Bence insanlar derli toplu olana temiz diyorlar. Hijyen kısmı çoğunlukla atlanıyor gibi.

#solo
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence insanlar derli toplu olana temiz diyorlar. Hijyen kısmı çoğunlukla atlanıyor gibi.

#solo
Örnek olarak bir halıyı supurmeyi baz alalım halıyı elektrik supergesiyle supurdugumuzde temiz olur belkide fakat üzerindeki Mike denen canlılar gözle görülmesede mikroskop altında gözüküyor hijyen demek o canlilarida öldüren işlemdir buda halı yıkama makinesi gibi işlemden geçirmektir hijyen aslında bir çok arkadaşında yazdığı gibi kimsayallarin araya girmesidir elimizi yıkarız temizdir fakat üzerindeki bakterilerin ölmesi için sabunla yıkamak lazımdır bu şekilde yikarsak hijyen olmuş olur o zaman çamaşır suyuyla yikanacagiz 😂
Sonuca güzel bağladın. Evet tam olarak bunu sormuştum :)
Buradan anlıyoruz ki her temiz görünen şey hijyen olmayabilir özellikle restoran lokanta masaları vs örnek ultraviyole ışık tutulduğunda bunlar zaten ortaya çıkabilecek şeylerdir aslında düşününce vücudumuzdaki mucizeyi anlamak çok kolay bunu aslında bize temizlikle hijyeni koronali günler biraz yaşatmış oldu kolonya ile antibakteriyel sabunlar ile çamaşır suları ile yaşadık maskeler ile gezdik sanırım dünya hijyen yılı olması gerekirdi o yıllar fakat vücudun direnci için bakteri ve mikroplara da ihtiyaçimiz var şu an telefonlarımız kapı kolları aslında tuvaletin klozetinden daha fazla bakteri taşıdığı biliniyor temizlik görünen kirliligi hijyen görünmeyen kirliliği temizlemek diyebiliriz kısaca aslında
Telefonumu sürekli dezenfekte ederim, kirli yere götürmem :) o kural benim için geçerli değil.
Bunu asla bilemezsin çünkü ultraviyole gözlüklerimiz yok maalesef seni hayattan soğutmak istemiyorum şu an yoksa yemek yer bir şey icemezsin sadece McDonald's burger king gibi restoranlara gitmek zorunda kalırsın daha sonra şöyle diyelim biz dünyaya temizliği onlar bize hijyeni öğretti koronali günleri hatirliyorsun umarım domatesleri sebzeleri meyveleri sirkeli suda bekletmeler marketten alınan poşetleri dahi yıkayıp balkona asmalar bunları yaşadık şu an bile aslında n95 tarzı maskeyle gezmek lazım korona olup olması değil insanlarla metroya binmek aynı toplu taşıma araçlarını kullanmak vs para alışverisi birçok unsur var ayrıca umarım OKB yasamiyorsun yoksa büyük problem
Biz kotona olmadan önce de sirkeli suda bekletirdik. Değişen bir şey yok bizde.
Herhangi bir temizlik takintin var mı peki hiç kendinde dikkat ettin mi odana senden başka kimseyi sokmamak gibi oturması izin vermemek vs belgeseli vardı takıntı diye dmaxtaydi sanırım izledin mi bilmiyorum internet üzerindende bulabilirsin izlemek istersen
Temiz olmak ve hijyenik olmak farklı kavramlardır, ancak birbirleriyle ilişkilidir.
Temizlik, genellikle fiziksel kirlerin, tozun ve kirleticilerin vücut veya çevre üzerinden uzaklaştırılması anlamına gelir. Bu, günlük kişisel bakım, duş alma, el yıkama ve giysilerin yıkanması gibi eylemleri içerir.
Hijyen, sadece fiziksel temizlikle sınırlı değildir. Hijyen, enfeksiyonları önlemek, hastalıkları kontrol altında tutmak ve genel sağlığı korumak amacıyla uyulması gereken birtakım kuralları ve davranışları içerir. Bu, el yıkama, temiz su tüketimi, gıda güvenliği önlemleri, aşılar gibi önleyici sağlık uygulamalarını da içerebilir.
Özetle, temizlik fiziksel kirleri gidermekle ilgilidirken, hijyen daha geniş bir kavramdır ve hastalık kontrolü ve sağlık koruma amacını taşır. Temizlik, hijyenin bir parçasıdır, ancak hijyen daha geniş bir perspektife sahiptir.
Temizlik daha genel bir kavramken hijyen daha özel bir kavramdır. Temizlik kıyafet ve vücut temizliği iken hijyen kendini sürekli mikroplardan uzak tutmaktır. Mesela elini sabunla yıkamak temizliktir. Ama bir yere veya birine dokunduktan sonra elinizi dezenfektan ile temizlemek hijyendir.
Evet fark bu. Hijyen daha derin temizlik anlamı taşıyor. Kimyasallar giriyor işin içine
Soru başlığı ile konu alakasız şöyle sorsan daha iyi olurdu. Düzenli olmakla temiz olmak aynı mı? Çünkü hijyen zaten temizlik demektir. Ama evet düzenli olmakla temiz olmak aynı şey değil ama düzenli olmayı başaran insanlar genelde üşengeç olmadığı için temiz de olur. Ben aşırı titiz bir insanım ama asla sürekli düzenli olamıyorum illa bir dağınıklık oluyor ama o dağınıklık mutlaka temiz bir dağınıklık. Mesela yerler 3 günde bir silinir koltuk örtüleri battaniyeler haftada bir değişilir asla giyilen dolaba koyulmaz yere atılan ya da düşen kıyafet doğru çamaşır makinesine. Asla koltuğa koymam giyilmiş çamaşırı. Yatağa uyku dışında çıkmam çıkartmam ve yatağın içine ayaklar temizlemeden sokulduğunda o çarşafı ya değişirim ya eşimi kaldırır yatağı ruloyla baştan aşağı silerim delinin tekiyim kısaca ama evim nedense çok dağılıyor 🥺🥺🥺
Cevap
7Cevap
Ben aynı şey değil pek. temiz olmak daha çok genel olarak temiz olmaktır yani kişisel bakım gibi ama hijyenikse bence kullandığım eşyalar ile ilgili oluyor
Kapsadığı şeyler farklı gibi
💕
Bahtı güzel kardeşim ben bahtı kara bi insan olarak söyleyebilirim ki temiz insanla hijyenik insan arasında fark var temizlik kişinin kendi bedenine uyguladığı temizlik diyebiliriz millet içinde bu tarz kelime kullanılır hijyenik ise aa bu masa çok hijyenik temizmiş aslında hijyenikle temizlik aynı şey neyse boş ver 😅
Temiz genel olarak kullanılan tabir mesela evi derli topludur güzel kokar, hoş görünür hijyenik olmak ise vücutla alakalı bir şey kişisel bakım olsun kişisel hijyen olsun bunlarda temiz olmaktır
Her odaya temiz su ile silersin hijyen olur... bir kova suyla tum evi silersin sözde temizlik olur
İşte fark var arada. Temizlikle hijyen farklı kavramlar
Çok abartmadan, genel temizlik kriterleri önemlidir.
Elbette
Pimpirikli olana hijyenik diyorlar. Hijyenik olup evde paspal olanlar da var.
Her türlüsü var :)
Var var 😀
Temiz ve hijyenik aynı kavramlar. Düzenli ve temiz bambaşka kavramlar..🍀🗝️
🌸
🌸🌸
Araya titizlik kelimesini ekleyip kafaları karıştırmaya geldim sdfadsjh
Derli toplu deģilim çok ama hijyene önem veriyorum misal odam dağınıktır ama kir toz leke hicbiri yoktur
Bilemedim ikiside aynı anlama çıkıyor
Bugün zor sorular sordum :)
Güzel sorulardı 🤝
Evet farklı soru soran fenomenlere de ihtiyaç var, teşekkür ederim ❤️
Rica ederim ⚘
Bence de hijyen ayrı bir konu
Seni fenomen yapmışlar sana sormalı bunu
Evet aynı şey.
Aynıdır
Temiz demek hijyen ve düzeni birlikte içeriyor
Ben aynı olduğunu düşünüyorum
Sana ne milletin hijyeninden