Evet , evet biliyorum. Başlığı özellikle böyle yazdım. KS'de takipleşmenin/takip isteğinin çok çok önemli olduğunu bildiğimden size bir istekte (davette) bulunmak istedim . Ve başlığımı da dikkat çekmesini ümit ederek seçtim .
İnsan ilişkilerinin , aşk ilişkilerinin , arkadaşlık ilişkilerinin bir hayli önemli olduğu dönemde sosyal medyanında ilişkilerimize girdiği bir günden beri " yalan " , " kandırılma " ,
" aldatma " , " sahtekarlık " bir hayli arttı .
Artık yüz yüze olmamanın verdiği yüz kızarıklığından yoksun olmak mı desek bilemiyorum. İnsanlar birbirini çok kolay kandırmaya başladı . Klavyesinin tuşlarına basarak hayali bir karakter , yaşam , benlik yaratıp konuşmak/yazışmanın moda olduğu bir dönemde insanların en yakındığı konu da "güvensizlik" . Ki artık benimde kimseye güvenim kalmadı .
Gelin , bu sözümü haklı çıkartacak olayları (kimi zamanda tanık olduğum) size teker teker anlatayım..
Ben buraya 14 ocak 2015 te üye oldum. Neden üyelik tarihimden bahsettiğime gelirsek , sebebi şu ; bu kadar sürede nelere şahit olduğum konusunda fikir vermek ..
Eski sevgilim...
Soyadı , çalıştığı iş , hayatı vs yalan olmasına rağmen araştırıp kendi çabalarımla gerçeği öğrenmiştim. Buluştuğumuzda onu gördüğümde hep ikilemde kalıyordum. Sitede beni bu denli üzen adamla , buluştuğumda beni mutlu eden aynı kişiydi . Sevdiğimden ve bu sitede yediğim ilk kazığın şokundan olsa gerek .. İlişkime devam etmek istedim . İlk hatada insan silmek istememiştim. Sonra o hataların , ardı arkası kesilmedi . Aldatmalarda girdi araya ..
Affettikçe şiddeti arttı olanların. Hakaret de etti küfürde. Kaba da konuştu . Sonuç mu ? Ayrıyız Herkes kendi yolunda. Eski dostlarım... Bir tane dostumla daha noktaladım bugün arkadaşlığımı. Buraya yeni üye olduğum zamanlardan beri , ara sıra konuştuğum derdimi sıkıntımı paylaştığım bir üye vardı . İsmini bana " **ha* " demişti ( yıldız işaretlerini eksik haflerin yerine yazdım , şifrelemek için ) .. bir yıldır yazışıyordum yani . Düşünün .
Derken dün akşam pek onu son zamanlarda sitede göremediğimi , sitedeki düzgün insanları kaybetmek istemediğimi belirten bir mesaj attım. Samimiydik zaten . (Yani ben öyle sanmışım) . Bana whatsapp'nı verdi . Bu sabah günaydın msjı attım ona bende :) ama ne bakayım , bambaşka bir ad ve soyadla mesaj geldi telefonuma " günaydınlar applecrow" diyordu . Şok oldum . Adını " **ha* " olarak hatırlıyorum dedim. O da dediki "ksde kendime böyle diyorum" .. "Ama sana bunun haricinde hiç yalan söylemedim" dedi .
Ben hep ona , dürüst davranmıştım en başından beri
Zaten eski sevgiliminde travmasını baz aldığım için , o da ad konusunda yalan konuştuğundan ilerde olacakları düşündüm. Öyle ya güvenmediğiniz biriyle nasıl dost olabilirdiniz ki ?
Sonuç mu ? Kendisini whatsapptan da ksden de sildim .
İkinci arkadaş olayı
Bu kişiyle arkadaşlığım 8-9 ay önce bitti yaklaşık olarak. Bu kişiylede samimiydim, dertleşiodum . Hatta erkek arkadaşım varken yaşadığım olumsuz şeyleri bile paylaşıp fikir alıyordum. bir gün neyin kafasını yaşadı bilmiyorum, bana sanal teklifinde bulundu . Meğer tüm samimiyeti bana bu teklif içinmiş . Kendisi şu an , toplamda 407 kişinin olduğu engellediğim üyeler listesinde 😊
Diğer olaylar .. (Şahit olduklarım)
•Samimi olarak konuştuğum bazı erkek arkadaşlarımdan sevgililerini nasıl aldattıklarını ağızlarından duydum.
•Evli olup , kendini bekar tanıtan sadece 6 kişiyi tanıyorum.
• Kadın arkadaşlarımdan da , kendini bekar olarak tanıtan çeşitli konularda yalan konuşan insanları sildim.
• Reel hayattan tanıdığım birinin sanalda dolandırılmasına da şahit oldum.
Demem o ki , sizin bunları okurken içiniz şişti . Ama ben bunları yaşadım. Bu sitede ya da diğer sosyal medyalarda da günde binlerce insan kandırılıyor .. Ve ben ne ilk , ne de son'um. Bu yaşadığım olaylardan dolayı , benim kaybettiklerim ise ;
• Tüm insanlığa olan inancım. • Aşk'a , sadakate olan inancım . • Evlilik kurumuna olan inancım. • Dostluğa olan inancım .
Tavsiyelerim ise;
• Sitede gerçek isminizi söylemek istemiyorsanız , yalan konuşmayın bambaşka bir isimle kendinizi tanıtmayın . Kibarca isminizi söylemek istemediğinizi belirtin .
• Kadınlar , öteki kadını aldattı .. ötekini ıskarta ettik ,adamı ben kaptım diye sevinmeyin . Başkasını aldatan sizi de aldatır . (Ki biliyorum)
• Partner arayışındaysanız , kendiniz gibilerle muhatap olun . Bu sitede dostluk isteyen insanların inancını kırmayın .
• Yaşınız 28 ise örneğin , 25 yazmayın.
ya da 18'den küçükseniz hala bu siteyi kullanmaya devam etmeyin
• Size ait olmayan fotoların , size ait olduğunu söylemeyin
• Eşinizi aldatıyorsanız , bişiler ters gidiyordur zaten . Lütfen kendize olan saygınız için boşanın .
• Sevgiliniz varsa , aldatmak yerine ayrılın . Kimse kimseyi zamkla yapıştırmıyor kendine . Endişe etmeyin
• " Her konuda " dürüst olun . Sanal ortamda dürüstlüğün gereksiz olduğunu düşünmeyin . Her ne kadar virüsler elektronik cihazlara bulaşsa da , en büyük virüs kalplere bulaşıyor esas ,siz farkında olmadan.
Bencemi okuyacak herkese şimdiden teşekkür ederim. Ksde , bu tarz sorunlar yaşadığım insanların benceme görüş atmasını istemediğimden kurunun yanında yaşı da yakarak "benceyi görüşlere kapattım" ilk defa 😞
Benim bu benceyi yazma amacım ise ; azcık insanlığa ve vicdana davet etmek . . .
Yalvarıyorum.. Lütfen "iyi insan " olun. Bişi kaybetmezsiniz 🙏
Edit : bencemde , alıntı olmayan kendi hazırladığım görselleri kullandım. Lütfen çalmayınız 😒
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kendi cinsiyetinde ilk cevabı sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!