Haftada bir kez temizlik yapmak yeterli olur mu?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Haftada bir kez temizlik yapmak yeterli olur mu?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Süpürge her gün açılıyor , makinalar her gün çalışıyor , yer silme haftada bir oluyor, toz alma 2 haftada bir oluyor. Balkon arada yıkanıyor onu. Dışında sofra kur kaldır , yatak kapa çamaşır ütü ve tuvalet temizliği sürekli var
Haftada bir kez temizlik yapmak çoğu evde yeterli olabilir, ancak evin büyüklüğü, kullanılan alanlar ve kişisel hijyen ihtiyaçlarına göre değişir. Eğer evde bebek veya evcil hayvan varsa, daha sık temizlik gerekebilir. Haftalık temizlik, derinlemesine yapılan temizlik için uygun olsa da, bazı yüzeyleri gün içinde ya da hafta ortasında hızlıca silmek de faydalı olabilir.
Aynen öyle
Yeterli hatta çok bile bence.
Ne güzel
Teşekkür ederim eic için
Ben teşekkür ederim
aslında aklına geldikçe bi süpüren olabilir ya 2-3 günde bir falan
Yeterli olur
Cevap
19Cevap
yetmez hayatım yetmez her sabah 6 da uyanıp her yeri bi ciflerim carsaf kılıf ne varsa makineye atarım bir kahve yaparım sonra balkonu yıkarım köpüklü köpüklü. mutfağı camasır suyuyla foşur foşur bi yıkarım. tüm evi cifledikten sonra kahvaltımı hazırlarım tüm gün mutfakta otururum sadece diğer odalar kirlenmesin diye
Kız yazık etme kendine
Haftada bir kez temizlik yapmak birçok ev için genellikle yeterli olabilir, özellikle düzenli olarak dağınıklık yapılmıyorsa ve evde çok fazla toz ya da kir birikmiyorsa. Ancak:
Evde evcil hayvan varsa, alerji problemi varsa ya da çocuk varsa, temizlik sıklığını artırmak gerekebilir.
Mutfak ve banyo gibi alanlar daha sık temizlenmeli, çünkü burada bakteri ve kir daha hızlı birikir.
Aynen öyle
Ne kadar temiz olsa da haftada 1 yetmez gibi benim içim rahat etmez. İllaki hiç birsey olmasa bile toz oluyor nefret ediyorum toz takıntısı başladı bende bu ara ev işi çok nankör.
Aynen öyle
Evin ve evde yaşayanların sayısına durumuna göre değişir. Ama toz ihtimalini de düşünürsek haftada bir temizlik yetmez.. en az iki olmalı.
Aynen temiz ev candır
Kedim olduğu için pek yetmiyor 🥲haftada bir detaylı ama genelde gün aşırı süpürme silme yapmak zorunda kalıyorum
Aynen
Çocuklari küçük olanlar için ideal zaman diyebiliriz ama normal aileler için de ideal diyebilirim
Aynen
Bu aralar evdeyim kendimi kadir ezildi gibi hissedip hergün evi komple temizliyorum 😂😂
Birgün bana da uğra 🤣
Yeterli tabi, her gün temizlik için işsiz olmak lazım
ya da takıntılı olmak gerek
Evden eve göre değişir hem yapacağın ise bağlı
Haklısın
Yaşayış tarzına bağlıdır. Her gün süpürmek ve her hafta ortalığı silmek yeterlidir.
Haklısın
Hayır asla yetmez evde çocuk olmamasına rağmen her gün süpürüyoeum 2 gınde birde siliyorum
O derece
Evdeki kişi sayısına bağlı olarak değişir.. Biz 2 kişiyiz.. Her gün mutlaka süpürüyorum. Vileda ile silme işlemi de haftada 1 gün. Lavabo klozet vs ise her gün yapıyorum.
iki kişi bile olsa ev batıyor anlaşılan
Bence batiyor ve ben biraz titizim
Titiz insan iyidir
Mümkün değil kalabalık bir ailede bir kere asla yetmez
Kalabalık ailede her şey zordur
Derin bi kez olsa da en azından dün aşırı yapılması gereken şeyler var bence…
Doğru
Her gün temizlik yapan ben, bu soruyu yetersiz olarak cevaplamak istiyorum.
Neden hergün yapıyorsun
O zaman bir şey diyemem ama yine de yorma fazla kendini
Rica ederim
Yalnız yaşıyorsan olabilir ama bir çocuk veya evcil hayvan varsa kesinlikle yetersiz.
Evcil hayvan olursa hergun yapmak gerek
Ev kalabalıksa asla yetmez. 2 güne bir şart. Ama yalnız yaşayan biri için yeterlidir.
Kalabalık ailede ev temizliği büyük sprun
her ne kadar temizlik yapmaktan haz almasamda bence haftada 1 kez asla yeterli değil yani illaki toz birikecek benim içim rahat etmez yani
Anladım
Temizlik imandan gelir kardeşş. Her götürdüyünü pislediyini temizlemezsen bokdan çıkamazsın. Aklında bulunsun. Kaldıkca kalır. 2-3 gün haftada bir boş boş işlerrr kankaaa
Doğru
hayır özellikle evcil hayvanınız varsa, çarşamba günleri bi süpürüp silinmeli evler. ayrıca tuvalet 2 güne bir deterjanlanmalı diye düşünüyorum
Haklısın
eğer evi sadece otel olarak kullanırsak o hafta evet yeterli oluyor fakat misafir geliyor evde yaşanıyor mutfak sürekli kullanıyor uyuyorsa her gün evi temizlemek gerekiyor
Haklısın
her gün evi toparlamak ama 2 3 günde bir genel toz alımı süpürme gibi ve çalışıyorsak da haftada 1 kere halıları kaldırarak temizlemek genel yani bence uygun
Aynen 🙃
Olmaz, günlük temizlik ayrı, haftalık ayrı aylık ayrı mevsimlik ayrı yıllık ayrı temizlik yapılır hanımlar
Öylesi iui
Çocuklu evse haftada bir ev temizliği yetersiz ama çalışan karı kocanın eviyse haftada bir yeterli bence
Haklısın
Genel temizlik için yeterli tabi ki. hafta içi de rutin toparlama işlem tamamdır. Canımıza bedenime yazık arkadaşlar
Haklısın
Çocuğun varsa zaten her gün temizlik gerekir. Eğer tek yaşıyorsan ve dağınık değilsen haftada bir yeterli olur.
Aynen öyle
Bence hayır sıkı temizliği 2 defa ama ondan başka her gün düzenli olarak yapılmalı ben yapıyorum şahsen
Ne güzel
Özelikle çocuklu evde olmasa olmaz süpürge iki günde bir şart detaylara ne kadar girilirse tabi güzel olur..
Aynen
Bence olmaz ben 3 güne bir odamı temizliyorum.
Ne güzel
Yetmez temixlik anlayışına göre değişir ama her gün süpürmeli İKİ günde bir yerleri silmelisin
Anlaştık
Bence kesinlikle yeterli fazlası titizliğe giriyor bence
Doğru
Ben her gün yapıyorum. Haftada 1 ise daha detaylı bir temizlik yapıyorum.
Ellerin dert görmesin
Haftada bir yeterli oluyor ya iyi temizlenirse ev eğer tatbiki
Gayet
Pazar günleri dip köşe yapıyorum haftada 2 gün süpürüp toz alıyorum
Yeterli olur
İdeal süre bence
Bencede ev çok kirli değilse
Olmaz. 2 kez kesin yapılmalı.
çok. kirletmiyorsan. yeter
Bencede
Hayır yeterli olmuyor
İster istemez
Her gün yapılsa güzel olur
Yani ama insan yorulabilir
Olsun sen yinede dikkat et
Mekanın büyüklüğüne bağlı
Yani büyük olsa yetersiz olur
Evet
Çalışan insanlar için haftada bir ideal.
Bencede
bence evet temiz duruyorsa yeterlidir
Aynen az kirli olursa yeterli
Fazla fazla yeter bana..
Süpermiş
Genelde evet
İyi bari
Olmaz
Anladım
Evet
Güzel
yeterli