Evde gerçek saksı bitkisi bakamıyorsak o zaman yapay çiçeklere sarılıyoruz fakat onlar da bildiğimiz dekoratif objeler gibi tozlanabileceği, kirlenebileceği ve hatta onlardan farklı olarak renk değiştirebileceği için temizlik rutinimize eklememiz gerekiyor. Şayet yapay çiçekler nasıl temizlenir bilmiyorsanız, daha önce herhangi bir yapay çiçeği temizlemediyseniz o zaman size evdeki yapay çiçekleri temizleme yöntemlerimden biraz bahsedeyim :)
Yapay çiçekler nasıl temizlenir?
Yapay çiçeklerin temizliğini yapmak aslında son derece kolay fakat ince tekniklere ihtiyaç olabileceğinden temizleme adımlarını anlatsam daha iyi olacak. Hadi o zaman, yapay çiçek temizleme adımlarıma geçelim...
1. Adım: Çiçekleri bir alanda toplayın.
Evde bulunan bütün yapay çiçekleri bir araya getirin. Mümkünse geniş bir alana temiz örtü serip bütün yapay çiçekleri açık şekilde serpip tozların örtüye nüfuz etmesini sağlayın. Böylece tozlardan kurtulan yapay çiçeklerin lekeleri alanlarını da görmek kolay hale gelecek ;)
2. Adım: Temizleme suyu hazırlayın.
Buradaki temizleme suyu esasında saf su, herhangi bir temizleyici değil, ona da sıra gelecek ama şu an konumuz sadece su. Temiz bir fısfıs şişesine mümkünse kaynamış ılımış ve süzülmüş suyu ekleyin. Bu işlemin sebebi, sudaki kireçlerin yapay çiçeklerin girinti-çıkıntılarında birikmesini önlemek yani temizleyeyim derken kirece boğmayalım diye ;)
3. Adım: Temizleyici ürün uygulayın.
Açık şekilde örtünün üzerine serdiğiniz yapay çiçeklere sprey temizleyici sıkarak temizlenmesini sağlayın. Nemli bir bez yardımıyla da detayları tek tek silip kenara durulanmak üzere ayırın.
4. Adım: Durulayın ve kurulayın.
Burada 2. adımda bahsettiğim durulama suyunu kullanacağız. Nemli bez ve temizleyici ürünle yaptığımız temizliğin ardından temizleme-durulama suyunu çiçeklerin her detayına gelecek şekilde uyguluyoruz. Ardından temiz ve kuru bir bezle yapay çiçeklerin tüm nemini alıyoruz, işte bu kadar ;) Unutmadan: yapay çiçekleri güneş gibi sıcak alanlarda kurumaya bekletmeyin, sonuçta yapay çiçekler plastik yapıdalar ve güneş onlara zarar verebilir.