Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir... Söz Konusu Olan Bir Hayat Kadını Olsa Dahi

Meraba KS


Öncelikle bu hikayeyi bire bir ben yaşamadım, arkadaşım Halil'in yaşadığı bir hikayedir. Bu hikayeyi size anlatmak istedim, çünkü ön yargının ne kadar yanlış olduğunu anlamanızı istiyorum.


2 sene önce Adana'da para karşılığıyla ilişkiye giren bir hayat kadını ile olmak istemiş ve genelevine sınıfındaki bazı arkadaşları ile gitmek istemiş.


Her Şey Gözüktüğü Gibi Olmaz, Bu Bir Hayat Kadını Olsa Dahi


Öncelikle ilk defa gittikleri için içlerin de bir heyecan varmış. Yolda da kadınlar hakkında atıp tutuyorlarmış, kötü sıfatlarla dalga geçiyor, etiket yapıştırıyorlarmış.


Sonra içeri girmişler ve hepsi bir kadın beğenip orada yapması gereken işlerini yapmışlar ama bir kişi hariç Halil ile gelen arkadaşı.


Çünkü arkadaşı ilişkiye girmek istememiş, kadınla sohbet etmek istemiş. Normal de oradaki kadınlar ilişkiye girmek istemeyen erkekleri dışarı atarlar ama bu kadın onun o samimiyetliğine güvenip sohbet etme fırsatı vermiş.


Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir... Söz Konusu Olan Bir Hayat Kadını Olsa Dahi


Sohbet sırasında şöyle bir diyalog geçmiş;


+ Neden bu iş ?
- Mecbur Kaldım.
+ Hiçbir şey için mecbur değilsin.
- Mecbur Kaldım işte!
+ Tamam pardon anlatmak istemiyorsan anlatma.


(Kadın önce gözlerinin içine derin bir bakışından sonra hikayesini anlatmaya başlamış)


- Buraya babamın zoru ile geldim. Annem öldükten sonra evi ben çekip çevirmeye başladım. Annem hem çalışıp hem de eve bakardı, babam alkol ve kumar parası bulamayınca bu sefer beni çalıştırmaya başladı. Garsonluk yaptım, tekstil de çalıştım ama kazandığım para yetmedi. Beni kendi arkadaşı olan bir d*mbüğe kiraladı. Zorla çalıştırdı, şimdi ise bu bataklıktan kurtulamıyorum.
+ Eğer istersen sana yardımcı olabilir, peki bir şey daha soracam. Baban seni hiç kullandı mı ?
- Eeeh sende! Amma soru sordun yeter bu kadar hadi canım dışarı çık!


Diye bir diyalog ama çocuğun anlattığı kadarı ile kadın hikayesini anlatırken o kadar çaresiz o kadar kalbi kırılmıştı ki, yer yarılsa da içine girsem gibi bir havası vardı.


Şimdi size soruyorum, bu işi yapan her kadın kendi istediği ile başladığını hala düşünüyor musunuz ?


Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir... Söz Konusu Olan Bir Hayat Kadını Olsa Dahi


Benim size en büyük tavsiyem ön yargılarınıza yenik düşmeyin, insanları yaptığı işe göre, kimliğine göre, kılık kıyafetine ve konuşma tarzı gibi bir çok ön yargıyla yaklaşmayın. Ve kimsenin sizin hakkınızda ne düşündüğünü umursamayın.

Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir... Söz Konusu Olan Bir Hayat Kadını Olsa Dahi
Cevapla