Böyle söyleyip temiz olana denk gelebildiniz mi? Ben gelemedim 😏

Böyle söyleyip temiz olana denk gelebildiniz mi? Ben gelemedim 😏

"Bir insanın evi, kişiliği hakkında ipuçları verir" denir. Bu nedenle, bir insanın evi temiz ve düzenli ise, genellikle kişinin titiz ve düzenli bir karakteri olduğu düşünülür. Ancak, bir insanın "ben çok titizim" demesi, evinin gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez. Bu sadece kişinin kendisi hakkında bir yargısıdır ve evinin gerçek durumu hakkında kesin bir bilgi vermez. Bununla birlikte, bazı insanlar gerçekten çok titiz olabilir ve evleri de buna göre düzenli ve temiz olabilir. Ancak, bazı insanlar "ben çok titizim" demek yerine, sadece evlerinin temiz ve düzenli olduğunu söyleyerek kendilerini tanımlarlar. bir insanın evinin gerçekten temiz olup olmadığını anlamak için evi ziyaret etmek gerekir. Ancak, bir insanın "ben çok titizim" demesi, evinin gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez.
Evet ziyaret etmek bizzat görmek lazım. Ama sonuç değişmiyor çok titizim diyenleri hep temiz görmedim ben. Havada kalıyor dedikleri
Ben demiyorum ama annem titiz olduğumu diyor. Bence değilim. Müsait değilsem ev temizliği ikinci planda oluyor benim için ama tuvalet temizliğine kafayı takabilirim. Misal bugün kalem yere düştü kütüphanede. Gittim dışını yıkadım. Çok görüyorum silmeden kullananları. O ayakkabılarla her yere basıyoruz. Yer tuvaletine bastığını düşünsene. Çok iğrenç. Corona sonrası bazı şeyler cidden takıntı oluşturmuş olabilir ama genel olarak rahat olduğumu düşünüyorum.
Evet tuvalete basılan ayakla yere basılıyor. Kullanmak hoş değil.
Dikkat edersen kimse o yere düşen kalemi veya farklı bir şeyi temizlemiyor. Direkt alıp kullanıyor. Bazen düşünüyorum. Ben mi takıntı yapıyorum diye.
Cevap
2Cevap
Titizlik söylemde değil davranışlarda olur. Titiz kişiyi zaten hal hareketleriyle anlarsınız. Söylemesine gerek yok.
Aynı fikirdeyim söyleyen öyle olmuyor
O zaman benim gibi rahatlar da iş başa düşünce kök mü söktürüyorlar acaba 😃
Açık ve net söylüyorum: Beeen titiz değilim, bildiğin rahatım 😅
Ben de temizliği çok severim ama övünmem mesela övünenlere bakıyorum çok fenalar
Sanırım var böyle bir şey acaba her konuda mı övünenlere inanmıyalım mı?
Ben direkt inanmıyorum :)
Ben de 🙂👍
Kimileri görmeden bir şey denmez
Elbette
lafta tıtız genelı
Evet lafta titiz ama icraate gelince nakavt
bizim bi komsumuz vardı cok tıtızım diye övürdü hatta cenazelerı olmustu ayıp olmasın dıye gıtmıstık bızı eve almamıstı
yaslı oldukları ıcın bı gun temızlıkte bızden yardım ıstedıler gıttı evı çöp götürüyordu
Gittikleri her yerde her şeye kusur bulurlar. Ama evleri bacadan çıkar ilginçtir
harbıden öyle
gerçekten tıtız olan tıtızım dıye övünmüyor galıba
Zaten hep öyle değil mi ben çok safım diyenler hep en kurnaz insanlardır.
orası da dogru
Benimki temiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?