Yarın dünya kadınlar günü olmasından dolayı böyle br konuyu irdelemek ve kadınların bu hakları doğrultusunda çektiği sıkıntıları anlatmak istedim size.

Görsel: “Oy kullanma hakkı taraftarlarına yapacağım şey”
Tarih boyunca kadınlar hep hor görülmüştür.
Bu toplumun en cahil halkından tutun da en gelişmiş en demokratik ülkelerde böyle süre gelmiştir. Çoğunuzun bildiği üzere Arabistan da kız çocukları diri diri gömülüyordu. Kadınların söz hakkı ve yaşama hakkı yoktu toplum tarafından. Kadın olmak demek aşağılanmayı hakaret etmeyi göze almak demekti Arabistan da.
Bu durum çoğumuzun da bildiği üzere en demokratik ülke olan Yunan topraklarında bile aynıydı. O dönemin en gelişmiş ve demokratik devleti sayılmasına rağmen Yunanlılar da kadınları aşağılıyor ve hor görüyordu. Olimpiyatlara katılma hakları yoktu ve erkekler idealleştirmenin unsuru iken ve yarışmalarda çıplak yarışırken kadınlar güzelliğin sembolü olarak değil çirkinliğin sembolü olarak idealize edilmiştir. Kadınlar asla erkeklerle aynı konumda değilller. Saf olan, güzel olan kusursuz olan tek bir ideal bedeni vardır. O da erkek bedenin fizyolojisidir. Erkekler Tanrı gibi lanse edilirken kadınlar bunun tam tersi yönündeydi. Seçme hakları yoktu. Sadece doğum için insanlığın devamı için gerekli olan bir beden türü olarak algılanmıştır.
Bu bizim topraklarımızda da süre gelen bir davranıştı. Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyordu. Seçme ve seçilme hakkı yoktu.
Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması, 1930’larda, Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınların siyasi haklarını kazanması için gerekli yasaların çıkarılmasını ifade eder. Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi; toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimleri’nden birisidir.
Kadınların oy kullanmasının önüne geçmek için bazı propagandalar gerçekleştirilmişti.
Bu propaganladar ise o dönemde internet ve sosyal medyanın olmaması üzerine kart postallar şeklinde anlatılmıştır. Bu çalışmayı yapan kişi ise Lisa Tickner adlı sanatçıdır. Onun bu kartpostalları üzerinden oy kullanan kadınlara karşı başlatılan propandalar nasıl bir algı mesajı veriyor onları inceleyeceğiz.
kartpostalların 1900-1914 arasında şehrin işçi sınıfı için inanılmaz bir mesaj taşıma aracı olduğunu söylüyor. Bu noktada kadınların oy kullanma haklarını savunmasına karşı olan veya destek veren kartpostallar da zamanın Amerika’sında sıkça görülüyordu. O dönemde kadınların oy kullanma haklarını savunmaları konusunda 4500‘e yakın farklı kartpostal basıldı.

“Karım Seçme Hakkı Hareketi’ne katıldı. (O günden beri çile çekiyorum)”

OY HAKKI SAVUNUCUSUNUN ORİJİNİ VE GELİŞİMİ / 15’inde küçük tatlı bir kız/ 20’sinde bir küçük yosma/ 40’ında hala evlenememiş/ 50’sinde oy hakkı savunucusu

“Oy kullanma hakkı savunucusu kadınların oy elde etmesi: En kolay yöntem”

“Oy kullanma hakkı savunucuları bir polise saldırırken”

“Bir gün senin liderin olabilirim.” (Kadınlara Oy Hakkı)

“(Oy hakkı savunucusu dediğin acı çeken bir ev halkı değil de nedir?) Seçim Günü”

“Bir kadının yeri evidir.” (Kadınlara Oy Hakkı)
Tüm emekçi, çalışan, anne olan tüm kadınların Dünya Kadınlar günü kutlu olsun..
Kadınım,
Şiirlerden çok küfürlerde geçti adım.
Didem Madak
Artık kadınların adı küfürden ziyade şiirlerde, mısralarda iltifatlar da geçmesi dileğiyle...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar