En sık karşılaşılan soru (n) lardan biri: Büyü.

En Sık Karşılaşılan Soru(n)lardan Biri: Büyü.
   En sık karşılaşılan soru(n)lardan biri: Büyü.

Büyü yaptırsam ne olur? Güvendiğiniz birileri var mı?

Kime sorsa “asla yaptırma”, “günahtır, suçtur” , “büyüyle elde edemezsin, hocalar yankesicidir” gibi klişe yanıtlar… Ve konu bir yere bağlanamamıştır, çünkü karşındaki böyle bir soruyu sorduğuna göre “artık dayanamayacağım bir noktaya geldim, kötü durumdayım, inançlarım sarsıldı, kuvvetli bir dileğim var benim” mesajını vermektedir.

İşte ben de sizlerle büyü incelememin küçük bir fragmanını paylaşmak istiyorum. Bu, mevzu konudaki bazı şeylerin netleşmesini sağlayabilir.

Dünyayı yöneten yasaları bilirsen dünyada mucizeler yeşermeye başlar.

Sihirbazın bildiklerini öğrenirsen sihir diye bir şey kalmaz.

Bir şeylere inanıp güvenerek yaşamaya gerek yok.

Kendine inanıp güvenmen her şey olmanı,

her şeyi başarmanı sağlayacak..

Mevcut şartlarda ne kadar incelersen incele, iki tür sihir bulacaksın:

1- Benzerlik ilkesi kullanılarak yapılan sihir.

2- Parçanın bütün yerine konması.

3- Saçmalanan sihir yöntemi. J

Açıklarsak;

1- Benzerlik ilkesi kullanılarak yapılan sihir: Vudu bebeği gibi düşün, gerçekleştirilen edimle beklenen olay arasında benzerlik yaratarak yapılan sihir.

2- Parçanın bütün yerine konması: Onun bir giysisi, tırnağının parçası gibi parçalarla yapılan büyü. Eldeki bu parçaya oymuş gibi muamele edilir, böylece bilinçaltında parça bütünmüş gibi algılanacaktır.


(Birinciyle ikinciyi birleştireni gördüm. Adam işi garantiye almak istemişse demek ki…)

3- Saçmalanan sihir yöntemi: Yumurtaya sihir yaptırarak bunu hedef kişisinin üstünden geçeceği bir yere koymakla ne halt ettiklerini anlayamadım ama neyse.

Bir örnek inceleyelim:

Üç pamuk çekirdeği al, birer defa belli bir duayı oku. Sonra evlenmesini istediğin erkeğin adını söyle, çekirdekleri onun kapısının eşiğine göm. Hedef başarılacaktır.

Çözümleme:

Pamuk: Gelinlik

Dua: Dini destek, istenilen şeyi suç olmaktan çıkarma.

Kızın adını söyleme: Evrene bu şeyi istediğinden haberdar etme, yani dileğin gerçekleşmesi için tanrıya dua.

Eşiğe göm: İstenilen şey için tehlikeleri göze alma, bedeli ödeme. Ayrıca bu bedel, isteği ne kadar çok istediğini bilinçaltına iletecek. Olaya o kişiyi de dahil etme.

Pamuğun çekirdeği: Pamuk gelinlikse çekirdeği de geline tohum verecek olan. Pamuk dişiyse çekirdek erkek.

Bu büyü yapıldığı zaman bilinçaltı hedefi gerçekleşmiş gibi görüyor, malzemelerle imajinasyon yapılmış olunuyor. Bir şeyi gerçekleşmiş görünce de o dilek gerçeklik olarak karşına çıkıyor. Burada kız, erkeğe büyü yaptığını ve onu etki alanına aldığını düşünüyor. Öyle düşündüğü için de bu gerçeklik olarak karşına çıkıyor. O halde temel kuralımız; inandığın her şey gerçeklik olarak karşına çıkacak.

İmajinasyon nedir?

Her şey enerjidir ve her şey yalnızca bundan ibarettir.

Sahip olmayı istediğiniz gerçekliğin frekansına uyumlandığınızda

artık yapacak bir şey yoktur. O gerçeklik size ait olur.

Bundan başka bir yol yoktur. Bu felsefe değildir. Bu fiziktir.

Alberth Einstein

1- Yapmak istediğin şeyi yapmış gibi hayal et. Hayal gücü olanlar yaratıcı insanlardır.

2- Hayalin içine kendini de koy, yani kendini hayalin içinde gör ve o hedefi alırken kendini canlandır.

3- Bunu hedefe ulaşana kadar yap.

4- Esas hedefe takılıp kalma. Belki daha iyisi gelecektir. Gerekirse hedef değiştir. Sonuçta yol aynı. Bu konuda da işaretlere güven.

5- Mesela bol sıfırlı bir banka hesabına ihtiyacın varsa, hesabın ekran görüntüsünü al, bilgisayarda önüne bol sıfırı ekle, çıktıyı al ve o kağıdı görebileceğin bir yere koy.

6- Bilinçaltına ne işlediyse onunla karşılaşacaksın. Sahip olduğun enerjiyle aynı olanları kendine çekeceksin. Başarılı olduğunu düşünüyorsan başarılı olacaksın, kaybetmiş olduğunu düşünüyorsan kaybedeceksin.

7- Evrene ne gönderirsen o sana geri dönecek. Ne ekersen onu biçeceksin.

Hedefe ulaşmak için çabalamak zorunda değilsin. Her şey için gerekli olan potansiyeli içinde taşıyorsun. Gitmeni istediğin yerden evreni haber et, imajinasyon yap ve bırak evren seni oraya ulaştırsın.

Her gün ellerinle inşa etmiş

olduğun yoldan yürürsen,

olman gereken yere varacaksın.

ESKİ MISIR SÖZÜ

Dileği diledik, imajinasyon yaptık. Artık büyülü bir insanız ve istediğimiz olası her şeyi yaratabiliyoruz. Ancak ayaklarımızı gerip oturmamaız gerekiyor. Dileğin olması için gereken şeyi yapmalısın.

“Bahai dininin kurucusu Bahaullah'ın oğlu Abdülbaha, bir aile tarafından yemeğe davet edilmiş. Evin hanımı tüm iyi niyetiyle yemek pişirmedeki ustalığını göstermek istiyormuş. Fakat yemeği yakmış. Sofraya getirdiğinde onu yaktığı için özür dilemiş. Yemek yanmış, çünkü kadın yemek pişerken güzel olsun diye dualar okuyormuş. Abdülbaha dostça gülümsemiş ve şöyle söylemiş: "Dua etmen çok güzel. Fakat bir daha ki sefer mutfaktayken yemek kitabından dua oku."

Dilek ve Ego

Genelde baktığımızda egonun istekleri dilek olarak karşımıza çıkıyor. Bu hoş sonuçlar doğurmaz. Kalbinin istekleriyse çok değerlidir ve gerçekleştirilmesi için çabalamak gerekir. Kalbini dinlemekten vazgeçme…

En sık karşılaşılan soru (n) lardan biri: Büyü.
Cevapla