Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı

İleri derecede hasta olan insanların her zaman bir arzusu olur. Ve bu arzularını kimi zaman gerçekleştirenler olabilir kimi zaman da ise gerçekleştirmeden gözü açık gidenler olabiliyor. İşte hikayemiz burda başlıyor. Bir ambulans şoförünün yaşadığı bir olay nedeniyle bu vakıf kuruluyor. Hadi bakalım bu adamın hikayesini dinleyelim.



Hollandalı Kees Veldboer bir ambulans şöförü. Bir gün, son günlerini yaşayan bir hastayı bir hastaneden diğerine naklederken, hasta Vlaardingen Kanalı'nı son bir kez görmek istediğini söylüyor. Kees, hastanın bu dileğini yerine getiriyor. Hasta, güneşe karşı oturup denizin kokusunu içine çekip rüzgarı teninde hissederken gözlerinden yaşlar süzülüyor.




Bu olaydan çok etkilenen ambulans şoförü bir vakıf kurmaya karar veriyor. Ve bu vakfın adını da "Ambulans Dilek Vakfı" koyuyor. Peki bu vakıfın işleyişi ve misyonu nasıl mı ? Vakıf, bunun için özel teçhizatlı ambulanslara ve özel eğitim almış gönüllü çalışan tıbbi görevlilere sahip. Altınızı çizerek söylüyorum gönüllü görevliler tarafından yapılan bir hizmet.



Bugün vakfın 230 gönüllüsü var ve 7000'inin üzerinde son dileği yerine getirmiş halde! Günde ortalama 4 dileği yerine getirebiliyorlar.




Dilekleri yerine getirilen hastalardan birkaç fotoğraf


Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı



Bu yaşlı kadının son dileği dünya evine giren torunun düğününe katılmakmış. Ve vakıf tabi ki bu dileğini gerçekleştirerek yaşlı kadını düğüne getirmişler.


Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı

Bir yunus aşığı olan hastanın son dileğini yerine getirmek için vakıf seferber olmuş ve bu isteğini gerçekleştirmişler.


Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı

Bir sanat aşığı olan hastanın,sevdiği ressamın tablosunu görme dileği.


Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı

Hep sanat olacak değil ya :) Bu hastanın da son dileği eşiyle birlikte son kez dışarda birlikte dondurma yemek. Ne güzelsin sen Aşk.


Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı


Okyanusta son kez güneşin batışını izlemek isteyen hastanın bir dileği.


Dünya çapında keşke böyle vakıflar kurulsa. Zaten hastaların istediği de çok absürt şeyler değil basit şeyler. Hiç olmazsa ölürken bile mutlu ve dileği gerçekleştirilmiş şekilde ölse. Umarım dünya çapında böyle vakıflar kurulur ve gelişmeye devam eder.





Son Anlarınızın Güzel Geçmesini Sağlayan Ambulans Dilek Vakfı
Cevapla