- 23 gü
Kıyafetten yağ lekesi çıkarmak bazen zorlayıcı olabilir, ancak doğru yöntemlerle lekeyi önemli ölçüde hafifletmek veya tamamen çıkarmak mümkündür. İşte deneyebileceğiniz adımlar ve yöntemler;
Hızlı Davranmak Önemlidir. Yağ lekesi ne kadar çabuk müdahale edilirse çıkma olasılığı o kadar artar. Leke taze iken müdahale etmek en iyisidir.
Adım Adım Yağ Lekesi Çıkarma Yöntemleri;
* Fazla Yağı Temizleyin.
* Temiz bir kağıt havlu, bez veya emici bir peçete ile lekenin üzerindeki fazla yağı nazikçe emdirin. Ovalamaktan kaçının, çünkü bu lekenin kumaşa daha fazla yayılmasına neden olabilir.
* Leke Ön İşlemi Uygulayın. Aşağıdaki yöntemlerden birini deneyebilirsiniz.
* Bulaşık Deterjanı; Yağ çözücü özelliği sayesinde bulaşık deterjanı yağ lekeleri için oldukça etkilidir.
* Lekenin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı (özellikle yağ çözücü özellikli olanlardan) damlatın.
* Parmaklarınızla veya yumuşak bir fırça (örneğin eski bir diş fırçası) yardımıyla deterjanı nazikçe lekenin içine doğru yedirin.
* Yaklaşık 15-30 dakika bekletin.
* Mısır Nişastası veya Pudra; Bu maddeler yağı emme özelliğine sahiptir. Özellikle taze lekeler için işe yarayabilir.
* Lekenin üzerini bolca mısır nişastası veya pudra ile kaplayın.
* Yaklaşık 30 dakika veya birkaç saat bekletin.
* Tozu nazikçe fırçalayarak temizleyin. Gerekirse işlemi tekrarlayın.
* Karbonat;Mısır nişastası veya pudra gibi benzer şekilde yağı emmeye yardımcı olabilir.
* Lekenin üzerini karbonatla kaplayın ve bir süre bekletin.
* Fırçalayarak temizleyin.
* Beyaz Sirke;Hafif yağ lekeleri için denenebilir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şunu dene...
Küçük renkli bir bez parçasında deneme yap. Maksat rengi gidip gitmediği...
İlk önce markası fark etmez toz deterjan ile köpürt ve ıslak kalsın.
Sonra üzerine Çamaşır suyu ile çitile. Bir çok lekebu sayede çıkar.
Deterjan kimyasalı çamaşır suyunu absorbe etmesini engelliyor ve renklere zarar vermiş.
Bir çok Kuru Temizlemeci bunu yapar.
Ayakkabıları bile böyle yıkayıp temizliyorlar. Önce deterjanlı su ile çitile ya da suya daldır çıkar sonra çamaşır suyu.
21 Yorumla- 24 gü
Çoğu leke camide makinesi içine bulaşık Makinesi tableti atınca geçiyor ama yağda işe yarar mı bilmiyorum
22 Yorumla- 24 gü
Çamaşır makinesi olacak o camide ney🤣🤦
- 23 gü
Ahahah anladım ben 😄
- 24 gü
Leke taze iken karbonat sirke limon ve sıcak su ile müdahale edilmeli sonrasında çıkarılması zor olabilir
10 Yorumla - 23 gü
leke çıkarıcılar var leke sihirbazı vs alabilirsin çoğu influencerlar instada öneriyor
00 Yorumla - 22 gü
Rossmanlarda her lekeye uygun leke çıkarıcı var. Yakınında yoksa asperoxu seyreltip dene bi, sek sıkma kıyafetini bozabilir.
00 Yorumla Ben bu tarz durumlarda yağ dökülen yere bulaşık deterjanı döküyorum ve siliyorum sonrasında makinaya atıyorum genelde çıkıyor lekeler.
00 Yorumlau
24 güTuzla ovmak
20 Yorumla- 24 gü
Yık çıkar tiner çıkar
10 Yorumla Deterjan
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)22 gü
Annem çok güzel çıkarıyordu da nasıl yapıyodu bilmiyorum ya
00 Yorumla - 23 gü
Beyaz sirke çıkartabilir.
00 Yorumla Yeni kıyafet alarak
00 YorumlaLwke çıkarıcı wenish var
00 Yorumla