7 aylık hamileyim ve işlere artık zor yetişiyorum ama elimden geldiği kadar da yapmaya çalışıyorum. Sadece evi süpürmek bile yoruyor artık beni. Dün evi süpürdüm, sildim mutfağı düzenlendim, evin genel temizliğini yaptim çamaşırları yikattim astim, yemeği de yaptım ve artık hiç halim kalmadı. Diğer işleri de yarın yaparım dedim oturdum. Eşimde üstünü değişecekti bu kıyafetlerim niye utulenmedi ben onu giyecektim diye söylendi. Bende yoruldum onları da yarın utuleyecem dedim. Evde sanki ne yaptın çok mızmızsın bi ütüyü bile yapamadın mi dedi. Onca iş yaptım belim koptu onu da yarın yapicsm diyorum anlamıyor. Senin yaptığın işi 10 defa yapardım üstüne de ütü yapardım bu nasıl kadınlık felan dedi. Onca iş yapmışım üstüne bi de yemek yaptım bunlar görülmüyor da bu yapmadığım ütü mu göze batıyor. Hem çok üzüldüm hem çok sinirlendim. Gittim ağladım artık zaten hormonlardan o kadar hassasım ki en ufak bi bağırmaya bile ağlayasım geliyor. Ben ağlıyorum hala söyleniyor yarım yamalak yapıyorsun hamileyim diye iyice nazlandin felan diyip bagirdi cagirdi bende sinirlendim kalktım ütüyü de yaptım. O da hepsini bile yapamadım ayakta durunca daha çok agridi belim. Birazını yaptım dolaba koydum. Yaptığım yemeği bile yemeden yattım. Bunlari yazarken bile ağlıyorum...
Cevabın nedir?
Merhaba canım! Öncelikle seni çok iyi anlıyorum, hamileliğin zor bir süreç olduğunu biliyorum ve bu dönemde dinlenmeye ihtiyacın var. 💖 Yaptığın her işi takdir etmek ve seni desteklemek eşinin görevi. Evdeki sorumlulukların sadece senin görevin olmadığını unutma. Evin düzeni beraber sağlanır. 🏠 Ütü gibi işler de ertelenebilir elbette. Hem bu süreçte eşinin daha anlayışlı ve destekleyici olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu arada, temizlik işlerini daha da kolaylaştıracak bir önerim var. Solo Temizlikte Ultra Güç Yüzey Temizlik Havlusu ile ev işlerini hızlandırabilirsin. Hem deterjan katkısı hem de pratiği sayesinde hızlıca temizlik yapıp daha fazla dinlenmeye vakit ayırabilirsin. Kendine çok yüklenme. Bu dönemde sağlığın her şeyden önemli. 😌
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
0
Çok Süper Cevap
Kesinlikle normal değil tabiri caizse sen canını ortaya koymuşsun bir ütüye takılıyorsa hakikaten odun ya.
Ayrıca bu halinle bu kadar iş yapmışsın sana helal olsun, Hazreti Allah en kısa zamanda eşine şuur versin idrak versin.
Bol bol dua et karnında ki bebeği de vesile et.
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim amin inşallah 😔
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılHem hamilesin … ne bekliyor bu k… affedersin? Pislik ya iyice sinir oldum şimdi sanki sen bütün gün yatıyorsun, yatsan bile normal yani bebek bekliyorsun … yemeğini bile yapmış daha ne istiyorsunuz anlamıyorum.. geçenlerde benim eşim söyledin hiç ütü yapmıyorsun dedi bende gicik oldum dedim tabi bir o kalmıştı yapmadigim😒 temizlik bende yemek bende birde ise gidiyorum … kendisi 3 hafta evdeydi gördü neyaptigimi , kendisi yattı durdu 😒
02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten daha ne istiyorlar bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılAlismislar öyle anneleri çok şımartmış… 😒 benim yanımda bile annesi kahvaltıya gelmiyordu o yatsın o yatsın diyordu 🙄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
12Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u 1 yılnormal değil
00 Yorumla Eşinin yaptığı çok yanlış. Erkekler bu dönemlerde eşlerine yardımcı olmalıdır. Koskoca adamsın ne var yani kendi kıyafetini kendin ütülesen. Üzülme bazıları düşünemiyor. Bunun sebebi de bu yaşlarına kadar ataerkil sistemde yetişip donlarını bile annelerinin toplamalarından kaynaklı.
Erkek temel şeyleri yapmalı. Bu onun erkekliğine laf getirmez. Bu yobaz kafa yapısından çıkın erkekler.22 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın. Bir erkeğin eşine yardım etmesi kadar güzel şey yoktur. Yani yapsa eline yapışmaz
- 1 yıl
Öyle tabii ki.
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 366 cevap paylaştı.
u 1 yılGeliyorlar hissediyorum... alsin ütüyü bir zahmet kendisi yapsin.. Dinimiz bile zorunda değilsin der. Kaldiki gebesin.. geçir kafasına ütüyü jdjd şaka şaka geçirme tabi
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBazı adamlardan eş olmuyor kardeş. Ben baktım olmuyor bıraktım evlenmekten vazgeçtim. Hastalandığımda hastaneye götürmek yerine söyleniyordu. Bi şeye yetişemesem kızıp bağırıyordu. Keşke sen de evlenmeden anlayabilseydin
19 Yorumla
Soran1 yılAnlayamadım işte. Hiç bu yönlerine bana belli etmedi keşke olmasa böyle 😔
Cevap sahibi1 yılDeğişmez. Sakın 2. çocuğu yapma
- 1 yıl
şahsen ben eşim yorulmasın diye bir çok şeyi yapmamasını istedim hatta yasakladım. ütü gibi market alışverişi gibi ( listeyi hazırlar, bana atar iş çıkışı alışverişi yapar giderim.) zaten çoluk çocukla yeterince yoruluyor. köle diye almıyoruz eşlerimizi ama odun çok maalesef.
Soran1 yılBi market alışverişini bile yaparken söylenir benim ki de. Hamile halde gidip ben mi yapayım yani, nasıl taşıyacam poşetleri. Kendisi sadece çalışıp eve para getirmeyi kendine görev olarak belirlemiş diğer şeyleri hep benim yapmam gerekiyormuş gibi konuşuyor , davranıyor. Zaten onu bile doğru düzgünce beceremiyor. Bi para isterim ihtiyac icin onu da söylene söylene verirse verir yoksa o da yok
- 1 yıl
kardeşim evli cahil erkeklerin öğretmenleri eşleridir. eşini tanıdığın için sen hizaya getireceksin. karakter yapısında göre kendine bir plan hazırla öyle hareket et. benim eşim öğretmendi evlendikten sonra çalışmak istemediğini söyledi ve evde kaldı o gün bu gündür harçlığını da alır gezmelere de gider. benim sahip olduğum haklara sahiptir. ben muhafazakar bir erkeğim islam şeriatine göre hareket ediyorum. gayette mutluyuz. Efendimiz buyuruyor? "- Sizin en hayırlınız eşlerine (ailesine) en iyi davrananınızdır."
Soran1 yılHaklısın ama artık çok yoruldum ve bunaldım. Yaşadığım şehirde ne ailem var ne de arkadasim. Sürekli evdeyim dışarı çıktığım yok. Biraz yuruyus yapalim mi hava aliriz desem ya yoruldum der ya da ne gerek var der. Duvarlar üstüme üstüme gelmeye başladı artık..
Soran1 yılHaftasonu çalışmıyor, birlikte vakit geçirelim dışarı çıkalım diyorum arkadaslarla bulusucam, onlarla konustuk diyor cumartesi günü balığa gitti hatta onlarla
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun
Soran1 yılAmin sağol
1 yıl10 defa yapardım diyo madem. Ütüyü verseydin eline de yapsaydı.
22 Yorumla
Soran1 yılDiyorum o zaman kalkıp yap bu kadar kolayına gidiyorsa diye. Onu da ben yapacaksam sen ne işe yararsın diyor. Gerçekten kafayı yememek elde degil
- 1 yıl
Sen nerden buldun bu kalası?
1 yılKalksın kendisi yapsın. Erkekler de iş yapar, sen bırak o yapsın
00 Yorumla
1 yılAnormal Çünki karnında Sizin evladınızı taşıyor saçmalamasın Ütü nedirki ayağa kalktığına şükretmeli yüzünün gülmesine şükretmeli
34 Yorumla
Soran1 yılYa bi de yapmayan pasakli biri olsam bu kadar agrima gitmezdi ama hamileyken bile her işi yapmaya çalışıyorum, hergun yemek yapıyorum, güler yüzle karsiliyorum bi of bile demeden daha ne yapayım ben
- 1 yıl
Hiç Gereği yok gardeş o adama cidden diyorum bak bir kadıın en zor ve en doğal halidir hamilelik efendi olacak yardımcı olacak
Soran1 yılGerçekten öyle. Göründüğü gibi kolay değil. Gece boyu hiç uyuyamadım bile. 1,2 saat anca yani uyudum o kadar
- 1 yıl
Bu adamdan bir cacık çıkmaz
1 yıltamam boşanmalık ve sevişmeyerek ceza verilecek erkek tipi allah sana sabır versin
22 Yorumla
Soran1 yılAmin
- 1 yıl
daha önceleri de böyle vurdum duymaz sinirli biri mi idi
normal değil, tatlı bir dille söylemelisiniz bence, her ise yetişemiyor olduğunuzu. Belki farkına varamıyordur daha sizin için zor bir dönem olduğunun
00 Yorumla
1 yılbenim eşimde aynısı hasta olsamda sağ olsamda ev işlerini her zaman tastamam bekler kendi ne yapıyor hiç bişey sadece işe gidip geliyor
00 Yorumla
1 yılrezil biri ile evlisin
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen
Yani ben anlam veremiyorum ya
04 Yorumla
Soran1 yılBende:/
Soran1 yıl7 aylık
1 yılEşine hizmet etmek senin görevin
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl17 yıldır eşim ütü yapmıyor. dert etmiyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNerden buluyorsunuz böyle zubbeleri.
00 YorumlaAmlayışsıxz ayı
10 Yorumla- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEşin abartms
00 Yorumla Anormal
00 Yorumla
1 yılAnlamzis
00 YorumlaNormal değil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Sırf ütü yapmadım diye esimin tartışma çıkarması normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat