Nerede yaşıyoruz, kimlerle yaşıyoruz farkında bile değiliz artık. İnsan ayrımı yapmayı sevmem ama insan olmamış varlıklarla da iç içe yaşamak istemem. Bazı yerleşkeler daha sokaklarında gezerken burası lanet bir yer diye dile gelir. Anlamak için de uzman olmaya gerek yok. İlk bakılması gereken;
Sokak hayvanları
Kaliteli insanların yaşadığı semtlerde hemen hemen her apartmanın veya müstakil evlerin önünde hayvanlar için bir kap bulunur. Kimisinde su, kimisinde yemek olur. Hatta çok soğuk havalarda kediler köpekler için kaldırım kenarlarına sığınaklar yapılır, içine battaniye, yemek vs. konulur. Kimse de dokunmaz, orada öylece kalır. Dandik insanların yaşadığı semtlerde kırıp atarlar onları.
Sabah sporu
Kendisiyle ilgilenen insan, başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmez. Sabah evden çıktığınızda yollarda, parklarda yürüyüş yapan, koşan insanlar görüyorsanız ne mutlu size.
Araçların park ediliş şekilleri
Düşünceli insanların yaşadığı semtlerde depo önüne, garaj çıkışına veya engellilerin geçişini engelleyecek şekilde park etmiş arabaları çok nadir görürsünüz. Park eden de o semtte yaşamıyordur zaten. Dışardan gelmiştir.
Yüz ifadeleri
Bu çok önemli bir detay değil ama yine de önemli. Bazen arkadaşlarımda kalıyorum ve sabah evden çıkarken insanların mutsuzluğu yüzlerinden okunuyor. Metrobüse gidene kadar geriliyorum.
Çocuklar
Çocuklar özgürdür. Onlara kimse kısıtlama getirmemeli ama bilinçli anne ve babalar çocuklarına başka insanlara sıkıntı vermemeleri konusunda eğitim verir. Sokağa bırakıp "Ne yaparsa yapsınlar" demez.
Yaşadığınız Semtte Kaliteli İnsanlar Olup Olmadığını Anlamanız İçin Gerekli 5 Detay
Zaten 3 katli bina altindaki komsu vefat etti üst kattakide öyle. Mahalledeki cocuklari pek gormuyoruz. Milletin yüz ifadesi normal yani ne kötü ne iyi. Arac park ediliside gayet normal. Milletin spor yapip yapmamasi sahsen ilgi alanima girmiyor bu bencedede gereksiz buldum. Sokak hayvanlari icin ise hep bir kap var herkesin kapisinin önünde. Yani sakin bir mahalledeyim ölsem kimsenin ruhu duymayacak 😂😂😂
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
esenyurtta sokak hayvanları tiner çekiyor artık insanlar alıştırmış geçen yolda yürürken bir sokak kedisi 1 tl istedi silah çekti zor kaçtım
Fazla asortikler kokoşlar mdkxmdmxk sabah sabah ekmek almaya giderken görüyorum da yahu ne Zaman kalkıyosun da o kadar giyinip makyaj yapıyorsun sen kadın. beni ayağımda annemin terlikleri ve sünger boblu pijamamla görünce kadınlsr şok geçiriyor kekdkdmdkfl hayır bide ağızlarını yayarak konuşmaları var --Ağayayayayay Pelinciğim grip miğğğğğ oğldun Ölüyorum.
Sabah sporu haricinde hepsi mevcut :) Be komşularımıza çok çok teşekkür ediyorum buradan. Babamın servis aracı var minibüs, onun yeri sokakta bellidir. Kimse gelip onun yerine park etmez. :)
O bu değil de üst komsun cahil dagdan gelme birisi ise hali cirpiyor veya aksama kadar süpürge çalışıyor kısacası yaptığı her şeyle beynini s*kiyorsa sinirlerin tavan yapıyo bak yine aklıma geldi
Son maddede var bizim mahalle avratlari sıpalarinı koyuruyolar sokaga saldim çayira mevlam kayira misali. Milleti rahatsiz etme gürültü etme nerdee. Kaç kere toplarıni patlattım eşolesseklerin
En İyi Cevaplar