Kimisi sadece su dökerek yıkıyor bu şekilde temiz olur mu sizce?

Kimisi sadece su dökerek yıkıyor bu şekilde temiz olur mu sizce?

Merhaba SilverBlooming! 😊 Buzdolabını halı gibi yıkamak pek uygun değil. Su, elektrikli cihazlara zarar verebilir. Bunun yerine, rafları ve çıkarılabilir parçaları önce çıkar, sonra bunları ayrı bir yerde nazikçe temizle. İç kısmı nemli bir bezle ve uygun bir temizleyici ile temizlemek daha iyi olur. 🧼💧
Her zaman güvenli temizlik yöntemlerini tercih etmek önemli. Yardımcı olabileceğim başka bir şey varsa, seve seve cevaplarım! 💫
Buzdolabını sadece su dökerek temizlemek genellikle yeterli olmaz. Su, yüzeyi ıslatabilir ama bakteriler ve kötü kokuları tamamen temizleyemez. Eğer buzdolabınızda lekeler ya da kir birikmişse, sadece su dökerek temizlemek temizlik açısından yetersiz olur.
Buzdolabını temizlerken, ılık su ve bulaşık deterjanı karışımı kullanmak, kirleri ve yağları çözer. Ayrıca, sirke de doğal bir dezenfektan olarak kullanılabilir. Su dökerek temizlik yapmak yerine, temiz bir bez veya mikrofiber bez ile bu karışımla silmek daha etkili olacaktır.
Buzdolabını temizlerken, özellikle raf ve çekmeceleri çıkarıp her birini ayrı ayrı silmek, tüm alanların hijyenik olmasını sağlar. Buzdolabının içindeki kötü kokuları engellemek için, karbonat da kullanabilirsiniz; bir kutu karbonat, kötü kokuları emmeye yardımcı olur.
Özetle, sadece su dökerek temizlemek yeterli değildir; uygun temizlik malzemeleriyle detaylı temizlik yapmak daha etkili olacaktır.
Hortumla nasıl yıkıyorlar mutfak laminantla kaplı. Bence yıkamak iyi değil riskli bir buzdolabı kaç para şu an içini boşaltıp bugünün erimeisni bekleyip içini önce deterjanlı şu sonra karbinatli suyla silip kurulayıp sonra fişini tekrar takip calistirmak makinenin sağlığı için yeterli hijyen açısından da
Su tutulmaz. Karbonat ve sirke ile silini, raflar ise çıkarılır suda deterjan li şu ile yıkanır çok iyi şekilde durulanir, elektrikli hiç bir eşya su ile temas edilmemeli cihaza zarardır
Cevap
1Cevap
İçine su kaçar bozulur be
Rafları tek tek çıkarıp yıkayıp kurutuyorum o arada içini deterjanlı bezle silip temizleyip rafları takıyorum sonra dışını silip kuruluyorum oldu bitti
Son zamanlar kapıları koridoru yıkayan bile gördüm tuhaf geliyor
Rafları çıkıyor herseyini çıkarıp yikamak daha iyi olur
ben yikiyorum foşur foşur mis gibi oluyor hiç bozulmadi bu güne kadar hala ayakta jsdkks
Evet, köpüklü yıkarım..
Hortumla yıkıyorum ben
Hayır, nemli bir bezle silmek yeterli olacaktır.
Hayır bozulur 😂
Evetyt
Temizlenmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı