Cevabın nedir?
Merhaba nordun_gadasi! Ben Işıl. Bence ev temizliği konusunda herkes bilgi sahibi olmalı. 😊 Çünkü temiz bir ev, yaşadığımız ortamı güzelleştirir ve hepimize rahatlık verir. Eşimle iş bölümü yaparak birlikte evimizi düzenli ve temiz tutmaya çalışıyoruz.🥳✨
Temizlik konusunda pratik çözümler için merak ediyorsan, ben Solo Yüzey Temizlik Havlularını tercih ediyorum. Solo Temizlikte Doğal Güç Yüzey Temizlik Havlusu, doğal kaynaklı sirke ve karbonat içeriği ile hem camlarda hem de yüzeylerde etkili oluyor. Erkekler de bu ürünleri rahatça kullanarak temizlikte uzmanlaşabilir! 😉
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
1
Çok Süper Cevap
1 yılErkegi kadını yok insanı var bu işin. İnsanlar olarak temiz olmalıyız, kendi yediğimizi içtiğimiz toplayabilecek beynimiz olduğunu düşünmekteyim. Herkes bir işin ucundan tutmalı. Uyuşuk uyuşuk yatmanın ne kadına ne erkeğe faydası yok. Herkes güzelce evi temizlesin 💅🏻
21 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
En İyi Cevaplar
Evliliğin amacı; kadın ve erkeğin, yani zıt kutupların, dünya ve ahiret saadetini kazanmaları ve hayırlı nesiller yetiştirmeleri için bir araya gelerek birbirlerinin ihtiyacını gidermesi ve birbirini tamamlamasıdır.
Görüldüğü gibi evlilik, bir ihtiyaçtan kaynaklanır ve temelinde, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma ihtiyacı yatar.
Bu çerçevede insanlığın ilk döneminden günümüze kadar, kadın ve erkek, doğuştan getirdikleri kabiliyet ve meyillerine, fiziki ve ruhi yeteneklerine göre, aile içinde dayanışma ile iş bölümü yapmışlardır.
Burada erkeğin, kadına kıyasla daha güçlü bir fiziki yapıya sahip olması onun ev dışında bulunabilmesine izin verirken; fiziki zayıflığının yanı sıra çocuk doğurma özelliğiyle de kadının ev içinde, eve bağımlı bir rol üstlenmesini gerektirmiştir.
Demek ki bu iş bölümü, resmi ve dini bir belirlenme ve zorunluluk altında değil, fıtri ve gönüllülük esasına göre kendiliğinden gerçekleşmektedir.
Bundan dolayıdır ki, İslam dini de iş bölümünü, tarafların fıtratına, ihtiyacına, kültürüne, örf ve adetlerine ve de eşlerin kendi arasındaki uyum ve anlaşmalarına bırakır.
Aile içinde ihtiyaç olduğunda kadın, gücüne ve fıtratına göre, erkeğin işini yapar. Aynı şekilde erkek de ihtiyaç olduğunda kadının işini yapar, böylece birbirlerine yardım ederler.
Özellikle çiftlerden her ikisi de ev dışında çalışıyorsa, ev işlerinde erkeğin hanımına yardım etmesi, aynı zamanda vicdani bir yükümlülüktür. Erkek bunu zorunluluk olarak değil, sorumluluk bilinci ve yardımlaşma düşüncesiyle yapmalıdır. Çünkü İslam’da asıl evin geçimi ve yükümlülüğü erkeğe aittir. (bk. Bakara, 2/233) Ama ev dışında çalışan kadın bu konuda kocasının yükünün bir kısmını üstleniyor demektir. Aynı şekilde erkek de çalışan hanımının ev işleri ve çocuk bakımı gibi işlerinin bir kısmını üstlenmelidir. Her konuda bize rehber olan Peygamber Efendimiz (asm) bu konuda da en güzel rehberdir.
Nitekim eşi Hz. Aişe validemizin anlattığına göre, Peygamberimiz (asm) kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı. Arkadaşları, onun (asm) bütün işini yapmaya hazır olmalarına rağmen, bunu istemezdi. Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi. Ayrıca ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir eder, hizmetçilere de yardım ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu. Çarşıdan yiyeceğini kendisi taşır, birisi 'Ey Allah’ın Elçisi! İzin ver, ben taşıyayım.' dediğinde, 'Her mümin, taşıyabiliyorsa kendi yükünü kendi taşısın.' derdi." (Tirmizi, Şemal-i Şerif Tercümesi, çev. Muhammed Raif, İhya Yayınları, Konya, trs. s. 295)
Bu şekilde, ihtiyaç halinde karı-koca arasındaki yardımlaşma, aile bireyleri arasında dayanışma ve kaynaşma duygularını artırır. Bu da evde iyilik halinin artmasını sağlar.
Bunun yanında anne-babalarının birbirine yardım ettiklerini gören çocuklarda merhamet duygusu ve yardım etme davranışı gelişir. Onlar da ileride hem eşlerine hem de çevrelerindeki insanlara merhametle yardım ederler.
Karı-kocanın birbirine yardım etmesinin belki de en güzel neticesi bu yolla, aralarındaki sevgi bağlarının daha da güçlenmesidir.
Ancak burada erkeğin ev işlerinde kadın gibi mahir olmasının beklenilmesi veya kadının dışarı işlerini erkek gibi yapmasının istenmesi, özellikle çalışan çiftleri son derece yıpratmakta ve aile içinde huzursuzluğa neden olmaktadır.
Burada yardım düşüncesiyle yola çıkılması ve fıtrata uygun işlerin yapılması sorunları asgari düzeye indirecektir.
Ayrıca ailede önemli olan, bunun kadın-erkek eşitliği adına veya zorla yapılması değil de evin sorumluluğunu birlikte yüklenmek ve birbirine ihtiyacı olduğunda yardımcı olmak adına yapılmasıdır. Çünkü modern dönemde kadın ve erkeğin eşit olduğu, evlilik hayatında sorumlulukların da eşit bir şekilde paylaşılması gerektiği düşüncesi öne çıkmaya başladı. “Her şeyin eşit olması gerektiği” şeklindeki zorlama bir evlilik algısı, sadece çatışma doğurdu, aile ilişkilerini çözen ve yıpratan bir etken olmaya başladı...
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılBence anlamalı ama kadınlar öyle istiyor diye değil. Kendi evimde tek yaşayan birisi olsam dağınık ve kirli bir yerde yaşamaktan ben de rahatsız olurdum. O yüzden annemi bolca darladım, nereyi nasıl temizlediğini öğrenmek için. Aslan yattığı yerden belli olurmuş.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(25-29)1 yılAnlamalıyız aga düşün farz et hiç evlenmeyi düşünmüyon ee evin temizliğini kimse yapmayacağına göre öğrenmek (ŞART!) buna çamaşır makinesi de dahil elbiseyi yıkamak gibi😁kendi düşüncem ehem ehem
12 Yorumla- 1 yıl
Doğru
Cevap sahibi1 yılEyvallah
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
36Cevap
1 yılEşine sevgilisine seviyorsa anlamalı. Sevmek sadece okşamak sevişmek yatak odası sayılmıyor, sevmek her konuda desteklemektir acı tatlı hastalıkta ev işinde a'dan z'ye gerçek sevgi budur iyi günde ve kötü günde sadece yatak odası fanfinifin fon değildir
12 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- 1 yıl
Eyvallah ve bu yüzden erkeğin ev iş yapmasında hiçbir sakıncası yok gayet doğal
1 yılAnlamalı. Bir birey olarak Erkek veya Kadın hayatta yalnız kalma ihtimallerini hesaba katarak hayatını idame ettirecek bilgileri bilmeli. Bir işte çalışmak kadar, temizlikte hayatımızda ki en önemli faktörlerden biri. Bunun yanı sıra hayatı biriyle paylaşıyorsak eş, anne, baba, kardeş veya arkadaş fark etmez birlikte bir yolda ilerlediğimiz için birlikte hareket etmek hem fiziksel hem psikolojik açıdan da daha iyi olmamıza yardımcı olur.
31 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(36-45)1 yılBence Bayan olsun erkek olsun az çok her işten (En azından gündelik hayatta ihtiyacını görebilecek kadar) anlaması gerekiyor çünkü hayatın bize neler getireceğini bilemiyoruz. Mesela ben evdeki ufak tefek tadilat işlerini Kendimi Bildim Bileli yaparım İyi ki de yapmışım İyi ki de öğrenmişim...
12 Yorumla- 1 yıl
Valla bravo
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler
1 yılBana göre kesinlikle hemde her konuda ben temizlik hastası olduğumdan sanırım evim tertemiz olduğunda enerjim yükseliyor hem evlendiğim zaman zorluk çekmem eşime destek veririm güzel olur bence hem eğlenceli de olur
11 Yorumla- 1 yıl
Çok iyi
1 yılİleride çocuğum olursa onu bir kadına/erkeğe karşı muhtaç etmeyecek bir şekilde, sağlıklı ve sorumluluk sahibi (evde iş yapan, kendine bakabilen, insanlarla birlikte çalışabilecek duygusal zekaya sahip) bir insan olarak yetiştirmek istiyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
Valla süper olur
1 yılKadın erkek farketmez. Sevgilimin annesi vefat etmişti. Temizliği öyle yapmaya başladı ama çok zorlandı da şu an bir problem yok. Bana geldiği zaman temizlik yaparken banada yardım ediyor. Herkes temizlikten anlamalı
11 Yorumla- 1 yıl
Yaa ne güzelmiş
1 yılBence anlamalı. Ev temizliği zor ve uğraştırıcı olabilir ama makine ile evi süpürmek, bulaşığı yıkamak, bez ile toz almak vs bunlar çok üst düzey bir zekâ gerektiren şeyler değil. Bunları dahi beceremiyorsa yaşamasın yani
11 Yorumla- 1 yıl
Ee yani
1 yılMerhaba, bence erkekler de dahil olmak üzere herkes temizlikten anlamalı ve yaşadığı alanı temiz tutmalı. Anne, abla, kardeş, eş, çocuk hiç bir kadın hiç bir kimsenin temizliğini üstlenmemeli. temiz olmak için erkek ve kadın olarak ayrılmanın bir manası yok bence. Bana göre kişisel veyahut genel temizliğini yapacağımız tek durum gerçekten de bunu tek başına yapamayacak insanlara yarımcı olmaktır. bunun haricinde herkes kendi temizliğinden sorumludur.
11 Yorumla- 1 yıl
Temizlik imandan gelir
1 yılYa abi Tabii ki de anlamak zorunda yani ev temizliğini bırak evde tamir bakım yapmalı elektrikten anlamam musluktan anlamalı Kombiden anlamadı yani Erkek dediğin Hani anlaması gerekir bunları
13 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
- 1 yıl
Ya toprağım Hani haklısın haklısın diye olarak düşünme de yani Kadın kısmı Hani kadını ayar veren sensin zaten hani kadını bir kere öpersin kadın senin için ölür zaten hani kadındır o Çünkü dişidir tamam mı O bir kere onun gönlüne ettin mi o ömür boyu senin yani koynundan çıkmazdım Bir kere Onun gönlüne Evet Ona güven ver ona ciddiyet ver ve onun güvenini kırma ömür boyu sana gerçekten bak her şeyi yapar senin
- 1 yıl
İlla ki 🙃
1 yılYemek, bulaşık, ütü, alışveriş ve temizlikten anlamalı tabi. 😃 Bilimum her evde işi diyeyim.
12 Yorumla- 1 yıl
Herkes bilsin
- 1 yıl
Aynen kardeşim.
İlla haldur şuldur temizlik bilmesine gerek yok, yapılan yeri dağıtmadan kendine baksın kafi.
12 Yorumla- 1 yıl
Yani dağıtmadan dursa o bile yeterli
Bunun bence belli bir cinsiyeti olmamalı. İnsan bulunduğu yeri temiz tutmalı kadın veya erkek fark etmiyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(36-45)1 yılHerkes her işten anlamalı. Bunlar temel yaşam becerisidir, bağımsız ve sorumluluk sahibi olmanın bir parçasıdır. Herkes bilmeli kendini geliştirmeli yine yapmıyorsa yapmasın ama anlasın insanın başına ne geleceği belli olmaz.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle 🙃
1 yılAnlamak zorunda. Eşi hasta, hamile olsa veya daha kötü bir şey olsa ne yapacak?
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃
Yaşadığı yeri temizlemek insana özgü bir şey kadına değil. anlasın temizlikten bi zahmet
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Bilmeli gadası, hayat müşterek. Onu geçtim, birey olarak bilmemiz lazım.
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃
1 yılEv temizliği değilde en azından kişisel alanını temiz tutmalı titiz olmalı
21 Yorumla- 1 yıl
Yani en azından onu yapmalı
Erkekler her işten anlamalı. Yalnız yaşayabilmeliler.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın
Tabii ki, ben mesela temizlerim, anlamalı ve yardımcı olmalı temizlikte de
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılKeşke anlamak dışında söylenmeden yardım etseler birde şukela olurdu🥰
11 Yorumla- 1 yıl
Olmaz ponçik demeniz lazım 🤣
1 yılEn azından elektrikli süpürge cekmeyi bilmemiz gerekiyor bence
13 Yorumla- 1 yıl
Bencede
- 1 yıl
Kadinda çalışınca bir de eve gelip çalışması cidden yorucu sonra erkek birde kadinlik bekler o yorgun kadin nasil gelip kadinlik yapacak biseylerin ucundan erkekte tutmali
- 1 yıl
Kesinlikle 🙃
Erkek kadın herkes anlamalı sonuçta yalniz da yasayabiliriz temizlik, düzen önemli şeyler
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Evet
erkekler de insan yani KADIN-ERKEK diye ayırdınız ya, hatırlatayım dedim11 Yorumla- 1 yıl
Ayirmadim ben
Kesinlikle anlamalı.
Sokakta beyefendi, mutfakta Mr. Muscle, yatakta horspu olmalı 🤪
12 Yorumla- 1 yıl
Yeni trend bu olabilir 🤣
- 1 yıl
((:
1 yılErkek bilmiyorsa bile öğretirim ben ona birlikte yaparız
11 Yorumla- 1 yıl
O zaman güzel olur
1 yılbi zahmet! en azından temizlenmiş olanı muhafaza edebilmeli 😀
13 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃 burası da önemli
- 1 yıl
Beklenti minimum da artık bi zahmet, bu yapılabilir 😀
- 1 yıl
Deneyelim barın🤣
1 yılYapsalar ama çok anlamasalar daha iyi sonra her şeye laf ederler gadası 🤣
12 Yorumla- 1 yıl
Laf etmek bizim birincil görevimiz 🙃
- 1 yıl
@aliwgx1 hele önce evlen de gör bakalım 🤣
1 yılEv işlerini neden erkek kadın diye ayrıştırmaya çalıştığınızı sabırla izlemekteyim hocam.
11 Yorumla- 1 yıl
Ayrıştırma yok ortada fikir alışverişi var
Mağara da yaşamayı düşünmüyorsa ya da eve yardımcı tutacak kadar parası yoksa bir zahmet anlasın
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Birazcık anlasa yeter fazlasına gerek yok ben yaparım
12 Yorumla- 1 yıl
Süpürge tutsa yeter
Yani biraz olsa güzel olur ı temizlik havadan olmuyor sonuçta yorucu olduğunu da bilirler
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılYemekte yapıyorum temizlikte ama temizlikte çok da iyi değilim yalan soylemeyim
12 Yorumla- 1 yıl
Maşallah
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılBir erkek her durumda kendisini idare edebilmeli. Aksi halde karşı cinse bağımlılık mı duyuyorsun, sevgi mi besliyorsun anlayamazsın.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılBence mutlaka bilmeli kadin kadar olmazsa kendine kişisel hijyen ev hijyen anlamalı. Her zaman yaninda anne veya eş olmayacak.
Benim 3 tane erkek evladım var inşallah hepsi ev işinden anlayacak.
11 Yorumla- 1 yıl
Az çok demeden kadına yardım etmeli
Gizli Üye(30-35)1 yılAnlamalı tabii ki. Temizlik sadece kadının işi değildir. İnsan yaşadığı ortamı temiz tutmalı.
11 Yorumla- 1 yıl
Sana yardım ediyor mu seninki
Tabiki de şart, yanlız kalsan ileride herşeyi sen yapıcaksın anneniz veya yardımcılar her zaman olmicak, ve ayıpta değil kendini iyi hissettirecek kadar bilmen yeter
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılTemizlikten anlamiycak ne var zaten cogu erkekk bazi kadinlardan daha temizdir anlamiyolr degil yapmk istemedikleri icin bi yapsalar cogu kadindan guzel yapaarlr eminimm...
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(18-24)1 yılEvde tek kaldığında ortalığı birbirine kattığı gibi temizlemesi için evet bilmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın 🙃
Gizli Üye(36-45)1 yılAnlamayana da öğretiyoruz
Allah tan eğitilebilen varlıklarsınız😃😃15 Yorumla- 1 yıl
Mikrop 🤣
Cevap sahibi1 yılŞaka bi yana eşim şimdi benden bile güzel süpürge yapıyor 😃
Evlendig8mizde yapmazdı hiç- 1 yıl
Eee artık adamı neyle tehdit ettiysen 🤣
Cevap sahibi1 yılHiç uğraşmam öyle şeylerle
İsteyerek yapıyor Allah eksik etmesin başimdan
- 1 yıl
Amin amin hadi yine iyisin
1 yılbekarken yaptiklarini evlenince yapmak istemezler. neden kadin isidir. Oysa annelerine yardim ettiklerini biliyoruz. :(
11 Yorumla- 1 yıl
maalesef
Kimse anlamak zorunda değil tabi ama evi olan herkesin sağlığı için temel şeylerden anlayıp yapması gerekir
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen
Anlamalı bununla dalga geçilecek bir şey yok
Aynı şekilde biz kadınlar da araba sürmekten anlamalıyız11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Her birey yemek, temizlik, mutfak alışverişi yapma, tamir ve fatura ödeme gibi işleri bilmeli.
10 YorumlaKimseye muhtaç olmak minnet etmek istemem. yemek, temizlik, ütü ne varsa hepsinden birazda olsa anlamakta fayda var...
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(25-29)1 yıltabi ki anlamalı ev işleri kadının görevi olduğu kadar erkeğin de görevi hatta güçlü bir şekilde cam silmek süpürge yapmak kas gücü gerektirdiği için erkeklerin daha çok yapması herekir benve
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃
1 yıl2 haftada 1 abla geliyor temizliyor parasını alıyor daha rahat boyle
11 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel
Anlaması güzel olur evinin düzenini temizliğini yapmayı bilmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Bencede
Tabiki bunun cinsiyeti yoktur erkeği ön plana çıkarır daha çekici bence
11 Yorumla- 1 yıl
Neden olmasın
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle. Evi kaç kişi paylaşıyorsa her işi beraber yapmalılar.
Tüm işleri kadından bekleyen erkek üzücü ya Rabbim hayırlısına denk getirsin herkesi 🥲11 Yorumla- 1 yıl
Amin amin
Anlamak değil ama yardımcı olabiler bu bir ince düsüceliktir
11 Yorumla- 1 yıl
Oda olabilir
1 yılGerek yok kadınlar yapsın yapmıyorsa parası ile tutarsın birini ndndn
11 Yorumla- 1 yıl
Olabilir
1 yılTabiiki anlamalı. Bunun cinsiyeti yoktur.
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Tabikide ev temizlemenin erkegi kadınimi var
22 Yorumla- 1 yıl
Haklısın her iki tarafta yapmalı
1 yılEvet kendileri için de
21 Yorumla- 1 yıl
İyi olur
Bence anlamalı
14 Yorumla- 1 yıl
Bencede
- 1 yıl