Aslında ülkemiz Dünyadaki bir çok ülkeye göre ilerlemiş olsada engelliler için yapılan çalışmalar 2008'den sonra yapılmaya başlandı fakat yeterlimi ? Yeteri kadar önem ve Özen gösteriyor muyuz?
Engelli vatandaşlarımız için yapılan şeyleri tebrik ediyorum ama kesinlikle her yerde onlar için kolaylık sağlayacak şeyler olmalı. Örneğin Metro ve Tramway da onlara özel inişler ve çıkışlar olmalı ama malasef yok..
Engelli olmak Bir kusur değildir. İnsan Kusur sonucu engelli olmaz. Engelli olmak bir seçimde değildir. Kimse Engelli olmak istemez.

Bazen En kolay Şey bile Onlar için Büyük engel...

Bu Sarı Çizgiler Körler için Direk için Değil!
Ama onların yaşama tutunmalarını Ve yaşam aşklarını gören biri olarak onları ben ayakta alkışlıyorum. Çünkü öyle zorlukları geçip sağlıklı bir insanın yapamayacakları başarılar elde ediyorlar ki..
Profesyonel basketbol oynayabiliyorlar

Profesyonel Yüzücüler var.

Futbol oynayabiliyorlar.

Her ne olursa olsun çalışabiliyorlar

Bu videoyu Lütfen dikkatlice izleyiniz.
Örneğin Ludwig van Beethoven'ın da Engelli olduğunu Biliyormuydunuz ?
Ludwig van Beethoven, Almanya’nın Bonn şehrinde fakir bir ailenin oğluydu. Alkolik bir müzisyen olan babasının sert eğitimleri sonunda Beethoven, küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için kilisede piyano çalarak çalışmaya başlamıştır.
1792 yılında Viyana’ya giden Beethoven klasik müziğin ünlü bestecisi Joseph Haydn’ın yanında çalışmaya başladı. Joseph Haydn kısa sürede Beethoven’ın üstün yeteneğini fark etti ve her konuda ona destek oldu. Beethoven, başlarda besteci olarak değil piyanist olarak adını duyurdu.
Daha sonra yaptığı bestelerle klasik müziğin 19. yüzyılın sonuna kadar yaşayan tüm müzisyenlerini etkiledi. Yaşamı boyunca sağlık problemleri çeken Beethoven 1801’de işitme problemleri yaşamaya başlamış ve 1817’de tamamen sağır olmuştur. Bu dönemden sonra sağırlığı müzik yaşamını hiçbir şekilde etkilememiştir.
Hatta hepimizin çok iyi bildiği 9. senfoniyi sağırlık döneminde bestelemiştir. 1827 yılında 56 yaşındayken dünyaca tanınan bir besteci olarak ölmüştür ve cenazesine otuz bine yakın insan katılmıştır.
Aslında Hiçbir Engel Engel değildir...
Lütfen Bunu izleyin!
Ve Biraz Düşünelim Onlarmı Engelli Olan Yoksa Aslında Bizim Fikirlerimiz mi Engelli?
Teşekkürler okuduğunuz için..
Just.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar