Bir şeye üşendiği için ilerde nasıl temizlik yapacaksın demiştim :D Malum ben ev işi yapmayı hiç sevmem. O da evde tüm camları kendisinin sildiğini söyledi, zaten ben cam silmekten de anlamıyorum açıkçası. Cam silen erkek evlenilecek erkek midir?

Bir şeye üşendiği için ilerde nasıl temizlik yapacaksın demiştim :D Malum ben ev işi yapmayı hiç sevmem. O da evde tüm camları kendisinin sildiğini söyledi, zaten ben cam silmekten de anlamıyorum açıkçası. Cam silen erkek evlenilecek erkek midir?

Yani bu şaşılacak bir şey değil ki temizlik yapabilir yemek yapabilir her şey yapabilir yani erkek yani bunu bir cinsiyete kanalize etmeye entegre etmeye gerek yok bunu insan üzerinden temellendirmek lazım sonuçta temizlik insan içindir yemek yapmak da insan içinde hepsi bir ihtiyaçtır şahsen ben hepsini gayet de yapıyorum yani yardım olsun diye değil yapmam gerektiği için yapıyorum herkes bu anlayışta olsan güzel şeyler olacak da işte maalesef herkes anasının kuzusu olmuş
Benim gibi köle ruhlu olan size hizmet edecek eve erkek getirip sevişmek istediğinizde size yardım edecek erkeklerle evlenseniz ne güzel olur diğerlerini günü birlik kullansanız bizlerle evlenip ömür boyu hizmet ettirseniz köpeğiniz olarak kullansanız ne olur 😔 neden kadınlar ezik erkek sevmez 😢
Evet ezik bir erkeğim Efendim
Ataerkil toplumun zırvalığı olan erkek adam iş mi yaparmış söyleminin arkasına sığınıp bencil bencil popiş göbek büyütmeyecek, karısını yıpratmayacak erkektir.
Diğer konularda da puanları topluyorsa havada kapılır.
Cevap
64Cevap
Evlenilecek erkek kriterine koymaz cam silmek bir erkeği.. silen erkeğe annenin verdiği bir sorumluluk olabilir bu temelde. Şöyle açalım: Anne oğlundan rica eder erkek bunun erkeklikle alakalı olmadigini ve annem yapamıyor hastadır vs mantığından destek olur üstlenebilir ya da kiskanctir dışardan başka erkeklerin görmesini istemediği dürtüsünden kaynaklı annesinin çıkmasındansa kendisinin silmesi o anın koşulları gereği onun normali olabilir. Özetle eşe destek için her halükarda pozitif bir sonuçtur ama evlenme kriteri değildir sadece işini yaptırmak adına tereyağı üzerindeki balın yanında kaymaktir
Haklısın ama sizde en zor işleri yaptırıp dizi izlemeyin 😊😂
Okurken kendimi ezik hissettim ve katılmıyorum, bir erkek ev işlerinin alayını yapıyor, merhamet ve vicdan seviyesi yüksek, hoşgörülü ise evlenilir. Temizliğin anayla babayla soyla sopla alakası yok, temizlik hayat felsefesidir. Ev işleri bireylerin gözüne girmek veya onlara yardımcı olmak için yapılmaz. Yapılması gerektiği için yapılır ve bunun için bir menfaat veya başka bir benlenti olmaz, bu bi sorumluluktur. Böyle bi erkekle evlenilir. Sokakta köpek gibi gezen insanla evlenilmez.
İsmi şanına yaraşır bir giriş olmasa da ortalamaya ithafen bir paylaşımdi belirtmek isterim😉Alfa adamı ezik hissettirebilmek alfaligi sorgulatir.. Alfa muhtevasinda etkilenmeme sanatının kitabını yazan insanın üst versiyonu olan adama denir. Mesele evlenecek erkeğin nasıl bir insan olacağı kriteri veya özelliği değil cam silmenin bir flörtte evlenme kriteri olup olmadigiydi çerçeve dar yani.. Zira soru dar bir zemin üzerinden kurgulandigindan ortalama Türk anne oğul ilişkisi üzerinden flörtte kanalize edilmiş bir bakış açısıdir bu Alfa bakışlı günler dilerim efendim..😉
Bende her şeyde eşitlikten yanayım herkes yardımcı olmalı bu hayatta mutlu olmanın 1 numaralı faktörü bence ama gel gör ki yalnızım artık bu sendroma alışmanın yollarını arıyorum...
Evlenmek istediğimde kendime gündelikçi değil, güvenebileceğim bir hayat arkadaşı, çocuklarıma iyi bir baba ve aileme de iyi bir evlat arıyor olacağım için "cam silen erkek evlenilecek erkektir" gibi saçma bir genellemeye katılamayacağım...
Genellemelerde level atlıyoruz sürekli insanoğlu olarak.
işte evlenilecek kadın yorumu budur
👏👏👏👏
@dreamliner61
hah yine gelmiş bir genelleme... "KS platformunda cinsiyet eşitliği bazında mantıklı yorum yapmak" da bir kadını evlenilecek kadın yapmaz ama...
Yorumuna katılıyorum..
KS platformunda cinsiyet eşitliği bazında mantıklı yorum yapmak
bu şahsi ve öznel çıkarımdan genel yargı çıkarmak mı peki doğru olan?
evlenilecek kadın olup olmadığınıza inanmakta tabi ki özgürsünüz.
ben yazdıklarınızı okudum ve birden içimde böyle bir sıcaklık hissederek yazdım.
katılıp katılmamak tabi ki sizin taktirinizde...
@sakaryalim
Teşekkür ederim 🌻
@dreamliner61
Fazla ciddiye almışsınız. Takılmıştım. Mercii.
fazla ciddiye aldığım konusunda hemfikiriz.
öyle de olmalı zaten, zira hem ciddiye alıyorum hem de merak ediyorum sizi.
🌻👐🏼 teşekkürler.
rica ederim.
Bekarken annesine, evliyken eşine kiyamayan erkektir .
Ataerkil düzende " orkok adom com silermiii oglomm " diyen primat bireylerin algısından uzak tutmak için müzede saklanması lazim gelir.
Bluepill beta
Camı silmeyi sevdiğini söyledi mi? Belki adam cam silmeyi sevmiyordur. Belki o da ilerde evlenince eşim camları temizleyecek bu sayede kurtulacam diyodur. Diyelim ki seviyor cam silmeyi evlenince de kendisi temizleyecek yine de yetmez ki ev işleri cam silmekten ibaret değil. Bir de tek kriterle bir şey diyemeyiz. Evlenilebilecek erkek olduğunu anlamak için genel özelliklerini biilmek gerek
Hayır değildir... Her cam silenle evlenilseydi... açıklaması epey uzun bir konu, sonra toplumda neden aldatılmalar oluyor neden erkekler ağlıyor neden erkekler kadınlara yetemiyor gibi gibi gibi sorular uzadıkça uzar gider... her şey den önce; Erkek, Atlası (meşhur bir heykeldir, dünya ve hayatı sembolize eder) sırtında taşıyan adamdır... bu tür ıvır zıvırları yapıyor diye evlenilmez..
Hayatta her şey karsılıklıdır. Ben bile yıllardır tek yasadıgım icin kendi basımın caresine iyi bakarım temizlik yemek vs ama bu degildir ki bası feminen kesim tatmin olsun diye onlar yatarken biz yapalım. Ortak yasam alanıysa ortak bazı seyleri yapmak gerekir bu insanın doğasında olan bişey
Cam silen bir erkeğin açılımını yapmak istiyorum: cam silen erkek bu hareketi erkeklikten saymayarak ataerkil toplumun cahil düzeyinden kurtulmuş ve kendini eğitmiş erkek demektir. Yoldan gelen geçen beni böyle görürse ayıplar gibi saçma kaygılar taşımayacak kadar bilinçlenmiş olan bir erkek evlenmek için en ideal erkektir. Aynı şey çamaşır seren erkek içinde geçerlidir..😍
Sırf cam siliyor diye evlenilmez ama hoş bir şey.
Aynı evde yaşayan herkes bir yerinden tutup yardım etmeli bence, kadın erkek fark etmeden. :)
Çocukluğumdan beri yemek, ev temizliği, ütü, çamaşırdan kendi söküğümü dikmeye kadar vs tüm ev işlerimi kendim yapıyorum.
Olması gerekende budur herkes kendine bakabilecek seviyede olmalı kimseye muhtaç olmamalı
Temizlik cinsiyetten değil insanın yaşam tarzıdır. Kadın da olsa erkek de olsa kendi temizliğini yapmayandan ufak bi uzaklaşın derim. Mesela benim evde yapamıcağım şey yoktur.
Evet dedim. En azından bir kızla evlendiğimde evi temizlemesine yardım edeceğim (süpür ve yerleri yıka, camları yıka), şimdi yalnızken bile yaptığım şey bu. Birlikte yemek hazırlamak için mutfakta da yardımcı olurdum.
Temizliğin kadını erkeği olmaz. Olması gereken şeyler biraz daha kadının rolü gibi görünse de bu erkeklerin eksikliğidir. Ben de evimde işimi yapar eşimle ortaklaşa çalışırım. Olması gereken şeyler bir lütuf ve ya bir ayrıcalık gibi algılanmamalı o bunu yapmak zorunda💙
erkek erkekliğini kadın kadınlıgını yapacak kimse kusura bakmasın cam silen erkek olur adam olmaz camı erkege sildiren kadındanda kadın olmaz
Bana göre değil.
Erkek eşine yardım edebilir lakin komple bir işi yapmak onun değil senin sorumluluğundur..
Allah Allah kim yüklüyormus bu sorumluluğu ona ya da kadına
Sırf cam siliyor diye de evlenilmez de güzel meziyet :D Uyum, sevgi ve diğer unsurlar da tamamsa daha ne olsun.. :D Keyifli günler..
bir erkeğin ve kadının evlenilebilirliği saygı , sevgi , sadakat , ilgi ve davranışlarından belli olur
Ben 4 çeşit yemek yapıp dip köşe temizlik yapıyorum biri bana bunu demedi ahahah diğer meziyetlerde varsa kaçırma
Öleceğimi bilsem gene çıkıp o cami silmem veririm parasını temizlikçi tutar sildiririm hiç erkeklikten odun vermem
Giyimine de bak gerçekten temiz mi yoksa seni mi kandırıyor? Sivilde de öyle ise inanırım yoksa seni kandırıyor
Ne güzel işte bende halı çırpıyorum evimde bunları normal görün artık bu yani dayanışma denen bir şey var.
Erkek evlenilecek olabilir belki ama sen evlenilecek biri değilsin. Malum ev işi yapmayı sevmiyorsun. Temizlik insanın içinde olması gereken bir şey.
O erkeğin evlenilebilecek erkek olma potansiyeli yüksek ama senin evlenilecek biri olmadığından eminim.
Aynen ya o ka boş kafalı ki
Al bunu al (kabaca oldu) kaçırma ben bulsam kaçırmam ama güneydoğudayım ne yazık ki.
Erkek erkekliğini bilecek kadında kadınlığını ben bunu bilir bunu yaşarım isteyen istediğini düşünebilir
O adam belki evlenilecek erkek olabilir ama sen evlenilecek kadın değilsin ev işlerini bilmeyen kadın mı olur 😂 işe gitmeyem, ev işi yapmayam, oturdugum yerden para alayım, tüm hayatımın yükünü erkek alsın omuzlarına. Bu kafadaysan bırak evlenilecek kadın olmayı insan yerine bile konmasın.
perde asarım, ütü yaparım, yemek, bulaşık herşeye okey ama asla cam silmem :D
rezillik... temizlik şirketi diye bir şey var...
Sonunda benim gibi bir erkek camsil daha duymak sevindirdi dıdnkfjsjxkdndn
Bizim karşı binadaki adamda siliyor karısı da cocugu taşıyor kucağında
Evinde temizliyormu yemeğe yardım ediyormu market alışverişi yapıyormu?
Ablacım sırf cam siliyor diye geleceğini yakma derim sana
Sonra erkekler niye evlenmiyor diyorsunuz.
😅😂🤣🤣🤣
Kanki biraz düşünür insan da hayat arkadaşı için tabi yapılabilir
Annecidir öyle erkek sürekli annesinin yanına gitmek ister görürsün ondan sonra.
Vay arkadaş karşı cinsi kandırmak bu kadar kolay olmamalı 🤣
Erkekleri öyle aptal yetiştiriyoruz ki cam silene evlenmeye olur veriyoruz. Harika...
E bende yemek tatlı yaparım missi gibi herkes çok beğenir.
Camlara parmak izi yaptın diye döverse görürsün
Sırf temizlik yapıyor diyerek evlenmek mantıklı değil
23 yasındayım ve her zaman ev islerinin cinsiyetinin olmadığını savundum ergenligimden beri ev isi yaparım ve keyiflide her zaman derim keske kız arkadasım ya da esime sabah uyandırıp opucukle kahvaltı hazırlasam bir dedigini iki etmesem ama nerde bu yasıma kadar sevgilim olmadı 😔
Aa ne güzel:)
Evet ☺️
İsmin nehir dimi bu arada
Evet
Memnun oldum nehir
Nerelisin ☺️
İstanbul
Aaa ne guzel trabzon bende
Okuyorsun galiba
Aynen daha okuyorum
Hangi universte ben halkla iliskiler bolumu son sinif
Psikoloji okuyorum da üniversite adı vermiyim simdilik
Haa evet yanlislikla dedim oyle sadece bolumu soracaktım
😅jsjsj
Senin sevgilinin olmaması çok garip aslında kızlar sevecen kişileri severler
Bilmiyorum ortaokul ve lise hayatım boyunca denedim ama olmadı bilmiyorum genelde keko falan seviyorlardı hani asağılamak icin de soylemiyorum ama oyle erkekleri seviyorlardı yani genelde
Keko mu ben sevmem açıkçası
Yani yok tabiki her kadın aynı degil ama genelde bana boyle rastladı galiba
Tamam sana istek atmistim
Sey mesaj atamıyorum
Xperim dusuk
Benimde daha yeni katılmıştım da 🥹
Neyse kendine iyi bak o zaman umarım iyi bir sevgilin olurr
Sey instagram varsa
Eklesebiliriz eger sakıncası yoksa
Instagram var ama veremem üzgünüm
Haa sorun degil ben verebilirim
Nehir psikolojiyle ilgileniyorum, derin olanından.. Birkaç konuda fikir alışverişi yapsak mükemmel olur. Bana yazabilirsin.
Ev işi yapan erkek candır kızlar. Bulursanız alın, götürün hapsedin eve..
Erkegın yardım etmesine ok ama kadınlasmasına karsıyım
Önce bir erkeğin işhayatına bakacaksın, işine sadık olmayan bir erkeğin eşinede sadık olmayışı ortadadır, işine sadık olmayan eşine sadık olmaz. önce iş gelir, sonra aş gelir, sonrada Aşk gelir, İş olmadan aş olmaz, Aş olmadan Aşk olmaz.
Cam silmekten anlamıyorum ne demek? Bu kadar basit bir işlevi yapamayak nasıl yapacağını bilmeyecek kadar avarelmisin cidden?
Temizlik cinsiyetle ilişikli bir durum değil insani birşeydir. Pasaklı seni 🤮
Erkek dediğin cam silecek abi 😂😂 yav o evlenince iki gün siler üçüncü gün silmez demedi deme
Mecbur kalmış silmiş eğer evlenirseniz sana yaptırır
Böyle erkekler candır kimileri kılıbık diye hitap eder ama alakası yok eşinin yükünü hafifletir ne güzel 👍
Annesine ve ailesine nasıl davranıyorsa bir insan evlendikten sonra da size öyle davranacaktır her iki cins için geçerli
Biz normal erkek bulamiyoruz el alem hamarat flort buluyor. Tarifi ala bilirmiyim?)
😂😂
Bu iyiydi
fotoğraftaki kişiyi flörtün sandım ALLAH AFFETSİN AKKWLSLSLWL
kaçırma flörtü
Bulduysan kacirma dort dortluk ara dort ucluk bulursan kacirma
Başka kriterleri de gözetmen lazım
Yetenek ve fedakarlık mesela
Cam silmenin neyini anlamıyorsun bende onu anlamadım 🤭
He evet çok önemli ben cam silen erkek bulursam hemen evlenirim.
Evet haklısın çocuguda senin yerine dogurur
Deneme yapabilirsin bir gün eve temizliğe çağır 😁
Belki sadece cam siliyordur. Tam öğrenmeden heveslenme😁
Temizlik cinse bakmaz
Bence gayet iyi hem yardımsewer hem de eşini sever
Erkek adam evde eşine yardım eden adamdır bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?