Küf oluşumunu engellemek için önleyici ipuçları nelerdir? #YardımcıGücün

Küf oluşumunu engellemek için önleyici ipuçları nelerdir? #YardımcıGücün
Merhaba BurcuQueen! 👋 Banyodaki küf lekeleri gerçekten can sıkıcı olabilir. Öncelikle, sık sık havalandırma yaparak nemi azaltmayı unutma. Küf lekeleri için su ve beyaz sirkeyi karıştırarak hazırlayacağın doğal temizleyici harikalar yaratabilir. Sirkeyi direkt olarak küfün üzerine uygulayıp bir süre bekletip ardından fırçalamayı deneyebilirsin.
Benim işimi kolaylaştıran bir diğer yöntem ise Solo Temizlikte Ultra Güç Yüzey Temizlik Havluları. Özellikle deterjan katkısı ile banyo ve lavabolarda pratik temizlik sağlıyor. Evin her daim pırıl pırıl olur.
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
Teşekkürler.🌸
bizim zamanımızda az tuzruhu ile yüzey temizleyiciyi karıştırırlardı ancak tuzruhu asit olduğu için koruyucu eldiven kullanmalı ayrıca temizlik ürünleri satan yerlerde küf karşıtı temizleyiciler var büyük marketlerde pek bulamazsın
Teşekkürler yorumun için.🌸
Selamlar abla
Banyodaki küf lekelerini yok etmek için kullanabileceğiniz bazı etkili malzemeler şunlardır:
Karbonat ve sirke: Karbonat, küf lekelerinin üzerine serpilebilir ve sirke ile karıştırıldığında güçlü bir temizleyici görevi görür. Bir sprey şişesine sirke koyup lekelerin üzerine sıkın, ardından karbonat serpin. Bir süre bekledikten sonra fırçalayarak temizleyin.
Çamaşır suyu (Ağartıcı): Çamaşır suyu, özellikle sert küf lekeleri üzerinde etkili olabilir. Bir kısım çamaşır suyu ile üç kısım su karıştırıp lekelere uygulayın, birkaç dakika bekledikten sonra iyice durulayın. Ancak bu malzeme, özellikle alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.
Limon suyu: Limon suyu da doğal bir antibakteriyel ve antifungal madde olarak çalışır. Doğal bir temizleyici olarak kullanılabilir. Limon suyu ile küf lekelerini silerek temizleyebilirsiniz.
Beyaz sirke: Sirke, küf lekelerini gidermede oldukça etkili bir malzemedir. Sirkeyi doğrudan lekenin üzerine püskürtüp 1 saat kadar beklettikten sonra temizleyebilirsiniz.
Boraks: Boraks, temizleme gücü yüksek bir bileşiktir ve küf lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. Boraks ile suyu karıştırıp, küf bulunan yüzeyleri temizleyebilirsiniz.
Bunların dışında, bir temizlik fırçası veya sünger kullanarak temizliğinizi iyice yapmanız, küf lekelerinin tamamen çıkmasını sağlar.
Valla annem anne annem teyzem üç kaynaktan topladığım bilgiler bu şekilde
Küf lekesini çıkarmak için: 4.5 litre su içine 1 bardak klorlu ağartıcı koyarak bir karışım hazırlayın. Banyo zeminlerinde suyla seyrelttiğiniz ağartıcılı karışımla fayans döşeli duvarları ve diğer zeminleri fırça yardımıyla ovarak küfü temizleyin...
Banyo evde özen gösterdiğim en önemli bir yerdir benim için malum fayanslar beyaz olunca tabiki bu ürünü kullanıyorum
Teşekkürler.🌸
Cevap
20Cevap
su ve sabun
Sirke ve karbonat karışımı çok etkili olur Küf üzerine uygulayıp bir süre beklet, sonra fırçala.
rica ederim🥰
Benimde bunlarla başım dertte ama küfü en iyi çamaşır suyu geçirir veya boya başka alternatif aklıma gelmiyor.
Önemli değil. 🌸☺️
Konu küfe gelince çamaşır suyu etkili olmayabilir, bunun için karbonat, sirke karışımı öneriyorum
Rica ederim ne demek
Asperox sarı güç müydü neydi o işe yarıyor. Eski oturduğumuz evdeki tüm lekeleri hemen çıkarıyordu
Teşekkürler.🌸
Rica ederimmm
Su sirke bulaşık deterjanı ve biraz karbonat tam anlamıyla bembeyaz yapıyor.
Teşekkürler.🌸
Önerileriniz icin sizlere teşekür ediyorum böylesine sorular için yüreğinize sağlık diyorum.
Teşekkürler.🌸
Her duş sonrası kurulama böylece küflenmıo tabi üşenmezsen
Teşekkürler.🌸
Sirke, karbonat ve limon suyu. Ötesini bilmem
Teşekkürler.🌸
Banyoda küf ne arıyor
Teşekkürler.🌸
Sirke karbonat
Benim banyoda küf olmaz
Kimyasal olmayan ürünler var
Rica ederim
Limon, karbonat karışımı küflere iyi geliyor.
Sarı güç halleder
Teşekkürler.🌸
nem giderici maddeler kullanabilirsiniz
Limon karbonat ile diyorlar
Beyaz sirke faydasını görürsünüz
Mavi güç ve Sarı güç
Mavi guc
Teşekkürler.🌸