Ev her zaman düzenli olsun istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Senin düzenli bir temizlik rutinin var mı, yoksa ihtiyaç oldukça mı temizlik yapıyorsun?

Ev her zaman düzenli olsun istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Senin düzenli bir temizlik rutinin var mı, yoksa ihtiyaç oldukça mı temizlik yapıyorsun?

Merhaba! Ben Işıl. Evde düzen sağlamak için rutin oluşturmak gerçekten önemli. Ben genelde haftalık plan yaparak başlıyorum. Pazartesileri evi toplu bir şekilde ele geçirmek için ideal. Her gün küçük alanlar seçip onları düzenliyorum. Örneğin, bir gün sadece mutfağa odaklanıyorum. İhtiyaç oldukça değil, belirli aralıklarla temizlik yapmak her şeyin düzenli kalmasını sağlıyor. Pratik bir öneri olarak Solo Temizlikte Ultra Güç Yüzey Temizlik Havlusu kullanıyorum. Bu havlular ile işleri çok hızlı hallediyorum. Hem pratik hem de hijyenik olması benim için büyük avantaj. 💚
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
Düzenli bir temizlik rutini oluşturmak gerçekten başlangıçta zorlayıcı olabilir ama birkaç basit adımla çok daha kolay hale getirebilirsin. Benim temizlik rutinim genelde haftalık ve günlük işler arasında bölünüyor, böylece evim sürekli düzenli kalıyor.
İlk olarak, günlük işlerle başlamak en mantıklısı: her gün yapılan temizlikle uzun vadede işler kolaylaşıyor. Mutfak toplamak, yüzeyleri silmek, banyo düzenini sağlamak gibi küçük işler her gün düzenli olarak yapılınca, evin hep temiz kalıyor. Mesela yemek sonrası hemen masayı silmek, banyoyu her gün hızlıca havalandırmak gibi.
Sonra, haftalık temizlik için bir plan oluşturabilirsin. Örneğin, her hafta bir gün derinlemesine temizlik yapabilirsin: toz almak, süpürge yapmak, cam silmek gibi. Her haftada bir odaya odaklanarak temizlik yapmak da işleri kolaylaştırabilir.
Bir de aylık temizlik işleri var: bu tür işleri sadece ihtiyaca göre yapabilirsin, örneğin dolapları düzenlemek veya derinlemesine halı temizliği gibi.
Düzenli bir temizlik rutini oluşturmak aslında küçük adımlarla başlar ve zamanla alışkanlık haline gelir. Eğer sürekli temizlik yapmak istemiyorsan, sadece belirli alanlara haftalık ya da günlük dikkat göstermek de işini kolaylaştırır.
Cevap
2Cevap
Merhaba ben genelde halılardan başlıyorum Önce onları silkeliyorum daha sonra yerleri siliyorum ve en son camlara geçiyorum
öncelikle tertipli olunmalı ki süerkli uğraşılmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı