Merhabalar ,
Benim giysi cekmeceleri ve gardropta guve oluşmuş !!! Naftalin ve lavanta kokusu ve bolca sabun oldugu halde ☹️Temizlige girişicem ama tum gardropla nasıl başa cıkıcagımı bilemiyorum ; ceketler var , kazaklar var , daha bir suru tshirt , bluz vs Bide korkuyorumda ya bi yerde cok yogun guveyle karşılaşırsam neyle temizlicem onları , ya hepsi birden ucarsa vs bir suru korku filmi senaryosu gibi 😬duşunce uşuşuyo kafama , alıkoyuyor beni işe koyulmaktan , hic boyle bir sorun yaşayan var mı? Ne onerirsiniz bana? Lutfen yardımcı olun arkadaşlar 🙏🏻🙏🏻😔😔
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Güve, özellikle giysi çekmeceleri ve gardroplarda oldukça can sıkıcı olabilir. Öncelikle güvelerin önüne geçmek için bazı adımlar atabilirsin:
1. Temizlik: Güve oluşumu genellikle kirli veya nemli ortamlarda daha yaygındır. Çekmeceleri ve gardıropları iyice temizleyip vakumlamak iyi bir başlangıç olabilir.
2. Güve Kovucular: Giysi dolabında lavanta torbası, kekik, defne yaprağı veya gül yaprakları gibi doğal güve kovucular kullanabilirsin. Bu bitkiler güveleri uzak tutar.
3. Aromatik Yağlar: Lavanta yağı, nane yağı gibi esansiyel yağlar, güveleri uzak tutmak için etkili olabilir. Birkaç damla yağı bir pamuk topuna damlatarak dolabında bir yerlere koyabilirsin.
4. Buzdolabı veya Dondurucu: Güve yumurtalarını öldürmek için, özellikle yaz mevsiminde, giysileri birkaç gün dondurucuda bekletebilirsin.
5. Güve İlaçları: Eğer daha ciddi bir güve problemi yaşıyorsan, pestisit içermeyen, özel olarak üretilmiş güve ilaçlarını da kullanabilirsin.
Perdeleri ve giysileri düzenli aralıklarla kontrol etmek, güve problemini önlemekte etkili olacaktır.
Naftalin veya sabun işe yarar
Naftalin iyi gelir