniz. Ben sabah akşam şükrederim halime durumum yokken de ederdim. Mal mülkten çok sağlık için dua ederim. Bana Şuanki kazancımın 50de 1 i de yeter çok şükür sadece sosyal hayatımı sınırlar. İstediğim zaman kalkıp bir otele gidemem tatile mesela. Ben tespit yaptım sadece.
Gizli Üye(25-29)+1 yıleger ev yoksa ve almayi dusunuyorsaniz ve tek maas ise biraz zorlanirsiniz kiraci olarak devam edicekseniz ise biraz daha az ama hepzorlanirsiniz yani ev gercekten onemli.. evlilik icin yeterlidir ama ortalama esyalar icin abartmadan
02 Yorumla
Soran+1 yılEvi varsa sıkıntı olmaz dimi
Cevap sahibi+1 yılev varsa onemli sorun ortadan kalkmis demektir cevremde evlenenlerden biliyorum borclariniz bittigi zaman ihtiyac duyarsaniz araba alirsaniz cok zorlanmazssiniz baska bir aksilik cikmaz ise cikarsa da arabayi satarsiniz artik umarim huzurlu bir geleceginiz olur
Geçinen insan asgari ücretlede geçinir, geçinemeyen şükretmeyi bilmiyordur 😊
513 Yorumla- +1 yıl
Helal be
- +1 yıl
Olay gecinmek degil ki yani.. olay rahat bir hayat ve evlilik surmek.. o zaman evinden cik telefonunu sat gunde 1 ogun yemek ye artan parayla yardim yap oyle de gecinirsin.. sen de demekki gtunun rahatina duskunsun.. bos bos konusmayin... Obasgari ucretle gecinen cok mu memnun sanki.. kus kadar akliniz yok ya.. al simdi bunu sikayet edip engelle de egon dolsun.. bide guzel bir cevap yazarsin tamam.. adam evlencek yani.. opucukle olmuyo o isler..
- +1 yıl
Ev sahibi kirayı istemeye geldiğinde öpücük mü verecekler?
- +1 yıl
Paran varsa rızkın da vardır, gökten yemek mi gelecek?
- +1 yıl
Allah Allah diye diye coştunuz iyice. Aç kal da göndersin sana yemek Allah'ın.
- +1 yıl
Bir türlü anlayamadım ama neyse. Bu da sizin motivasyonunuz demek ki. Ben bulamadım bir türlü bunun gibi motivasyon.
- +1 yıl
Uzun zaman önce bıraktım onu. Bir tipime baksan sen de Allahtan ümidini kesersin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
İyi bir bütçe , ya burda evin kadınına iş düşüyor , her sene tatil yapmalıyız , sürekli gezmeye gitmeliyiz , lüks alışverişler falan olursa buna 5 değil 15 bin bile yetmez , kadına düşüyor diyorum çünkü bunları kadın ister genelde , eğer bütçeyi çekip çeviren hesaplayan kadın varsa , o erkek şanslı erkektir , zengin bile olur..
00 YorumlaBu maaş benim olsa fazlasıyla yeter ev kendimin araba olmasa da olur ama olsada fena olmaz derim gelirin ne kadar artarsa gşderşnde ona göre değişir tabi ama savurgan olmamak gerek bu kadar maaş alıyorum diye ay sonunda aldığın maaştan para kalıyorsa borcunda yoksa birikim için kenara para atılabilir
00 Yorumla1600 tl asgari ücretle evinin geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca insanı düşündüğünde, 4800 tl nin Türkiye şartlarında nasıl bir maaş olduğunu anlayabilirsin bence. Ha bana sorarsan? Adam olana çok bile.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün parası 2 yıla çıkar
Ama araba olmadan hiç bir kadın evlenmez
Araba için de en az 1 yıl gerekli
Etti sana 3 yıl
Ve bu 3 yılın sonunda evlenince kadın istediği zaman boşanıp nafaka davası açabilir
Gerçekten evlenmek istiyor musunuz?
Bir daha düşünün derim
Bir çok kadınla takılmak yerine neden evlilik?
Mal olmayın kendinizi bu bataklığa atmayın
#MGTOW01 Yorumla- +1 yıl
😂😂
Bak dostum bu maaş olayının sonu yok ne kadar kazanırsan o kadar harcarsın 10.000₺ maaşın olsa bile yine yetmez biz idare etmesini bilmiyoruz kredi kartlarındaki limiti aşan tek milletiz o yüzden sağa sola har vurup harman savurmamak lazım ki yetsin
00 Yorumla
+1 yıl1 2 sene parayi hic harcamadan biriktir yeter ustunede kredi cekip evi arabayi alirsin malum bu devirdeki kizlar erkegin evi arabasi yoksa gelmiyor sanki babalarinin evinde kuş sütüyle besleniyorlar kurban olduklarim 😂😂😂
00 YorumlaGozu yuksekte ve para konusunda senden surekli biseyler isteyecek doyumsuz acgozlu bir kadinla evlenceksen isin zor.
Ama ahlaklı olan, yetinmeyi bilen parada gözü olmayan biriyle evlenirsen mutlu olursunuz.00 YorumlaOlm siz ne yapıyorsunuz bu paralara lan benim babam 1900 alıyor 2 katlı evimiz var 6 kişiyiz araba var ben bile iphone x kullanıyorum lan size nasıl 5000 dayanmıyor anlayamıyorum arkadaş
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yer ve semtine gore degisir yasam tarzin nr ona gore degisir kimisi var ni gunde 1000 tl harciyor. O yusden yasam tarzina gore degisir normalsen evde varsa rahat rahat yasanir
00 Yorumlaİyidir :) Geçinilir, millet iki kişi 1600+1600 asgari ücretle geçiniyor 4800 le hayli hayli geçinilir. Evlilik için de yeterlidir. :)
11 Yorumla- +1 yıl
Evin varsa rahat rahat geçinirsin, hiç dert etme. Hesabını bilen biriysen birde savruk biri değilsen çok rahat geçinirsin. Hatta iki çocukla bile o parayla gezer tozarsın yani. Her zaman daha fazlasını isteyen, elindekiyle yetinmeyenlerdensen o zaman yetmez. Alkoliksen, barlardan kulüplerden eksik olmuyorsan, her gün dışarda yemek yiyorsan, giyim konusunda aynı kalitede tıpa tıp aynı modelde olduğu halde gidip uygun olanı değil de en pahalı olanı alırsan geçinemezsin.
+1 yılBizim buralarda asgari ücretle çalışan insanlar var zar zor geçindiriyor evini bu miktar çok iyi bence
28 Yorumla- +1 yıl
Neresiymiş sizin oralar bir mahzuru yoksa? 🙂 🙂
- +1 yıl
Gonya yolundayım gonyaaa 😀
- +1 yıl
Ahaha ne güzel gonya diyosn gonyalı tatlı hatun
- +1 yıl
😀😊
- +1 yıl
Yanlız aynı gülermisin gülücüklerin ikiside farklı
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Önce gülüyorum sonra utanıyorum nan sen ne anlarsın 😂😂😂puhh
- +1 yıl
Benden mi utanıyosn ki rahat ol sanki seni gördüm haa
+1 yıl4800 güncel enflasyona göre mükemmel rakam herşeye yetebilir ama herkesin herşey mantığı farklı bunuda unutma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Asgari ücretle çalışmış olsan ve evinde kira olsa o zaman ne yapacaksın bunu düşün birde bence hem gayet iyi Allah bin bereket versin.
00 YorumlaSen yurtdışında mı yaşıyorsun, yurtiçinde yaşıyorsan ekmek fiyatından haberin yokmuş gibi davranıyorsun, uyandırayım.
00 Yorumla
+1 yılEviniz varsa yeter. Eşimde o civarlarda alıyor. +2 çocuğumuz var yetiyor yani
04 Yorumla
Soran+1 yılArabanız var mi, nasıl yaşıyorsunuz tam olarak biraz bilgi alabilir miyim
Soran+1 yılHangi şehir bu arada
- +1 yıl
Ankarada yaşıyoruz. Evin borcu devam ediyor ama mesaiye kalıp krediyi çıkarıyoruz. Elimizede 4 5 bin civarı kalıyor. Arabamızda çok lux değil ama şu borç olayı bitene kadar iş görür öyle söyleyim. Çocuk iki tane olduğu için bizim masraf yükümüzün yarısı çocuklara ait. Evlendiğinizde ilk başta iki kişi için yeterde artar diye düşünüyorum. Eviniz varsa gecikmeden arabanızı alın derim
Soran+1 yılTeşekkürler
Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı. Fena değil yaşadığın yere göre kıt kanaat da geçinebilirsin 2500 ev elektrik su verseniz 1000₺ yeseniz 1000 tl de gezseniz yeter
00 Yorumla4800 TL maaş çocuksuz iyi geçindirebilir ama çocuk olacaksa ve insan gibi yaşamak için en az 6000 TL maaş almanız gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeter Tabi Aslanım Neden Yetmicek Birtane Çay Evide Açarsın Biz Gelir Çay İçeriz.1 Yıl Evlenme Birlikte Olmaya Devam Et Çay Evinin Borcu Bittikden Sonra Mafya Kurarsın Reis. Benide Sağkol Alırsın Artık.
00 Yorumla
+1 yılYok yetmez en az 20 bin olması lazım şaka mısın birader insanlar 1300 tl ile zar zor geçiniyor sen 4500 tl yetmezmi diye soruyorsun çok rahat gecinirsin o parayla 1500 tl kira olsa geriye kalan 3000 tl ile çok rahat gecinirsin
00 Yorumlayeterli değil kardeş kızlar çok para düşkunu evlilik icin en az 150 bin tl gidiyor. sadece evlenmek için 5 yil calisman lazım.
10 Yorumla
+1 yılGayet yeterli, karşı tarafta çalışırsa ohooo hem de nasıl yeter
10 Yorumla4800 TL maaş alan bir erkekle ben bile evlenirim sdfsdfsdds
21 YorumlaYaşam tarzına göre değişir istersen fazlasıyla yeter.
20 Yorumlaİstanbul da ortalama nin bir kaç yıl üstü maaş lakin İstanbul dışında her yer için efsane maad
00 YorumlaEvin yoksa gecinemezsin bide duzenli bir maasin yoksa
00 YorumlaBence yeter, evlenirsin eşinle çalışır borçları bitirirsiniz borç bittikten sonra kirada Bile otursan bu maaşla rahat geçinirsin
00 Yorumla
+1 yılYeterli bence baslarda kisarsiniz duzeniniz oturunca daha guzel olur
00 Yorumla
+1 yılEv seninse hiçbir sikinti olmaz. Karinda çalişir varya üfffff krallar gibi ya da yok dolar 6 tl şimdi normal bir insan gibi yaşarsiniz.
00 YorumlaÇocuksuz bir aile için olabilir belki. Çocuk masrafları olayın dengesini çok şaşırtır bana kalırsa.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılGayet yeterli fazla bile 3000 lira ile yasiyor insanlar ev kira 3 xoxuk
00 Yorumla
+1 yılYav sacmalamayin yeter her turlu askeri ücretle geçinen bir cok insan var bence yeter herseye her türlü cocuk olsa bile yeter.
20 Yorumla
+1 yılDalga mı geçiyorsun adamlar 1250 emekli maaşı alıyor geçiniyor
00 Yorumla
+1 yılŞu anda bir aileye yetmesi zor ama tek kişiysen bu para fazla 😂
00 Yorumla
+1 yılEv kira tek maas 2 cocuk düşünürsek paçasini kurtaramaz o kişi borçtan. Burda yorum yapan kizlar da ne kadar kanaatkarmis mübarek
01 Yorumla- +1 yıl
O kufuru bir taraflarina monte ederim
Bence yeterli ama satavatli dugun falan isteyenler icin sanirim pek yeterli olmayabilir.
00 Yorumla
+1 yılGayet iyi. Ayağını yorganına göre uzatırsan ev bile alırsın :)
00 YorumlaTurkiye sartlarinda 10 binden aşağı bir parayla kendin gecinmen bile zorken ev gecindirmek survivorda olmak gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul şartlarında yoksulluk sınırından bir adım aşağıdadır. Bu paraya iyi diyenler ya baba parası yiyenlerdir ya da hiçbir işte çalışmayanlardır.
00 YorumlaAçlık sınırını geçmek ancak yoksulluk sınırında takılmaktır
00 YorumlaDaha ne insanlar asgari maaşla yaşıyolar bence gayet yeterli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok ya iyi geçilir gecinilmez diyenin ağzına kaşık sigmiyordur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnerede yaşadığına bağlı. İstanbul diyorsan eh işte. İzmir diyorsan ortanın bir tık üzeri.
00 YorumlaYetmez diyen gerizekalılar..
Asgari ücret 1600 tl ve ülkenin % 60'ı asgari ücretle çalışıyor...00 Yorumla
+1 yılÖldürmez ama süründürür sanırım şu zamanda nefes bile parayla resmen
00 Yorumla
+1 yılBence yeterli ama yaşam tarzına bağlı milletin kimine az bile gelir 🤟🤟🤟
00 YorumlaGeçinilir ama tek maaşsa biraz zor bide çocuk olursa daha zor
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTurkiye sartlari derken, sen yurt disinda mi yasiyorsun?
Yoksa devlet memuru musun?00 YorumlaKüçük şehirlerde yeterli, büyük şehirlerde asgari niyetine...
10 YorumlaVall türkiye şartlarında mükemmel mesleğiniz nedir acaba?
00 Yorumla
+1 yılHangi şehirde yaşadığın önemli İstanbul şartlarında ideal iken iç bölgelerde çok iyi
00 YorumlaYeterlimi nedir harika bı maaş kızlar şimdiden sıraya girer sana inanki😂😂
00 YorumlaBence gayet yeterli bir sürü insanın asgari ücretle 3 dört çocuğuna baktığını düşünürsek
00 YorumlaOhoo gecinirsin 4800 10 bin gibi bisey
34 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyordum fakat yorumlarda gecinemezsin diyenler de azinmayacak kadar çok. Kararsız kaldım bende. Yaşamadan bilemeyeceğim galiba
800$ bile etmiyor. Öldürmez süründürür.
10 Yorumla
+1 yılyeterlidir evlen artık
10 Yorumla
+1 yılFazlasıyla yeter gereksiz harcama yapmazsan tabi
10 Yorumla
+1 yılBence çok iyi, yeterli..
00 Yorumla
+1 yılBencede yeterli ama araba olmalı 😀
00 YorumlaÇok az 10 bin lik iş bul sen😒
00 YorumlaHangi şehirde yaşadığına bağlı
00 Yorumla- Devamını Gör (65)